Ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους από 15/5, 17:34΄ – 27/6, 18:08΄

18/05/2012

Γυρίζει ανάδρομη στις 23° Διδύμων έως τις 7° Διδύμων

Η ανάδρομη Αφροδίτη μάς δίνει την ευκαιρία για μια αποστασιοποιημένη ερμηνεία των σχέσεων. Μας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας και κομμάτια του, που συνήθως σε μια πρώτη ματιά είναι καλά κρυμμένα. Αυτές οι πλευρές μας συνήθως είναι εντελώς αντίθετες από αυτές που πιστεύουμε ότι έχουμε και μπορούν να δημιουργήσουν μερικές από τις πιο βαθιές συναισθηματικές αναταράξεις.

Πολλά λάθη μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης της Αφροδίτης, κυρίως γιατί έρχονται στην επιφάνεια νέα δεδομένα που έλειπαν από την καθημερινότητά μας. Η ένταση δημιουργείται από τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στο αξιακό σύστημα, τα αισθήματα, τις προσωπικές αρέσκειες και απαρέσκειες και την ποιότητα των δεσμεύσεών που πρεσβεύουμε και την πρακτική τους εφαρμογή.

Η ξαφνική ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει στην αντίθετη πλευρά, δημιουργώντας σοβαρές συγκρούσεις στις σχέσεις. Η ανάδρομη Αφροδίτη λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός σε κάθε πρόβλημα σχέσεων, ενώ είναι πιθανόν να συντελεστούν τόσο βαθιές και μυστηριώδεις αλλαγές που πολλές φορές δεν συνειδητοποιείς τι συνέβη παρά μετά από αρκετούς μήνες.

Ιδανικά είναι μια εποχή περισυλλογής που μπορεί να επικεντρωθεί στη συνειδητοποίηση των προσωπικών και δημιουργικών αναγκών μας – ποιες είναι οι ανάγκες μας, πώς μπορούν να ικανοποιηθούν, από ποιους, με ποιο τρόπο, με τι αντίτιμο και τι πλεονεκτήματα; Τι σημαίνει δέσμευση, πώς διατηρείται και ανανεώνεται μια σχέση, πότε τελειώνει μια σχέση; Πώς μπορώ να αισθανθώ δημιουργικός, πότε, με τι;

Πώς μπορεί να βρει διέξοδο η δημιουργικότητά μου, ποια είναι τα ταλέντα μου; Από πού και πώς αντλώ αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση; Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μια περίοδος που χρειάζεται να εξερευνήσεις τις επιθυμίες σου για αγάπη, συντροφικότητα και την ικανότητα να πάρεις και να δώσεις. Ανάγκες και τροφή. Τι σε τρέφει συναισθηματικά και ποιες είναι οι συναισθηματικές ανάγκες σου.

Όλοι έχουμε σχηματίσει μια ιδανική εικόνα των σχέσεων, αλλά είναι με την ανάδρομη Αφροδίτη που πέφτουμε στα βράχια της πραγματικότητας. Είναι μια εποχή που βρίσκεις λάθη, σφάλματα, αδυναμίες, ρωγμές, ελαττώματα στη συμπεριφορά των άλλων που σε ενδιαφέρουν και αντιμετωπίζεις τη σκοτεινή πλευρά των σχέσεων. Το ίδιο κάνουν πιθανόν και οι άλλοι που σε ενδιαφέρουν και τότε ακούγεται το «μπαμ».

Η Αφροδίτη στην ανάδρομη φάση της δημιουργεί καταστάσεις, περιστάσεις, γεγονότα που επαναφέρουν περασμένες απορρίψεις και συναισθηματικό πόνο, πρωθύστερες αντιδράσεις σε ανάλογα προβλήματα και δυσάρεστες μνήμες που είναι εντελώς ακατάλληλες στην παρούσα φάση. Έχεις την ευκαιρία να σταματήσεις το πατρόν μιας συγκεκριμένης σου αντίδρασης σε μια συγκεκριμένη περίσταση.

Το έκανες χθες, μην το κάνεις και σήμερα. Η αγάπη, η κατανόηση και η ευθύνη της δέσμευσης είναι τα συστατικά που βοηθούν ώστε η βάρκα των σχέσεων να μην τσακιστεί στα βράχια, αλλά να επιτρέψουν τις απαραίτητες αλλαγές και τροποποιήσεις στις σχέσεις. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του πλανήτη της Αγάπης μπορεί να επιβραδύνει και να δημιουργήσει παράσιτα στις συντροφικές, ερωτικές, ή ακόμα και σε κάποιες σημαντικές επαγγελματικές σχέσεις.

Η διέλευση της Αφροδίτης στους πολυεδρικούς Διδύμους δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού βάλλεται η επικοινωνία: οι λέξεις γίνονται ακατανόητες, σκοτεινές, με διπλά μηνύματα, λάθος πληροφορίες, ψεύτικες. Οι λέξεις με την ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους κρύβουν, δεν φανερώνουν, μπερδεύουν, δεν λύνουν.

Οπότε επανάλαβε, πες δύο φορές τι εννοείς, προτίμησε ζωντανή συνομιλία κι όχι γραπτή, βεβαιώσου ότι ό άλλος κατάλαβε επακριβώς τι είπες, γίνε κυριολεκτικός, σαφής, διαλλακτικός. Διαπραγματεύσου. Μην απαιτείς. Έχεις όσο δίκιο έχει κι ο άλλος. Η αλήθεια έχει πάντα δύο όψεις, μην το ξεχνάς κυρίως τώρα.

*Αν θυμηθείς τι συνέβη οκτώ χρόνια πριν, μπορείς να έχεις μια εικόνα της τωρινής ανάδρομης Αφροδίτης. Τι συνέβη από 17 Μαΐου έως 29 Ιουνίου του 2004, όταν η Αφροδίτη ήταν και πάλι ανάδρομη στους Διδύμους; Ένας κύκλος ολοκληρώνεται.

**Όλους μάς ενδιαφέρει όταν η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη, αλλά ναι, ιδιαίτερα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς (ζώδια/ωροσκόπους) και φυσικά Ζυγούς και Ταύρους, που είναι η κυβερνήτης τους.