Νέα Σελήνη, 1 Ιανουαρίου

27/12/2013

στις 10ο57 του Αιγόκερου (13:15)

H χρονιά ξεκινάει τούρμπο με μια εξαιρετικής σημασίας νέα Σελήνη διπλασιάζοντας την ανάγκη μας για νέες ενάρξεις, για καινούργια ξεκινήματα, για νέες αφετηρίες, για νέες περιπέτειες ΚΑΙ συγκρούσεις.

Ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος δεν μπορεί να περιμένει και το 2014 ξεκινάει τόσο δυναμικά με έναν Μεγάλο Σταυρό από επτά πλανήτες που θυμίζει διαστημόπλοιο, που την ώρα της απογείωσής του οι 2 πύραυλοι στερεών καύσιμων και οι 3 κινητήρες του αναφλέγονται απελευθερώνοντας συνολική ισχύ που αντιστοιχεί περίπου σε 81.000.000 άλογα.

Ο Μεγάλος Σταυρός (ή Μεγάλο Τετράγωνο - απαρτίζεται από τέσσερις πλανήτες και τέσσερα ζώδια) στη συγκεκριμένη στιγμή δημιουργείται μεταξύ Πλούτωνα στον Αιγόκερο, Ουρανού στον Κριό, Δία στον Καρκίνο και Άρη στον Ζυγό και περιέχει δύο τουλάχιστον αντιθέσεις και τέσσερα τετράγωνα. Τα τετράγωνα μας παρέχουν τη γνώση για τις προκλήσεις και τα εμπόδια που υπάρχουν στη ζωή και τη δυνατότητα να δράσουμε κατά μέτωπο. Τα εμπόδια είναι που μας κάνουν να επιμένουμε, να αγωνιζόμαστε και να συνειδητοποιούμε τις ανάγκες μας, τα θέλω, τις επιδιώξεις μας. Όσο για τις αντιθέσεις δημιουργούν διαμάχες και αντιπαραθέσεις, αναδεικνύουν την ανομοιότητα και βοηθάνε στη συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν άλλοι με διαφορετική γνώμη, στάση, άποψη, προοπτική, όπως και την ανάγκη για συμβιβασμό και σύνθεση.

Ο Πλούτωνας μέσα από τη σύνοδο που κάνει με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Ερμή θα κάνει έντονη την παρουσία του μέσα από γεγονότα παγκόσμιας σημασίας, ή με ανακατατάξεις και αναταράξεις στις προσωπικές μας σχέσεις. Μπαίνουμε για άλλη μια φορά σε μια περίοδο που το κοινωνικό, το συλλογικό και το προσωπικό συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται έντονα. Κάθε προσωπική απόφαση επηρεάζει την κοινωνία και η κοινωνική αναταραχή επιδρά άμεσα στις ζωές των ατόμων.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δίνει τη δύναμη να αλλάξεις με πειθαρχία και συνειδητά ό,τι δεν προάγει πλέον τη ζωή σου, να αφήσεις πίσω σου ό,τι δεν σε εξελίσσει, να ξεφορτωθείς ό,τι σε καθηλώνει. Ο Δίας στον Καρκίνο, που πολλαπλασιάζει, επεκτείνει, αυξάνει ό,τι αγγίζει, λέει ότι τα αισθήματα μάς εξανθρωπίζουν, ότι η κατανόηση δημιουργεί πολιτισμό, ότι η αγάπη είναι ο συνδετικός κρίκος που μας ενώνει με τους άλλους ανθρώπους, ότι η ευαισθησία στις σχέσεις μας και η έγνοια μας για τη γη που κατοικούμε είναι ποιότητες που χρειάζεται να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό που απορρίπτει ο Πλούτωνας χρειάζεται να εξισορροπηθεί από τη γενναιοδωρία του Δία. Ο Ουρανός στον Κριό, που είναι ενεργητικός, δυναμικός, διεκδικητικός, παθιασμένος, αυτός που ανοίγει νέους δρόμους και αναλαμβάνει το ρίσκο των νέων ανακαλύψεων, χρειάζεται να εξισορροπηθεί από τον Άρη στον Ζυγό, που μάχεται για τις σχέσεις, για το εμείς, που προσπαθεί να συμβιβάσει τα αντίθετα, να λειάνει τις γωνίες. Στόχος του η δικαιοσύνη και η αρμονία.

Αυτή η νέα Σελήνη τα «σπάει», δώστε ό,τι περιεχόμενο θέλετε στο τα «σπάει» και θα είστε μέσα. Ο παρορμητικός Σταυρός που δημιουργείται πιέζει ασφυκτικά για Δράση, για την ακρίβεια εξωθεί σε δράση. Οι επιθυμίες, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, οι βαθύτερες ανάγκες, οι κρυμμένες επιδιώξεις, οι φιλοδοξίες, άγχη, φόβοι, τραύματα και πρωτόγονα ένστικτα έρχονται με φόρα στην επιφάνεια απαιτώντας την αναγνώριση, την ικανοποίηση και την ίασή τους. Παρόλα αυτά οι μάχες για την εξουσία, το να μην αλλάξει τίποτα και ο φόβος θα ενταθούν σε όσους επιμένουν -ανθρώπους, κράτη, εξουσίες, θεσμούς- να παραμένουν απολιθωμένοι στο χρόνο. Η πεισματική ακινησία οδηγεί φυσικά σε συγκρούσεις, επίδειξη δύναμης και παράνοια που μεταμορφώνεται σε επιθετικότητα. Η κρίση των προηγούμενων ετών θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο κάνοντας βαθύτερο το ρήγμα ανάμεσα σε αυτούς που αναλαμβάνουν δράση ώστε να αλλάξει η ζωή τους και κατ΄ επέκταση να προχωρήσει κι η ζωή των άλλων, και αυτών που εμμένουν στο παρελθόν σαν αγάλματα σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

Ο Αιγόκερος αποτελεί το τρίτο και τελευταίο γήινο ζώδιο και στρέφει την προσοχή μας στο ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τα ταλέντα, τις δεξιότητές, την ενέργεια και τις υποχρεώσεις μας. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, ο Αιγόκερος είναι το ζώδιο που συνδέεται με την ωριμότητα και την υλοποίηση. Παρουσιάζεται με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι ένα κατσίκι που προσπαθεί να κατακτήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ανεβαίνοντας προσεκτικά τα βράχια, και που είναι ικανό να θυσιάσει τις άμεσες επιθυμίες του προς χάριν των μακροχρόνιων κερδών και επιτεύξεων. Και η άλλη εικόνα του Αιγόκερου είναι μισή κατσίκα - μισή ψάρι, που συμβολίζει την ένωση του ασυνείδητου, του συλλογικού με την ύλη της Γης. Σκαρφαλώνει στη γη για να διαπιστώσει πώγς μπορεί να δώσει φόρμα στην έμπνευση που διαθέτει, πώς να της δώσει σχήμα και δομή ώστε να ωφεληθούν και άλλοι. Η κατσίκα του βουνού αναζητάει την αναβάθμιση. Η θαλάσσια κατσίκα αγωνίζεται να γίνει υπεύθυνος υπηρέτης του κοινού καλού. Ένα από τα πρωταρχικά μαθήματα του Κρόνου είναι ότι πάντα έχουμε επιλογές και ότι όλες οι επιλογές έχουν συνέπειες.

Η νέα Σελήνη μάς καλεί να θυμηθούμε ότι η πραγματική μας εργασία είναι αυτή που αγαπάμε κι έχουμε επιλέξει κι όχι αυτή που κάνουμε με σκοπό εξαρχής το χρήμα. Όλοι προοριζόμαστε για κάτι. Για να δημιουργήσουμε κάτι. Όλοι έχουμε να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή. Ο Αιγόκερος στην υψηλή του έκφραση ξέρει ότι είναι Πνεύμα ενσαρκωμένο και δέχεται τους περιορισμούς και τα όρια με σκοπό να μάθει και να εξελιχθεί. Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας λίγη ησυχία γύρω από αυτή τη νέα Σελήνη. Πού ήσουν ένα χρόνο πριν. Πού θέλεις να είσαι σε ένα χρόνο από τώρα; Εάν χρειαζόταν να πάρεις μια ανάμνηση από το χρόνο που πέρασε ποια θα ήταν αυτή;

Θυμήσου: «Η ζωή είναι σαν μια παρτίδα με χαρτιά. Το χέρι που χρησιμοποιείς αντιπροσωπεύει την αναγκαιότητα. Ο τρόπος που παίζεις όμως είναι έκφραση της ελεύθερης θέλησής σου» - Jawaharlal Nehru