Η Αφροδίτη στα ζώδια και τους οίκους

07/06/2018

Τα κυριότερα σημεία της ερμηνείας της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη

Η Αφροδίτη συμβολίζει την έλξη. Είναι η θηλυκή ενέργεια που χρησιμοποιεί την μαγνητική δύναμη της αγάπης. Δεν προκαλεί συγκρούσεις, μπορεί και πείθει με έναν αθόρυβο, ευγενικό τρόπο. Αντιπροσωπεύει τον έρωτα, την ικανότητά μας να αγαπάμε. Το ζώδιο που βρίσκεται η Αφροδίτη σε έναν γενέθλιο χάρτη , αποκαλύπτει την καλλιτεχνική φύση του ατόμου, τι ερωτικός σύντροφος είναι, τι φίλους και τι συνεργασίες κάνει στην ζωή του. Δείχνει επίσης, τον τρόπο που κερδίζει και ξοδεύει τα χρήματα.

Η Αφροδίτη κυβερνάει δύο ζώδια: Τον Ταύρο (γήινη, υλιστική Αφροδίτη) και τον Ζυγό (καλλιεργημένη, αισθησιακή Αφροδίτη).

Στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη συμβολίζει:
Κοινωνικότητα
Τρυφερότητα
Ομορφιά
Γοητεία
Αξίες
Έλξη
Τέχνες
Ροπή στην πολυτέλεια
Ερωτικές σχέσεις
Αρμονία
Συνεργασίες

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Το ζώδιο της Αφροδίτης μας δείχνει πάντα ποια πράγματα μας προσφέρουν ευχαρίστη και αρμονία, με ποιο τρόπο σχετιζόμαστε και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας που μεταφέρουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, είτε πρόκειται για προσωπικές, φιλικές, ερωτικές ή επαγγελματικές.

Αφροδίτη στον Κριό (Αδυναμία)

Όταν η Αφροδίτη αγαπάει είναι ικανή να κάνει θαύματα για τον σύντροφό της, στον Κριό όμως, αγαπάει τον εαυτό της μέσα από τον αγαπημένο της. Ερωτεύεται με τρελό πάθος και ενθουσιασμό αλλά δεν ενδιαφέρεται για τον άλλον με την σταθερότητα που θα είχε από κάποιο άλλο ζώδιο. Στον Κριό, η Αφροδίτη μάλλον χάνει το γλυκό της πρόσωπο, αλλάζει συνέχεια στόχους και γνώμη, δεν ικανοποιείται με τίποτα. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να βγάλει χρήματα αλλά τα σπαταλάει μόλις τα κερδίσει. Ένας γάμος μπορεί να προκύψει πολύ νωρίς ή εντελώς ξαφνικά. Η Αφροδίτη στον Κριό πρέπει να δοκιμάσει να μπει στην θέση του άλλου για αλλαγή.

Αφροδίτη στον Ταύρο (Κυβερνήτης)

Ως κυβερνήτης του Ταύρου, η Αφροδίτη εδώ ευνοεί την καλλιτεχνική έκφραση. Αποκτάει χρήματα και υλικά αγαθά με ευκολία. Αναζητάει βαθιές σημαντικές σχέσεις, αλλά συνήθως δεν βιάζεται να παντρευτεί. Είναι δυνατή με μια γήινη αίσθηση. Τα συναισθήματα χρωματίζουν την ζωή της. Έχει ανάγκη να την φροντίζουν και ανακαλύπτει την ευτυχία στην σπιτική ζωή. Θέλει να γίνει το δικό της αλλά ξέρει να κρατάει τους τόνους χαμηλούς. Εκτός αν αφήσει μια αβάσιμη αίσθηση προδοσίας να τερματίσει σχέσεις που θα κρατούσαν μια ζωή.

Αφροδίτη στους Διδύμους

Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι φιλική, φλερτάρει με άνεση, εξυπνάδα και μεγάλη γοητεία. Είναι καλή στον διάλογο, γίνεται δημοφιλής στην παρέα, της αρέσει να διαβάζει και να ταξιδεύει. Είναι σπάταλη και βγάζει χρήματα από διαφορετικές πηγές. Κάνει σύντομες σχέσεις που αρχίζουν από την μια στιγμή στην άλλη. Γνωρίζει τι είναι πάθος αλλά δεν το νιώθει στο πετσί της. Επεξεργάζεται τα συναισθήματα με το μυαλό, όχι την καρδιά. Της είναι δύσκολο να κατασταλάξει σε έναν ερωτικό σύντροφο όταν έχει από τόσο πολλούς να διαλέξει. Η Αφροδίτη στους Διδύμους μπορεί να αλλάξει επάγγελμα στην πορεία, όπως και να παντρευτεί περισσότερες από μία φορά.

Αφροδίτη στον Καρκίνο

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο ξοδεύει χρήματα για τους δικούς της αλλά φυλάει και κάτι στην άκρη για τις δύσκολες ώρες. Γαληνεύει κοντά στο νερό και δεν σταματάει να αναζητάει την ασφάλεια μέσα από πρόσωπα και υλικά αποκτήματα. Επωφελείται από απόκτηση ακινήτων. Στον Καρκίνο, η Αφροδίτη λειτουργεί υποσυνείδητα και ενστικτωδώς.

Διακρίνεται περισσότερο για αυτά που νιώθει, παρά γι αυτά που θα κάνει για να κερδίσει τον άλλο. Χαμηλών τόνων, γλυκιά, ευγενική, δεκτική αλλά, παραδόξως, άστατη. Όσο κι αν ο Καρκίνος διψάει για ασφάλεια μέσα από την μονιμότητα, η Αφροδίτη εδώ έχει τάση για κρυφές περιπέτειες και τρέμει την δέσμευση. Μέσα στην σχέση είναι περισσότερο μητέρα παρά σύντροφος. Λατρεύει τα παιδιά, και νιώθει στα νερά της μέσα σε ένα όμορφο σπίτι με ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Αφροδίτη στον Λέων

Η Αφροδίτη στον Λέων δεν ντρέπεται, πεθαίνει για κινήσεις εντυπωσιασμού. Δύσκολα της αντιστέκεσαι. Αγαπάει τις απολαύσεις, της αρέσει να διασκεδάζει την παρέα της, μπορεί να διαθέτει και κάποια καλλιτεχνική φλέβα. Κερδίζει από επενδύσεις. Κανείς δεν μπορεί να πείσει κάποιον με Αφροδίτη στον Λέων να κάνει κάτι, εκτός κι αν είναι αυτό που εκείνος θέλει. Μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει το κουμπί της επιθυμίας κατά βούληση, μέσω της δικής της βούλησης.

Η Αφροδίτη εδώ λατρεύει το θέατρο σαν θέαμα και σαν τρόπο ζωής: Δραματοποιεί αυτό που νιώθει όσο κανείς άλλος. Οι αντιδράσεις της είναι αληθινές, ειλικρινείς και συχνά σκόπιμες. Είναι πιστή και αφοσιώνεται σε όποιον πάρει σοβαρά τα συναισθήματά της. Ακόμα και με δυσαρμονικές όψεις, εκπέμπει τόση μεγαλοπρέπεια και εκδηλώνεται τόσο ζεστά και εγκάρδια, που είναι φυσικό να την θέλουν όλοι δίπλα τους.

Αφροδίτη στην Παρθένο (σε πτώση)

Η Αφροδίτη δεν είναι και πολύ ευτυχισμένη εδώ. Κρυφές σχέσεις, απογοήτευση στα ερωτικά, ίσως και περισσότεροι από ένας γάμοι, εκτός αν τον ματαιώσει γιατί του βρίσκει πολλά ελαττώματα. Υπεραναλύει τις σχέσεις και τα συναισθήματα. Απαιτητική, εύθικτη και αρκετά ιδιότροπη, δεν συνεννοείται εύκολα με τους άλλους. Η Αφροδίτη στην Παρθένο πρέπει να μάθει πως όταν η κριτική μπαίνει από την πόρτα, η Αγάπη το σκάει απ’ το παράθυρο. Μια γυναίκα με Αφροδίτη στην Παρθένο μπορεί να γίνει ιδανική σύζυγος, αλλά είναι η ζεστασιά και η τρυφερότητα που φτιάχνουν ένα σπίτι. Έχει πάντα την ανάγκη να προσφέρει, συνεργάζεται πολύ αρμονικά και επωφελείται από συναδέλφους της.

Αφροδίτη στην Ζυγό (κυβερνήτης)

Η Αφροδίτη στο σπίτι της. Ευγενική, συμπαθητική, της αρέσουν η μουσική και οι τέχνες γενικότερα. Επιδιώκει την αρμονία σε όλες τις σχέσεις και συνήθως κάνει έναν ευτυχισμένο γάμο με χαρισματικά παιδιά. Χωρίς τους γήινους περιορισμούς του Ταύρου, και με το αιθέριο πνευματικό στοιχείο του Ζυγού (Αέρας) είναι πιο εκλεπτυσμένη, με μεγαλύτερη ευαισθησία στο ωραίο. Εκφράζεται περισσότερο σε εγκεφαλικό και πνευματικό επίπεδο, παρά με το σώμα της. Με άμεσα και ξεκάθαρα συναισθήματα, ερωτεύεται σαν μικρό παιδί. Πληγώνεται εύκολα αλλά σπάνια θα κρατήσει κακία. Γνησιότητα του χαρακτήρα αλλά και έλλειψη προσωπικότητας μαζί. Η Αφροδίτη στον Ζυγό δεν μπορεί να λειτουργήσει κατάσταση αναταραχής χωρίς να επηρεαστεί η υγεία της.

Αφροδίτη στον Σκορπιό (Αδυναμία)

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό παθιάζεται για αγάπη και εξουσία πάνω στον άλλον. Βγάζει χρήματα από κληρονομιές, ασφάλειες και γνώσεις μεταφυσικής. Όμως, δεν μπορεί να λάμψει στο βασίλειο του Άρη (κάποτε κυβερνήτης του Σκορπιού). Ο Άρης συμβολίζει ότι είναι μαχητικό, αποφασιστικό και εκδηλώνεται με ορμή προς τα έξω, την στιγμή που η Αφροδίτη ξέρει να κερδίζει μόνο με την δύναμη της αγάπης. Η Αφροδίτη συμβολίζει την έλξη, ο Άρης την απώθηση.

Υπάρχει ένας εγωιστής πίσω από την φιλική και ανοιχτόκαρδη Αφροδίτη στον Σκορπιό. Θα κάνει οτιδήποτε για να καταφέρει τον σκοπό της. Μπορεί να γίνει βάναυση ή να υποφέρει τρομερά από τον άλλον. Αν και στον Σκορπιό η Αφροδίτη μαγνητίζει με μια μυστήρια ευκολία, συνήθως παντρεύεται σε μεγαλύτερη ηλικία και ύστερα από θυελλώδεις και τραυματικές σχέσεις, στις οποίες ανακαλύπτει τελικά πως λείπει η αληθινή αγάπη. Θα χρειαστεί να αναδυθεί αρκετές φορές μέσα από νέους στόχους.

Αφροδίτη στον Τοξότη

Στο σπίτι του Δία η Αφροδίτη είναι γενναιόδωρη με τα συναισθήματά της. Εκτός αν κάποιος τολμήσει να απειλήσει την ελευθερία της, οπότε παγώνει στην στιγμή. Της αρέσουν οι τέχνες, τα ταξίδια και τα ζώα. Μπορεί να παντρευτεί περισσότερες από μία φορά. Εκφράζει αυτό που νιώθει αλλά αντιμετωπίζει με σχετική ελαφρότητα τα ζητήματα καρδιάς.

Δεν εξαρτάται από αυτόν που αγαπάει. Υπάρχουν δύο τύποι Αφροδίτης στον Τοξότη: 1. Ο τζογαδόρος που του αρέσει να περνάει καλά, είναι σπάταλος, υπερβολικός αλλά καλόβολος και πάντα με την βαλίτσα στο χέρι. 2. Ο φιλοσοφημένος, είναι ιδεαλιστής και έχει μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη. Αν στον γενέθλιο χάρτη η Αφροδίτη κάνει όψη με τον Δία, είναι ο πρώτος τύπος. Καλές όψεις και ένας δυνατός Κρόνος δείχνουν τον δεύτερο.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Η Αφροδίτη εδώ ξέρει να πειθαρχεί τα συναισθήματα της, σπάνια επιτρέπει να την παρασύρουν. Συνήθως παντρεύεται για πρακτικούς λόγους και με κάποιον μεγαλύτερο και πιο ευκατάστατο από την ίδια. Συχνά ο σύντροφος είναι ψυχρός και αδιάφορος αλλά η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ενδιαφέρεται για τα περιουσιακά δεδομένα περισσότερο. Στο βασίλειο του Κρόνου, η θεά του έρωτα παίρνει την σοβαρότητα, την σύνεση, την επιφυλακτικότητα και την επιβλητικότητα του.

Οδηγείται από την επιτακτική ανάγκη για καταξίωση, στάτους και πρεστίζ. Όμως, πίσω από το γεμάτο αυτοπεποίθηση παρουσιαστικό της κρύβονται δειλία και αναστολές, δεν εξωτερικεύει αυτό που νιώθει. Φοβάται μην δώσει περισσότερα απ’ όσο αντέχει, προστατεύει την καρδιά της από τραύματα. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω πρέπει να ζήσει την αγάπη χωρίς αυτοπεριορισμούς.

Αφροδίτη στον Υδροχόο

Μπορεί η Αφροδίτη, ο πλανήτης των προσωπικών, να είναι ευτυχισμένη σε ένα απρόσωπο ζώδιο όπως ο Υδροχόος; Μάλλον όχι. Τα πάει περίφημα σε παρέες, καινούργιες γνωριμίες και ομαδικές δραστηριότητες. Αλλά σκοντάφτει σε ζητήματα προσωπικού επιπέδου. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο δυσκολεύεται να καταλάβει ό,τι πηγάζει από συναίσθημα γιατί η ίδια αντλεί απ΄ το μυαλό.

Το οποίο είναι πεντακάθαρο και κοφτερό αλλά βγάζει ψυχρά σαν πάγο συναισθήματα. Είναι δίκαιη, ηθική και θα κάνει το σωστό, όμως της λείπει η κατανόηση και η τρυφερότητα. Σκορπάει τα χρήματα, γνωρίζει κόσμο από διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης, αποκτάει απρόβλεπτες εμπειρίες από ερωτικές και φιλικές σχέσεις. Κερδίζει μέσα από συνεργασίες και επενδύσεις.

Αφροδίτη στους Ιχθύς (σε Έξαρση)

Αφροδίτη σημαίνει αφοσίωση, Ποσειδώνας (κυβερνήτης των Ιχθύων) υπέρτατη ευσπλαχνία. Η Αφροδίτη που αναδύεται από τον αφρό της θάλασσας (Ποσειδώνας) συμβολίζει την αγάπη που βγαίνει από μια θάλασσα συναισθημάτων και νιώθει απελευθερωμένη με το κεφάλι ψηλά, στον αέρα (σύμβολο του πνεύματος). Η Αφροδίτη στους Ιχθύς συμβολίζει την αγάπη που θυσιάζεται. Άκρως συναισθηματική και υπερευαίσθητη, υποφέρει από την αγάπη αλλά λυτρώνεται μέσα από το μαρτύριο της. Την κερδίζουν αυτοί που χρειάζονται την βοήθειά της.

Της αρέσει η ποίηση και η μουσική. Διαθέτει αυξημένες ψυχικές ικανότητες. Σε νεαρή ηλικία, της λείπει η δύναμη χαρακτήρα. Όταν πληγώνεται κλείνεται στον εαυτό της αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αλλά η Αφροδίτη στους Ιχθύς θα αγαπάει για πάντα στο όνομα της αγάπης και μπορεί να κάνει περισσότερους από έναν γάμο.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

Ο οίκος που συναντούμε την Αφροδίτη δίνει πληροφορίες για την σφαίρα της ζωής που προσπαθούμε να έχουμε αρμονικές σχέσεις, που αναζητούμε πηγές εισοδήματος, που λειτουργούμε με γοητεία και θα επιδείξουμε τα ταλέντα μας. Αλλά σε αυτό τον οίκο είναι που έχουμε και τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επιδείξουμε νωχέλεια, να θεωρήσουμε τις καταστάσεις δεδομένες ή να αφήνουμε την πρωτοβουλία στα χέρια των άλλων.

Οι οίκοι που συνδέονται με την Αφροδίτη είναι ο 2ος και 7ος και σε αυτούς τους οίκους είναι που ισχυροποιείται.

Στον 1ο οίκο

Χαριτωμένη, φιλική, ασυνήθιστα γοητευτική, αλλά το «εγώ» πάνω απ’ όλα. Αγαπάει τα όμορφα πράγματα, είναι καλλιτεχνική φύση και αναζητάει ένα τακτοποιημένο περιβάλλον με αρμονία. Έχει ευχάριστη ζωή στα πρώτα χρόνια και έλκει την τύχη στα επόμενα. Επιτυγχάνει δουλεύοντας σε προσωπικό επίπεδο με τον κόσμο.

Στον 2ο οίκο

Εύνοια σε τυχερά παιχνίδια, έλκει χρήματα και κέρδη χωρίς δυσκολία. Γενικά τυχερό άτομο στα οικονομικά. Τα χρήματα συχνά έρχονται από κληρονομιές. Τα πάει καλά σε «θηλυκά» επαγγέλματα όπως κομμωτική, κόσμημα, δώρα, τέχνες κ.λ.π.

Στον 3ο οίκο

Ευχάριστη παιδική ηλικία, καλές σχέσεις στο περιβάλλον. Φέρνει κέρδη στους γύρω της. Το μυαλό της τεμπελιάζει γιατί η Αφροδίτη δεν είναι ευτυχισμένη όταν πρέπει να σκεφτεί. Της αρέσει να μετακινείται αλλά όχι πολύ μακριά από την οικογένεια της. Καλλιτεχνική, δημιουργική φύση. Σιχαίνεται τις φασαρίες.

Στον 4ο οίκο

Αδυναμία στην μητέρα και το σπίτι. Παιδικά χρόνια με τρυφερότητα και αγάπη, ενήλικη ζωή με ευτυχία. Της αρέσουν οι κοινωνικές επαφές, είναι αισιόδοξη και γίνεται πολύ δημοφιλής αν βρίσκεται σε ευνοϊκό ζώδιο. Καταφέρνει να αποκτήσει την οικογένεια που τόσο πολύ θέλει και έχει την καλλιτεχνική φλέβα για κάνει το σπίτι τους βασίλειο.

Στον 5ο οίκο

Δημιουργικές ικανότητες. Σχέσεις με αίσιο τέλος, κέρδη από επενδύσεις αν δεν υπάρχει δυσαρμονική όψη. Έχει πολλούς θαυμαστές. Εκφράζεται μέσα από μουσική ή άλλες τέχνες. Προσφέρει πολλά σε έφηβους και νέους και ωφελείται από παιδιά ή τα πνευματικά της παιδιά.

Στον 6ο οίκο

Πολύ ευνοϊκή θέση για την υγεία, καλή και για την εργασία. Βάζει διπλωματία στην δουλειά της και την κάνει δημοφιλή. Καλή θέση για μεσάζοντες, ατζέντηδες, διακανονιστές, και για οποιοδήποτε δουλειά γίνεται για ή από γυναίκες. Με δυσαρμονική όψη, η επιρρέπεια στην καλή ζωή και τις καταχρήσεις μπορεί να επηρεάσει την υγεία.

Στον 7ο οίκο

Εδώ η Αφροδίτη είναι πολύ φιλική και δίνει ευτυχισμένες, ισορροπημένες σχέσεις και συνεργασίες. Αν δεν παντρευτεί θα είναι από δική της επιλογή, γιατί ευκαιρίες θα υπάρξουν πολλές. Στον 7ο οίκο η Αφροδίτη τραβάει την αγάπη σαν μαγνήτης.

Στον 8ο οίκο

Στον οίκο του χρήματος, της περιουσίας, της κληρονομιάς, η Αφροδίτη πλουτίζει από χρήματα άλλων. Συνήθως του-ης συζύγου ή κάποιου συγγενή. Η Αφροδίτη κάνει πιο εύκολο τον δρόμο σε όποιον οίκο κι αν βρίσκεται, αλλά δεν είναι πάντα για καλό. Η αδράνεια είναι χαρακτηριστική σ’ αυτή την θέση.

Στον 9ο οίκο

Τα μεγάλα ταξίδια φέρνουν απέραντη ευτυχία. Όσο πιο μακριά από τις ρίζες, τόσο πιο καλά για την ενήλικη Αφροδίτη στον 9ο οίκο. Μπορεί ακόμα και να παντρευτεί κάποιον από μια άλλη μακρινή χώρα. Καλή σχέση με τους συγγενείς του συντρόφου.

Στον 10ο οίκο

Προσεγγίζει τον κόσμο με τις καλύτερες προθέσεις και σε αντάλλαγμα εισπράττει επιτυχία και καταξίωση από το κοινό. Η Αφροδίτη έλκει με μεγάλη δύναμη όπου κι αν βρίσκεται, αλλά κυρίως στον 7ο και τον 10ο οίκο. Στον 7ο φέρνει έναν καλό σύντροφο, στον 10ο, πολύ καλές γνωριμίες στον επαγγελματικό ή κοινωνικό κύκλο.

Στον 11ο οίκο

Είναι ο οίκος των επιδιώξεων και με την Αφροδίτη εδώ, οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από φίλους που προωθούν το συμφέρον της. Αν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις στον χάρτη, η Αφροδίτη είναι επιρρεπής σε καταχρήσεις και δεν επιλέγει φίλους με σωστά κριτήρια.

Στον 12ο οίκο

Η Αφροδίτη στον 12ο οίκο δεν αποκαλύπτει ποτέ αυτό που νιώθει μέσα της. Μπορεί να έχει μια κρυφή σχέση. Αν είναι σε όψη με τον Ποσειδώνα, μπορεί να είναι ερωτευμένη με κάποιον-α που δεν είναι διαθέσιμος. Καταχρήσεις σε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες είναι πιθανές με την Αφροδίτη εδώ. Αφοσιώνεται σε ένα ιδανικό και αυτό είναι η κινητήρια δύναμή της. Συμβολίζει τον φύλακα άγγελο που καθοδηγεί και προστατεύει ακόμα κι αν η ίδια δεν το γνωρίζει.