ΚΡΙΟΣ - ΤΟΞΟΤΗΣ

ΚΡΙΟΣ - ΤΟΞΟΤΗΣ

24/04/2018

Οι δυο τους έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους

Η ερωτική σχέση Κριού και Τοξότη είναι σαν να βγήκε από τον Παράδεισο! Οι δυο τους έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους – παρόμοιες ενέργειες και ενδιαφέροντα – και είναι απόλυτα συμβατοί. Είναι και οι δύο εξερευνητές και πρωτοπόροι. Πρόκειται για μια σχέση περιπαθή και συναρπαστική ενώ και οι δύο είναι πάντα έτοιμοι για περιπέτειες. Μοιράζονται το ίδιο πάθος για τις εμπειρίες που η ζωή τους προσφέρει και δεν αρκούνται στο να τις διαβάζουνε ή απλά να ακούνε γι’αυτές.

Ωστόσο πρέπει να είναι προσεκτικοί. Πρόκειται για μια σχέση επιρρεπή στα ατυχήματα καθώς ο Κριός είναι πάντα φουριόζος και ο Τοξότης βλέπει τα πάντα εκτός από το προφανές. Επίσης όσα κοινά και αν αυτοί οι δύο έχουν μεταξύ τους, είναι δύσκολο να διατηρήσουν μια μακροχρόνια σχέση όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν τόση πολύ ενέργεια για να ξεκινήσουν νέα πράγματα – αλλά όχι αρκετό για να τα ολοκληρώσουν.

Κριός και Τοξότης είναι εξίσου καλοί φίλοι όσο και εραστές. Πραγματικά κατανοούν την αισιόδοξη άποψη για τη ζωή που έχει ο ένας για τον άλλον. Τα προβλήματα είναι σπάνια αλλά ο Τοξότης έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ανεξαρτησία από ότι ο Κριός, που κάποιες φορές μπορεί να γίνει υπερβολικά κτητικός. Ο Κριός είναι επίσης περισσότερο ευαίσθητος από τον εύθυμο και ερωτύλο Τοξότη, ο οποίος συνηθίζει να μιλάει «χωρίς να βουτά τη γλώσσα του πρώτα στο μυαλό του». Το καλό είναι πως και τα δύο ζώδια ξεχνούν και συγχωρούν γρήγορα. Το να κρατήσουν μούτρα είναι γι’αυτούς απλά χάσιμο χρόνου!

Ο Άρης (Πάθος) είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Κριό και ο Δίας (Φιλοσοφία και Τύχη) τον Τοξότη. Και οι δύο πλανήτες είναι αρσενικοί και κατά συνέπεια και τα δύο ζώδια μοιράζονται την ίδια αντίληψη για τον κόσμο. Στον Τοξότη, επηρεασμένος πάντα από τον Δία, αρέσει να ρισκάρει ενώ ο Άρης αντιπροσωπεύει την πρωτοβουλία, την λήψη (ορισμένες φορές επιθετικής) δράσης. Ο Τοξότης είναι πάντα πρόθυμος να ακολουθήσει τον Κριό σε οποιαδήποτε ιδέα, ταξίδι ή άλλη περιπέτεια σκεφτεί.

Πρόκειται για ζώδια της Φωτιάς. Αυτός ο συνδυασμός παράγει αιώνια φλόγα. Έχουν ατελείωτες πηγές ενέργειας ενώ είναι σπάνιο να ξεθυμάνουν ο ένας στον άλλον.

Ο Κριός είναι Παρορμητικό ζώδιο ενώ ο Τοξότης Μεταβλητό. Ο Κριός επινοεί νέες ιδέες και ο Τοξότης τις υποστηρίζει. – αρκεί να συμμετάσχει σε αυτές. Ποτέ δεν θα μαλώσουν για το ποιος έχει τα ηνία της σχέσης. Στον Κριό αρέσει η δόξα ενώ ο Τοξότης δρα παρασκηνιακά. Και οι δύο είναι καλύτεροι στο να ξεκινούν πράγματα παρά στο να τα τελειώνουν, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν διαπιστωθεί ότι η σχέση τους έχει «μπαγιατέψει». Ευτυχώς που αυτό είναι απίθανο να συμβεί! Ο Κριός βαριέται εύκολα, αλλά ο Τοξότης κρατάει πάντα τη σχέση σε εγρήγορση.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η κοινή τους τάση για πρωτοπορία και εξερεύνηση. Ταιριάζουν απόλυτα στον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τον δυναμισμό. Τα κοινά τους ενδιαφέροντα και οι παρεκλίνουσες προσωπικότητες τους, τους καθιστούν ένα απόλυτα συμβατό ζευγάρι.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος Τοξότης

Στο φιλμ Two for the road, η Audrey Hepburn και ο Alber Finney ζουν μια ερωτική ιστορία στον αστερισμό του Τοξότη. Το εξωτικό μέρος, η προσωπική αναζήτηση του καθενός για την αλήθεια, και οι αλήθειες που τελικά ανακάλυψαν ο ένας μέσα στον άλλον, είναι όλα Τοξοτικά θέματα. Όσο και όποιον κι αν αγαπάει ένας Τοξότης, ένα κομμάτι του παραμένει πάντα ανοιχτό στην μεγαλύτερη εικόνα.

Ο Τοξότης γνωρίζει ξεκάθαρα τι θέλει. Ξέρει αν είναι ερωτευμένος ή όχι. Δεν υπάρχει καν ερώτημα. Δύσκολα μπορείς «να κάνεις» έναν Τοξότη να σε ερωτευτεί. Μπορείς να το παίξεις λίγο δύσκολη-ος στην αρχή και σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά την τελευταία κουβέντα την έχουν πάντα το ένστικτο και η σοφία του - και είπαμε, ξέρει ακριβώς τι θέλει.

Μπορεί να μιλήσει ωμά και συχνά οι λέξεις βγαίνουν χωρίς ίχνος τακτ από το στόμα του. Αλλά μπορείς να τον πιστέψεις. Αν σου πει «είμαι ερωτευμένος», είναι. Αν σου πει «δεν είμαι», δεν είναι. Δεν είναι καλός στην διπλωματία. Γι αυτόν, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα είναι τα πάντα, και ψάχνει κάποιον που θα ακούσει προσεκτικά όσα έχει να του πει.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο Τοξότης δίνει την εντύπωση ότι είναι χαμένος κάπου σε έναν άλλο κόσμο. Δείχνει σιωπηλός, κλεισμένος στον εαυτό του. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένας Τοξότης δείχνει πάντα ότι έχει μεγαλύτερο βάθος απ΄ όσο έχει. Στην πραγματικότητα, το πιθανότερο είναι να σκέφτεται την δουλειά, την κβαντική θεωρία ή τον καιρό. Πάντως δεν σκέφτεται την σχέση σας.

Του αρέσει τα πράγματα να πηγαίνουν με το μαλακό. Αν νιώσει ότι δεν προχωράει δεν υπάρχει περίπτωση να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο του μαζί σου. Απλώς μην τον ρωτήσεις ποτέ «τι σκέφτεσαι;». Περίμενε να σε ρωτήσει εκείνος πως νιώθεις. Πρέπει πρώτα να μείνει μόνος του, να βιώσει τον προσωπικό του χώρο και την ελευθερία του για να σε αναζητήσει μετά.

Επιχείρηση Γοητεία

Για να τον κρατήσεις, κράτα κρυφούς άσσους στο μανίκι σου. Να είσαι ξεκάθαρη-ος με τις λέξεις σου αλλά κόβε λόγια για τα συναισθήματα. Ας τον να μαντεύει.Ο Τοξότης χρειάζεται πολύ επιδέξιους χειρισμούς για να μπει στο τριπάκι της σχέσης. Συχνά εκφράζει αυτό που νιώθει με πράξεις αντί για λέξεις. Αλλά μην δείξεις ποτέ σε έναν Τοξότη πόσο τον χρειάζεσαι, γιατί τον έχασες πριν προλάβεις να αναρωτηθείς «μα, γιατί;»

Επίσης, είναι από τα στάνταρ παραδείγματα ζωδίου που θα κάνει αυτό ακριβώς που του είπες να μην κάνει. Ξέχνα το. Αντί για υποδείξεις χρησιμοποίησε τακτικές αντίστροφης ψυχολογίας. Πες «Ναι, έχεις δίκιο… Έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι… Αλλά, μόνο αυτή την φορά, αλήθεια, μόνο αυτή την φορά μπορούμε να το κάνουμε έτσι;… Για μένα;…» Με άλλα λόγια, αν χρησιμοποιήσεις την αγάπη ως τυράκι, ο Τοξότης μπορεί να το φάει.

Άλλο ένα βασικό: Μην έχεις απαιτήσεις από την αρχή. Θα σου δώσει την καρδιά του και ότι άλλο θέλεις αν δεν τα ζητήσεις με το «καλημέρα». Προς το παρόν, τον ενδιαφέρει να είναι εκεί μαζί σου. Και όταν νιώσει ότι σε ερωτεύεται στ’ αλήθεια, τότε θα σου δώσει και όλο του το είναι. Γιατί ο Τοξότης διαχωρίζει με μεγάλη άνεση το σεξ από τον έρωτα. Το ότι πέρασε το βράδυ στο κρεβάτι σου δεν σημαίνει ότι είσαι ο άνθρωπός του. Ρώτα τον (προς Θεού, όχι υστερίες) και θα σου πει ακριβώς τι του είσαι. Αλλά να θυμάσαι την απάντησή του, γιατί είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

Πάντως, είναι πιο ευαίσθητος απ΄ όσο δείχνει και θα φροντίσει για οποιονδήποτε σχετίζεται μαζί του. Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, ο Τοξότης είναι μια χαρά παιδί, και γίνεται ακόμα καλύτερος όταν ερωτεύεται. Απλώς μην του πεις ποτέ ψέματα. Δεν θα το κάνει μεγάλο θέμα, αλλά θα εξαφανιστεί ψάχνοντας για κάτι καλύτερο.

Συναστρίες με Τοξότη

Τα ζώδια του Αέρα είναι συμβατά με τον Τοξότη, ιδίως το ακριβώς απέναντι (πολικό), ο Δίδυμος, με τον οποίο υπάρχει μια φυσική αμοιβαία έλξη. Με τα υπόλοιπα ζώδια της Φωτιάς, εξαρτάται. Γιατί ο Τοξότης νιώθει περισσότερο συναισθηματικά ασφαλής από τα άλλα. Δεν είναι ο πιο σταθερός (ο Λέων είναι) αλλά νομίζει ότι είναι. Δεν έχει την υπομονή και την ανοχή του Λιονταριού αλλά δεν είναι και τόσο ανώριμος όσο μπορεί να είναι ένας Κριός μερικές φορές.

Ο Τοξότης έχει το φυσικό χάρισμα ενός αθόρυβου αρχηγού, και αυτό ακριβώς είναι. Ο καλύτερος συνδυασμός γίνεται με ένα ζώδιο του Νερού. Ειδικά με έναν Ιχθύ, που από την μία είναι αρκετά αισθησιακός για έναν Τοξότη και από την άλλη έχει την δύναμη να τον φέρει στα νερά του χωρίς φασαρίες. Ο Τοξότης θέλει κάποιον να τον αγαπάει, να είναι γλυκός και τρυφερός μαζί του και να τον αφήνει να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να αρπάζεται για ψύλλου πήδημα. Επίσης, σε ένα ζώδιο του Νερού αρέσει πολύ να του «δείχνουν το δρόμο» και ο Τοξότης είναι γεννημένος για να οδηγεί.

Εν κατακλείδι, για να σε ερωτευτεί ένας Τοξότης πρέπει να είσαι γλυκιά-ός αλλά δυνατή-ός. Σιχαίνεται τις λογομαχίες. Γι αυτό αν κάνει κάτι απαράδεκτο, πες του εκείνη την στιγμή και τελείωσε. Δεν πρόκειται να σου κηρύξει τον ψυχολογικό πόλεμο της σιωπής (τον τρελαίνει, αν και μια στο τόσο του ίδιου του χρειάζεται). Απ’ την άλλη, μην το παρακάνεις με τις γλύκες και τις ευαισθησίες. Πρέπει να νιώθει ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα μια χαρά χωρίς αυτόν αν θες να μείνει μαζί σου.

Θυμήσου:

Ο πιο εύκολος τρόπος να τον ξεφορτωθείς είναι να αδιαφορείς όταν μιλάει. Ο Τοξότης έχει μεγάλο θέμα με την αίσθηση εξουσίας και των αρχών αλλά έχει και μυαλό (πολύ περισσότερο από έναν Κριό που καμιά φορά μιλάει χωρίς να σκέφτεται). Δώσε προσοχή στις «διαλέξεις» του και θα σε εκτιμήσει.

Είναι γνωστό τις πάσης ότι οι Τοξότες ζουν για την ελευθερία τους. Ένα λιγότερο γνωστό αγαπημένο τους είναι η γλώσσα- οτιδήποτε σχετικό. Όπως και οι εξωτικοί άνθρωποι και κουλτούρες. Αν είσαι καλή-ος στην ετυμολογία σύντομα θα κρέμεται απ’ τα χείλη σου.

Μπορεί να έχει το όνομα του πιο άπιστου στον ζωδιακό, αλλά όταν ένας Τοξότης ερωτευτεί μεταμορφώνεται στον πιο αφοσιωμένο σύντροφο του κόσμου. Αν βρει αυτό που ζητάει, δεν ψάχνει παραπέρα.