Πανσέληνος στις 3°45´του Ταύρου

09/11/2015

Οι Πανσέληνοι είναι εποχές θερισμού. Είναι η περίοδος που βλέπουμε τα αποτελέσματα των σπόρων που έπεσαν όταν είχαμε νέα Σελήνη στον Ταύρο (18 Μαΐου) έξι μήνες πριν. Αυτές οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν την Πανσέληνο είναι η περίοδος που μπορούμε να ολοκληρώσουμε και συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες της προηγούμενης δράσης μας.

 

Οι Πανσέληνοι είναι εποχές θερισμού. Είναι η περίοδος που βλέπουμε τα αποτελέσματα των σπόρων που έπεσαν όταν είχαμε νέα Σελήνη στον Ταύρο (18 Μαΐου) έξι μήνες πριν. Αυτές οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν την Πανσέληνο είναι η περίοδος που μπορούμε να ολοκληρώσουμε και συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες της προηγούμενης δράσης μας.

Αυτή η Πανσέληνος είναι και σούπερ Σελήνη – το φεγγάρι θα βρεθεί στο λεγόμενο περίγειο, δηλαδή στην ελάχιστη απόσταση από τη Γη, που είναι περίπου 357.000 χιλιόμετρα. Οι σούπερ Σελήνες λειτουργούν σαν ακτίνες λέιζερ – το ενεργό υλικό μετατρέπει την εξωτερική ενέργεια σε δέσμη φωτός. Οι σούπερ Σελήνες αυξάνουν, επίσης, τη βαρυτική επίδραση στη Γη (παλιρροϊκή αλληλεπίδραση), προκαλώντας φαινόμενα όπως οι παλίρροιες αλλά και επηρεάζοντας τον άξονα περιστροφής της. Αυτή η επιρροή έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη ευαισθησία, που μετατρέπεται σε υπερευαισθησία, δημιουργώντας έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις.

Σε αυτή την Πανσέληνο έχουμε δύο ζώδια που ενδιαφέρονται για την επιθυμία και τα αισθήματα και που ειδικότερα επικεντρώνονται στο χρήμα, το σεξ και τη δύναμη. Μια Πανσέληνος αποτελείται από την αντίθεση του Ήλιου με την Σελήνη. Στη συγκεκριμένη Πανσέληνο έχουμε τον Ήλιο στον Σκορπιό και την Σελήνη στον Σκορπιό, μιλάμε δηλαδή για μια σύγκρουση με αιχμή όσα αναφέραμε προηγουμένως και αποτελέσματα που πιθανόν εμπεριέχουν οργή, θυμό, ζήλια, φθόνο, παιχνίδια εξουσίας, χειραγώγηση και κτητικότητα. Η φροϋδική θεωρία που δίνει έμφαση στο σεξ και τα ψυχολογικά στάδια –θυμηθείτε το στοματικό στάδιο, στο οποίο οι άλλοι αναγνωρίζονται μόνο ως προς το τι μπορούν να δώσουν και το πρωκτικό, στο οποίο σημειώνεται η πρώτη κρίσιμη σύγκρουση ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία και η πρώτη σύνδεση με αισθήματα δύναμης ή ελέγχου– έχουν τις ρίζες τους σε αυτή την αντίθεση. Ο ίδιος ο Φρόιντ είχε Ήλιο, Ερμή, Ουρανό και Πλούτωνα στον Ταύρο και Ωροσκόπο Σκορπιό. Ο Σκορπιός συνδέεται με τις βαθιές και έντονες σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους άλλους, ενώ ο Ταύρος ενδιαφέρεται περισσότερο για την ευχαρίστηση που δίνει ο φυσικός κόσμος και οι πέντε αισθήσεις. Ο Ταύρος είναι ασφάλεια και ο Σκορπιός πειρασμός. Ο Ταύρος είναι τάξη και ο Σκορπιός κρίση. Σε αυτή την Πανσέληνο αγωνιζόμαστε να ισορροπήσουμε τα αντίθετα ή τουλάχιστον να έχουμε συνείδηση πότε η πλάστιγγα γέρνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά ώστε να την επαναφέρουμε.

Η Αφροδίτη, η θεά της Ομορφιάς και της Αγάπης, που κυβερνάει το ζώδιο του Ταύρου βρίσκεται αυτή την περίοδο στο ζώδιο της Παρθένου με μια άλλη διάσταση των σχέσεων και της αγάπης: αγάπη σημαίνει να στηρίζεις πρακτικά τις ανάγκες του Άλλου και κυρίως στις δύσκολες εποχές του. Η αγάπη μπορεί να είναι και θεραπευτική. Η Ομορφιά ανοίγει την καρδιά και τρέφει την ψυχή. Η Αφροδίτη εκφράζει ό,τι μας είναι αγαπητό, ό,τι εκτιμάμε βαθιά και ό,τι αξίζει το χρόνο, την προσοχή και την ενέργειά μας. Η Αφροδίτη στην Παρθένο λέει ότι μόνο μέσα από πράξεις η αγάπη ανθίζει, μόνο επιμένοντας σε μια σχέση αυτή μπορεί να εξελιχθεί, ότι η επικοινωνία και η φιλία χρειάζεται να είναι κομμάτια μιας καλής σχέσης. Τεράστια σκιά αυτής της Αφροδίτης στην Παρθένο η υπερβολική κριτική στους άλλους και στον εαυτό της.

Αυτή η Πανσέληνος στις 3ο45 του Ταύρου τετραγωνίζει τη Δήμητρα (Ceres) στις 29ο του Αιγόκερου ανακινώντας αισθήματα εξάρτησης και πόνου, κτητικότητας και απώλειας. Ταυτόχρονα ο Άρης και η Αφροδίτη, οι παραδοσιακοί κυβερνήτες του Σκορπιού και του Ταύρου, κάνουν αντίστοιχα σύνοδο με τον Δία στην Παρθένο τονίζοντας ότι τα πάντα είναι ζήτημα πίστης, οι σχέσεις είναι καθημερινός αγώνας και η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο.

Αυτή η Πανσέληνος μάς καλεί να ασχοληθούμε με την πνευματική μας φύση κι όχι με τα υλικά αγαθά. Στρέφει το ενδιαφέρον μας στην καλλιέργεια της ψυχής μας. Μας λέει ότι εκτός από την καθημερινότητα και τον υλικό κόσμο υπάρχει και η πνευματική μας υπόσταση που χρειάζεται φροντίδα και προσοχή. Φυσικά και το σώμα μας είναι ένας ναός που πρέπει να σεβόμαστε αλλά χρειαζόμαστε και Αγάπη που είναι η ομορφιά της ψυχής. Σε αυτή την Πανσέληνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις ανάγκες μας και να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας. Τη δύναμη που διαθέτουμε για να τελειώνουμε με ό,τι έχει κλείσει τον κύκλο του και να ξεκινάμε με ό,τι υπόσχεται εξέλιξη.

O Αμερικανός Grant Levi (1902-1951), ένας από τους μεγάλους της αστρολογίας, συνοψίζει όμορφα την ουσία αυτής της Πανσέληνου στον Ταύρο γράφοντας: «Ο Ταύρος κατανοεί τη βαθιά αγάπη. Τη δέχεται με όλο του το είναι και αφήνεται να την εκφράσει ακόμα και χωρίς λέξεις. Εκτιμάει τις σιωπές της αγάπης παρά τους λόγους. Ξέρει και την έκσταση και την απελπισία. Προσκολλάται στην αγάπη, που δίνει και παίρνει με απίστευτη επιμονή. Ακόμα περισσότερο στις μεγάλες δυσκολίες . Οι συναισθηματικές του αντιδράσεις χρωματίζουν ολόκληρη τη ζωή του. Η Σελήνη στον Ταύρο συντονίζεται με τους ρυθμούς της φύσης και της γης κι αυτός ο συγχρονισμός είναι που δίνει ρυθμό στη ζωή του και τη μεγάλη του δύναμη».

*Eπηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 0ο-6ο