ΤΑΥΡΟΣ - ΛΕΩΝ

ΤΑΥΡΟΣ - ΛΕΩΝ

20/04/2018

Μπορούν να γίνουν εξαιρετικό ζευγάρι

Ταύρος με Λέων μπορούν να γίνουν εξαιρετικό ζευγάρι αφού ξέρουν πώς να πλήξουν το «Εγώ» των συντρόφων τους και τους αρέσει να παθαίνουν το ίδιο. Οι ανάγκες τους σχεδόν ταυτίζονται: ο Ταύρος χρειάζεται τρυφερότητα, αγάπη και στοργή, ενώ στον Λέων αρέσουν οι κολακείες και θέλει να τον αποδέχονται και να τον θαυμάζουν. Είναι και οι δύο εξαιρετικά πιστοί και κτητικοί εραστές. Εφόσον μοιράζονται παρόμοιες επιθυμίες μπορούν να καλύψουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Και στα δύο αυτά ζώδια αρέσει το κύρος και τα υλικά αγαθά. Τους αρέσει επίσης η άνεση και η πολυτέλεια. Ο Λέων συχνά επιδεικνύει τις προθέσεις του και είναι γενναιόδωρος, γεγονός που θα ευχαριστήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ταύρο, ο οποίος είναι πιο παραδοσιακός όσον αφορά τις σχέσεις του. Παρόλο που μπορούν να συνεργαστούν άριστα δεν είναι όλα ρόδινα μεταξύ τους. Και οι δύο τους είναι πολύ πεισματάρηδες και πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον.

Η Αφροδίτη (Έρωτας και Χρήμα) κυβερνά τον Ταύρο, ενώ ο Ήλιος (Εγώ) τον Λέων. Ο Ήλιος εκπέμπει φως και ζεστασιά στοιχεία που δανείζει στον Λέων, ο οποίος εκπέμπει αυτό του είδους την «φλόγα» και τον ενθουσιασμό. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ομορφιά και την πολυτέλεια. Αυτός ο συνδυασμός αρσενικής και θηλυκής ενέργειας βοηθάει τα δύο αυτά ζώδια να θαυμάζουν και να στηρίζουν το ένα το άλλο. Για του λόγου το αληθές, η Αφροδίτη απέχει πολύ λίγο από τον Ήλιο και κατά συνέπεια ταιριάζουν μαζί! Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τη ζωή και η Αφροδίτη τον Έρωτα. Αν κατανοήσουν ο ένας τον άλλον ο συνδυασμός τους θα τους ανταμείψει.

Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γης και ο Λέων της Φωτιάς. Είναι και οι δύο φιλόδοξοι αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο Λέων λαχταρά την δόξα και την τύχη, ενώ ο Ταύρος την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ζωή και τον έρωτα. Εφόσον και οι δύο θέλουν να κρατούν τα ηνία θα υπάρξουν προστριβές όσον αφορά την κυριαρχία τους. Όταν προκύπτουν διαφωνίες ο Ταύρος αποφεύγει να παραδεχτεί πράγματα και καταστάσεις, αφού κάτι τέτοιο το αντιλαμβάνεται ως επικράτηση του αντιπάλου του – εκτός αν κάτι τέτοιο τον εξυπηρετεί. Οι καυγάδες τους είναι έντονοι αλλά αν διαβεβαιώσουν ο ένας τον άλλον ότι η σχέση τους είναι σημαντική τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά.

Ταύρος και Λέων είναι και οι δύο Σταθερά ζώδια. Είναι και οι δύο πεισματάρηδες όταν βάλουν κάτι στο μυαλό τους και δύσκολα αλλάζουν γνώμη. Γι’ αυτό το λόγο και οι διαφωνίες τους είναι τόσο έντονες – και οι δύο πιστεύουν ότι έχουν δίκιο και ότι ο δικός τους τρόπος είναι ο μοναδικός σωστός! Αποφεύγουν τις αλλαγές και τους αρέσει να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους αφήνοντας τα να πάρουν την πορεία τους. Αν αποφασίσουν ότι η σχέση τους μετράει για αυτούς τίποτα δεν θα τους πείσει να εγκαταλείψουν το σύντροφο τους.

Αυτό είναι καλό για την σταθερότητα της σχέσης αλλά άσχημο αν η σχέση αυτή είναι ολέθρια.

Το ατού αυτής της σχέσης; Ο αμοιβαίος θαυμασμός τους. Και οι δύο τους μοιράζονται πολύ έντονες προσωπικότητες και έτσι κανείς τους δεν μπορεί να υπερτερήσει έναντι του άλλου, όσο και αν το προσπαθήσει. Στους τρίτους το ζευγάρι αυτό φαντάζει απόλυτα ταιριαστό καθώς μοιράζονται την κοινή τους δέσμευση για επίτευξη των στόχων τους.

Ερωτευμένος Ταύρος

Με τους Ταύρους συμβαίνουν πολλά κάτω απ’ την επιφάνεια, αφού σπάνια εκδηλώνουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Όταν ερωτεύονται πάντως, ερωτεύονται βαριά. Είναι στην φύση τους να μην εγκαταλείπουν, πράγμα που για σένα ίσως ακούγεται καλό για τον Ταύρο όμως δεν είναι. Γιατί στην αγάπη, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του για να ανακαλύψει μια μέρα ότι πήρε τον δρόμο χωρίς επιστροφή.

Πάντως δεν πρόκειται να σε ερωτευτεί πριν διαπιστώσει αν μπορεί να σε εμπιστεύεται. Γι αυτόν είναι το παν. Κατά βάθος, γνωρίζει ότι είναι υπερευαίσθητος και παραπαίρνει σοβαρά τον εαυτό του. Η αίσθηση της υπευθυνότητας βαραίνει τους ώμους του και πάντα φέρνει εις πέρας ότι αναλαμβάνει.

Επίσης, θεωρεί καθήκον του να προεδρεύει στο δικαστήριο κατά πάντων. Αν αρχίσει να σε επικρίνει πάρτο σαν προειδοποίηση. Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά εννοεί κάθε λέξη απ’ όσα σου καταμαρτυρεί. Στο μυαλό του έχει ένα πολύ συγκεκριμένο καλούπι, στο οποίο σκοπεύει να σε κάνει να εφαρμόσεις ακριβώς.

Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, οι Ταύροι είναι πολύ αισθησιακοί και ρομαντικοί εραστές. Η αγάπη είναι το οξυγόνο τους, την χρειάζονται για να συνεχίσουν να αναπνέουν. Αλλά δεν μπορούν να σε αγγίξουν ή να σου κάνουν έρωτα αν σε νιώσουν δικό τους άνθρωπο. Είναι ίσως οι μόνοι άντρες του ζωδιακού (μαζί με τους Παρθένους) που μπορεί να έχουν δυο τρεις ευκαιριακές γνωριμίες όλες κι όλες στην ζωή τους, γιατί δεν είναι αυτό που γυρεύουν.

Αναζητούν την αληθινή αγάπη, τον άνθρωπο που θα υπομείνει την ξεροκεφαλιά τους, ακόμα και να την απολαμβάνει. Οι περισσότερο άντρες είναι macho. Ορμάνε σαν ταύροι κατευθείαν πάνω στο πρόβλημα (κάτι που δεν κάνει ο Καρκίνος π.χ.). Δώστου έναν καλό λόγο να σε διεκδικήσει και δεν θα διστάσει. Είναι φτιαγμένος για αυτό. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν θα σταματήσει ποτέ να αναρωτιέται αν είστε καλοί ο ένας για τον άλλον.

Επιχείρηση Γοητεία

Μην κάνεις ποτέ έναν Ταύρο να ζηλέψει. Θα σε εκδικηθεί μεθοδικά και αθόρυβα, αλλά θα το πληρώσεις ακριβά. Από την άλλη, μην πέσεις πολύ γρήγορα στο κρεβάτι του. Δεν θα κερδίσεις ποτέ την εκτίμησή του.

Ο Ταύρος θέλει να κάνει έρωτα, όχι σεξ. Σαν ένα αργό, αισθησιακό ταγκό. Αν δεν μπορείς να λειτουργήσεις σε slow motion, δεν θα διασκεδάσεις. Ακόμα κι αν του αρέσει να μιλάει βρώμικα, θέλει να ξέρεις ότι τα συναισθήματα του υπάρχουν και είναι αληθινά. Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί και να είναι ο εαυτός του στο κρεβάτι.

Κάθε τι που προκύπτει, λύστε το επί τόπου. Ο Ταύρος είναι πολύ καλός σ΄ αυτό. Αν το αφήσετε για «άλλη ώρα», θα το σπρώχνει όλο και πιο βαθιά μέσα του και ποτέ δεν θα μπορέσεις να του το ξαναβγάλεις. Θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί του μιλάς- ακόμα κι αν μέσα του είναι έτοιμος να εκραγεί. Θα το ανασύρει όμως, χρόνια μετά, εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Ταύρος είναι ικανός να στο κρατάει για δεκαετίες. Δύσκολα ξεκολλάει από το παλιά, θυμάται τα πάντα και δεν ξεχνάει τίποτα. Να είσαι πάντα ειλικρινής μαζί του και μην τον αφήσεις να παρασυρθεί στο τριπάκι της αυτολύπησης, είναι η ασπίδα του. Αν κάποιος στο παρελθόν τον έχει πληγώσει θα ψάχνει κάθε ασύλληπτο λόγο γιατί θα του κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Βρες το ευαίσθητο σημείο του και φρόντισε να μην το ερεθίσεις. Αν, π.χ. μία πρώην τον απάτησε, κάνε τα αδύνατα δυνατά να του αποδείξεις ότι αξίζεις κάτι παραπάνω απ’ την εμπιστοσύνη του. Αν τον εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά (ή απλά, αυτός έτσι πιστεύει) δείξε του ότι είσαι εντελώς το αντίθετο.

Συναστρίες με Ταύρο

Σύμφωνα με την κοινή αστρολογική λογική, τα ζώδια της ίδιας ομάδας ή ομάδας που τα «τρέφει» (Γη με Νερό π.χ.) κάνουν αρμονικούς συνδυασμούς μεταξύ τους. Δυστυχώς, αν ο Παρθένος και ο Αιγόκερος, τα δύο άλλα ζώδια της Γης, δεν έχουν λίγο Αέρα στον χάρτη τους, αυτό δεν ισχύει. Ο Παρθένος παραείναι σοβαρός για τον Ταύρο που πρέπει να γελάσει για να πέσουν οι άμυνές του. Και πιθανότητα θα παρεξηγηθεί με την αιχμηρή κριτική του Παρθένου αλλά και την ευθιξία του στην κριτική των άλλων.

Πολύ συχνά, υπάρχει μια μοιραία έλξη μεταξύ Ταύρου και Σκορπιού, επειδή είναι τα δύο απέναντι (πολικά) ζώδια. Αν και οι ομάδες τους (Γη-Νερό) μιλάνε για ένα συμβατό συνδυασμό, κάτω από την επιφάνεια εξελίσσεται πόλεμος, που όμως δυναμώνει την χημεία. Ο Ταύρος γοητεύεται και από τα ζώδια της Φωτιάς. Τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά με ένα Λιοντάρι αλλά στην πορεία ο Τοξότης και ο Κριός θα πέσουν βαρείς στο στομάχι του.

Ο Δίδυμος θα τον διασκεδάσει αλλά θα κερδίσει πολύ δύσκολα την εμπιστοσύνη του. Με τον Ζυγό θα τα βρει μια χαρά, αφού με κοινό κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, έχουν και οι δύο μια ροπή στην πολυτέλεια και σε όλες τις απολαύσεις της ζωής. Παρά την αναμφισβήτητη έλξη, ο τρόπος ζωής του Υδροχόου θα τον τρελάνει, με την κυριολεκτική έννοια.

Θυμήσου:

Αντίθετα με άλλους άντρες του ζωδιακού, μην περιμένεις άγριο, ξαναμμένο σεξ μετά από καβγά. Με τον Ταύρο πρέπει να λήξετε το ζήτημα για να ξανακάνετε έρωτα. Να θυμάσαι ότι είναι ευαίσθητος και στο σεξ συμμετέχει πάντα η καρδιά του.

Οι Ταύροι, άντρες-γυναίκες, εκτιμούν τα καλόγουστα, φίνα πράγματα που διεγείρουν τις αισθήσεις τους και το φαγητό συμπεριλαμβάνεται στην λίστα. Ετοίμασε του-ης ένα καλό δείπνο με τα όλα του και θα κερδίσεις έξτρα μπόνους εκτιμήσεως.

Οδηγία προς ερωτευμένους: ο Ταύρος μπορεί να είναι γενναιόδωρος αλλά για να νιώθει ασφάλεια χρειάζεται να έχει χρήματα στην άκρη. Έτσι, μπορεί να σε μαγέψει με πανάκριβα δείπνα ή δωράκια χωρίς λόγο και αφορμή αλλά αν τον αναγκάζεις να χώνει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, στο τέλος θα σε σιχαθεί.

Ερωτευμένος ΛΕΩΝ

Τα Λιοντάρια οδηγούνται απ’ το πάθος και τον παρορμητισμό τους. Πολλές φορές αντιδρούν χωρίς ίχνος λογικής, αλλά είναι όλα μέρος της γοητείας τους. Είναι άστατοι και τους αρέσει να δοκιμάζουν τους υποψήφιους πριν τους θεωρήσουν δικούς τους. Γίνονται εξαιρετικά δύσκολοι, ιδίως όταν ο εγωισμός τους χρειάζεται μια τονωτική ένεση. Αν φερθείς σε ένα Λιοντάρι με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον υπέρτατο σεβασμό, μπορεί να μην σου πει τίποτα αλλά θα το θυμάται- και θα το χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο ερωτικό παιχνίδι.

Ένας Λέων είναι ικανός να δώσει μάχη για το αουτσάιντερ, αλλά εσύ φρόντισε να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν μπλέξεις μαζί του. Από την άλλη, η διαφωνία για την διαφωνία μπορεί να τον τρελάνει. Τα Λιοντάρια έχουν ένταση και θα τσακωθούν αν χρειαστεί, αλλά η λαμπερή, γαλήνια φύση τους προορίζεται για να νιώθει ικανοποιημένη, ευτυχισμένη και ασφαλής με τον σύντροφο τους.

Οι περισσότεροι έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι κάποιος τους χρειάζεται, και θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο άλλος τους αγαπάει πριν δοθούν ολοκληρωτικά. Αλλά μόλις το κάνουν, όλα είναι μεγαλύτερα απ’ την ζωή και πιο λαμπερά από τον ήλιο. Είναι πιστοί, αλλά μόνο αν έχουν βρει τον εαυτό τους. Αν ακόμα ψάχνονται, και δεν τρέφουν συναισθήματα ή δεν νιώθουν ασφάλεια σε μια σχέση, συμπεριφέρονται όπως ένας διπρόσωπος Δίδυμος.

Πολλοί αστρολόγοι τους περιγράφουν ως αλαζόνες και υπεροπτικούς, αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο τελειομανείς και φοβούνται τόσο πολύ ότι θα φανεί η ανασφάλειά τους, που αναγκάζονται να δίνουν παράσταση όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Πουλάνε φιγούρα για να καλύψουν τα τρωτά τους σημεία.

Επιχείρηση Γοητεία

Το έργο παίζεται με πράξεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Πέντε ντουζίνες τριαντάφυλλα καταφτάνουν στο γραφείο σου, τηλεφώνημα στις 3 τα ξημερώματα σε ενημερώνει ότι θα περάσεις ΠΣΚ στο Τουμπάι- τα έξοδα δικά του. Ναι, ο Λέων ξέρει να ξοδεύει καλύτερα απ’ όλους ή στην καλύτερη, έχει την δική του απόλυτη άποψη για το πόσο απαραίτητες είναι ορισμένες πολυτέλειες στην ζωή. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί την φτώχεια, σε κάθε της έκφανση. Αν σε πάρει είδηση να αναζητάς με απελπισία χρήματα για κάτι μεγάλο ή μικρό (αυτό κι αν δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους του) ή να φέρεσαι μικρόψυχα σε φίλο ή συγγενή, ετοιμάσου για τον αποχαιρετισμό. Αυτό δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις.

Εννοείται, πως το ίδιο ισχύει κι αν είσαι ολιγαρκής. Ένας Λέων δεν καταδέχεται να πληρώσει για κάτι που δεν θεωρεί πολύτιμο. Αν δηλαδή, θεωρείς συνετό να γλιτώσεις χρήματα νοικιάζοντας εκείνο το παράπηγμα χωρίς WC ή κλιματισμό, ψάξε ένα άλλο ζώδιο για το ΣΚ, τις διακοπές, τη ζωή σου γενικότερα.

Ο Λέων θέλει να νομίζει πως αυτή η σχέση ξεκινάει από δική του πρωτοβουλία. Αν πιέσεις πολύ τα πράγματα τον έχασες. Του αρέσει να κερδίζει -πάντα- γι αυτό πρέπει να είσαι κάτι που χρειάζεται να διεκδικήσει. Είναι ικανός ακόμα και να σηκώσει τα μανίκια του για χάρη σου, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Αν τον βάλεις να προσπαθήσει Πάρα Πολύ, απλώς θα φύγει. Κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ένας Κριός για παράδειγμα, κι ας είναι της Φωτιάς.

Όπως αναφέραμε, κατά βάθος, ο Λέων τα θέλει όλα αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι ο ίδιος αξίζει. Αν και αυτή είναι μια πιο υγιής εκδοχή από έναν θρασύ Κριό ή έναν κρυφοφαρισαίο Τοξότη, παραμένει δύσκολη περίπτωση. Γι αυτό, δείχνε του πόσο σημαντικός είναι αλλά μην τον κολακεύεις χωρίς λόγο (μέχρι να σε ερωτευτεί, μετά δεν πειράζει). Πρέπει να βρεις την ιδανική ισορροπία για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την καρδιά ενός Λιονταριού.

Συναστρίες με Λιοντάρια

Ένα ζώδιο της Φωτιάς-Κριός, Τοξότης είναι καλός συνδυασμός για το Λιοντάρι αφού μοιράζονται τα ίδια επίπεδα ενέργειας. Οπως και τα ζώδια που κάνουν εξάγωνο μαζί του, δηλαδή οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί είναι επίσης καλοί συνδυασμοί, αν και ο Λέων χάνει την υπομονή του με ένα Δίδυμο που δεν έχει εξελιχθεί πνευματικά. Οκ, μπορεί να τον κερδίσει για λίγο, αλλά μετά τι γίνεται με τη ανάγκη του για συνεχώς καινούργιες γνωριμίες; Οι Κριοί είναι όπως και οι Τοξότες με το Λέοντα- πολύ φωτιά αλλά όχι το ίδιο ταμπεραμέντο. Ο Τοξότης μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά σοφός και μαζεμένος (ή πολύ επιπόλαιος και ισχυρογνώμων) για ένα Λιοντάρι, ο Κριός πολύ απαιτητικός και ηγεμόνας.

Το απέναντι (πολικό) ζώδιο, ο Υδροχόος, μπορεί να εξυψώσει την συνείδηση του Λιονταριού εκεί που επιτυγχάνει τα μέγιστα, σε έναν ευρύτερο κόσμο που απλώνεται πέρα απ’ τον εαυτό του- αν έχει ζώδια του Αέρα στον χάρτη του. Κάτι πολύ ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει με έναν Αιγόκερω, όπως και με έναν Σκορπιό μέχρι ο Λέων να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να μην της αρέσει ο τρόπος που σκοπεύει να μεγαλώσει τα παιδιά τους. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ηλεκτρική χημεία τους στο κρεβάτι.

Θυμήσου:

Μπορεί να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση και σίγουρος για τον εαυτό του, αλλά δεν είναι. Η πιο βαθιά ανάγκη του Λιονταριού είναι τον δεχτούν γι αυτό που είναι και το μεγαλύτερο άγχος του, ότι σύντομα θα ανακαλύψει πως είναι ένας συνηθισμένος αν όχι βαρετός άνθρωπος. Είναι τρομερά σημαντικό για ένα Λιοντάρι να νιώθει ιδιαίτερο.

Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, ο Λέων πρέπει να σε σέβεται για να σε ερωτευτεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις φιλοδοξίες στα επαγγελματικά και να είσαι εντελώς ευθύς και ειλικρινής στα διαπροσωπικά σου. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει το τέλος της γνωριμίας σας.

Αν κάτι παίζει με ένα Λιοντάρι, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τι, ρώτα το και θα σου πει. Ο Λέων δεν είναι καλός στα ψέματα. Ρώτα τον εσύ όμως, από κοντά, και θα ακούσεις την αλήθεια. Ή τουλάχιστον θα την διαβάσεις στο πρόσωπό του- έχε το νου σου.