ΚΡΙΟΣ - ΛΕΩΝ

ΚΡΙΟΣ - ΛΕΩΝ

24/04/2018

Σπίθες βγαίνουν από την ερωτική ένωση

Σπίθες βγαίνουν από την ερωτική ένωση Κριού με Λέων. Και οι δύο είναι ζώδια της Φωτιάς, γεμάτα πάθος και δύναμη, διακατέχονται από μια αγνή αγάπη για το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα. Υπάρχει πολύ δράση σε αυτή τη σχέση. Και τα δύο ζώδια θέλουν να έχουν τα ηνία της σχέσης και προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν τα «Εγώ» τους μπουν στη μέση. Τρέφουν θαυμασμό και σεβασμό ο ένας για τον άλλον όμως και οι δύο δεν σταματούν να προστάζουν και να διατάζουν – ακόμα και όταν απλά διαλέγουν μια ταινία από το βίντεο κλάμπ.

Στην σχέση αυτή κυριαρχεί το καυτό πάθος, η κυριαρχία και το ποιος κρατάει τα ηνία αυτής της σχέσης – και πότε! Και οι δύο είναι ανυπόμονοι και περήφανοι. Στον Λέων αρέσει να τον θαυμάζουν και να τον κανακεύουν, υπηρεσίες που ο Κριός δεν είναι πρόθυμος να παρέχει. Ο Κριός μπορεί επίσης να ενοχληθεί από την τάση του Λέοντα να φλερτάρει – όμως πρόκειται πάντα για μια συναρπαστική σχέση. Παρά τις ηχηρές διαφορές τους ο Κριός αντιμετωπίζει τον Λέοντα ως τον σύμβουλο του. Ο Κριός γίνεται αρνάκι μπροστά στο Λιοντάρι. Οι διαφορές μεταξύ τους μπορούν να ξεπεραστούν. Και τα δύο ζώδια χαίρουν σεβασμού από τους υπόλοιπους και είναι βασικό ότι αυτός ο σεβασμός υπάρχει και μέσα στην σχέση.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Κριό και ο Ήλιος τον Λέων. Και οι δύο είναι αρχέτυπα αρσενικής ενέργειας και αποτελούν έναν καλό συνδυασμό – κατανοούν απόλυτα ο ένας τον άλλον. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το «Εγώ» και ο Άρης την επιθετική ενέργεια, κατά συνέπεια είναι απόλυτα συμβατοί και αποτελούν μια ισχυρή ομάδα.

Και ο Κριός και ο Λέων είναι ζώδια της Φωτιάς. Πρόκειται για μια πολύ θερμή και γεμάτη πάθος σχέση. Όταν η σχέση είναι καλή λειτουργεί άψογα όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο υπάρχουν ηχηρές διαφωνίες και πληγωμένα «Έγώ». Σε αυτή τη σχέση υπάρχει πάντα ανταγωνισμός ως προς το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι. Εδώ έγγυται και το πρόβλημα, εφόσον σε μια σχέση αγάπης δεν κυριαρχεί η δύναμη.

Και τα δύο ζώδια έχουν απεριόριστη ενέργεια, έτσι και οι δύο θα είναι συνεχώς σε κίνηση. Παρόλο που προκύπτουν συχνά διαφωνίες δεν είναι μεγάλης διάρκειας – ο Κριός είναι πολύ απασχολημένος με το να αναλάβει το επόμενο εγχείρημα του που δεν έχει χρόνο να κρατάει μούτρα. Ο Λέων δεν πρέπει να αγανακτεί όταν ο Κριός σύντροφος του δεν του δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό.

Ο Κριός είναι Παρορμητικό ζώδιο και ο Λέων Σταθερό. Ο Κριός προσφέρει στον Λέων τον δυναμισμό να προχωρήσει μπροστά και να ριψοκινδυνέψει, ενώ ο Λέων διδάσκει στον Κριό την σταθερότητα και την ακολουθία των πραγμάτων. Ο Κριός μπορεί να πληγώσει τα αισθήματα του Λέοντα λέγοντας απερίσκεπτα κάτι. Αντιθέτως, ο Κριός μπορεί να ενοχληθεί από την αυταρχική φύση του Λέοντα και την τάση του να κατσουφιάζει. Όμως και τα δύο ζώδια είναι πιστά και νοιάζονται βαθιά ο ένας για τον άλλον. Μόλις δε κατανοήσουν ότι δεν χρειάζεται να κυριαρχεί κάποιος από τους δύο σ’ αυτή τη σχέση, αυτή θα αναδειχθεί σε μεγάλο ευτύχημα.

Το ατού αυτής της σχέσης; Ο αμοιβαίος θαυμασμός που τα δύο αυτά ζώδια μοιράζονται από κοινού το ένα για το άλλο. Με τον Κριό στον ρόλο του μυσταγωγού και τον Λέων να ακολουθεί, και οι δύο κατέχουν μια άρτια θέση μέσα στην σχέση. Η αμοιβαία ενέργεια και το πάθος τους καθιστούν τη σχέση τους ιδιαίτερα δυναμική.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος ΛΕΩΝ

Τα Λιοντάρια οδηγούνται απ’ το πάθος και τον παρορμητισμό τους. Πολλές φορές αντιδρούν χωρίς ίχνος λογικής, αλλά είναι όλα μέρος της γοητείας τους. Είναι άστατοι και τους αρέσει να δοκιμάζουν τους υποψήφιους πριν τους θεωρήσουν δικούς τους. Γίνονται εξαιρετικά δύσκολοι, ιδίως όταν ο εγωισμός τους χρειάζεται μια τονωτική ένεση. Αν φερθείς σε ένα Λιοντάρι με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον υπέρτατο σεβασμό, μπορεί να μην σου πει τίποτα αλλά θα το θυμάται- και θα το χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο ερωτικό παιχνίδι.

Ένας Λέων είναι ικανός να δώσει μάχη για το αουτσάιντερ, αλλά εσύ φρόντισε να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν μπλέξεις μαζί του. Από την άλλη, η διαφωνία για την διαφωνία μπορεί να τον τρελάνει. Τα Λιοντάρια έχουν ένταση και θα τσακωθούν αν χρειαστεί, αλλά η λαμπερή, γαλήνια φύση τους προορίζεται για να νιώθει ικανοποιημένη, ευτυχισμένη και ασφαλής με τον σύντροφο τους.

Οι περισσότεροι έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι κάποιος τους χρειάζεται, και θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο άλλος τους αγαπάει πριν δοθούν ολοκληρωτικά. Αλλά μόλις το κάνουν, όλα είναι μεγαλύτερα απ’ την ζωή και πιο λαμπερά από τον ήλιο. Είναι πιστοί, αλλά μόνο αν έχουν βρει τον εαυτό τους. Αν ακόμα ψάχνονται, και δεν τρέφουν συναισθήματα ή δεν νιώθουν ασφάλεια σε μια σχέση, συμπεριφέρονται όπως ένας διπρόσωπος Δίδυμος.

Πολλοί αστρολόγοι τους περιγράφουν ως αλαζόνες και υπεροπτικούς, αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο τελειομανείς και φοβούνται τόσο πολύ ότι θα φανεί η ανασφάλειά τους, που αναγκάζονται να δίνουν παράσταση όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Πουλάνε φιγούρα για να καλύψουν τα τρωτά τους σημεία.

Επιχείρηση Γοητεία

Το έργο παίζεται με πράξεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Πέντε ντουζίνες τριαντάφυλλα καταφτάνουν στο γραφείο σου, τηλεφώνημα στις 3 τα ξημερώματα σε ενημερώνει ότι θα περάσεις ΠΣΚ στο Τουμπάι- τα έξοδα δικά του. Ναι, ο Λέων ξέρει να ξοδεύει καλύτερα απ’ όλους ή στην καλύτερη, έχει την δική του απόλυτη άποψη για το πόσο απαραίτητες είναι ορισμένες πολυτέλειες στην ζωή. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί την φτώχεια, σε κάθε της έκφανση. Αν σε πάρει είδηση να αναζητάς με απελπισία χρήματα για κάτι μεγάλο ή μικρό (αυτό κι αν δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους του) ή να φέρεσαι μικρόψυχα σε φίλο ή συγγενή, ετοιμάσου για τον αποχαιρετισμό. Αυτό δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις.

Εννοείται, πως το ίδιο ισχύει κι αν είσαι ολιγαρκής. Ένας Λέων δεν καταδέχεται να πληρώσει για κάτι που δεν θεωρεί πολύτιμο. Αν δηλαδή, θεωρείς συνετό να γλιτώσεις χρήματα νοικιάζοντας εκείνο το παράπηγμα χωρίς WC ή κλιματισμό, ψάξε ένα άλλο ζώδιο για το ΣΚ, τις διακοπές, τη ζωή σου γενικότερα.

Ο Λέων θέλει να νομίζει πως αυτή η σχέση ξεκινάει από δική του πρωτοβουλία. Αν πιέσεις πολύ τα πράγματα τον έχασες. Του αρέσει να κερδίζει -πάντα- γι αυτό πρέπει να είσαι κάτι που χρειάζεται να διεκδικήσει. Είναι ικανός ακόμα και να σηκώσει τα μανίκια του για χάρη σου, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Αν τον βάλεις να προσπαθήσει Πάρα Πολύ, απλώς θα φύγει. Κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ένας Κριός για παράδειγμα, κι ας είναι της Φωτιάς.

Όπως αναφέραμε, κατά βάθος, ο Λέων τα θέλει όλα αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι ο ίδιος αξίζει. Αν και αυτή είναι μια πιο υγιής εκδοχή από έναν θρασύ Κριό ή έναν κρυφοφαρισαίο Τοξότη, παραμένει δύσκολη περίπτωση. Γι αυτό, δείχνε του πόσο σημαντικός είναι αλλά μην τον κολακεύεις χωρίς λόγο (μέχρι να σε ερωτευτεί, μετά δεν πειράζει). Πρέπει να βρεις την ιδανική ισορροπία για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την καρδιά ενός Λιονταριού.

Συναστρίες με Λιοντάρια

Ένα ζώδιο της Φωτιάς-Κριός, Τοξότης είναι καλός συνδυασμός για το Λιοντάρι αφού μοιράζονται τα ίδια επίπεδα ενέργειας. Οπως και τα ζώδια που κάνουν εξάγωνο μαζί του, δηλαδή οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί είναι επίσης καλοί συνδυασμοί, αν και ο Λέων χάνει την υπομονή του με ένα Δίδυμο που δεν έχει εξελιχθεί πνευματικά. Οκ, μπορεί να τον κερδίσει για λίγο, αλλά μετά τι γίνεται με τη ανάγκη του για συνεχώς καινούργιες γνωριμίες; Οι Κριοί είναι όπως και οι Τοξότες με το Λέοντα- πολύ φωτιά αλλά όχι το ίδιο ταμπεραμέντο. Ο Τοξότης μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά σοφός και μαζεμένος (ή πολύ επιπόλαιος και ισχυρογνώμων) για ένα Λιοντάρι, ο Κριός πολύ απαιτητικός και ηγεμόνας.

Το απέναντι (πολικό) ζώδιο, ο Υδροχόος, μπορεί να εξυψώσει την συνείδηση του Λιονταριού εκεί που επιτυγχάνει τα μέγιστα, σε έναν ευρύτερο κόσμο που απλώνεται πέρα απ’ τον εαυτό του- αν έχει ζώδια του Αέρα στον χάρτη του. Κάτι πολύ ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει με έναν Αιγόκερω, όπως και με έναν Σκορπιό μέχρι ο Λέων να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να μην της αρέσει ο τρόπος που σκοπεύει να μεγαλώσει τα παιδιά τους. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ηλεκτρική χημεία τους στο κρεβάτι.

Θυμήσου:

Μπορεί να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση και σίγουρος για τον εαυτό του, αλλά δεν είναι. Η πιο βαθιά ανάγκη του Λιονταριού είναι τον δεχτούν γι αυτό που είναι και το μεγαλύτερο άγχος του, ότι σύντομα θα ανακαλύψει πως είναι ένας συνηθισμένος αν όχι βαρετός άνθρωπος. Είναι τρομερά σημαντικό για ένα Λιοντάρι να νιώθει ιδιαίτερο.

Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, ο Λέων πρέπει να σε σέβεται για να σε ερωτευτεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις φιλοδοξίες στα επαγγελματικά και να είσαι εντελώς ευθύς και ειλικρινής στα διαπροσωπικά σου. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει το τέλος της γνωριμίας σας.

Αν κάτι παίζει με ένα Λιοντάρι, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τι, ρώτα το και θα σου πει. Ο Λέων δεν είναι καλός στα ψέματα. Ρώτα τον εσύ όμως, από κοντά, και θα ακούσεις την αλήθεια. Ή τουλάχιστον θα την διαβάσεις στο πρόσωπό του- έχε το νου σου.