Φυσική Εμφάνιση (σύνοψη)

21/02/2013

Όλα τα ζώδια

Η εμφάνιση οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων. Οι κύριοι δείκτες είναι ο Ωροσκόπος, πλανήτες που υπάρχουν πιθανόν στον πρώτο οίκο ή πλανήτες που πλησιάζουν τον ωροσκόπο από τον 12o οίκο. Επίσης ο Ήλιος είναι ένας δείκτης εμφάνισης ή ο κυβερνήτης του ωροσκόπου. Επίσης κάποιος πλανήτης που κάνει όψη με τον ωροσκόπο κυρίως από τον 10o οίκο. 

Πιο απλά ο συνδυασμός Ήλιου (ζωδίου), Ωροσκόπου και ο κυβερνήτη του Ωροσκόπου είναι αυτός που επηρεάζει βασικά την εμφάνιση. Έτσι:

Ο Κριός είναι κάποιος δραστήριος και εν κινήσει, γεγονός που συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα να μην παίρνει εύκολα κιλά, εκτός κι αν άλλοι παράγοντες συνηγορούν για το αντίθετο, όπως Αφροδίτη ή Δίας στον πρώτο οίκο ή σε σύνοδο με τον Ήλιο. Συνήθως είναι κάποιος με μεγάλο επικλινές μέτωπο, αιχμηρή μύτη –όχι μεγάλη, αιχμηρή– και αν πρόκειται για άντρα μπορεί να υπάρχει έντονο αυτό που ονομάζουμε στο λαιμό «μήλο του Αδάμ». Εκτός κι αν υπάρχουν άλλες αστρολογικές ενδείξεις έχουμε έναν ψηλό, στεγνό, νευρώδη, μυώδη τύπο.

Οι μυς είναι πιο έντονοι 
όταν έχουμε τον Ήλιο ή ωροσκόπο να κάνουν όψεις με τον Άρη. Συνήθως έχεις ένα τριγωνικό πρόσωπο, που θυμίζει κριάρι, με στενό σαγόνι, δύο κάθετες γραμμές μεταξύ των ματιών και δύο έντονα φρύδια που προεξέχουν. Τα φρύδια μπορεί να είναι κοντά, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα – αυτό είναι πιο αισθητό στους άντρες γιατί οι γυναίκες επεμβαίνουν δίνοντας το σχήμα που θέλουν.



Ο Ταύρος θεωρείται ένα από τα τετράγωνα ζώδια μαζί με τα άλλα τρία σταθερά ζώδια – Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο μεγάλης ομορφιάς ή τουλάχιστον γοητείας, χάρη στην κυβερνήτη του Αφροδίτη. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι ένας Ήλιος, ή Ωροσκόπος, δίνει έκπαγλη καλλονή, αλλά υπάρχει κάτι θελκτικό στην εμφάνιση, το λιγότερη μια ευχάριστη φυσιογνωμία. Μικρά αυτιά και κοντά στο κεφάλι, στρογγυλό πηγούνι και έντονο σαγόνι.

Στρογγυλά μάτια που μπορεί να είναι γαλάζιων αποχρώσεων, με έντονο καπάκι και νωχελικά. Εννοείται οι γαλάζιες αποχρώσεις δεν ταιριάζουν με τις φυλές που έχουν κυρίως σκοτεινά χρώματα, αλλά και εκεί οι Ταύροι έχουν ανοιχτότερα καστανά μάτια. Εάν το ζώδιο του Ταύρου είναι έντονο, ο λαιμός είναι έντονος ή κοντός. Επίσης ο Ταύρος θεωρείται κοντό ζώδιο κι έτσι μπορεί να έχουμε κάποιον/α με κοντό στιβαρό κορμό, με αντίστοιχα κοντά χέρια και πόδια και ανοιχτές πλάτες. Περπατώντας ακουμπάνε πρώτα τη φτέρνα και βαδίζουν με μικρά βήματα σαν μωρά.



Οι Δίδυμοι φαίνονται λεπτοί και ψιλόλιγνοι, ακόμα κι αν δεν είναι ψηλοί. Έχουν επίσης μακριά χέρια και πόδια. Τα χέρια τους χειρονομούν συνήθως όταν μιλάνε ή εξηγούν και ένας τυπικός Δίδυμος διαθέτει μακριά λεπτά δάχτυλα. Το μέτωπό τους είναι ψηλά και έχουν έντονους κροτάφους που τους δίνουν ένα σοφιστικέ λουκ. Τα μάτια είναι πάντα εν εγρηγόρσει, γρήγορα, ανήσυχα, αεικίνητα και γενικά καφέ ή στο χρώμα του φουντουκιού. Η μύτη μοιάζει με την μύτη των Κριών –μακριά, ίσια και μυτερή–, ο Πινόκιο ήταν μάλλον Δίδυμος!

Οι Δίδυμοι έχουν γρήγορο περπάτημα και είναι νευρικοί και ανήσυχοι και δεν είναι καθόλου της ιδιοσυγκρασίας τους να κάθονται για πολύ χρόνο ακίνητοι. Με έντονη κινητικότητα, είναι ικανοί να κάνουν και δύο και τρία πράγματα ταυτόχρονα, κι αυτό επίσης σημαίνει ότι καίνε περισσότερες θερμίδες από άλλους με αποτέλεσμα να έχουν συνήθως ένα αδύνατο σώμα.


O Καρκίνος είναι γενικά κοντός με κοντά χέρια και πόδια. Εκτός κι αν η Σελήνη είναι στους Διδύμους, τον Τοξότη ή τον Αιγόκερω, πάντα έχει μια ευχάριστη στρογγυλάδα που είναι παρούσα σε όλα τα υδάτινα ζώδια. Δεν μιλάμε για πάχος, αλλά για στρογγυλάδα. Φυσικά, αφού η τροφή και το ποτό είναι μέρος της ευχαρίστησης ενός Καρκίνου, τα περιττά κιλά είναι ένα θέμα κυρίως στην περιοχή του στομαχιού. Οι άντρες του ζωδίου είναι επιρρεπείς στις «μπιροκοιλιές».

Τα χέρια είναι μικρά, όπως και τα πόδια, ενώ υπάρχει ένα πλούσιο στήθος στις γυναίκες, όπως και ένα καλά σχηματισμένο στήθος στους άντρες. Πολλές φορές οι Καρκίνοι δίνουν την εντύπωση παρά πάνω κιλών εξαιτίας της σωματικής έμφασης στο επάνω μέρος του σώματος. Το πρόσωπο είναι μεγάλο και στρογγυλό σαν φεγγάρι και πλατύ στο ύψος των αυτιών, ενώ τα αυτιά είναι μικρά. Τα φρύδια είναι πυκνά και η μύτη μικρή με έντονα ρουθούνια. Τα μάτια δίνουν μια αίσθηση ονειροπόλησης, είναι στρογγυλά και έχουν μια μαλακή, ανυπόμονη έκφραση, και συνήθως είναι πράσινα με πυκνές βλεφαρίδες. 

Συμπαθητικό χαμόγελο και χλωμή επιδερμίδα, που είναι ευαίσθητη στον ήλιο.
Το αισθησιακό στόμα με γεμάτα χείλη είναι ένα σήμα κατατεθέν του Καρκίνου.
Γκριζάρουν νωρίς και συχνά ένα νέο πρόσωπο έχει λευκά μαλλιά. Το περπάτημα είναι βαρύ και πλάγιο σαν το καβούρι.


Ο Λέων θεωρείται το πιο κοντό ζώδιο του ζωδιακού, όμως ξέρουμε πολλούς Λέοντες που είναι ψηλοί. Εάν ο Ήλιος π.χ. βρίσκεται στην πάνω πλευρά του αστρολογικού χάρτη και υπάρχει ωροσκόπος Ζυγός ή Τοξότης, τότε δεν περιμένουμε κάποιον με μικρό ύψος. 

Ο τυπικός Λέοντας έχει μεγάλο σώμα και το μεγαλύτερο κεφάλι του ζωδιακού, έχει χοντρό σκελετό, είναι ευρύστερνος, μυώδης και καλοβαλμένος. Οι γοφοί είναι στενοί, η μέση στενή, οι ώμοι φαρδιοί. Οι Λέοντες έχουν σήμα κατατεθέν τα μαλλιά τους, που μοιάζουν με λιονταρίσια χαίτη, ενώ οι άντρες μπορεί να έχουν λίγα μαλλιά, εξαιρετικά μαλλιά, ή καθόλου – όπως μπορεί να διατηρούν γένια ή εντυπωσιακά μουστάκια. Το χρώμα των μαλλιών σε πολλές περιπτώσεις είναι έντονο.

Οι Λέοντες έχουν ζωντανά, χαμογελαστά, σπινθηροβόλα μάτια που μερικές φορές είναι πράσινα, γατίσια ή φωτεινά. Η φωνή είναι δυνατή, ευχάριστη, χαρούμενη κι έχει κάτι από το βρυχηθμό του λιονταριού, αλλά κάποιες άλλες φορές είναι διαπεραστικές στους άντρες, ενώ οι γυναίκες έχουν χαμηλές, θερμές, βαθιές φωνές. Εάν δεις κάποιον που οι παλάμες του θυμίζουν πατούσες, τότε κοιτάς κάποιο Λέοντα ή με ωροσκόπο Λέοντα. 

Αυτιά μεγάλα με λοβούς κολλημένους σχεδόν στο κεφάλι, κάνοντας δύσκολα τα σκουλαρίκια. Φαρδιά μύτη, έντονο πηγούνι αλλά στρογγυλεμένο, γεμάτα χείλη, με το κάτω χείλος να είναι μεγαλύτερο. Οι Λέοντες έχουν συνήθως μικρές ελιές ή σημάδια εκ γενετής. Έχουν μεγάλα, στρογγυλά μάτια, που μπορείς να δεις το άσπρο γύρω από την ίριδα.


Η Παρθένος είναι το πιο φωτογενές από όλα τα ζώδια και μερικοί από τους ομορφότερους άντρες και μερικές από τις πιο ωραίες γυναίκες έχουν Ήλιους ή Ωροσκόπους Παρθένους: Σοφία Λόρεν, Σον Κόνερι, Κιάνου Ριβς, Λορίν Μπακόλ, Ράκελ Γουέλς, Κάμερον Ντίαζ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπιγιονσέ, Κόλιν Φερθ είναι μερικοί από τους Παρθένους. Όπως όλα τα μεταβλητά ζώδια, εκτός των Ιχθύων, υπάρχει η τάση στην Παρθένο για επιμήκυνση. Δίνει δηλαδή μεγάλο κεφάλι, λαιμό, χέρια, πόδια, δάκτυλα, γάμπες, ακόμα κι αν δεν είσαι ψηλός/ή.

Εάν ο Ερμής είναι στους Διδύμους, ή στον Τοξότη ή τον Ζυγό, ή βρίσκεται πάνω στο πάνω μέρος του αστρολογικού χάρτη, μπορεί να δίνει και ύψος. Το μέτωπο είναι ψηλό και γεμάτο, τα ζυγωματικά είναι επίσης ψηλά, το πηγούνι είναι αιχμηρό και το πρόσωπο συνήθως λεπτό με μια αετίσια μύτη.

Μερικές φορές τα χαρακτηριστικά είναι μικρά σαν πουλιού και τα μάτια είναι κοντά σε απόσταση. Όταν υπάρχει ωροσκόπος Παρθένος μπορεί το στήθος να είναι επίπεδο και οι γυναίκες έχουν αγορίστικο λουκ ή μοιάζουν με Πίτερ Παν. Τα χείλη είναι λεπτά, με το πάνω χείλος μεγαλύτερο. Τα μαλλιά είναι πυκνά και συχνά κυματιστά, σπαστά. 


O Ζυγός, που συνήθως αναφέρεται ως το ζώδιο της ομορφιάς, έχει το λιγότερο μια ευχάριστη εμφάνιση, ακόμα και όταν δεν είναι εντυπωσιακά όμορφος. Υπάρχει μια έμφυτη εκλέπτυνση που δίνει μια ευγενική έκφραση. Το κεφάλι είναι καλοσχηματισμένο και το πρόσωπο είναι οβάλ, με τα χαρακτηριστικά σε συμμετρία. Η μύτη είναι κυρίως μικρή και ίσια και το στόμα είναι σε σχήμα τόξου με μικρότερο το επάνω χείλος.

Τα δόντια μπορεί να είναι μαργαριταρένια, ή ελαφρώς εξέχουν, και μερικές φορές καλύπτουν το ένα το άλλο. Είναι συνήθως ψηλός, λεπτός και ευθυτενής, ως νέος, αλλά παίρνει κιλά μεγαλώνοντας. Οι καμπύλες τείνουν να φουσκώσουν με την ηλικία, αλλά επειδή είναι Ζυγοί φαίνονται ευχάριστες. Έχει λακκάκια ή σχισμή στο πηγούνι.

Το δέρμα είναι καθαρό και η επιδερμίδα εξαιρετική. Τα νύχια έχουν όμορφη φόρμα, οι καρποί είναι λεπτοί και η φωνή μελωδική, ενώ οι φωνές –μη εξαιρουμένης της δικής του– όταν υψώνονται τον ενοχλούν. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια στιλ ρακούν είναι συχνά το σήμα κατατεθέν του Ζυγού.

Έχουν καλοσχηματισμένα αυτιά, στρογγυλεμένο σαγόνι και κομψό λαιμό.


Ο Σκορπιός είναι σταθερό ζώδιο και άλλο ένα από τα τετράγωνα, με βαρύ σκελετό και έντονο στέρνο, που πολλές φορές δεν μπορείς να ξεχωρίσεις από το συμμετρικό του ζώδιο τον Ταύρο. Γενικά ο Σκορπιός είναι ένα από το κοντά ζώδια, εκτός κι αν ο Άρης βρίσκεται στο επάνω μέρος του αστρολογικού χάρτη ή βρίσκεται σε ψηλό ζώδιο.

Συνήθως, ως σύνολο, ένας Σκορπιός φαίνεται βαρύς και στιβαρός και σαν τον Ταύρο έχει ένα χοντρό, κοντό λαιμό. Η μύτη είναι έντονη και τα μάτια είναι διαπεραστικά – το γεμάτο ένταση και επιμονή διαπεραστικό βλέμμα του Σκορπιού είναι το σήμα κατατεθέν του. Το πρόσωπο είναι τετράγωνο με μεγάλο πλάτος κάτω από το ύψος των ματιών και ένα βαρύ τετράγωνο σαγόνι.

Τα αυτιά είναι μικρά και κοντά στο κεφάλι και τα χείλη γεμάτα και μεγάλα, δημιουργώντας ένα αισθησιακό στόμα που χαμηλώνει στις άκρες του. Τα δόντια είναι μεγάλα και κυρίως τα μπροστινά. Τα πόδια μπορεί να είναι στρογγυλεμένα, με τους γοφούς να κουνιούνται όταν περπατάει – ουσιαστικά μπαίνει σε ένα δωμάτιο με τη λεκάνη πρώτα.

Τα μαλλιά ξεκινούν από χαμηλά του μετώπου και υπάρχει έντονη σωματική τριχοφυΐα, ενώ έχουν οπίσθια που προεξέχουν.


Ο Τοξότης, όταν είναι ωροσκόπος, ο κυβερνήτης του Δίας φαίνεται να σημαίνει περισσότερα από άλλους κυβερνήτες ωροσκόπων στον ορισμό της εμφάνισης. Αυτό σημαίνει ότι οι Τοξότες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Συχνά είναι ψηλοί και λεπτοί και παίρνουν ύψος από μικρή ηλικία, ενώ τείνουν να γέρνουν όταν μεγαλώνουν. Εάν δεν ξεπεράσουν αυτή τη συνήθεια γρήγορα αρχίζουν να καμπουριάζουν με δυσάρεστα αποτελέσματα. Κι εδώ έχουμε επιμήκυνση, όπως με την Παρθένο, αλλά στον Τοξότη αυτή η επιμήκυνση δεν λεπταίνει αλλά δημιουργεί όγκο. Τα πόδια, τα χέρια και οι γάμπες είναι περισσότερο οστεώδη. Με ωροσκόπο Τοξότη οι μηροί είναι λεπτοί.

Εάν ο Δίας είναι στον Ταύρο, στον Σκορπιό, στον Λέοντα, ή στους Ιχθύς, ή κάτω από στο κάτω μέρος του χάρτη, τότε πιθανόν να υπάρχουν προβλήματα βάρους και μπορεί να είναι κοντύτερος από την περιγραφή της αρχής.


Στον Αιγόκερω έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους. Ο ένας είναι κοντός, ευθύς και λεπτός, με στενό στέρνο και με μικρό, αδύνατο λαιμό, οστεώδες πρόσωπο και μυτερή μύτη, που συνήθως γέρνει προς τα κάτω. Αυτός ο τύπος έχει στραβά πόδια και πολύ λεπτούς γοφούς. Η κατασκευή του προσώπου είναι έντονη. Το δέρμα είναι σφιxτό και υπάρχει μεγάλη φωτογένεια. Τα μαλλιά είναι λεπτά και ελαφριά και τα μάτια είναι συνήθως μικρά. Τα χείλη είναι λεπτά με δυνατό και λεπτό πηγούνι και όλα τα χαρακτηριστικά φαίνονται ότι βρίσκονται στο κέντρο του προσώπου. Υπάρχει ένα μεγάλο τετράγωνο μέτωπο, έντονα ζυγωματικά και μια τάση για συνοφρύωμα ή ελαφρύ αλληθωρισμό.

Ο δεύτερος τύπος είναι μεγαλόσωμος και βαρυκόκαλος. Έντονο σαγόνι που κρέμεται και μεγάλο πλάτος προσώπου κάτω από τα μάτια που μοιάζει πολύ με το συμμετρικό απέναντί του ζώδιο του Καρκίνου. Τα μήλα είναι έντονα και κάποιες φορές υπάρχει ένας ελαφρύς προγναθισμός.

Και οι δύο τύποι
 έχουν στητό παράστημα και περπατάνε κορδωμένοι. Ο Αιγόκερως ως ζώδιο ή ωροσκόπος μπορεί να δώσει εξαιρετική ομορφιά και κυρίως μια εξαιρετική κατασκευή προσώπου – θυμηθείτε τη Μάρλεν Ντίτριχ, την Άβα Γκάρντνερ και τη Φέι Ντaναγουέι και οι τρεις με Ήλιο στον Αιγόκερω, όπως και οι δικές μας Τζένη Καρέζη και Έλενα Ναθαναήλ.


 Ο Υδροχόος είναι το τελευταίο σταθερό ζώδιο κι έχει πολλά κοινά με τα άλλα σταθερά ζώδια. Με μεγάλη, τετράγωνη σιλουέτα ο Υδροχόος θεωρείται το πιο ψηλό από τα σταθερά ζώδια, εκτός και αν άλλοι δείκτες στο ωροσκόπιο δείχνουν κοντό παράστημα. Από όλα τα ζώδια ξεχωρίζει πολύ εύκολα ένας Ήλιος ή Ωροσκόπος Υδροχόος, επειδή είναι πολύ τετράγωνος. Οι Υδροχόοι δείχνουν τετράγωνοι από μπροστά ή από το πλάι και ακόμα παρά πάνω και το κεφάλι τους μοιάζει τετράγωνο. Ο Ντικ Τρέισι των κόμικ είναι αναμφίβολα Υδροχόος.

Τα χαρακτηριστικά είναι σαν λαξεμένα και το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι επίπεδο, όπως και τα οπίσθια. Το σαγόνι προεξέχει σαν φτυάρι και τα χείλη είναι λεπτά, αλλά ο Υδροχόος διαθέτει πιθανόν το καλύτερο χαμόγελο. Ο Υδροχόος, όπως και οι Δίδυμοι ή ο Ζυγός που είναι τα άλλα ζώδια του αέρα, έχει δόντια που προεξέχουν κάπως. Τα περισσότερα αέρινα ζώδια έχουν καθαρά μάτια, αλλά τα μάτια του Υδροχόου περισσότερο από τα άλλα καθρεφτίζουν τον ουρανό. Υπάρχει ένα τρίγωνο μεταξύ των ματιών και συνήθως έχει μεγάλα βλέφαρα, ενώ οι άκρες των ματιών έχουν κλίση προς τα επάνω.

Τα χέρια είναι τετράγωνα με μεγάλα δάκτυλα που έχουν νύχια σε σχήμα σπάτουλας που συχνά τρώνε. Εξαιτίας της νευρικότητας υπάρχει η τάση για μικρές ιδιοτροπίες, όπως το παίξιμο με τα μαλλιά ή να τρώει τα πετσάκια στα δάχτυλα. Έχει λεπτούς και μερικές φορές αδύναμους αστραγάλους και ψηλά πόδια, ελαστικό περπάτημα, δυνατή φωνή και μεγάλο κεφάλι. Μια Υδροχόος γυναίκα μπορεί να έχει ασυνήθιστη κόμμωση, που δεν έχει να κάνει με τη μόδα. Οι Υδροχόοι είναι πολύ γοητευτικοί και πολλοί σταρ έχουν αυτό τον Ήλιο ή Ωροσκόπο – Πολ Νιούμαν, Τζέιμς Ντιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζένιφερ Άνιστον, Λάνα Τάρνερ. Όμως οι Λέοντες και οι Υδροχόοι περισσότερο από άλλα ζώδια είναι συχνά ομορφάσχημοι.


Οι Ιχθύες είναι ένα από τα μικρά και στρογγυλά ζώδια. Δεν είναι στην πραγματικότητα παχείς, αλλά διαθέτουν ένα σώμα με καμπύλες που εμποδίζει να φαίνονται λεπτοί ή αδύνατοι. Η σάρκα είναι μαλακή, οι γοφοί μεγάλοι, ενώ χέρια και πόδια είναι μικρά αλλά πλατιά και καταλήγουν σε λεπτούς καρπούς και αστραγάλους. Η επιδερμίδα είναι χλωμή και το πρόσωπο σαρκώδες. Όσοι έχουν ωροσκόπο στους Ιχθείς έχουν τη τάση για πρώιμες ρυτίδες.

Τα μάτια προεξέχουν και τα βλέφαρα είναι βαριά. Αν και ποτέ δεν δείχνει σβέλτος, εντούτοις δεν του διαφεύγει τίποτα από ό,τι συμβαίνει. Μερικοί έχουν μεγάλα, υγρά, όμορφα μάτια – όπως της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που είχε Ήλιο στους Ιχθύς. Είναι καλοσχηματισμένα, με πυκνές βλεφαρίδες και φρύδια που κάνουν τόξο. Οι άκρες των ματιών μπορεί να κοιτάνε προς τα κάτω, όπως και οι γωνίες των γεμάτων χειλιών.