Ζώδια & διατροφικές συνήθειες

21/02/2014

Το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη και οι όψεις που κάνει

Το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη και οι όψεις που κάνει δείχνουν τον τρόπο που τραφήκαμε από τη μητέρα μας και εξ αυτού τον τρόπο με τον οποίο τρέφουμε τους άλλους. Μερικές ενδείξεις:

-Τα παιδιά που έχουν τη Σελήνη τους στον ΚΡΙΟ πιθανόν να είχαν μητέρες ανυπόμονες να τελειώσουν με τα γεύματα του παιδιού, ή που αδημονούν με την ανατροφή του θέλοντας να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα. Ο ενήλικας με τη Σελήνη στον Κριό μπορεί να τρώει τόσο γρήγορα που να μην προλαβαίνει να απολαύσει το φαγητό ή χωρίς να προλάβει να αισθανθεί τα σημάδια της πληρότητας με αποτέλεσμα να τρώει παρά πάνω.

-Τα παιδιά που έχουν τη Σελήνη τους στον ΤΑΥΡΟ, εκτός κι αν η Σελήνη τους κάνει δύσκολες όψεις, είχαν μια μαμαδένια μαμά που έκανε το φαγητό να είναι απόλαυση - πολλοί αναφέρουν αυτή τη Σελήνη που βρίσκεται στην καλύτερη θέση της ως Σελήνη πέντε αστέρων. Πολλά από αυτά τα παιδιά αγαπάνε το φαγητό και έχουν καμπύλες ή αφράτα σώματα.

-Οι μαμάδες ή οι μεγαλύτερες αδελφές που πιθανόν έπαιζαν το ρόλο της μητέρας, παιδιών που έχουν την Σελήνη τους στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ, μάλλον διάβαζαν βιβλία, περιοδικά ή μίλαγαν στο τηλέφωνο με τις φίλες τους ή τις γειτόνισσες παρά ενδιαφερόντουσαν για το φαγητό του παιδιού τους και την ιεροτελεστία του. Έτσι οι ενήλικοι με αυτή τη Σελήνη δεν θεωρούν το φαγητό κάτι πάρα πάνω από μια αιτία για μια συζήτηση. Ενδιαφέρονται για τις διατροφικές μόδες και περισσότερο για τα γκάτζετ, αλλά το μαγείρεμα ως καθημερινή συνήθεια τους αφήνει αδιάφορους.

-Οι περισσότεροι με τη Σελήνη στον ΚΑΡΚΙΝΟ, δηλαδή με τη Σελήνη στο ζώδιο που κυβερνάει, είναι σεληνιακοί τύποι που ενδιαφέρονται βαθιά για το φαγητό, μαγειρεύουν, το θεωρούν ως συναισθηματική απόδειξη ενδιαφέροντας και φροντίδας και άντρες/γυναίκες είναι Μαμάδες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τάση για επιπλέον κιλά.

-Πολλοί με τη Σελήνη στον ΛΕΟΝΤΑ είχαν μαμάδες που διοργάνωναν εντυπωσιακά τραπέζια με κάθε ευκαιρία, με ιδιαίτερα σερβίτσια και εντυπωσιακή παρουσίαση στο τραπέζι και φυσικά φαγητά που είχαν κάποια ιδιαιτερότητα. Ένα συμβατικό τραπέζι ήταν απλώς βαρετό. Εάν υπήρχε η οικονομική άνεση θα μπορούσε να υπάρχει και μάγειρας ή μαγείρισσα. Αλλιώς η μητέρα ήταν μια μαγείρισσα σταρ.

-Με τη Σελήνη στην ΠΑΡΘΕΝΟ, η μητέρα ήταν συνειδητή στην επιλογή του φαγητού, είχε αίσθηση της διατροφικής του αξίας, πρόσεχε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσε και ίσως είχε κατά νου την επίπτωσή του στην υγεία ίσως κι εξαιτίας κάποιων τροφικών ευαισθησιών του παιδιού της. Ήταν ίσως επικριτική στις διατροφικές υπερβολές ή στις τροφικές επιλογές των παιδιού που ξέφευγαν από την υγιεινή διατροφή.

-Αυτοί με τη Σελήνη στον ΖΥΓΟ είχαν μητέρες που έκαναν πιθανόν καταχρήσεις στα γλυκά, αλλά ενδιαφερόντουσαν πολύ για την εμφάνισή τους και δεν ξεπερνούσαν το βάρος που αντιστοιχούσε στο σώμα τους. Θυμήσου ότι το σύμβολο του Ζυγού είναι η ζυγαριά. Αυτό το ζώδιο πιθανόν ζυγίζεται κάθε τόσο, ενώ οι μέρες πολυφαγίας και δίαιτας εναλλάσσονται ώστε να διατηρεί το επιθυμητό βάρος.

-Από τη μία πλευρά το παιδί με τη Σελήνη στον ΣΚΟΡΠΙΟ μπορεί να είχε μια μητέρα που δυσφορούσε με το μαγείρεμα και από την άλλη μπορεί να είχε μια μητέρα που φοβόταν ότι ο παιδί ή η οικογένεια δεν μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τις φροντίδες της. Έτσι τα μηνύματα που έστελνε σχετικά με το φαγητό ήταν αντιφατικά και το φαγητό αποτελούσε άλλο ένα πεδίο που παιζόντουσαν παιχνίδια εξουσίας.

-Όσοι έχουν Σελήνη στον ΤΟΞΟΤΗ μπορεί να έχουν μαμάδες που υπερέβαλαν στο φαγητό ή που υπερκατανάλωναν μόνο και μόνο για τη χαρά της ζωής. Είναι μητέρες που σκέφτονταν ότι υπάρχει θεϊκή, συμπαντική ή κάποιου είδους προστασία ώστε να εξαιρούνται από κανόνες και να μην κινδυνεύουν από τίποτα. Η Σελήνη εδώ αγνοεί τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία από επιβλαβείς τροφές και το επιπλέον βάρος.

-Δυσκολίες ή έλλειψη μπορεί να υπήρξαν στην ανατροφή των Σεληνών στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ και πολλοί από όσους την έχουν είναι λεπτοί εκ φύσεως ή αυξάνουν τις ευκαιρίες τους για επιτυχία ως υποκατάστατο της τροφής- η επιτυχία σε ψυχολογικό επίπεδο τους τρέφει. Η τάση είναι να αδιαφορούν για το φαγητό τις εποχές που αισθάνονται ψυχολογικά ή αισθηματικά αγχωμένοι, δηλαδή συχνά.

-Η Σελήνη στον ΥΔΡΟΧΟΟ είχε ασταθή, αλλοπρόσαλλα ή ακανόνιστα ωράρια φαγητού με μια μητέρα που είχε μια εύκολη, ανέμελη ή αδιάφορη αντιμετώπιση του φαγητού και ως μητέρα ήταν αντισυμβατική ή μικρή σε ηλικία. Ως ενήλικες όσοι έχουν Σελήνη στον Υδροχόο δοκιμάζουν και πειραματίζονται με διαφορετικές κουζίνες, ήταν αυτοί που πρώτοι αγόρασαν φούρνο μικροκυμάτων και είναι οι βασιλιάδες ή οι βασίλισσες του delivery.

-Πολλοί με τη Σελήνη τους στους ΙΧΘΥΣ προέρχονται από μια οικογένεια με προβλήματα και το φαγητό μπορεί, αλλά μπορεί και όχι, να λειτουργούσε κατευναστικά ως ηρεμιστικό, ως διέξοδος ή ακόμα και ως απόδραση. Ως ενήλικες το φαγητό πιθανόν να αποτελεί καταφύγιο όταν βρίσκονται σε σύγχυση ή όταν βρίσκονται υπό την επιρροή έντονων αισθημάτων. Το φαγητό, δηλαδή, γίνεται βαρόμετρο της ψυχολογικής τους κατάστασης.