Αποδόμηση των ζωδίων

05/12/2012

Τοξότης

Ο Τοξότης με κυβερνήτη τον Δία αναζητάει πάντα τη μεγαλύτερη εικόνα, το νόημα της ζωής, περισσότερη γνώση, περισσότερες περιπέτειες στο άγνωστο και περισσότερες εμπειρίες. Η ζωή σαν αέναη αναρρίχηση προς καινούργιες κορυφές.


Ο Τοξότης αρνείται να παγιδευτεί φυσικά και διανοητικά και προτού καν προλάβει κάτι να γίνει ρουτίνα βρίσκεται ήδη στο επόμενο «κάτι», κυνηγώντας το επόμενο ουράνιο τόξο που θα τους γοητεύσει και τις πιθανότητες για κάτι με νόημα. Ο Δίας, ως βασιλιάς των θεών, είναι μεγαλύτερος από τη ζωή – φλογερός, αυθόρμητος, με εκρηκτικό ταμπεραμέντο, αλλά και με αστραπές όταν είναι οργισμένος. Οι Τοξότες δεν έχουν φυσικά όρια, γι’ αυτό πολλές φορές είναι άτσαλοι και σκοντάφτουν πάνω σε πράγματα ή ανθρώπους. Κοινωνικοί και του κόσμου, οι Τοξότες έχουν την τάση να παρασύρουν τους γύρω τους στη δική τους τροχιά. Όσο περισσότεροι, τόσο μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο το πάρτι. Το όραμά τους είναι τόσο δυνατό και η αυτοπεποίθησή τους τόσο έντονη που πιστεύουν ότι διαθέτουν τη μοναδική αλήθεια, με αποτέλεσμα να ανοίγουν την πόρτα με κατηγορίες για αλαζονεία, πατρονάρισμα και συγκαταβατικότητα.


Σχέσεις:
Έι, Τοξότη, ακούς ποτέ τους άλλους; Ε; Το ζήτημα της επικοινωνίας είναι βασικό συστατικό επιτυχίας στις σχέσεις σου. Αυτό σημαίνει ότι για να επικοινωνήσεις με τους άλλους χρειάζεται να κατέβεις μερικές σκάλες ώστε οι κανονικοί, συνηθισμένοι άνθρωποι να σε καταλάβουν.


Ένας Τοξότης πιστεύει ότι είτε είναι πιο έξυπνος από τους άλλους είτε διανοητικά κατεστραμμένος, ή ότι έρχεται από ηθικά επιλήψιμους προγόνους κι έτσι κάνει τεράστιες προσπάθειες να είναι συνεχώς ευφυής ή σωστός βάζοντας στάνταρντ για τον εαυτό του που κανένας δεν μπορεί να φτάσει. Τη μια στιγμή αισθάνεται πάνω από όλους, την επόμενη κάτω από τους πάντες, δίνοντας την εντύπωση κάποιου που είναι μεγαλειώδης και σε άμυνα ταυτόχρονα. Ο Τοξότης μοιάζει σαν κάποιος που προσγειώθηκε από άλλο πλανήτη στη Γη, με ευφυΐα μεγαλύτερη από όση διαθέτουν οι γήινοι και με σκοπό να δώσει γνώση στους ημιπολιτισμένους κατοίκους της. Όμως θα πρέπει να μάθει αγγλικά – όχι μόνο τη γραμματική αλλά και τα αγγλικά του δρόμου, τη γλώσσα των ανθρώπων για να συνεννοηθεί.