Φυσική Εμφάνιση #4

20/02/2013

Στον Αιγόκερω έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους. Ο ένας είναι κοντός, ευθύς και λεπτός, με στενό στέρνο και με μικρό, αδύνατο λαιμό, οστεώδες πρόσωπο και μυτερή μύτη, που συνήθως γέρνει προς τα κάτω. Αυτός ο τύπος έχει στραβά πόδια και πολύ λεπτούς γοφούς. Η κατασκευή του προσώπου είναι έντονη. Το δέρμα είναι σφιxτό και υπάρχει μεγάλη φωτογένεια. Τα μαλλιά είναι λεπτά και ελαφριά και τα μάτια είναι συνήθως μικρά. Τα χείλη είναι λεπτά με δυνατό και λεπτό πηγούνι και όλα τα χαρακτηριστικά φαίνονται ότι βρίσκονται στο κέντρο του προσώπου.

Στον Αιγόκερω έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους. Ο ένας είναι κοντός, ευθύς και λεπτός, με στενό στέρνο και με μικρό, αδύνατο λαιμό, οστεώδες πρόσωπο και μυτερή μύτη, που συνήθως γέρνει προς τα κάτω. Αυτός ο τύπος έχει στραβά πόδια και πολύ λεπτούς γοφούς. Η κατασκευή του προσώπου είναι έντονη. Το δέρμα είναι σφιxτό και υπάρχει μεγάλη φωτογένεια. Τα μαλλιά είναι λεπτά και ελαφριά και τα μάτια είναι συνήθως μικρά. Τα χείλη είναι λεπτά με δυνατό και λεπτό πηγούνι και όλα τα χαρακτηριστικά φαίνονται ότι βρίσκονται στο κέντρο του προσώπου. Υπάρχει ένα μεγάλο τετράγωνο μέτωπο, έντονα ζυγωματικά και μια τάση για συνοφρύωμα ή ελαφρύ αλληθωρισμό.

Ο δεύτερος τύπος είναι μεγαλόσωμος και βαρυκόκαλος. Έντονο σαγόνι που κρέμεται και μεγάλο πλάτος προσώπου κάτω από τα μάτια που μοιάζει πολύ με το συμμετρικό απέναντί του ζώδιο του Καρκίνου. Τα μήλα είναι έντονα και κάποιες φορές υπάρχει ένας ελαφρύς προγναθισμός.

Και οι δύο τύποι
 έχουν στητό παράστημα και περπατάνε κορδωμένοι. Ο Αιγόκερως ως ζώδιο ή ωροσκόπος μπορεί να δώσει εξαιρετική ομορφιά και κυρίως μια εξαιρετική κατασκευή προσώπου – θυμηθείτε τη Μάρλεν Ντίτριχ, την Άβα Γκάρντνερ και τη Φέι Ντaναγουέι και οι τρεις με Ήλιο στον Αιγόκερω, όπως και οι δικές μας Τζένη Καρέζη και Έλενα Ναθαναήλ.


 Ο Υδροχόος είναι το τελευταίο σταθερό ζώδιο κι έχει πολλά κοινά με τα άλλα σταθερά ζώδια. Με μεγάλη, τετράγωνη σιλουέτα ο Υδροχόος θεωρείται το πιο ψηλό από τα σταθερά ζώδια, εκτός και αν άλλοι δείκτες στο ωροσκόπιο δείχνουν κοντό παράστημα. Από όλα τα ζώδια ξεχωρίζει πολύ εύκολα ένας Ήλιος ή Ωροσκόπος Υδροχόος, επειδή είναι πολύ τετράγωνος. Οι Υδροχόοι δείχνουν τετράγωνοι από μπροστά ή από το πλάι και ακόμα παρά πάνω και το κεφάλι τους μοιάζει τετράγωνο. Ο Ντικ Τρέισι των κόμικ είναι αναμφίβολα Υδροχόος.

Τα χαρακτηριστικά είναι σαν λαξεμένα και το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι επίπεδο, όπως και τα οπίσθια. Το σαγόνι προεξέχει σαν φτυάρι και τα χείλη είναι λεπτά, αλλά ο Υδροχόος διαθέτει πιθανόν το καλύτερο χαμόγελο. Ο Υδροχόος, όπως και οι Δίδυμοι ή ο Ζυγός που είναι τα άλλα ζώδια του αέρα, έχει δόντια που προεξέχουν κάπως. Τα περισσότερα αέρινα ζώδια έχουν καθαρά μάτια, αλλά τα μάτια του Υδροχόου περισσότερο από τα άλλα καθρεφτίζουν τον ουρανό. Υπάρχει ένα τρίγωνο μεταξύ των ματιών και συνήθως έχει μεγάλα βλέφαρα, ενώ οι άκρες των ματιών έχουν κλίση προς τα επάνω.

Τα χέρια είναι τετράγωνα με μεγάλα δάκτυλα που έχουν νύχια σε σχήμα σπάτουλας που συχνά τρώνε. Εξαιτίας της νευρικότητας υπάρχει η τάση για μικρές ιδιοτροπίες, όπως το παίξιμο με τα μαλλιά ή να τρώει τα πετσάκια στα δάχτυλα. Έχει λεπτούς και μερικές φορές αδύναμους αστραγάλους και ψηλά πόδια, ελαστικό περπάτημα, δυνατή φωνή και μεγάλο κεφάλι. Μια Υδροχόος γυναίκα μπορεί να έχει ασυνήθιστη κόμμωση, που δεν έχει να κάνει με τη μόδα. Οι Υδροχόοι είναι πολύ γοητευτικοί και πολλοί σταρ έχουν αυτό τον Ήλιο ή Ωροσκόπο – Πολ Νιούμαν, Τζέιμς Ντιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζένιφερ Άνιστον, Λάνα Τάρνερ. Όμως οι Λέοντες και οι Υδροχόοι περισσότερο από άλλα ζώδια είναι συχνά ομορφάσχημοι.


Οι Ιχθύες είναι ένα από τα μικρά και στρογγυλά ζώδια. Δεν είναι στην πραγματικότητα παχείς, αλλά διαθέτουν ένα σώμα με καμπύλες που εμποδίζει να φαίνονται λεπτοί ή αδύνατοι. Η σάρκα είναι μαλακή, οι γοφοί μεγάλοι, ενώ χέρια και πόδια είναι μικρά αλλά πλατιά και καταλήγουν σε λεπτούς καρπούς και αστραγάλους. Η επιδερμίδα είναι χλωμή και το πρόσωπο σαρκώδες. Όσοι έχουν ωροσκόπο στους Ιχθείς έχουν τη τάση για πρώιμες ρυτίδες.

Τα μάτια προεξέχουν και τα βλέφαρα είναι βαριά. Αν και ποτέ δεν δείχνει σβέλτος, εντούτοις δεν του διαφεύγει τίποτα από ό,τι συμβαίνει. Μερικοί έχουν μεγάλα, υγρά, όμορφα μάτια – όπως της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που είχε Ήλιο στους Ιχθύς. Είναι καλοσχηματισμένα, με πυκνές βλεφαρίδες και φρύδια που κάνουν τόξο. Οι άκρες των ματιών μπορεί να κοιτάνε προς τα κάτω, όπως και οι γωνίες των γεμάτων χειλιών.

Η μύτη είναι μικρή και επίπεδη και μερικές φορές μοιάζει σαν να μην έχει γέφυρα. Το πηγούνι είναι στρογγυλό και υπάρχει η τάση για διπλοσάγονο, που δεν το δημιουργούν τυχόν έξτρα κιλά.