Η Αφροδίτη διελαύνει στους Ιχθύς

07/04/2014

(5 Απριλίου - 3 Μαΐου)

Η θέση της Αφροδίτης δείχνει τα γούστα μας και τις προτιμήσεις μας, τις αξίες μας και τι εκτιμάμε. Πώς μοιραζόμαστε με τους άλλους. Πώς παίρνουμε και δίνουμε ενέργεια είτε σε κοινωνικό επίπεδο είτε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το ζώδιο που βρίσκεται η Αφροδίτη δείχνει πως αισθανόμαστε συναισθηματική άνεση, πως εναρμονιζόμαστε με τους άλλους και πως αξιολογούμε/επιθυμούμε το «μαζί». Το ζώδιο της Αφροδίτης δείχνει το πώς σχετιζόμαστε σε ιδιωτικό, προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. (Για παράδειγμα, η Αφροδίτη στον Σκορπιό μπορεί να είναι τόσο αντικοινωνική που οι ευκαιρίες να εκφράσει τα αισθήματα πάθους να είναι περιορισμένα. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο μπορεί να είναι κοινωνική, αλλά τόσο απρόσωπη, που η οικειότητα και η συναισθηματική έκφραση να είναι δύσκολες, ενώ η Αφροδίτη στους Διδύμους ή στους Ιχθύς μπορεί να είναι τόσο κοινωνικές χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που συναναστρέφεται…)

Έτσι, αυτή την περίοδο οι σχέσεις μας χρωματίζονται από τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης στους Ιχθύς.

Η Αφροδίτη στους Ιχθύς ονειρεύεται με ανοιχτά τα μάτια. Είναι ιδεαλιστική, ρομαντική και συχνά χρειάζεται πολύ καιρό για να διευκρινίσει το είδος της αγάπης και του τύπου των σχέσεων που χρειάζεται.

Εδώ η Αφροδίτη εκφράζεται με ευαισθησία, με ευγένεια και συμπάθεια. Είναι ικανή για ανιδιοτελή αγάπη και προσαρμόζεται στις συναισθηματικές ανάγκες των άλλων.

Υπάρχει επιθυμία για απόδραση από την καθημερινότητα, υπάρχει δυσκολία να διακρίνει μεταξύ πραγματικότητας και ευσεβών πόθων. Χρειάζεται μαγεία κι αν δεν υπάρχει τη δημιουργεί στη φαντασία της.

Εδώ ο έρωτας δεν απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά στην εξιδανικευμένη εικόνα που έχει για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η Αφροδίτη στους Ιχθύς δεν έχει διαυγή και ξεκάθαρη κρίση, αφού προηγείται το συναίσθημα και όχι η λογική. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στα αισθήματα καθαυτά και όχι στο πρόσωπο που απευθύνονται, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει ή να μην ενδιαφέρεται για ανταπόδοση.

Η Αφροδίτη εδώ αντανακλά. Καθρεφτίζει, δηλαδή, τις επιθυμίες των άλλων. Θέλει να τη θέλουν. Εάν κάποιος τη θέλει πολύ τότε τον θέλει κι αυτή πολύ. Υπάρχει έντονη παθητικότητα. Ο Άλλος θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, δείχνοντας αισθήματα. Αντιδράει στις επιθυμίες των άλλων και τα θέλω τους πριν η ίδια ανακαλύψει τι θέλει και πού βρίσκεται.

Να θυμίσω ότι η Αφροδίτη στους Ιχθύς βρίσκεται στην καλύτερη θέση της - σε θέση έξαρσης. Στα καλύτερά της είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, ανιδιοτελής, δοτική. Συγχωνεύεται με τον άλλο. Γίνεται ο άλλος. Θεραπεύει τον άλλο. Τον ηρεμεί. Τον ησυχάζει. Τον φροντίζει. Σιωπηλά. Όμως υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά, κατά την οποία τα όρια θολώνουν και διαλύονται. Εδώ η Αφροδίτη μπορεί να θυματοποιηθεί, να υποκύψει σε αυταπάτες, να παραμυθιαστεί. Να παίξει τη μάρτυρα.