Aνάδρομος Ερμής στους Ιχθύς

06/02/2014

Από 6/2, στις 23:44

Όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος, όπως στις 6 Φεβρουαρίου, αρχικά στους Ιχθύς και μετά στον Υδροχόο, η παραδοσιακή συμβουλή είναι μην υπογράψεις συμβόλαια, μη μετακομίσεις, μη ταξιδέψεις, μη ξεκινήσεις μια επιχείρηση, μη ξεκινήσεις μια σημαντική δουλειά, ακόμα και μη παντρευτείς σε αυτό το διάστημα.

Προσοχή.

Πολλοί αστρολόγοι θεωρούν ότι υπάρχει μια περίοδος «σκιάς» πριν από την ανάδρομη κίνηση του Ερμή που δημιουργεί μεικτά αποτελέσματα. Πλησιάζοντας ο Ερμής να γίνει στάσιμος, κινείται σε ένα κομμάτι του ζωδίου που θα ξαναπεράσει ως ανάδρομος. Αυτή η περίοδος της «σκιάς» είναι αυτή τη φορά μεταξύ 22 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου.

O Eρμής στους Ιχθύς διαθέτει γόνιμη φαντασία και χαοτική σκέψη. Μπορεί να διαβάσει το μυαλό, τις σκέψεις και τα αισθήματα των άλλων. Κάποιος/α με Ερμή στους Ιχθύς που βρίσκεται σε μια ομάδα μπορεί να εκφράσει ό,τι σκέφτεται η ομάδα. Ενώ λοιπόν ο Ερμής στους Ιχθύς μπορεί να φανερώσει δημιουργική φαντασία, του είναι δύσκολο να διακρίνει μεταξύ των δικών του σκέψεων και των σκέψεων των άλλων που βρίσκονται γύρω του. Ο Ερμής εδώ μπορεί να γίνει ο χαμαιλέων που αλλάζει απόψεις, ιδέες και γνώμες ανάλογα με το ποιον έχει δίπλα του. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι στην ανάδρομη φάση του στους Ιχθύς η επικοινωνία δεν είναι καθόλου φερέγγυα, ευθεία ή σαφής και διαυγής.

Ο Ερμής,
που είναι ένας πλανήτης που θέλει να διεκπεραιωθεί, να συνεννοηθεί και να επικοινωνήσει χωρίς υποσημειώσεις, μπαίνει στα βαθιά νερά των Ιχθύων και δεν μπορεί να μεταφράσει ό,τι βλέπει, ό,τι αντιλαμβάνεται ή ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσει επαφές. Η λογική του Ερμή διαλύεται κι αυτό που μένει είναι αισθήσεις, αισθήματα, ευσεβείς πόθοι, φαντασιώσεις, φαντασία στη θέση του ρεαλισμού. Ασφαλώς και είναι εποχή για δημιουργικότητα και αισθήματα στη διάρκεια της ορθής πορείας του, αλλά στην ανάδρομη φάση του ό,τι είναι χειροπιαστό, λογικό, σταθερό χάνει τη σημασία του και αρχίζουμε να περπατάμε σε κινούμενη άμμο. Τίποτα δεν είναι βέβαιο, τίποτα δεν είναι πραγματικό, τίποτα δεν είναι σαφές και συγκεκριμένο. Έτσι σε κάθε είδους σχέση η πραγματικότητα συγχέεται με τη φαντασία και οι ευσεβείς πόθοι με το ρεαλισμό.