ΚΡΙΟΣ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΚΡΙΟΣ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

20/04/2018

Προκύπτει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό ζευγάρι

Από την ερωτική σχέση Κριού και Υδροχόου, ο συνδυασμός οραματισμού από την πλευρά του Υδροχόου και δράσης από την πλευρά του Κριού, προκύπτει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό ζευγάρι. Η σχέση τους μόνο στάσιμη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ τους αλλά η ζωή τους δεν είναι καθόλου βαρετή! Τα ζώδια αυτά μοιράζονται μια ιδιαίτερη σχέση. Είναι πολύ καλοί φίλοι αφού επικοινωνούν πολύ καλά μεταξύ τους και κατανοούν πλήρως τις ιδεαλιστικές και παθιασμένες απόψεις ο ένας του άλλου για τη ζωή. Και οι δύο λαχταρούν τον ενθουσιασμό και τις εμπειρίες – όσο πιο άγνωστες για αυτούς τόσο το καλύτερο. Είναι ενθουσιώδεις και φιγουρατζήδες.

Πολλές σχέσεις μεταξύ Κριού – Υδροχόου βασίζονται στον αμοιβαίο θαυμασμό. Ο Κριός μαγνητίζεται από την μοναδικότητα του Υδροχόου, την επινοητική άποψη τους για τον κόσμο. Ο Υδροχόος μαγνητίζεται από την ενέργεια και την πρωτοβουλία του Κριού –ο ίδιος επινοεί συνεχώς νέες ιδέες αλλά κάποιες φορές δυσκολεύεται να τις υλοποιήσει.

Καθώς και οι δύο επιζητούν την ανεξαρτησία, η τάση του Κριού για κτητικότητα μπορεί να οδηγήσει τον Υδροχόο στο να γίνει απόμακρος ή ανεπηρέαστος υιοθετώντας αυτή τη στάση ως τακτική αυτοσυντήρησης.

Παρόλο που έχουν αυτή την ιδιαίτερη σχέση, βλέπουν τον κόσμο από διαφορετική οπτική μεριά, πράγμα που και οι δύο κατανοούν. Ο Κριός μπορεί να ανακατεύεται πολύ για τα γούστα του Υδροχόου και αυτός με τη σειρά του μπορεί να αποδειχθεί πολύ άστατος για τον Κριό. Όπως αποδεικνύεται η καρδούλα του Κριού χτυπά για τον αυθορμητισμό του Υδροχόου. Για όσο τα δύο αυτά ζώδια διαβεβαιώνουν το ένα το άλλο ότι η σχέση είναι σημαντική και ασφαλής, τα πράγματα θα πάνε καλά.

Πλανήτης του Κριού είναι ο Άρης (Πάθος) και του Υδροχόου ο Κρόνος (Κάρμα) και ο Ουρανός (Επαναστάτης). Ο Υδροχόος κληρονομεί τον απίθανο και προοδευτικό οραματισμό του από τον Ουρανό και την κοινωνική συνείδηση και φιλανθρωπία του από τον Κρόνο. Ο Άρης αποτελεί σπουδαία προσθήκη στο μίγμα – φέρνει παράφορη και άμεση δράση σε όλες αυτές τις αλαζονικές σκέψεις και ιδανικά.

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς και ο Υδροχόος του Αέρα. Ο Αέρας τροφοδοτεί την φωτιά και την βοηθά να εξαπλωθεί, παρόμοια ο Υδροχόος βοηθά τον Κριό να σκεφτεί νέες μηχανορραφίες και να τις πραγματοποιήσει. Ο Υδροχόος κεντρίζει πνευματικά τον Κριό κάτι που δεν συμβαίνει με τα άλλα ζώδια. Και τα δύο ζώδια έχουν πληθώρα ενδιαφερόντων ενώ ο πνευματικά ενεργός Υδροχόος είναι σίγουρο ότι θα παρέχει στον φυσικά ενεργό Κριό τροφή για νέες περιπέτειες και εκστρατείες.

Ο Κριός είναι Παρορμητικό ζώδιο και ο Υδροχόος Σταθερό. Ο Κριός προσφέρει στον Υδροχόο την εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει μπροστά και δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να σκαρφίζεται νέες ιδέες. Ο Υδροχόος βοηθάει τον Κριό να σταθεροποιήσει και να ολοκληρώσει σχέδια παρά να μεταπηδά σε καινούργια χωρίς να έχει ολοκληρώσει αυτά που εκκρεμούν. Τρέφουν πολύ σεβασμό και θαυμασμό ο ένας για τον άλλον, κάτι που βοηθάει στο να εξομαλυνθεί κάθε εμπόδιο στη σχέση τους.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η ικανότητα τους να επιτύχουν πολλά όταν συνεργάζονται. Παρορμητική Φωτιά και Σταθερός Αέρας καλύπτουν όλα τα κενά. Πρόκειται για μια σχέση οράματος και πρακτικής.

Ερωτευμένος ΚΡΙΟΣ

Ο άντρας Κριός θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο. Μπήγει το μαχαίρι κατευθείαν στο κόκαλο και οι άλλοι τον σέβονται ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι αυταρχικός και δυνάστης. Θα αποφασίσει πως θέλει να γίνει, και θα είναι σίγουρα το «τέλειο» σχέδιο, χωρίς το πραγματικό ψεγάδι στα δικά του μάτια. Αν του αρέσεις, θα ακούσει τις αντιρρήσεις σου και ίσως ακόμα και να κάνει ένα βηματάκι προς τα πίσω. Διαφορετικά, το νου σου! Δεν υπάρχει πιο επιδέξιος σε λογομαχίες και σκοπεύει μόνο να κερδίσει. Ακόμα κι αν έχει άδικο.

Η γυναίκα Κριός από την άλλη, διαθέτει περισσότερη χάρη και φινέτσα. Δείχνει πολύ λιγότερο επιθετική από τον άντρα Κριό, παρόλο που ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Εκεί που αυτός γκαζώνει, εκείνη θα κάνει πίσω και θα περιμένει τους άλλους να πάνε σ’ αυτήν- και πηγαίνουν πάντα.

Στα ερωτικά, οι Κριοί είναι άστατοι και πεισματάρηδες. Αλλά μπορούν να γίνουν απίστευτα τρυφεροί και με τον τρόπο τους παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μόνη τους πίκρα είναι ότι αυτός που αγαπάνε δεν είναι αρκετά «καλός»- με την δική τους αντίληψη της έννοιας. Και όταν τους τελειώσει ο έρωτας για κάποιον, είναι για πάντα.

Μην τους τοποθετήσεις ποτέ σε βάθρο και να τους επαινείς μόνο όταν το αξίζουν πραγματικά. Μάθε τους να σε ακούνε αλλά αποδέξου το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά. Μην διανοηθείς να τους κοντρολάρεις γιατί τους έχασες. Δώσε τους ελευθερία αλλά θέσε και τα όρια της.

Επιχείρηση Γοητεία

Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου αν του αρέσεις. Ακόμα καλύτερα, αντιστάσου λίγο στην αρχή και ας τον να προσπαθήσει για να σε κερδίσει. Το παιχνίδι τον ιντριγκάρει τόσο ώστε να θέλει με μεγαλύτερη τρέλα το βραβείο- εσένα δηλαδή. Λένε για τους Κριούς ότι «αυτό που λένε, αυτό κάνουν», αλλά δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές είναι καλύτεροι στο να μιλάνε για κάτι και να σε οδηγούν στην έκσταση με τις λέξεις, από το να τις κάνουν πράξη. Ένας Κριός τα δίνει όλα στις μεγάλες υποσχέσεις παρά στο να αποδείξει ότι εννοεί τα λόγια αγάπης που τόσο εύκολα βγαίνουν απ’ το στόμα του.

Δυστυχώς, έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο κρεβάτι του με τις κατάλληλες λέξεις την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τον κάθε Κριό ξεχωριστά. Ας πούμε απλά ότι οι Κριοί είναι σίγουροι για τον εαυτό τους –πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο κρεβάτι. Είναι και ευαίσθητοι όμως. Μπορεί να σου εμπιστευτεί το αδύνατο σημείο του αλλά θα φρικάρει αν αρχίσεις να απαριθμείς τα δικά σου.

Ο Κριός μπορεί να είναι λίγο εγωιστής στο κρεβάτι. Αλλά σε καμία περίπτωση βαρετός αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Πιστεύει ότι είναι ευαίσθητος αλλά δεν είναι απαραίτητα- εκτός αν η Αφροδίτη του είναι στον Ταύρο, τον Καρκίνο ή τους Ιχθείς. Αν είναι στον Υδροχόο ή τον Κριό, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Μπορεί να σε ξελογιάσει μέχρι την άκρη του κόσμου και την ίδια στιγμή να απέχει. Πάνω που θα πιστέψεις ότι τον έμαθες, θα αλλάξει μπροστά στα μάτια σου.

Συναστρίες με Κριό

Το μεγάλο μυστικό: Για να σου παραμείνει πιστός ένας Κριός, μείνε μακριά απ΄ όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, τον Τοξότη ή ακόμα και τον Υδροχόο. Είναι μονίμως ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα μαζί σου. Αν είσαι ζώδιο της Γης, βρες έναν Κριό με πολύ Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) στον χάρτη του και θα σε ακολουθήσει με κλειστά μάτια. Αν είσαι του Νερού, θα τα πας μια χαρά με τον Κριό που έχει πολύ Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Και αν ψάχνεις για τον Κριό που ζει για την αγάπη, βρες έναν με Αφροδίτη στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς.

Επειδή οι Κριοί είναι ζώδια της Φωτιάς, έλκονται συχνά από ζώδια της ίδιας ομάδα (Λέοντες, Τοξότες). Γενικά πάντως, η σχέση Κριού με ζώδιο της Φωτιάς καταλήγει σε αποκαίδια μετά από έκρηξη (εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που αποτρέπουν την καταστροφή).

Οι Κριοί ταιριάζουν περισσότερο με Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) ή με άλλα ζώδια της φωτιάς όπως Λέοντες και Τοξότες. Μερικές φορές ένα ζώδιο της Γης βοηθάει να γειωθεί όλη αυτή του η ενέργεια. Ή, αν έχεις την Σελήνη ή την Αφροδίτη σου στον Κριό, τελικά μπορεί να τα πάτε καλά εσείς οι δυο.

Να θυμάσαι

Μην πιστεύεις επί λέξει όσα σου λέει και θα έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι Κριοί είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού και πάντα θέλουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν. Και να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες αλλιώς θα βαρεθούν.

Ποτέ μην το παρακάνεις σε ζήλια και έλεγχο με έναν Κριό, άντρα ή γυναίκα. Τους είναι απαραίτητο να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Αν τους πιέσεις, θα το σκάσουν με τον πρώτο τυχόντα μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Όταν ένας Κριός αποτραβηχτεί άστον στην ησυχία του. Αν τον κυνηγήσεις, θα τρέξει γρηγορότερα μακριά σου. Όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει. Θέλει να του αποδείξεις ότι είσαι όσο ανεξάρτητος χρειάζεται για να είσαι μαζί του. Δείξε δύναμη και καμία αδυναμία.

Πρόσεχε! Η ερωτική περιπέτεια με ένα Κριό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσεις εύκολα. Γυναίκες και άντρες, είναι γεμάτοι πάθος και φωτιά. Δεν τους είναι τίποτα να σε κάνουν δικό τους έτσι, ορμητικά, αυθόρμητα και στα ξαφνικά, ούτε θα μπουν στον κόπο να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και με τον επόμενο στόχο που θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους.

Ερωτευμένος Υδροχόος

Μέσα σε μια σχέση οι Υδροχόοι χρειάζονται την ίδια ελευθερία και προσωπικό χώρο που διεκδικούν σε κάθε τομέα της ζωής τους. Αυτό ισχύει ακόμα κι όταν δεσμεύονται στα «σοβαρά». Ακολουθούν μόνο την φωνή μέσα τους ενώ η ισχυρογνωμοσύνη τους μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος τους αν δεν προσέξουν. Έλκονται συνήθως από άτομα που είναι ιδιαίτερα, εκκεντρικά με κάποιο τρόπο. Οι πιο σημαντικές προσωπικές τους σχέσεις χαρακτηρίζονται από κάτι «ασυνήθιστο».

Οι Υδροχόοι έχουν ισχυρό ένστικτο το οποίο συνήθως λειτουργεί για τους άλλους, όχι για τους ίδιους. Επίσης μάχονται για το δίκαιο του αδυνάτου, αλλά συχνά ποντάρουν σε λάθος άλογο, υπερασπίζουν το λάθος θύμα.

Έχουν θετική άποψη για την ζωή και γι αυτούς ο μεγαλύτερος σκοπός είναι να παραμένεις ατάραχος. Γιατί αν αφεθούν ελεύθεροι μεταμορφώνονται σε ωρολογιακή βόμβα που δεν ξέρεις πότε, πόσο δυνατά θα εκραγεί και πόσο τραγικός θα είναι ο απολογισμός. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ένας Υδροχόος και παρόλο που προσπαθεί να το αποτρέψει δεν τα καταφέρνει πάντα.

Οι Υδροχόοι γνωρίζουν επίσης ότι έχουν την πειθώ να τους φέρουν όλους με τα νερά τους. Τους βοηθάει και η τύχη ακόμα και εν αγνοία τους. Στις σχέσεις τους υπάρχει μια εσάνς από πεπρωμένο, συχνά συναισθάνονται τι θα συμβεί πριν αυτό γίνει. Ο ίδιος ο Υδροχόος όμως δεν είναι κανένα μεγάλο μυστήριο. Αν έχεις καμιά απορία σχετικά με το «που βαδίζει τελικά αυτή η σχέση», ρώτα τον και θα μάθεις. Αν δεν είναι σίγουρος, το πιθανότερο είναι να σου πει «πουθενά», αλλά στην πορεία μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Βασικό για να κατασταλάξει ένας Υδροχόος είναι να έχει ζήσει την ζωή του προηγουμένως, να έχει δει τον κόσμο. Πολλοί κάνουν και δύο και τρεις γάμους μόνο για να διαπιστώσουν ότι τελικά δεν ήταν «έτοιμοι» όπως πίστευαν. Ιδανικός σύντροφος είναι αυτός που θα του δείξει ότι έχει γρήγορο μυαλό, δυναμισμό και αυτόνομη προσωπικότητα. Αυτά είναι αρκετά σύρουν απ΄ την μύτη έναν Υδροχόο, αλλά μόνο αν ο ίδιος το αποφασίσει.

Επιχείρηση Γοητεία

Ετοιμάσου για πολλά τεστ, του αρέσουν. Είναι το τρόπος του Υδροχόου να τσεκάρει πόσο έξυπνοι και κουλ είναι οι γύρω του, όταν συνειδητοποιούν ότι κάποιος τους την έφερε. Αυτός που θα αντιδράσει υπερβολικά ή θα χάσει χρώμα και φωνή, μπορεί και να τον αποχαιρετήσει την ίδια στιγμή. Πρέπει να έχεις γοητεία, ενδιαφέρον και πλάκα για να σε παίξει ο Υδροχόος. Να ξέρει ότι μπορείς να συμμετέχεις στα εγκεφαλικά παιχνίδια που λατρεύει, ότι έχεις την δύναμη να τα χειριστείς. Γι αυτό, μην νευριάσεις. Γέλα- και κάνε του κι εσύ το ίδιο.

Αντίθετα με άλλα ζώδια, ο Υδροχόος εντυπωσιάζεται από τις τολμηρές, επιθετικές κινήσεις. Άρπαξέ τον απ’ το χέρι όταν σου ΄ρθει και σίγουρα δεν πρόκειται να ντραπεί να σ΄ ακολουθήσει. Αρκεί να υπάρχει ήδη εγκεφαλική επικοινωνία μεταξύ σας, αλλιώς χάνεις τον χρόνο σου. Οι Υδροχόοι μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς ίχνος συναισθηματικής δέσμευσης. Δεν πρόκειται να μιλήσει άσχημα για σένα που κοιμήθηκες μαζί του στο πρώτο ραντεβού, συνήθως, αλλά αν προσπαθήσεις να του γίνεις στενός κορσές ενώ εκείνος σε βλέπει σαν ένα απ’ τα πουκάμισα που άλλαξε, μείνε με την ανάμνηση της όμορφης βραδιάς. Αυτός έφυγε.

Το ότι ένας Υδροχόος έχει μια περιπέτεια δεν σημαίνει ότι συμμετέχει και η καρδιά του. Γιατί έχει κι εκείνο το μαγικό κουμπί που ανάβει ή παγώνει τα συναισθήματα ανάλογα με την περίσταση, κι εδώ μιλάμε για εποχή που ο Υδροχόος δεν είναι ερωτευμένος. Γιατί τότε, γίνεται άλλος άνθρωπος. Για να δεις αυτή την πλευρά του χρειάζεται να σε διεκδικήσει- κάτι που χρειάζεται σε όλες τις σχέσεις του για να τις πάρει σοβαρά. Να θυμάσαι ότι ο Υδροχόος ξέρει να μάχεται για όσα χρειάζεται και γνωρίζει πως ότι αξίζει δεν είναι εύκολο να το αποκτήσεις.

Συναστρίες με Υδροχόο

Οι Υδροχόοι έλκονται από άτομα με τα οποία μοιράζονται έναν πνευματικό δέσιμο -κάποιος που τους κάνει να γελάνε και να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Ένας Δίδυμος μπορεί να το πετύχει αυτό, αν βέβαια δεν καταλήξουν σε μαλλιοτραβήγματα, αφού θα χρειαστεί να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του «σε χρειάζομαι» και «δεν έχω ανάγκη κανέναν». Ο Δίδυμος επίσης, μπορεί να γίνει απίστευτα ζηλιάρης και κτητικός σε μια σχέση, κάτι που ο Υδροχόος απεχθάνεται.

Πολύ Υδροχόοι νοικοκυρεύονται με Παρθένους. Ο Παρθένος έχει αυτή την επιμονή και την αβίαστη οργανωτικότητα που ένας Υδροχόος ονειρεύεται αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί. Όλο αυτό όμως μπορεί να εξελιχτεί σε πόλεμο μεταξύ δύο πανίσχυρων «εγώ». Γιατί ο Υδροχόος τρελαίνεται για προκλήσεις αλλά ο Παρθένος τον τρελαίνει με κηρύγματα περί ηθικής και τακτικές εντελώς προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα. Εγκεφαλικά πάντως, και στο κρεβάτι, η επικοινωνία είναι κάτι παραπάνω από άμεση.

Ο Ζυγός ή ένας άλλος Υδροχόος μπορούν να κάνουν καλό συνδυασμό, ειδικά αν ο ένας είναι πιο εξωστρεφής και κοινωνικός από τον άλλον και ο σύντροφός του ακτινοβολεί μέσα από την λάμψη του. Οι Υδροχόοι γνωρίζουν αρκετά καλά τον εαυτό τους ώστε να αναγνωρίσουν τα δικά τους ελαττώματα ή προτερήματα στον άλλον, να τα αντιμετωπίσουν και να προχωρήσουν την σχέση τους κανονικά.

Ένα ζώδιο που είναι σε εξάγωνο τον Υδροχόο- όπως ο Κριός ή όπως ο Τοξότης, ή σε τρίγωνο μαζί του – όπως οι Δίδυμοι, ή ο Ζυγός μπορεί να τα πάει καλά μαζί του. Όπως και το ακριβώς απέναντί του (πολικό), ο Λέων, αν βέβαια ο Υδροχόος καταφέρει να ξεπεράσει το μεγαλείο του και αποδώσει τις απαραίτητες τιμές στον βασιλιά του ζωδιακού. Συνήθως όμως, το Λιοντάρι είναι αυτό που τρέχει από πίσω του, κάτι που κουράζει τον Υδροχόο και μάλιστα γρήγορα. Αν κατεβάσει λίγο τους τόνους θα περάσουν συναρπαστικά μαζί και για πολύ καιρό. Έτσι κι αλλιώς, ο Υδροχόος είναι υπέροχος σύντροφος αν κερδίσεις την καρδιά του. Διαφορετικά θα είσαι άλλη μια στάση στο μακρύ δρόμο με τις περιπέτειες που βαδίζει ο Υδροχόος.

Θυμήσου:

Αν έχεις υπόψη σου έναν Υδροχόο με τον οποίο θέλεις να μείνεις για καιρό, να ξέρεις ότι κάτω από αυτό το τόσο cool προσωπείο υπάρχει ένας άνθρωπος που τελικά πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά και το μυαλό του. Κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού αυτά τα δύο δεν συμφωνούν πάντα. Μείνε κοντά του όσο σε παίρνει. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του σιγά-σιγά θα δεθεί μαζί σου.

Αν για οποιονδήποτε λόγο, νιώσει ότι δεν παίρνει αυτό που θέλει μέσα στην σχέση του, οι πιθανότητες να σε απατήσει είναι περισσότερες απ’ ότι για οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Ο Υδροχόος (όπως και ο Τοξότης) θα παραμείνει πιστός μόνο όταν ανακαλύψει το άλλο του μισό –αλλά και τότε θα του είναι δύσκολο να αφοσιωθεί αποκλειστικά.

Ο Κριός είναι πολύ καλός σύντροφος για τον Υδροχόο. Δεν ξεμένουν ποτέ από θέματα και η επικοινωνία μεταξύ τους περνάει σε ύψιστα επίπεδα. Δυστυχώς, η αστάθεια του Κριού μπορεί να αποτελέσει ενδεικτικό κατηγορίας για τον Υδροχόο που δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί με σιγουριά. Θα το ρισκάρει όμως.