ΚΡΙΟΣ - ΖΥΓΟΣ

ΚΡΙΟΣ - ΖΥΓΟΣ

24/04/2018

180 μοίρες μακριά

Η ερωτική έλξη Κριού με Ζυγό επιφέρει την έμφυτη πολικότητα του Ζωδιακού κύκλου. Κριός και Ζυγός βρίσκονται ακριβώς απέναντι - 180 μοίρες μακριά. Κάθε ένα από αυτά τα ζώδια διαθέτει ιδιότητες που είναι άγνωστες στο άλλο, εάν αυτές συνδυαστούν με τη φυσική επιθυμία του Ζυγού για αρμονία, τότε αυτή η σχέση μπορεί να χαρακτηριστεί από μεγάλη ισορροπία.

Ο Κριός είναι ζώδιο του «ΕΓΩ» ενώ ο Ζυγός της «Συνεργασίας» και οι διαφορές τους δεν σταματούν εδώ. Ο Κριός είναι αυθόρμητος, και έτοιμος να κάνει οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό, ενώ ο Ζυγός είναι αναποφάσιστος, φιλειρηνικός και προτιμά μια ήρεμη και ήπια προσέγγιση. Ο Κριός μπορεί να διδαχτεί από τον Ζυγό πως υπάρχουν και άλλες επιλογές καλύτερες από τις δικές του.

Μεταξύ αυτών των δυο ζωδίων υπάρχει απόλυτη σεξουαλική έλξη, κοινή σε όλα τα ζώδια που οι θέσεις τους βρίσκονται ακριβώς απέναντι στον Ζωδιακό κύκλο. Παρόλο όμως που αυτή η ένωση θεωρείται αξιοθαύμαστη όταν είναι καλή, μπορεί να μετατραπεί σε προκλητική όταν είναι δυσλειτουργική. Όλες οι πολικότητες έχουν ενέργειες που τείνουν να μπερδεύουν ή να περιπλέκουν τα πράγματα εάν δεν υπάρχει κατανόηση.

Ο συνδυασμός Κριού και Ζυγού είναι πολύ καλά εξισορροπημένος. Ο γοητευτικός, γεμάτος πνευματική καλλιέργεια Ζυγός μπορεί να διδάξει στον αυθάδη Κριό τρόπους. Ο Ζυγός αποζητά αρμονία στη σχέση και θα προσπαθήσει πολύ να τη διατηρήσει. Ο Κριός είναι πολύ αποφασιστικός και παροτρύνει τον αναποφάσιστο Ζυγό να βασίζεται στη διαίσθηση του προκειμένου να δώσει απαντήσεις στους προβληματισμούς του.

Ο πλανήτης Άρης κυβερνά τον Κριό και η Αφροδίτη το Ζυγό. Πρόκειται για έναν πολύ καλό συνδυασμό, αφού οι πλανήτες αυτοί εκπροσωπούν το πάθος και την αγάπη αντίστοιχα. Η Αφροδίτη και ο Άρης αποτελούν τις δύο όψεις του νομίσματος της αγάπης μιας σχέσης. Παγκοσμίως αναγνωρισμένα ως αρσενικό και θηλυκό ζώδιο, εξισορροπούν την σχέση μέσω της ισορροπίας που επέρχεται από το ταίριασμα της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας τους. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την ομορφιά του ρομαντισμού, ενώ ο Άρης το πάθος του ρομαντισμού. Πραγματικά καλός συνδυασμός!

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς και ο Ζυγός του Αέρα. Ο Αέρας αναζωπυρώνει τη Φωτιά και την βοηθά να μεγαλώσει και να εξαπλωθεί. Ο Κριός μπορεί να έχει μια πολύ θετική επιρροή στην εξέλιξη, τις ιδέες και την πρόοδο του Ζυγού, μπορεί να τον βοηθήσει να μετατρέψει τις ιδέες του σε πράξεις. Ωστόσο, πολλές φορές η μεταξύ τους συνεργασία μπορεί κρύβει προκλήσεις, εξαιτίας της πολικότητας τους. Η γρήγορη ορμητική προσέγγιση των πραγμάτων μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με την περισσότερο ισορροπημένη πνευματική προσέγγιση του Ζυγού. Παρόλα αυτά και τα δύο ζώδια έχουν πολλά ενδιαφέροντα και μια γεμάτη και δραστήρια καθημερινότητα. Ο Κριός μπορεί να γυρίσει σπίτι γεμάτος με ενδιαφέρουσες ιστορίες τις οποίες είναι πρόθυμος να μοιραστεί με τον περισσότερο εγκεφαλικό Ζυγό!

Ο Κριός και ο Ζυγός είναι και οι δύο Παρορμητικά ζώδια. Παίρνουν και οι δύο πρωτοβουλίες έχουν όμως κάποια προβλήματα στην υλοποίηση τους. Και στους δυο αρέσει να ξεκινούν πράγματα που δεν πρόκειται να ολοκληρώσουν ποτέ, είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για σχέδια, είτε για σχέση...Ο Κριός έχει τα ηνία της σχέσης εξαιτίας της ενέργειας που έχει και της δυναμικής του φύσης, όμως ο Ζυγός κινεί τα νήματα από την πνευματική πλευρά. Και τα δύο ζώδια θέλουν να έχουν το πάνω χέρι όμως ο Κριός χρησιμοποιεί δύναμη και κάποιες φορές εκφοβισμό προκειμένου να αποκτήσει αυτό που θέλει.

Ο Ζυγός πάλι χρησιμοποιεί τη γοητεία του και επιδέξιους χειρισμούς. Προκειμένου η σχέση να είναι υγιής πρέπει να επιτυγχάνεται συμβιβασμός. Είναι πιο εύκολο για τον διπλωματικό Ζυγό να κάνει υποχωρήσεις από ότι για τον Κριό, ο οποίος αντιλαμβάνεται ως υποταγή το να παραδίδεται στους άλλους. Ο Ζυγός θα χρειαστεί να ενδώσει στις επιθυμίες του Κριού προκειμένου να διατηρηθεί η γαλήνη που και οι δύο επιθυμούν.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η αρμονία που απορρέει από την ένωση Αφροδίτης και Άρη. Η ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό τους και στον σύντροφο τους που προκαλείται από αυτή την πολικότητα αποτελεί μοναδική εμπειρία και για τα δύο ζώδια. Ο καθένας προσφέρει στη σχέση αυτό που λείπει από τον άλλο, δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη ισορροπία.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί αναζητούν την ομορφιά σε όλες τις μορφές της. Και την αρμονία. Ακόμα και όταν η σχέση πνέει τα λοίσθια ο Ζυγός αποφεύγει να πει «τέλος». Δεν αντέχει να πληγώσει κανέναν, τα σκληρά συναισθήματα είναι μια από τις άσχημες πραγματικότητες που δεν θέλει να βλέπει. Έτσι, μπορεί να μείνει σε μια σχέση περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε, μόνο επειδή η διατάραξη της αρμονίας δεν είναι καθόλου όμορφη. Οι Ζυγοί κάνουν τα πάντα για την αρμονία, γιατί μέσα τους ξέρουν ότι το πραγματικό φως βρίσκεται στο γαλήνιο κέντρο του κυκλώνα.

Αυτό είναι ο Ζυγός: το μάτι του κυκλώνα. Αρχίζει κάτι και μετά απομακρύνεται για να το δει να εκτυλίσσεται από απόσταση, όπου είναι ασφαλής. Ο Ζυγός είναι ο απόλυτος «παρατηρητής» της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Την μελετάει – σε μελετάει- και υπολογίζει τι ξέρει και τι πιστεύει. Βάζει και τους φίλους του να σε μελετήσουν για να δουν αν «αξίζεις». Στο τέλος, θα αποφασίσει μόνος του. Αλλά αν βρει λόγο να μην σε εμπιστεύεται, έχασες.

Ο Ζυγός έχει έναν εξαίσιο κοινωνικό κύκλο και πολλούς υποστηρικτές. Αν παρατηρήσεις προσεχτικά όμως, θα δεις ότι τους κρύβει τον πραγματικό του εαυτό. Συνήθως υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος τον οποίο πραγματικά εμπιστεύεται, κάποιος από την οικογένειά του ίσως. Αν σου ανοίγει την ψυχή του σε σταθερή βάση, είσαι ο άνθρωπός του.

Οι Ζυγοί είναι εξπέρ στο να παραποιούν το ίδιο τους το πεπρωμένο. Δυσκολεύονται να πάρουν μια σοβαρή απόφαση, αλλά όταν το κάνουν κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη. Πιστεύουν σε σημάδια και προλήψεις. Τα θεωρούν οιωνούς και τα λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη στην ζωή τους.

Επιδιώκουν μια σχέση στην οποία νιώθουν άνετα και προπάντων ηρεμία. Πολλοί άντρες Ζυγοί διαλέγουν μια κατά πολύ νεότερη τους γυναίκα, μόνο για να νιώθουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ή μια κατά πολύ μεγαλύτερή τους, που αναλαμβάνει όλα τα δύσκολα (αποφάσεις κ.λ.π.). Τελικά, θα δεις ότι ο Ζυγός είναι πιστός στο άτομο που του αρέσει να περνάει περισσότερο την ώρα του μαζί του. Έχει δύσκολες ρυθμίσεις, αλλά όταν βρεις το κουμπί του παίζει μόνο με σένα. Και δεν αστειεύεται.

Επιχείρηση Γοητεία

Καταρχήν, πρέπει να ανακαλύψεις αν έχει μάθει να χειρίζεται τα πολύ λεπτά συναισθήματά του. Πολλοί Ζυγοί παραμένουν ανώριμοι σε προχωρημένη ηλικία- προτιμάνε να αποφεύγουν τους έντονους συναισθηματισμούς σε μια προσπάθεια να εκλογικεύσουν αυτό που νιώθουν. Για Αέρα μιλάμε, μην το ξεχνάμε. Αλλά μπορούν να γίνουν και υπερευαίσθητοι. Ο Ζυγός χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέχρι να καταλάβει ποιος είναι, πόσο μάλλον να το δείξει. Σ’ αυτό το διάστημα, ο σύντροφός του μπορεί να κουραστεί από το συνεχές μπρος –πίσω, μια να αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο, την άλλη να του ξαναφοράει τα χαλινάρια.

Έχε υπόψη σου ότι ο Ζυγός θέλει να έχει τον έλεγχο. Ας τον να σε κυνηγήσει. Μην αφήσεις να πάρουν είδηση οι φίλοι του ότι ενδιαφέρεσαι. Ο Ζυγός θα πάρει το μήνυμα απλά κοιτώντας σε στα μάτια.

Μην κάνεις το πρώτο βήμα με έναν άντρα Ζυγό. Εξαιτίας της εσωτερικής μάχης που όλοι οι Ζυγοί δίνουν σε κάθε γνωριμία, τους αρέσει να υπερισχύουν κάπως στην περίσταση. Και κρίνουν πολύ άδικα μια γυναίκα με επιθετική συμπεριφορά. Γι αυτό ας τον να πάρει πάνω του την συζήτηση και την εξέλιξη. Ας τον να σε φλερτάρει όπως μόνο ένας Ζυγός ξέρει, και δεν θα το μετανιώσεις.

Συναστρίες με Ζυγό

Μπορούν να τα πάνε καλά με οποιονδήποτε αλλά ταιριάζουν καλύτερα με τα υπόλοιπα ζώδια του Αέρα, Υδροχόους και Διδύμους. Αν και οι εντελώς έξω καρδιά Δίδυμοι μπορεί να τους φοβίσουν, μπορούν να καταλάβουν ακριβώς πως σκέφτεται ένας Ζυγός. Οι Σκορπιοί έχουν την ένταση και το βάθος συναισθημάτων που κάνουν έναν Ζυγό να τα έχει όλα. Μπορεί ακόμα και να δεθεί μαζί του με έναν αρρωστημένο τρόπο αν δεν προσέξει. Αλλά και ο Σκορπιός πρέπει να μην το παρακάνει με τον έλεγχο: αν ο Ζυγός νιώσει ότι τον κινούν σαν μαριονέτα, κόβει τα νήματα.

Επίσης, έλκονται από άτομα με υψηλά στάνταρ αισθητικής και έφεση στην πολυτέλεια, όπως τα Λιοντάρια. Ένα ζώδιο της Γης μπορεί να του παρέχει την απαραίτητη γείωση, ιδίως ο αισθησιακός Ταύρος. Ένα ζώδιο του Νερού όπως ο Καρκίνος μπορεί να του προσφέρει την ροή συναισθημάτων που ο Ζυγός πιθανότατα στερείται. Αν βέβαια καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τον κυκλοθυμικό Καρκίνο και το κουσούρι του να κλείνεται στον εαυτό του.

Και ο Κριός μπορεί να τα βρει με έναν Ζυγό, με την προϋπόθεση ότι τα έχει βρει προηγουμένως με τον εαυτό του. Ζυγός με Ζυγό μπορεί επίσης να είναι καλός συνδυασμός, αν και προσοχή: με δύο ίδια ζώδια μαζί, γίνεται ή γιορτή ή το έλα να δεις.

Θυμήσου:

Ο Ζυγός έχει μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό του για αυτό που ψάχνει κάθε φορά. Αν δεν ταιριάζεις τέλεια στο καλούπι δεν πρόκειται να χαραμίσει τον χρόνο του μαζί σου. Μάθε τι θέλει και δες αν είσαι εσύ αυτό. Διαφορετικά, μπορεί να τον κάνεις δικό σου για μια νύχτα αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει επόμενη.

Δυσκολεύονται όμως να ξεκαθαρίσουν τι στο καλό θέλουν τελικά για μακροπρόθεσμο πλάνο. Από την μία, ψάχνουν μια βολική κοπελίτσα χωρίς πολλές απαιτήσεις. Από την άλλη, αναζητούν την γυναίκα που μπορούν να της εμπιστευτούν τα πάντα, έναν σύντροφος ζωής. Ας τον να τα ξεκαθαρίσει μόνος του με τον εαυτό του. Αν δεν έχει καταλήξει ακόμα σε τι απ’ τα δύο προτιμάει, μείνε μακριά του.

Ο Ζυγός λατρεύει την ομορφιά. Σε αυτά που βλέπει, αυτά που ακούει, αυτά που αγγίζει, σε ό,τι μυρίζει και ό,τι γεύεται. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ, όσο αναποφάσιστος κι αν παραμένει ο ίδιος.