Ανάδρομος Άρης στον Ζυγό

07/03/2014

Σε ναρκοθετημένη ζώνη

Σε μια σκυταλοδρομία που κρατάει μήνες οι πλανήτες δίνουν τη σκυτάλη του ανάδρομου ο ένας στον άλλο. Η αλληλοδιαδοχή των ανάδρομων ξεκίνησε με την Αφροδίτη να γυρίζει ανάδρομη τον περασμένο Δεκέμβριο (21/12). Με το που γύρισε σε ορθή πορεία, τη σκυτάλη πήρε μετά από λίγες ημέρες ο Ερμής, που ήταν ανάδρομος όλο σχεδόν τον Φεβρουάριο. Και μετά ο Άρης γύρισε ανάδρομος στις 27° του Ζυγού την 1η Μαρτίου για να παραμείνει ανάδρομος μέχρι τις 20 Μαΐου.

Με τον Άρη ανάδρομο πρέπει να μάθουμε, να καλλιεργήσουμε, να στηρίξουμε, να εφαρμόσουμε, να χρησιμοποιήσουμε, να ενστερνιστούμε, να έχουμε συνεχώς κατά νου δύο λέξεις με τεράστια σημασία: ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι οι δύο λέξεις-κλειδιά αυτό το διάστημα.

ΚΑΝΕΙΣ μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Μαζί. Ας το πάρουμε απόφαση: Αλληλεξαρτόμαστε, χρειάζεται να δώσουμε τα χέρια και να ενωθούμε σε κοινούς στόχους και προοπτικές για να προχωρήσουμε. Η εναλλακτική είναι καθένας μόνος του, απομονωμένος να βαδίζει στα σκοτεινά. Ναι, είναι μια δύσκολη περίοδος. Ναι, από όλους τους πλανήτες που γυρίζουν ανάδρομοι ο Άρης είναι πιθανόν ο πιο δύσκολος επειδή η φύση του είναι να κινείται μπροστά, να διεκδικεί, να ανοίγει δρόμους ΓΡΗΓΟΡΑ. Ο Άρης στο Ζυγό βρίσκεται σε θέση αδυναμίας ούτως ή άλλως και αισθάνεται περιορισμένος γιατί συνεχώς πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τους άλλους. Οπότε ανάδρομος γίνεται επικίνδυνος γιατί περιορίζεται διπλά, με αποτέλεσμα η συσσωρευμένη του δύναμη και ενέργεια να εκτονώνονται κάθε τόσο άτσαλα και με εκρήξεις. Να υπενθυμίζω ότι ένας ανάδρομος Άρης μπορεί να υπονομεύσει ή να στραφεί εναντίον όσων το εγώ θέλει να επιτύχει.

Ο Άρης στον Ζυγό μιλάει για «δίκαιο πόλεμο», εάν υπάρχει αδικία, εάν οι συμφωνίες και τα συμφωνηθέντα καταστρατηγούνται, όπου υπάρχει ασυμφωνία, ένταση ή ανισορροπία ο Άρης θα διορθώσει, θα επέμβει, θα μιλήσει, θα υπερασπιστεί το δίκαιο.