ΚΡΙΟΣ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΚΡΙΟΣ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

20/04/2018

Και οι δύο πρέπει να παλέψουν σκληρά

Στην ερωτική σχέση Κριού και Αιγόκερου και οι δύο πρέπει να παλέψουν σκληρά για να διατηρήσουν την αμοιβαία ενέργεια τους. Οι προσεγγίσεις τους είναι σχεδόν αντίθετες – Ο Κριός χαρακτηρίζεται από την δράση χωρίς όμως να μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί που κατευθύνεται αυτή η δράση ή που θα φτάσει., ενώ ο Αιγόκερως πάντα κρίνει αν (ή πόσο) θα επωφεληθούν πριν δράσουν.


Ο Κριός κινείται γρήγορα ενώ στα μάτια του Αιγόκερου φαίνεται σαν κάποιος που ρισκάρει τα πάντα. Ο Αιγόκερως απεχθάνεται να ρισκάρει αν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Κινείται με πιο αργούς ρυθμούς, δουλεύει μέχρι τελικής πτώσης ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του (συνήθως σχετίζονται με την καριέρα ή άλλες μορφές κοινωνικής προόδου). Και οι δύο φτάνουν στον στόχο τους αλλά με διαφορετικό τρόπο – και συνήθως ο προορισμός τους διαφέρει επίσης!

Ο Αιγόκερως είναι ήσυχος και συνεσταλμένος ενώ ο Κριός είναι πιο φωνακλάς και επιβλητικός. Είναι και οι δύο πολύ πεισματάρηδες και θεωρούν ότι ο τρόπος τους είναι ο ιδανικός, κατά συνέπεια για να κατορθώσουν να συνεργαστούν πρέπει να μάθουν την τέχνη της διαφωνίας. Οι φιλοσοφίες τους διαφέρουν πολύ: ο Κριός ψάχνει να κόψει δρόμο ενώ ο Αιγόκερως θέλει πάντα να ακολουθεί τους κανόνες πιστεύοντας ότι είναι ένα δοκιμασμένο μονοπάτι προς την επιτυχία. Πως αυτό φανερώνεται μέσα από μια ρομαντική σχέση;

Ο Κριός χαρακτηρίζεται από την ασυγκράτητη, παθιασμένη καταδίωξη του συντρόφου του, χωρίς να σκέφτεται αν αυτός που έχει επιλέξει είναι πραγματικά κατάλληλος για αυτόν. Ο Αιγόκερως από την άλλη, αρέσκεται στο να αναλύει πως ο ενδεχόμενος σύντροφος του θα τον βοηθήσει να προοδεύσει και αυτό θα αποτελέσει και κριτήριο για το αν θα ασχοληθεί ή όχι με αυτή τη σχέση. Αν οι δυο τους ωστόσο συναντηθούν και καταφέρουν να ταιριάξουν θα διδάξουν ο ένας στον άλλο πράγματα που κανείς τους δεν θα ανακάλυπτε αν ήταν χωριστά.

Ο πλανήτης Άρης (Πάθος) κυβερνά τον Κριό και ο πλανήτης Κρόνος (Κάρμα) τον Αιγόκερω. Πρόκειται για διαφορετικούς πλανήτες ακριβώς όπως ο Κριός και ο Αιγόκερως που προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος. Αυτοί οι δύο μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και ειδικά στην υλοποίηση ενός σχεδίου: ο Κρόνος έχει ισχυρές δυνάμεις καρτερικότητας αλλά ο Άρης έχει την ενέργεια και την παρόρμηση να υλοποιεί τα πράγματα.


Τα δύο αυτά ζώδια ταιριάζουν περισσότερο στον εργασιακό χώρο από ότι στην κρεβατοκάμαρα! Και οι δύο είναι ανένδοτοι και κανείς τους δεν υποχωρεί εύκολα, ενώ αν δεν διοχετεύσουν τις ενέργειες τους με θετικό τρόπο, οι δύο αυτοί πλανήτες μπορεί να προκαλέσουν σκληρότητα, ακόμα και βία, ο ένας στον άλλον ή και καταπίεση των συναισθημάτων τους. Ο Κριός πρέπει να φροντίσει να μην υπονομεύει τον Αιγόκερω, ο οποίος με την σειρά του πρέπει να προσπαθήσει να μην αμβλύνει το παθιασμένο πνεύμα του Κριού.

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς και ο Αιγόκερως της Γης. Ενώ ο Κριός είναι δυναμικός, ο Αιγόκερως είναι πιο προσγειωμένος και πρακτικός. Ο Αιγόκερος διερωτάται: «τι καλό αυτό θα μου αποφέρει καθώς επεξεργάζομαι τα σχέδια μου για τη ζωή;» ενώ ο Κριός απλά εντοπίζει αυτό που επιθυμεί και το κυνηγά χωρίς να έχει συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του.

Κριός και Αιγόκερως είναι Παρορμητικά ζώδια. Και οι δύο είναι πρωτοπόροι αλλά έχουν πολυποίκιλους στόχους και ενδιαφέροντα που αποδίδουν καλύτερα όταν καθένας τους έχει ένα συγκεκριμένο και καθορισμένο ρόλο. Ο Κριός είναι ο επιφανειακός ηγέτης – βιάζονται να υλοποιήσουν πράγματα και προσπερνούν οποιοδήποτε εμπόδιο μπει στο δρόμο τους. Όμως ο Αιγόκερως έχει με έμμεσο τρόπο τα ηνία της σχέσης. Εργάζεται σταθερά για την επίτευξη του στόχου του. Είναι απαραίτητο και για τους δύο να κατανοήσουν ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι ο συμβιβασμός.

Το ατού αυτής της σχέσης; Ο καθένας τους προσφέρει μοναδικά προσόντα σε αυτή τη σχέση. Όταν αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο μπορούν να σχηματίσουν ένα καλό σύνολο. Πρόκειται για μια προκλητική σχέση η οποία αξίζει τον κόπο αν καταφέρουν να μάθουν κάτι ο ένας από τον άλλον. Όπως συμβαίνει σε κάθε σχέση αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού τα περισσότερα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν με την σωστή επικοινωνία και την καλή θέληση.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι χρειάζονται δίπλα τους ή έναν σοβαρό σύντροφο ή κάποιον ανάλαφρο που τους κάνει να γελάνε. Αναλόγως την φάση τους. Στην δεύτερη περίπτωση πάντως, μιλάμε για ένα άτομο αθώο, αγνό -μοντέλο συντρόφου που τραβάει τους Αιγόκερους από την μύτη. Με ποιο από τα δύο θα καταλήξει τελικά, εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ζωή του, συναισθηματικά και πνευματικά. Κάτι που ισχύει για όλους μας βέβαια, αλλά για τον Αιγόκερο λίγο παραπάνω.

Οι Αιγόκεροι δεν παίζουν, μιλάμε πάντα για σοβαρές δουλειές. Όσο και να τον κάνεις να ξεκαρδιστεί με τον εαυτό του ή τους άλλους, κάτι τον ξαναρίχνει. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά δουλεύει, πόσο ψηλά φτάνει, πόσο πλούσιος γίνεται υλικά ή πνευματικά, δεν είναι ποτέ αρκετά. Επίσης, είναι πολύ ανεξάρτητοι. Μην διανοηθείς να υποδείξεις σε έναν Αιγόκερο τι να κάνει ή πως πρέπει να το κάνει. Είναι αρκετά ελαστικοί για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν με οποιονδήποτε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους συμπαθούν όλους.

Ο σύντροφός τους πρέπει να τους ξεσηκώνει, να είναι ελκυστικός, να έχει γνώσεις και κυρίως να πατάει γερά στην γη για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αιγόκερου. Αν πάρει είδηση ότι είσαι ξετσίπωτη-ος με οποιοδήποτε τρόπο, δεν θα προλάβεις ούτε να τον χαιρετήσεις. Δεν θα προσπαθήσει καν να σε αλλάξει ή να σε βοηθήσει να συμμαζευτείς (όπως θα έκανε ένας Καρκίνος π.χ.).

Εντωμεταξύ, αν ακούσεις απ’ το στόμα του λόγια τρελού πάθους, αληθινής αγάπης και σχέδια για εξοχικό με σπιτάκι για το σκύλο, άκου τον προσεχτικά. Οι Αιγόκεροι ποτέ δεν θα σε παραμυθιάζουν για να σε ξελογιάσουν και μετά να σε αφήσουν στα κρύα του λουτρού. Αυτά που λένε τα εννοούν. Αλλά δεν τους τα βγάζεις εύκολα, οι Αιγόκεροι πρέπει σιγουρευτούν πριν ονειρευτούν. Η αλήθεια είναι πως μπλέκονται σε εφήμερες σχέσεις με μεγαλύτερη ευκολία απ’ τους Παρθένους, αλλά κάποια στιγμή αρχίζουν να ψάχνουν για κάτι με προοπτικές για το μέλλον, για οικογένεια. Και τότε οι Αιγόκεροι δεν παιδιαρίζουν.

Επιχείρηση Γοητεία

Οι Αιγόκεροι αναζητούν έναν πιστό, σταθερό και αφοσιωμένο σύντροφο. Αν έχεις έναν τεράστιο κύκλο από φίλους (όπως οι Υδροχόοι) και λίγο χρόνο να του αφιερώσεις, ξέχνα τον. Θέλει να ξέρει ότι θα είσαι δίπλα του όποτε σε χρειάζεται, αλλιώς δεν πρόκειται να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια με σένα μέσα σ’ αυτά. Από την άλλη, οι Αιγόκεροι δυσκολεύονται να δώσουν τέλος σε μια σχέση ακόμα κι όταν δεν κυλάει. Αλλά εκπέμπουν τα σήματα του χωρισμού. Διακριτικά μεν, με νόημα δε. Αν, για παράδειγμα, επιδιώκει να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μακριά σου ή μιλάει περισσότερο στους άλλους απ΄ ότι σε σένα, μάθε τι συμβαίνει πριν τον χάσεις εντελώς. Κάτι θα σου πει.

Να θυμάσαι ότι οι Αιγόκεροι θαυμάζουν τις σέξι παρουσίες αλλά σιχαίνονται τα τσόλια (γυναίκες ή άντρες). Αν καταφέρεις να συνδυάσεις το σέξι με γερές δόσεις συντηρητισμού, τον κέρδισες. Βασικά, αν ξέρεις να ντύνεσαι σωστά για κάθε περίσταση ο Αιγόκερως θα το εκτιμήσει. Είναι σαν να προσπάθησες γι αυτόν και αποκλείεται να μην το παρατηρήσει.

Συναστρίες με Αιγόκερω

Οι Παρθένοι μπορεί να αποδειχτούν πολύ προσγειωμένοι και ευέξαπτοι για τους Αιγόκερους. Συν του ότι, στο κρεβάτι οι Παρθένοι θα βγάλουν την πολυπαιγμένη πλευρά των Αιγόκερων, οι οποίοι στην πραγματικότητα, ψάχνουν για κάποιον που θα τους κάνει να ανοιχτούν, πνευματικά και συναισθηματικά, μέσα και έξω απ’ την κρεβατοκάμαρα. Με τους Ταύρους θα τα πάνε σίγουρα καλύτερα.

Από τα ζώδια του Νερού, η ένταση του Σκορπιού μπορεί να τον καταβάλλει αν και η ζήλια του θα τον αναζωογονήσει. Και τελικά, οι δυο τους θα μεγαλουργήσουν στο κρεβάτι. Ο Ιχθύς θα τον τρελάνει με τα σκοτσέζικα ντους- μία κρύο, μία ζέστη. Το περίεργο είναι ότι οι Αιγόκεροι ταιριάζουν με τα Λιοντάρια, ειδικά αν έχουν Γη στον χάρτη τους. Η έλξη δεν κρύβεται. Ο Αιγόκερως προκαλεί αμηχανία στο Λιοντάρι αλλά ξέρει να του τονώνει την υπερηφάνεια. Δεν δυσκολεύονται να επιβραβεύσουν ο ένας τον άλλον και τελικά αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται.

Θυμήσου:

Οι Αιγόκεροι τρέφουν απίστευτο σεβασμό για τα άτομα με γνώσεις. Αλλά μην μπεις ποτέ στον κόπο να υποκριθείς ότι γνωρίζεις κάτι που σου είναι άγνωστο. Θα σε μυριστεί αμέσως και θα σε διαγράψει κι απ’ τον χάρτη. Αντίθετα, θα σε εκτιμήσει δεόντως αν δηλώσεις «δεν έχω ιδέα». Θα σου τα εξηγήσει όλα αυτός.

Μπορεί οι Αιγόκεροι να επιδιώκουν την συναισθηματική ασφάλεια αλλά η οικονομική ασφάλεια είναι πιο σημαντικοί γι αυτούς. Μπορεί να μην καταφέρουν να βγάζουν πολλά λεφτά, άλλα όλοι τους βάζουν κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες. Αν έχεις δαπανηρά σχέδια για τους δυο σας, συμμαζέψου.

Η έλξη μεταξύ των «απέναντι», Αιγόκερων και Καρκίνων είναι μοιραία. Αυτό σημαίνει ότι ή θα μοιράσουνε κουφέτα ή θα χρειαστούν κάποιον να μπει ανάμεσά στους πριν σφαχτούν. Γιατί εκτός από την έλξη, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Κι οι δύο πάντως, έχουν την ίδια αίσθηση εκλεπτυσμένου χιούμορ κι αν ο Αιγόκερως καταφέρει να τα βγάλει πέρα με την κυκλοθυμία του Καρκίνου, θα το απολαύσουν.