ΚΡΙΟΣ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΚΡΙΟΣ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ

24/04/2018

«Τα αντίθετα έλκονται»

Η ερωτική έλξη Καρκίνου με Κριό σίγουρα δικαιολογεί το ότι «τα αντίθετα έλκονται». Ο Κριός είναι φύση ορμητική και επιπόλαια, ενώ ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός. Ο Κριός βέβαια, μπορεί να γίνει παράφορα και έντονα συναισθηματικός αλλά μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχει να καταβάλλει ολοκληρωτικά τον Καρκίνο. Παρόλο που οι Καρκίνοι θέλουν τον χρόνο τους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, οι ταχύτατες προσεγγίσεις του Κριού τους κολακεύουν ιδιαίτερα.

Ο Κριός πάλι ελκύεται από την «καρκινική ευαισθησία» που δρα ως αντίβαρο στην έλλειψη λεπτότητας που τον χαρακτηρίζει. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν με την κυκλοθυμική διάθεση του Καρκίνου ή με την έντονη ορμητικότητα του Κριού. Τα δυο αυτά ζώδια πρέπει να αφιερώνουν χρόνο για να ακούνε τις ανάγκες του συντρόφου τους και να κατανοήσουν ότι παρόλο που προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις οι δρόμοι τους συναντήθηκαν για την επίτευξη κοινών στόχων.

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο της Εστίας, ενώ ο Κριός του «Εγώ». Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο; Είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί με αυτούς που αγαπάνε. Ο Καρκίνος χρησιμοποιεί το περίφημο καβούκι του για να προστατεύει την οικογένεια του και το σύντροφο του όταν μυριστεί τον κίνδυνο κοντά του, ενώ το κριάρι χρησιμοποιεί την δύναμη και την γενναιότητα του, όπως άλλωστε θα άρμοζε και στον ιππότη με την αστραφτερή πανοπλία. Ο Καρκίνος προσφέρει στον Κριό τη θαλπωρή της οικογενειακής ζωής και τη συναισθηματική ασφάλεια.

Μερικές φορές μπορεί να πλάσει την ιδανική εικόνα γύρω από το πρόσωπο του Κριού συντρόφου του ή και να γίνει υπερβολικά κτητικός απέναντι του, γεγονός που θα ενοχλήσει τον ανεξάρτητο Κριό. Ωστόσο, η συνταγή είναι δοκιμασμένη αφού το μόνο που πρέπει να κάνει ο Κριός για να τον καθησυχάσει είναι να τον διαβεβαιώσει για τα αισθήματα που τρέφει για αυτόν. Ο Κριός πρέπει να μάθει να ακούει τον Καρκίνο αφού ο κάβουρας λειτουργεί ενστικτωδώς και οι συμβουλές του αποτρέπουν το κριάρι από το να δρα με επιπολαιότητα, χαρακτηριστικό που πηγάζει από την έλλειψη σχεδιασμού που διέπει το κριάρι.

Ο πλανήτης Άρης κυβερνά τον Κριό, ενώ κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Ο Άρης ήταν ο θεός του πολέμου και το κριάρι κατ΄ επέκταση είναι ο στρατιώτης που μάχεται απέναντι σε όποια πρόκληση συναντήσει στο δρόμο του. Η παρορμητική και παθιασμένη φύση του Κριού ελκύει τον Καρκίνο που συχνά εσωτερικεύει αισθήματα και συναισθήματα. Οι γυναίκες Καρκίνοι έχουν έντονη θηλυκότητα και ένας Κριός μπορεί να τις βοηθήσει να την εξωτερικεύσουν. Όπως η Σελήνη ευθύνεται για τα παλιρροιακά κύματα που αθέατα επηρεάζουν τη ζωή μας έτσι και ο Καρκίνος δρα παρασκηνιακά (ενώ ο Κριός πέφτει με τα μούτρα στο πεδίο της μάχης). Ο Καρκίνος είναι συναισθηματικός και προτρέπει τον Κριό να κατεβάσει ταχύτητα για να εκτιμήσει τις χαρές της ζωής αντί να είναι συνεχώς στην πρίζα και να σχεδιάζει νέες εκκινήσεις.

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς και ο Καρκίνος του Νερού. Τα δυο αυτά στοιχεία αποτελούν απίστευτο συνδυασμό αν συνεργαστούν χρησιμοποιώντας συναίσθημα και δράση για να επιτύχουν τους στόχους τους. Ο Καρκίνος βοηθάει τον Κριό στο να μειώσει ταχύτητα και να εκλεπτύνει τους τρόπους του ενώ ο Κριός προσφέρει μαθήματα κοινωνικοποίησης στον κλεισμένο στο καβούκι του Καρκίνο. Ο Καρκίνος βασιζόμενος στο συναίσθημα μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις – πολλές φορές μάλιστα το Υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου προσφέρει μια γερή δόση ψυχρολουσίας στον γεμάτο ενθουσιασμό Κριό. Από την άλλη πλευρά η Φωτιά έχει την ιδιότητα να εξατμίζει το Νερό αφήνοντας έτσι τον Καρκίνο στα «κρύα του λουτρού». Τα δυο αυτά ζώδια πρέπει να μιλούν ανοιχτά και άνετα για να διασφαλίσουν την ισορροπία της σχέσης τους.

Πρόκειται για δυο Παρορμητικά ζώδια που αποτελούν εξίσου ηγετικές φυσιογνωμίες και που πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται. Εκ πρώτης όψεως ξεχωρίζει η ηγετική ιδιοσυγκρασία του Κριού ο οποίος είναι παρορμητικός και πολεμοχαρής, ενώ η φύση του Καρκίνου είναι αυτή που του επιτρέπει μέσω του συναισθηματικού ελέγχου και της ικανότητας του να ζυγίζει καταστάσεις, να κινεί αόρατα τα νήματα. Ο Καρκίνος συμβιβάζεται ευκολότερα σε αντίθεση με τον Κριό που είναι ανυποχώρητος. Κατά συνέπεια, ο Καρκίνος είναι αυτός που θα πρέπει τελικώς να ενδώσει.

Το ατού αυτής της σχέσης; Μόλις συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν στην ίδια ομάδα, ο συνδυασμός Νερού και Φωτιάς λειτουργεί αρμονικά. Ο Κριός αποσπά την προσοχή και ο Καρκίνος είναι ο αφανής υποστηρικτής της προσπάθειας. Η ικανότητα τους να αλληλοσυμπληρώνονται ανταμείβεται με μια ισότιμη σχέση.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας αστρολόγος θα σου πει ότι οι Καρκίνοι αισθάνονται σε πολύ μεγάλο βάθος, αλλά σπάνια θα σου πει ότι έχουν την μοναδική ικανότητα να «παγώνουν» τα συναισθήματά τους. Με άλλα λόγια, αν δεν είναι επίσημα ερωτευμένος μαζί σου, μπορεί να απομονωθεί για να δει ξεκάθαρα τι γίνεται, από απόσταση. Όταν ερωτεύονται όμως, δεν τους είναι εύκολο να ξεκολλήσουν από μια σχέση. Ακόμα κι αν έχουν αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο, τους είναι ευκολότερο να κάνουν την ζωή τους παράλληλα με την σχέση, ελπίζοντας ότι ο σύντροφός τους θα απηυδήσει και θα φύγει, παρά να δηλώσουν «ως εδώ». Βασικά, οι Καρκίνοι αποφεύγουν τις δύσκολες ερωτήσεις και τις σοβαρές συζητήσεις για σημαντικά θέματα, όπως η σχέση σας για παράδειγμα. Τους είναι δύσκολο να ανοιχτούν και να μιλήσουν για τα πραγματικά τους συναισθήματα. Αν το κάνει μαζί σου, να ξέρεις ότι υπερέχεις από όλους τους άλλους γύρω του. Οι Καρκίνοι μιμούνται με απίστευτη πιστότητα το σύμβολό τους, τον κάβουρα. Προτιμάνε τα πλάγια βήματα.

Επίσης, προτιμάνε να μένουν στο σπίτι, για διασκέδαση ή οτιδήποτε άλλο, γιατί εκεί, περιτριγυρισμένοι μόνο από οικεία στοιχεία νιώθουν περισσότερο άνετα από οπουδήποτε αλλού. Εκτός από το νερό ίσως. Από την ρευστότητα και την ηρεμία του νερού αναβλύζει η ζωηρή, παραστατικότατη φαντασία τους. Ρώτα τους για οτιδήποτε περίεργο, ανεξήγητο ή εξωπραγματικό και θα στο εξηγήσουν.

Απλά να θυμάσαι: για να ζήσεις και να αγαπάς έναν Καρκίνο πρέπει πρώτα να αποδεχτείς την ένταση των συναισθημάτων του. Μέσα τους διεξάγεται ένας πόλεμος, και θα θελήσουν να πάρεις μέρος κι εσύ. Δυστυχώς είναι πολύ απασχολημένος για να σου εξηγήσει, πόσο μάλλον να σου δείξει, τι του τρώει τα σωθικά. Θα πρέπει να το ανακαλύψεις μόνη σου.

Επιχείρηση Γοητεία

Υπάρχει κάτι που επίσης σπάνια θα σου πει ένας αστρολόγος. Οι Καρκίνοι είναι σαν τους Δίδυμους στο θέμα του γέλιου. Το λατρεύουν. Λένε και οι ίδιοι αστεία, αν και το χιούμορ τους είναι αιχμηρό και ελαφρώς ειρωνικό. Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Τον Δίδυμο τον ενδιαφέρει περισσότερο να κάνει τους άλλους να γελάσουν, απ΄ όσο εκτιμάει κάποιον που θα τον κάνει να γελάσει. Ο Καρκίνος είναι το αντίθετο. Ένας τρόπος για να κερδίσεις τον Καρκίνο είναι να του δείξεις ότι έχετε την ίδια αίσθηση του πνευματώδους μαύρου χιούμορ. Βασικά, είναι δύσκολο να σε ερωτευτεί ένας Καρκίνος αν δεν τον κάνεις πρώτα να γελάσει.

Άλλο ένα μυστικό: Οι άντρες Καρκίνοι ενδιαφέρονται μόνο για τρεις γυναίκες: το θύμα, την ατίθαση (ζώδια της Φωτιάς) ή το καλό κορίτσι- με αυτή την σειρά. Όταν είναι νέοι ερωτεύονται κάποια που χρειάζεται έναν ώμο να στηριχτεί. Όταν όμως συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καμία ανταπόδοση, μπουχτίζουν και εξαφανίζονται.

Αργότερα στην ζωή τους, θα πάνε με όλα τα είδη, κυρίως με την «ατίθαση» που δεν μπορούν να κοντρολάρουν. Η οποία δεν είναι καθόλου καλή επιλογή για έναν Καρκίνο, κάτι που βλέπουν ξεκάθαρα κάποια στιγμή. Αλλά όσο κι αν οι ίδιοι απεχθάνονται τις συγκρούσεις, τόσο το τραβάει το δράμα ο οργανισμός τους. Επίσης, οι Καρκίνοι κάνουν συχνά σχέσεις με γυναίκες πολύ νεότερες ή πολύ μεγαλύτερες από τους ίδιους. Ή και τα δύο.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις με έναν Καρκίνο, είναι να παίρνεις τα λόγια του τοις μετρητοίς. Αν δεν διαβάζεις πίσω από τις γραμμές, ξέχνα τον. Κερδίζει χρόνο δημιουργώντας μια ιδέα για το μέλλον, αλλά μέσα του ξέρει ακριβώς ποια μέρα θα αρχίσει το «για πάντα».

Τέλος, δεν είναι απαραίτητα πιστός, αλλά όταν δεσμευτεί, γίνεται.

Συναστρίες με Καρκίνο

Με μια πρώτη ματιά, ο Ιχθύς, το άλλο ονειροπόλο ζώδιο του Νερού, είναι το ιδανικό ταίρι του Καρκίνου. Αλλά η δυαδικότητα των Ιχθύων το πιθανότερο είναι να τον τρελάνει. Θα τα πάει πολύ καλύτερα με έναν Σκορπιό. Ο Καρκίνος τον χειρίζεται με άνεση, ξέρει πώς να του την στήσει, και πως να τον πιάσει. Ο Σκορπιός πάλι, είναι μυστήριο. Και στην συγκεκριμένη σχέση, ο Καρκίνος δεν μπορεί παρά να τσιμπήσει με τις αναπάντεχες εκρήξεις του φαινομενικά πράου Σκορπιού. Και προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο του Σκορπιού, ο Καρκίνος ίσως τελικά ξεδιαλύνει τα δικά του καταπιεσμένα συναισθήματα.

Τα ζώδια της Γης τα πάνε υπέροχα μαζί του, με προτεραιότητα σε Ταύρους και Παρθένους που κάνουν εξάγωνο με τον Καρκίνο. Τα ζώδια της Φωτιάς από την άλλη, του βγάζουν χειρότερο εαυτό, εκτός κι αν έχουν δουλέψει πολύ με τον εαυτό τους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα Λιοντάρια δένουν με τους Καρκίνους, ειδικά αν ο άντρας είναι Λέων.

Θυμήσου:

Μερικοί Καρκίνοι βαριούνται την διαδικασία «φλερτάρουμε, γνωριζόμαστε σιγά -σιγά κ.λ.π.». Θέλουν κατευθείαν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις, όπως: «Ταιριάζουμε;», «Αγαπιόμαστε;» Το πρόβλημα είναι ότι συνηθίζουν να ρωτάνε τον εαυτό τους ή τον κολλητό τους, όχι εσένα πάντως. Εσύ θα δεις απλώς την μπάλα να γυρίζει. Ρώτα τον ευθέως τι συμβαίνει.

Οι Καρκίνοι είναι μεγάλα πειραχτήρια. Διασκεδάζουν προσπαθώντας να σπάσουν τα νεύρα του άλλου. Μην του κάνεις την χάρη. Αφού παίζει, παίξε κι εσύ. Αν πειραχτείς από τα αστεία του θα σε πάρει για μυγιάγγιχτη-ο. Και δεν θα του αρέσεις.

Ο Καρκίνος αγαπάει το σπίτι του και την ηρεμία του. Αν σκέφτεσαι σοβαρά για έναν Καρκίνο, μην διανοηθείς να μπεις στο τριπάκι να του αλλάξεις συνήθειες. Πιο εύκολα θα βρεις άλλον σύντροφο.