ΚΡΙΟΣ - ΤΑΥΡΟΣ

ΚΡΙΟΣ - ΤΑΥΡΟΣ

20/04/2018

Μόνο σχέση αγάπης και πάθους

Μόνο σχέση αγάπης και πάθους θα μπορούσε να προκύψει από την ερωτική ένωση ενός Κριού με έναν Ταύρο. Πρόκειται για μια ισορροπημένη σχέση αφού ο Κριός “πέφτει με τα μούτρα” και δίνει όλο του το “είναι”, ενώ ο Ταύρος προχωρά με αργούς ρυθμούς. Aγκάθι του συνδυασμού: ο Ταύρος είναι φύση ρομαντική με τάσεις φιληδονίας– δυο χαρακτηριστικά που δεν συνάδουν με τον έντιμο και θρασύ χαρακτήρα του Κριού που πολλές φορές χαρακτηρίζεται και από έλλειψη λεπτότητας. Η σχέση Κριού-Ταύρου μπορεί να αποτελέσει «μεγάλο σχολείο» και για τα δυο ζώδια. Ο Ταύρος μπορεί να χαλιναγωγήσει τον Κριό στις ανόητες και παράλογες παρορμήσεις του, ενώ ο Κριός μπορεί να βοηθήσει τον Ταύρο να γίνει πιο αυθόρμητος και περιπετειώδης.

Ο Ταύρος διακατέχεται από αισθησιασμό, υπομονή και ευγένεια, χαρακτηριστικά που ελκύουν τον Κριό, ο οποίος βρίσκει στο πρόσωπο του συντρόφου του το απόλυτο σταθερό και πιστό στήριγμα. Ο Ταύρος αναγνωρίζει στον Κριό την ικανότητα που αποζητά περισσότερο- ξέρει πως και πότε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που η ζωή του προσφέρει. Πρόκειται για δυο ζώδια που μέσα από τη διαφορετικότητα τους ισορροπούν.

Ο Κριός μπορεί να πειράζει μερικές φορές τον Ταύρο, να διασκεδάζει με την οκνηρία του ή να τον προτρέπει σε βιαστικές αποφάσεις όμως ο Ταύρος συνήθως μπορεί να πείσει το Κριάρι να μειώσει ταχύτητα. Η σχέση αναθερμαίνεται με τον ενθουσιασμό του Κριού ενώ ο Ταύρος της προσφέρει ασφάλεια και ρομαντισμό. Όταν ο Κριός αποζητά άμεση ικανοποίηση ο Ταύρος μπορεί ν α δείξει πόσο σέξι και αισθησιακός μπορεί να γίνει.

O πλανήτης που κυβερνά τον Κριό είναι ο Άρης (πάθος) ενώ τον Ταύρο τον κυβερνά ο πλανήτης Αφροδίτη (έρωτας). Οι δυο αυτοί πλανήτες ταιριάζουν. Το γένος του Κριού είναι αρσενικό ενώ του Ταύρου θηλυκό: άλλο ένα σημείο όπου επέρχεται ισορροπία.

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς και ο Ταύρος της Γης. Ο Κριός είναι κυρίαρχος της ζωής του ενώ ο Ταύρος αποζητά την ασφάλεια και την σταθερότητα. Ορισμένες φορές ο Ταύρος μπορεί να γίνει κτητικός, χαρακτηριστικό που ο ανεξάρτητος Κριός δεν αποδέχεται. Αν ο Κριός δείξει στον Ταύρο δείγματα καλής πίστης παίρνοντας τη σχέση τους στα σοβαρά, τότε ο Ταύρος μπορεί να ανταπεξέλθει μ’ευλυγισία και ανεκτικότητα στο αίσθημα ανεξαρτησίας του Κριού.

Ο Κριός είναι παρορμητικό ζώδιο ενώ ο Ταύρος ανήκει στην κατηγορία των σταθερών. Ο Κριός χαράζει μόνος του την δική του πορεία και αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση όσες προσπάθειες και αν καταβληθούν – γι’ αυτό είναι προτιμότερο να μην καταβληθούν εξ αρχής. Ο Ταύρος είναι σταθερό ζώδιο και δεν μετακινείται. Ο Κριός τα πάει καλύτερα με την φινέτσα και τη γοητεία (ο Ταύρος με κανένα από τα δυο) από ότι με τις αντιδικίες, ενώ η φιλονικία είναι το δυνατό σημείο του Ταύρου. Και τα δυο ζώδια θέλουν να έχουν τα ηνία της σχέσης, έτσι ο συμβιβασμός επιβάλλεται.

Το ατού αυτής της σχέσης; η παθιασμένη φύση της. Πρόκειται για εξαιρετική ισορροπία δυνάμεων μεταξύ θηλυκού και αρσενικού, αυθόρμητου και προσχεδιασμένου. Οι αντίθετες προσωπικότητες τους και η ικανότητα να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο τους οδηγεί σε μια σχέση αμοιβαίας προσφοράς και ικανοποίησης.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος Ταύρος

Με τους Ταύρους συμβαίνουν πολλά κάτω απ’ την επιφάνεια, αφού σπάνια εκδηλώνουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Όταν ερωτεύονται πάντως, ερωτεύονται βαριά. Είναι στην φύση τους να μην εγκαταλείπουν, πράγμα που για σένα ίσως ακούγεται καλό για τον Ταύρο όμως δεν είναι. Γιατί στην αγάπη, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του για να ανακαλύψει μια μέρα ότι πήρε τον δρόμο χωρίς επιστροφή.

Πάντως δεν πρόκειται να σε ερωτευτεί πριν διαπιστώσει αν μπορεί να σε εμπιστεύεται. Γι αυτόν είναι το παν. Κατά βάθος, γνωρίζει ότι είναι υπερευαίσθητος και παραπαίρνει σοβαρά τον εαυτό του. Η αίσθηση της υπευθυνότητας βαραίνει τους ώμους του και πάντα φέρνει εις πέρας ότι αναλαμβάνει.

Επίσης, θεωρεί καθήκον του να προεδρεύει στο δικαστήριο κατά πάντων. Αν αρχίσει να σε επικρίνει πάρτο σαν προειδοποίηση. Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά εννοεί κάθε λέξη απ’ όσα σου καταμαρτυρεί. Στο μυαλό του έχει ένα πολύ συγκεκριμένο καλούπι, στο οποίο σκοπεύει να σε κάνει να εφαρμόσεις ακριβώς.

Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, οι Ταύροι είναι πολύ αισθησιακοί και ρομαντικοί εραστές. Η αγάπη είναι το οξυγόνο τους, την χρειάζονται για να συνεχίσουν να αναπνέουν. Αλλά δεν μπορούν να σε αγγίξουν ή να σου κάνουν έρωτα αν σε νιώσουν δικό τους άνθρωπο. Είναι ίσως οι μόνοι άντρες του ζωδιακού (μαζί με τους Παρθένους) που μπορεί να έχουν δυο τρεις ευκαιριακές γνωριμίες όλες κι όλες στην ζωή τους, γιατί δεν είναι αυτό που γυρεύουν.

Αναζητούν την αληθινή αγάπη, τον άνθρωπο που θα υπομείνει την ξεροκεφαλιά τους, ακόμα και να την απολαμβάνει. Οι περισσότερο άντρες είναι macho. Ορμάνε σαν ταύροι κατευθείαν πάνω στο πρόβλημα (κάτι που δεν κάνει ο Καρκίνος π.χ.). Δώστου έναν καλό λόγο να σε διεκδικήσει και δεν θα διστάσει. Είναι φτιαγμένος για αυτό. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν θα σταματήσει ποτέ να αναρωτιέται αν είστε καλοί ο ένας για τον άλλον.

Επιχείρηση Γοητεία

Μην κάνεις ποτέ έναν Ταύρο να ζηλέψει. Θα σε εκδικηθεί μεθοδικά και αθόρυβα, αλλά θα το πληρώσεις ακριβά. Από την άλλη, μην πέσεις πολύ γρήγορα στο κρεβάτι του. Δεν θα κερδίσεις ποτέ την εκτίμησή του.

Ο Ταύρος θέλει να κάνει έρωτα, όχι σεξ. Σαν ένα αργό, αισθησιακό ταγκό. Αν δεν μπορείς να λειτουργήσεις σε slow motion, δεν θα διασκεδάσεις. Ακόμα κι αν του αρέσει να μιλάει βρώμικα, θέλει να ξέρεις ότι τα συναισθήματα του υπάρχουν και είναι αληθινά. Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί και να είναι ο εαυτός του στο κρεβάτι.

Κάθε τι που προκύπτει, λύστε το επί τόπου. Ο Ταύρος είναι πολύ καλός σ΄ αυτό. Αν το αφήσετε για «άλλη ώρα», θα το σπρώχνει όλο και πιο βαθιά μέσα του και ποτέ δεν θα μπορέσεις να του το ξαναβγάλεις. Θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί του μιλάς- ακόμα κι αν μέσα του είναι έτοιμος να εκραγεί. Θα το ανασύρει όμως, χρόνια μετά, εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Ταύρος είναι ικανός να στο κρατάει για δεκαετίες. Δύσκολα ξεκολλάει από το παλιά, θυμάται τα πάντα και δεν ξεχνάει τίποτα. Να είσαι πάντα ειλικρινής μαζί του και μην τον αφήσεις να παρασυρθεί στο τριπάκι της αυτολύπησης, είναι η ασπίδα του. Αν κάποιος στο παρελθόν τον έχει πληγώσει θα ψάχνει κάθε ασύλληπτο λόγο γιατί θα του κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Βρες το ευαίσθητο σημείο του και φρόντισε να μην το ερεθίσεις. Αν, π.χ. μία πρώην τον απάτησε, κάνε τα αδύνατα δυνατά να του αποδείξεις ότι αξίζεις κάτι παραπάνω απ’ την εμπιστοσύνη του. Αν τον εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά (ή απλά, αυτός έτσι πιστεύει) δείξε του ότι είσαι εντελώς το αντίθετο.

Συναστρίες με Ταύρο

Σύμφωνα με την κοινή αστρολογική λογική, τα ζώδια της ίδιας ομάδας ή ομάδας που τα «τρέφει» (Γη με Νερό π.χ.) κάνουν αρμονικούς συνδυασμούς μεταξύ τους. Δυστυχώς, αν ο Παρθένος και ο Αιγόκερος, τα δύο άλλα ζώδια της Γης, δεν έχουν λίγο Αέρα στον χάρτη τους, αυτό δεν ισχύει. Ο Παρθένος παραείναι σοβαρός για τον Ταύρο που πρέπει να γελάσει για να πέσουν οι άμυνές του. Και πιθανότητα θα παρεξηγηθεί με την αιχμηρή κριτική του Παρθένου αλλά και την ευθιξία του στην κριτική των άλλων.

Πολύ συχνά, υπάρχει μια μοιραία έλξη μεταξύ Ταύρου και Σκορπιού, επειδή είναι τα δύο απέναντι (πολικά) ζώδια. Αν και οι ομάδες τους (Γη-Νερό) μιλάνε για ένα συμβατό συνδυασμό, κάτω από την επιφάνεια εξελίσσεται πόλεμος, που όμως δυναμώνει την χημεία. Ο Ταύρος γοητεύεται και από τα ζώδια της Φωτιάς. Τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά με ένα Λιοντάρι αλλά στην πορεία ο Τοξότης και ο Κριός θα πέσουν βαρείς στο στομάχι του. Ο Δίδυμος θα τον διασκεδάσει αλλά θα κερδίσει πολύ δύσκολα την εμπιστοσύνη του. Με τον Ζυγό θα τα βρει μια χαρά, αφού με κοινό κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, έχουν και οι δύο μια ροπή στην πολυτέλεια και σε όλες τις απολαύσεις της ζωής. Παρά την αναμφισβήτητη έλξη, ο τρόπος ζωής του Υδροχόου θα τον τρελάνει, με την κυριολεκτική έννοια.

Θυμήσου:

Αντίθετα με άλλους άντρες του ζωδιακού, μην περιμένεις άγριο, ξαναμμένο σεξ μετά από καβγά. Με τον Ταύρο πρέπει να λήξετε το ζήτημα για να ξανακάνετε έρωτα. Να θυμάσαι ότι είναι ευαίσθητος και στο σεξ συμμετέχει πάντα η καρδιά του.

Οι Ταύροι, άντρες-γυναίκες, εκτιμούν τα καλόγουστα, φίνα πράγματα που διεγείρουν τις αισθήσεις τους και το φαγητό συμπεριλαμβάνεται στην λίστα. Ετοίμασε του-ης ένα καλό δείπνο με τα όλα του και θα κερδίσεις έξτρα μπόνους εκτιμήσεως.

Οδηγία προς ερωτευμένους: ο Ταύρος μπορεί να είναι γενναιόδωρος αλλά για να νιώθει ασφάλεια χρειάζεται να έχει χρήματα στην άκρη. Έτσι, μπορεί να σε μαγέψει με πανάκριβα δείπνα ή δωράκια χωρίς λόγο και αφορμή αλλά αν τον αναγκάζεις να χώνει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, στο τέλος θα σε σιχαθεί.