Νέα Σελήνη στις 19°01´του Σκορπιού

09/11/2015

Σε κάθε νέα Σελήνη βρισκόμαστε σε άλλο ένα πνευματικό σταυροδρόμι στο οποίο οι συνέπειες των επιλογών μας είναι ορατές. Κάτι πρόκειται να εγκαταλείψουμε και κάτι είναι έτοιμο να γεννηθεί. Θα μείνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν ή θα στρέψουμε την προσοχή μας στο καινούργιο που έρχεται; Ο φόβος είναι σημάδι ότι έχουμε φτάσει σε ένα όριο και χρειάζεται να προχωρήσουμε σε άγνωστο έδαφος.

 

Σε κάθε νέα Σελήνη βρισκόμαστε σε άλλο ένα πνευματικό σταυροδρόμι στο οποίο οι συνέπειες των επιλογών μας είναι ορατές. Κάτι πρόκειται να εγκαταλείψουμε και κάτι είναι έτοιμο να γεννηθεί. Θα μείνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν ή θα στρέψουμε την προσοχή μας στο καινούργιο που έρχεται; Ο φόβος είναι σημάδι ότι έχουμε φτάσει σε ένα όριο και χρειάζεται να προχωρήσουμε σε άγνωστο έδαφος.

Ο Πλούτωνας, ο μοντέρνος κυβερνήτης του Σκορπιού, συμβολίζει την κάθοδο στον Κάτω Κόσμο, το άγνωστο έδαφος του υποσυνείδητου, το καθαρτήριο στο οποίο ανακαλύπτουμε ότι αμαρτάνω σημαίνει «αποτυγχάνω να βρω το στόχο μου». Αστοχία είναι να περάσεις το περαστικό για αιώνιο και το ασήμαντο για σημαντικό. Ο Σκορπιός μάς μαθαίνει ότι όλα περνάνε, όλα αλλάζουν, ότι δεν υπάρχει θάνατος και τέλος αλλά μία διαρκής μεταμόρφωση. Η νέα Σελήνη μάς θυμίζει τον Εκκλησιαστή που λέει ότι «για όλα πάνω στη γη υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος και ο συγκεκριμένος καιρός» και ότι μπαίνουμε σε μια εποχή αλλαγών (ξανά).

Σε αυτή τη Νέα Σελήνη έχουμε σύνοδο Ερμή και Σελήνης: ενισχύεται δηλαδή η κοινή λογική, τα αυτιά μπορούν να ακούνε με κατανόηση, τα αισθήματα γίνονται εύκολα λέξεις, το μυαλό βρίσκει τη χρυσή τομή σε διαφορετικές απόψεις και ιδέες. Έχουμε όμως και γνώμες που αλλάζουν γρήγορα, ασάφεια, έλλειψη κεντρικής ιδέας στις συζητήσεις, συναισθηματικές αερολογίες. Επίσης ο Χείρων στις 17° των Ιχθύων σχηματίζει τρίγωνο με τον Ερμή και τη Νέα Σελήνη βοηθώντας μας να μιλήσουμε για τα αισθήματά μας, να συντονιστούμε με τα αισθήματα των άλλων, να μπούμε στα παπούτσια των άλλων, να αισθανθούμε τον πόνο τους και να μιλήσουμε για τις δικές μας λύπες χωρίς να φοβόμαστε την απόρριψη. Ναι, το μυαλό και οι λέξεις μπορούν να λειάνουν τις διαφορές και να δημιουργήσουν γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους. Όταν η επικοινωνία γίνεται καρδιά με καρδιά και με λέξεις που αγαπάνε χωρίς να κρίνουν τότε η ίαση αρχίζει και τα τραύματα επουλώνονται.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχουν στο διάστημα μεταξύ 20-24/11 πρώτα η όψη τετραγώνου της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στις 14° Ζυγού/Αιγόκερου και μετά η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό στις 17° Ζυγού/Ουρανού. Οι δύσκολες αυτές όψεις σε παρορμητικά ζώδια δημιουργούν εκρήξεις, αντιπαραθέσεις, κρίσεις, αλλά και αποφασιστικότητα, άμεση και ευθεία δράση, επιμονή στο στόχο και την αυτοπραγμάτωση. Το θέμα είναι πώς να διεκδικήσω τις επιθυμίες μου (Κριός), υπολογίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες του συντρόφου μου/ή των άλλων (Ζυγός). Ή πώς να τα καταφέρω επαγγελματικά (Αιγόκερως) αφήνοντας χώρο για συναισθηματική και οικογενειακή ζωή (Καρκίνος). Έχουμε επιθυμία για δύναμη, αλλά και τη μανία του έρωτα, την αγάπη για την εξουσία και το χρήμα, κρίση στις σχέσεις, ρομαντικά τρίγωνα που δημιουργούν ενθουσιασμό, παρενέργειες και πόνο. Έχουμε αντισυμβατικές σχέσεις, ανάγκη για ελευθερία και πειραματισμό, απότομους χωρισμούς και εκρηκτικούς έρωτες που φέρνουν κοντά δύο εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους για να ζήσουν έναν έρωτα πυροτέχνημα.

Ο Σκορπιός είναι έντονα αισθήματα και ανεκτικότητα, είναι υπομονή και επιμονή. Οι Σκορπιοί ξέρουν ότι δεν υπάρχει αλλαγή και μεταμόρφωση, αν δεν πονέσεις πολύ. Η αγάπη περιέχει πόνο, το Εγώ χρειάζεται να υποχωρήσει ώστε να συναντήσει αυτόν που αγαπάει. Τότε ξαναγεννιόμαστε. Ο Καρλ Γιουνγκ ονομάζει τους ανθρώπους που πέρασαν από αυτή τη διαδικασία ως γεννημένους δύο φορές. Είναι ελάχιστοι, παραδέχεται και ο ίδιος. Γι’ αυτό θυμηθείτε ότι ο δρόμος είναι ο στόχος.

Ο Πασκάλ Μπρικνέρ στο «Παράδοξο του Έρωτα» συμπυκνώνει υπέροχα το νόημα αυτής της νέας Σελήνης στον Σκορπιό: «Φτάνοντας σε προχωρημένη ηλικία υποπτευόμαστε ίσως ότι κάτι δεν κάναμε σωστά. Δεν βρήκαμε τα σωστά λόγια για ένα φίλο που μας είχε ανάγκη, για το παιδί που αναλάβαμε, εγκαταλείψαμε ανθρώπους και πληγώσαμε τους αγαπημένους μας. Φερθήκαμε με δειλία και μικροψυχία, αλλά καμιά φορά και με ευγένεια και γενναιοδωρία. Τέτοια είναι η αφθονία της καρδιάς, μέσα στη μικρότητα είναι ικανή να μας βελτιώνει, να μας κάνει να υπερβούμε τον εαυτό μας. Σε όλους όσοι φοβούνται την απογοήτευση και το χλευασμό πρέπει να επαναλάβουμε: μην ντρέπεστε για τις αντιφάσεις σας ή για αυτό που είστε – αφελείς, σαχλορομαντικοί, πιστοί ή άστατοι. Μην αφήνετε τους άλλους να σας εκφοβίζουν! Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τη χαρά. Αγαπάμε όπως και όσο μπορούμε, ως ατελή όντα που είμαστε».

**Eπηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου και στις αρχές του τρίτου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 17º-22º.