Ερμής στους Ιχθύς

17/03/2014

Δεν είναι μια καλή θέση για την επικοινωνία, την ακρίβεια και την πρακτική διεκπεραίωση

Η είσοδος του Ερμή στους Ιχθύς (18/3 - 7/4) δεν είναι ακριβώς μια καλή θέση για την επικοινωνία, την ακρίβεια και την πρακτική διεκπεραίωση. Μπορεί όμως αυτός ο Ερμής να χρησιμοποιήσει παρηγορητική γλώσσα, να είναι τρυφερός στην επικοινωνία, οι λέξεις να είναι θεραπευτικές.

Ο Ερμής πάντως στους Ιχθύς αισθάνεται άβολα και σε ξένη πόλη. Η φαντασία ζωντανεύει, γεγονός που την κάνει ενδιαφέρουσα για όσους ασχολούνται με την Τέχνη ή η δουλειά τους στηρίζεται στη φαντασία, αλλά η σκέψη είναι χαοτική.

Επίσης ο Ερμής σε αυτό το υδάτινο, συναισθηματικό και γεμάτο κατανόηση ζώδιο (και το παρά κάτω ισχύει και για όσους έχουν Ερμή στους Ιχθύς) μπορεί να διαβάσει, να νιώσει, να συλλάβει, να πιάσει στην ατμόσφαιρα τις σκέψεις και τα αισθήματα των άλλων. Αυτός/ή που έχει Ερμή στους Ιχθύς μπορεί σε μια παρέα να εκφράσει αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους. Ωστόσο, κι εδώ είναι η παγίδα, αυτός/ή που έχει Ερμή στους Ιχθύς πολλές φορές δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις δικές του/της σκέψεις και τα δικά του/της αισθήματα από τις σκέψεις και τα αισθήματα των άλλων.

Άρα: πρόκειται για μια διέλευση που τονίζει τις τηλεπαθητικές ικανότητές μας, τη διαίσθηση και το ένστικτο, ακονίζει τη δημιουργικότητα, συμπάσχει και υπολογίζει τους άλλους, αλλά επίσης μπορεί να δημιουργήσει διανοητική σύγχυση και αστάθεια. Ενώ πιθανόν θα μπορούμε να διαβάζουμε τους ανθρώπους περισσότερο βαθιά, η καθημερινότητα πιθανόν να μας ξεφεύγει: δηλαδή «σε καταλαβαίνω, σε νιώθω, κατανοώ αυτό που μου λες αλλά πού είναι τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου;»

Η επιθυμία και η ανάγκη με τον Ερμή στους Ιχθύς είναι να ζήσουμε τον κόσμο όπως θα ’πρεπε να είναι κι όχι όπως είναι. Ο κόσμος του Ερμή στους Ιχθύς πρέπει να είναι ονειρικός και όχι λογικός. Η πρακτικότητα της καθημερινότητας δεν έχει καμιά σημασία, σημασία έχει να ονειρεύεσαι, να αγαπάς, να νιώθεις. Χρειάζεται προσοχή όταν προσπαθώντας να δημιουργήσεις τη δική σου πραγματικότητα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτό που πραγματικά ισχύει ή αυτό που θα ’θελες να ισχύει.