Ερμής στον Τοξότη

05/12/2013

O Ερμής είναι επικοινωνία, είναι Νους

O Ερμής είναι επικοινωνία.

Ο Ερμής είναι Νους.

«Οι σκέψεις έχουν φτερά». Κάτι που πρέπει ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ.

Εάν ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση σε ενοχλεί, τροποποίησε, άλλαξε τη στάση σου. Αν το κάνεις, δύο είναι τα πράγματα που μπορούν να συμβούν. Είτε το πρόβλημα αλλάζει με τέτοιο τρόπο που δεν σε ενοχλεί πια ή εξαφανίζεται εντελώς. Το ίδιο με ένα πρόσωπο που σε εκνευρίζει. Αλλάζεις στάση απέναντί του αλλάζοντας προοπτική ή αντιμετωπίζοντάς το με περισσότερο θετικό πνεύμα. Η ουσία είναι ότι η αλλαγή συμπεριφοράς αλλάζει ολόκληρη την κατάσταση.

Αυτό είναι ο Ερμής. Αντί να φεύγεις από ό,τι σε ενοχλεί, ή να εκνευρίζεσαι, χρειάζεται να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Γιατί αντιδρώ με αυτό τον τρόπο; Μήπως το πρόσωπο εκφράζει μια πλευρά της προσωπικότητάς μου που απεχθάνομαι και μου δημιουργεί αμηχανία και γι’ αυτό με ενοχλεί αυτός ή αυτή που συμπεριφέρεται έτσι;».

Εν αρχή ήν ο Λόγος. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Και οι σκέψεις.Οι προσευχές, τα μάντρας, τα τραγούδια, είτε λέγονται χαμηλόφωνα ή δυνατά, μπορούν να επηρεάσουν τη φυσιολογία. Ίσως επιδρούν και στη συνείδηση όλου του πλανήτη. Πιθανόν.

Σύμφωνα με την εσωτερική αστρολογία, ο Ερμής και όχι ο Άρης είναι ο κυβερνήτης του Κριού. Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί ο πλανήτης Ερμής που συμβολίζει τη σκέψη συνδέεται με τον Κριό, τον πλανήτη της δράσης. Είναι ένας ακριβής τρόπος για να πεις ότι η Σκέψη είναι η βάση της Δράσης. Εάν εύχεσαι και προσπαθείς να πετύχεις ή να κατορθώσεις κάτι, μάλλον βοηθάει να κάνεις μια εικόνα του εαυτού σου ήδη να το έχει φτάσει εκεί.

Ο Ερμής διελαύνει από σήμερα στον Τοξότη (5-25/12). Μετά την πορεία του στο μυστικοπαθή, βαθύ, έντονο συναισθηματικά Σκορπιό, ο Ερμής βγαίνει στο φως. Σε ένα πύρινο ζώδιο, όπως του Τοξότη, ο Ερμής χρειάζεται ζωντανό μυαλό, γεμάτο από έμπνευση, μέλλον και όραμα.Ο Τοξότης βλέπει τη μεγάλη εικόνα και ασχολείται με μεγάλους στόχους και υψηλά ιδανικά. Ο Ερμής στον Τοξότη αναζητάει νόημα στα γεγονότα. Ό,τι μας συμβαίνει δεν είναι τυχαίο, αλλά μέρος του μεγάλου σχεδίου της ζωής.

Ο Ερμής στον Τοξότη πλημμυρίζει το μυαλό με ιδέες, έμπνευση, με μελλοντικές πιθανότητες. Είναι ενθουσιώδης, λέει τα πιστεύω του ανοιχτά, διαδίδεις τις ιδέες του, ενθουσιάζει τους άλλους.

Θυμήσου: Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις θα πέσεις σε αδιέξοδο.