Πανσέληνος στις 12 Ιουλίου

11/07/2014

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά που ενεργοποιείται ο άξονας Αιγόκερου/Καρκίνου. Η πρώτη ήταν η σκληρή νέα Σελήνη στον Αιγόκερω την Πρωτοχρονιά. Αυτή τη φορά έχουμε Πανσέληνο στον Αιγόκερω. 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά που ενεργοποιείται ο άξονας Αιγόκερου/Καρκίνου. Η πρώτη ήταν η σκληρή νέα Σελήνη στον Αιγόκερω την Πρωτοχρονιά. Αυτή τη φορά έχουμε Πανσέληνο στον Αιγόκερω. 

Και τότε και τώρα επίσης είναι παρών ο Άρης στον Ζυγό με όψεις τετραγώνου – το ζήτημα που επιστρέφει ξανά είναι: μας ενδιαφέρει να επιβιώσουμε ή να ζήσουμε; Εάν έχουμε δρομολογήσει κάποιες αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες αισθανόμαστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Είμαστε ευχαριστημένοι. Εάν όχι, τα θέματα που χρειάζονται επειγόντως λύσεις, αλλαγές ή τροποποιήσεις (επαγγελματικά ή αισθηματικά/ οικογενειακά ή εργασιακά) μπαίνουν σε οξεία φάση και τα προειδοποιητικά σημάδια (ότι κάτι δεν μπορεί να προχωρήσει) γίνονται μεγαλύτερα και πιο έντονα – η χαμηλή φωνή στο αυτί μας γίνεται καμπάνα.

Ποιο είναι το κεντρικό, ζωτικό θέμα της ζωής σου που χρειάζεται προσοχή; Το παιδί μέσα σου συνεχίζει να σε τραβάει ανεξέλεγκτα από το μανίκι; Ο εσωτερικός γονέας, ο ενήλικας που είσαι, αντλεί ικανοποίηση από τη δουλειά του, εργάζεται σκληρά χωρίς αντίκρισμα ή είναι κακόκεφος και θλιμμένος γιατί βρίσκεται κάπου χωρίς σκοπό, όνειρο και δημιουργικότητα; Ο Άρης επί μήνες στον Ζυγό μάς σπρώχνει να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε και να βρούμε καινούργιους (ή να αλλάξουμε) τρόπους να σχετιζόμαστε με τους άλλους. Για άλλη μια φορά έρχονται διλήμματα στην επιφάνεια. Θυμήσου ότι οι Πανσέληνοι φωτίζουν το σκοτάδι, μια ολόφωτη Σελήνη δηλαδή ρίχνει φως σε ό,τι πριν βρισκόταν στο σκοτάδι (στο ασυνείδητο) κι έτσι μας προσφέρεται μια δυναμική ευκαιρία να το φέρουμε στην επιφάνεια και να το ενσωματώσουμε στη συνείδηση.

Όταν συμμετέχουν κι άλλοι πλανήτες στην Πανσέληνο η ενέργεια, όπως και οι σκιές τους, έρχονται στο φως. Ο Άρης είναι, όπως είπαμε, παρών. Όπως και η Ceres και η Vesta. Όπως και οι Δεσμοί της Σελήνης. Όλοι βρίσκονται στον Ζυγό, τετραγωνίζουν την Πανσέληνο και τριγωνίζουν την Αφροδίτη στους Διδύμους. Αυτή η Πανσέληνος στον Αιγόκερω, που κάνει όψεις με πλανήτες και σημεία που βρίσκονται σε ένα αέρινο ζώδιο, τον Ζυγό, τονίζει σε απλά ελληνικά κάτι πολύ σημαντικό που τείνουμε να ξεχνάμε: όλα είναι ζήτημα timing - συγχρονισμού, κατάλληλης στιγμής, σωστού χρόνου, επιλογής χρόνου. Και ο Αιγόκερως συνδέεται με τον Κρόνο/Χρόνο, αλλά και τα ζώδια του αέρα έχουν άμεση σχέση με το συγχρονισμό. Κάποιος π.χ. που έχει έλλειψη αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) στο χάρτη του, ή μόνο έναν πλανήτη σε αυτούς, δεν μπορεί να συγχρονιστεί με τους άλλους. Είτε πλησιάζει πάρα πολύ όταν θα ’πρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω είτε αποσύρεται τη στιγμή που θα ’πρεπε να είναι πολύ κοντά. Ο συγχρονισμός του δεν λειτουργεί. Οπότε μια ουσιαστική ερώτηση τώρα μπορεί να είναι: είναι η σωστή στιγμή για να πλησιάσεις κάποιον/α που σε ενδιαφέρει ή είναι η στιγμή να απομακρυνθείς; Είναι εποχή να διεκδικήσεις άμεσα τα θέλω και τις επιδιώξεις σου ή χρειάζεται να κάνεις μια στρατηγική υποχώρηση;

Επίσης γύρω από την Πανσέληνο έχουμε διάφορες μετατοπίσεις πλανητών. Ο Δίας στις 16 Ιουλίου περνάει από τον Καρκίνο στον Λέοντα για να μείνει εκεί μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2015. Να θυμίσω ότι την τελευταία φορά που βρισκόταν στον Λέοντα ήταν μεταξύ 1 Αυγούστου 2002 - 27 Αυγούστου 2003, οπότε σε αυτό το διάστημα μπορούν να επικεντρωθούν όσοι έχουν τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή πλανήτες σε Λέοντα, Υδροχόο, Ταύρο και Σκορπιό για να έχουν μια εικόνα για τους τομείς που μπορεί να έχουν θετικές εξελίξεις ή που ανακουφίστηκαν, ή τα πράγματα πήραν μπρος, ή ξεκόλλησαν, ή παρουσιάστηκαν ευκαιρίες. Ο Δίας στον Λέοντα ανανεώνει την πίστη μας στη ζωή και στη μοναδικότητά μας. Ο Δίας σε αυτό το ζώδιο της φωτιάς είναι τύχη, δημιουργικότητα και αλαζονεία.

Στις 20 Ιουλίου ο Κρόνος ολοκληρώνει, στη 17° του Σκορπιού, την τετράμηνη ανάδρομη κίνησή του που ξεκίνησε από τις 2 Μαρτίου στις 23°, οπότε κάθε σημαντική κίνηση, αλλαγή, εξέλιξη μπορεί ξανά να μπει σε τροχιά πραγματοποίησης.

Ακόμα, στις 22 Ιουλίου ο Ουρανός από την 17° του Κριού αρχίζει την ετήσια ανάδρομη κίνησή του καλώντας μας να αντιμετωπίσουμε ό,τι και όποιον εμποδίζει την πορεία μας προς τα εμπρός. Στόχος να σκεφτούμε τι μας στριμώχνει και δεν μπορούμε να είμαστε αυτό που έχουμε αποφασίσει για τον εαυτό μας. Θα επιστέψει σε ορθή πορεία στις 22 Δεκεμβρίου και στις 13° του Κριού.

Μια σημαντική πληροφορία: Στις 17/18 Ιουλίου ο Ήλιος τετραγωνίζει το σημείο της Σεληνιακής έκλειψης της 15ης Απριλίου που έγινε στις 25° Ζυγού/Κριού, οπότε αναζωπυρώνονται θέματα εκείνης της περιόδου. Τίποτα δεν προχωράει, αν δεν λυθεί.

Αυτή η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι είναι καιρός να κάνουμε πράξη τις ιδέες και τις σκέψεις που έχουμε ήδη σκεφτεί και αποφασίσει. Επίλεξε αγάπη. Υιοθέτησε την αλήθεια. Στερέωσε τη ζωή σου. Και προχώρα προς το μέλλον, γιατί είσαι στο κατώφλι μιας μεγάλης περιπέτειας. Και η έκταση που είσαι διατεθειμένος/η να βιώσεις αυτή τη διαδρομή ορίζεται από το μέγεθος όσων θα αφήσεις πίσω σου, από το πόσα σενάρια που δεν σου χρησιμεύουν πια θα εγκαταλείψεις.