Νέα Σελήνη στις 18°04´ του Κριού

07/05/2018

Aπό όλες τις Σελήνες η Σελήνη στον Κριό είναι η πιο απλή, ειλικρινής και συναισθηματικά άμεση. Αποφασισμένη και ανυποχώρητη όταν ενθουσιάζεται, αδιάφορη όταν χάσει το ενδιαφέρον της.

 

Aπό όλες τις Σελήνες η Σελήνη στον Κριό είναι η πιο απλή, ειλικρινής και συναισθηματικά άμεση. Αποφασισμένη και ανυποχώρητη όταν ενθουσιάζεται, αδιάφορη όταν χάσει το ενδιαφέρον της. Προσανατολισμένη στη δράση, ανυπόμονη και εκρηκτική πολλές φορές, έχει ένα φόβο – το φόβο της πλήξης. Χρειάζεται πάντα μια πρόκληση. Ποια είναι λοιπόν η δική σου πρόκληση; Τι ανυπομονείς να καταφέρεις; Ποιο είναι το στοίχημα του Τώρα σου;

Αυτή η νέα Σελήνη εισβάλλει ορμητική, ανήσυχη, έτοιμη. Η Σύνοδός της με τον Ουρανό υπογραμμίζει ότι κάθε επιδίωξη, επιθυμία και στόχος έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος. Θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα. Και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα μεταμορφώνει την ανάγκη να τα καταφέρουμε σε εμμονή και μανία. Μπορεί να ακούγονται σε μια πρώτη ματιά εύκολες και ευκταίες αυτές οι όψεις – είναι υπέροχο να υπάρχει δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα στο κυνήγι του στόχου, αλλά επειδή δεν ζούμε σε ένα κοινωνικό κενό και αφού δεν είμαστε μόνοι χρειάζεται να έχουμε κατά νου τις λακκούβες. Και ποιες είναι οι λακκούβες;

Ότι η επιθυμία μου πιθανόν να εξαρτάται από άλλους, τα θέλω μου να κοντράρονται με τα θέλω των άλλων, η φόρα που έχω να αναχαιτίζεται ή ακόμα περισσότερο η εξέλιξή μου να έρχεται σε αντίθεση με την ασφάλειά μου ή την άρνηση των άλλων. Δηλαδή είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είτε συντροφικά/συναισθηματικά υπάρχουν διαφωνίες, εκρήξεις, συγκρούσεις. Υπάρχει παρορμητικότητα, συναισθήματα που βγαίνουν προς τα έξω ξαφνικά και εκρηκτικά, διαθέσεις που αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αισθήματα που σοκάρουν με τη σφοδρότητά τους (Ουρανός) όπως και συναισθηματικοί εκβιασμοί, κάποιου είδους κρίση, συναισθηματική ένταση και τυφλό πάθος, κρυμμένα αισθήματα και πόνος που έρχονται στην επιφάνεια με δύναμη ηφαιστείου, μυστικά που εκτίθενται (Πλούτωνας). Προσοχή τις ημέρες γύρω από αυτή τη νέα Σελήνη – πιθανόν η καθημερινότητα να διαταραχτεί, αλλά η ζωή χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζει.

Κατά τη Νέα Σελήνη έχουμε τη σύνοδο Άρη/Κρόνου στον Τοξότη: στην καλύτερη περίπτωση ο συνδυασμός Άρη/Κρόνου περιγράφει μια προσεκτική δράση και την ικανότητα να διοχετεύσεις οργανωμένα τη δύναμή σου προς ένα στόχο. Υπάρχει πειθαρχία, έλεγχος, επιμονή, σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στο δρόμο προς την κατάκτηση του σκοπού. Ο ανέκφραστος θυμός και τα αισθήματα ανικανότητας μπορεί να είναι μία από τις παρενέργειες αυτής της όψης. Ο σύντροφος, ο προϊστάμενος, ο φίλος, ο συνάδελφος, ο συνεταίρος δεν είναι η Μητέρα ή ο Πατέρας, με τους οποίους πιθανόν να έχουμε εκκρεμότητες από τα παιδικά μας χρόνια, οπότε καλύτερα να αποφύγουμε να τους ταυτίζουμε με τους γονείς μας και να συγκρουόμαστε μαζί τους.

Επίσης: Η αντίθεση Ποσειδώνα στους Ιχθύς με τον Δία στην Παρθένο μπορεί να είναι μια στιγμή αποθάρρυνσης και σύγχυσης – μπορεί να αντιμετωπίζουμε εμπόδια που δοκιμάζουν την πίστη και την αισιοδοξία μας. Ναι, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αλήθειας και αυταπάτης και πιθανόν η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ότι μια σχέση, μια δουλειά ή ένα όνειρο ήταν χτισμένα στην άμμο, σε καλές προθέσεις, ψευδαισθήσεις ή φαντασιώσεις. Προσοχή στις οικονομικές συμφωνίες, τους συνεταιρισμούς, τα χρήματα που υπόσχεστε και σας υπόσχονται. Μην κρίνεις ωστόσο αυτή τη στιγμή. Περίμενε. Μην αποφασίζεις – ό,τι βλέπεις μπορεί να είναι ομίχλη.

Κι ενώ ο Δίας κάνει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ο Κρόνος στον Τοξότη τετραγωνίζει και τους δύο. Η όψη τετραγώνου σχετίζεται με ψυχολογικά προβλήματα – η κοινωνική κατάθλιψη μεγαλώνει μέσα από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αβεβαιότητα και έντονη ρευστότητα. Ο Κρόνος στον Τοξότη δεν είναι σε ένα φιλικό του ζώδιο, έτσι η Κρόνια επιρροή στον Τοξότη παράγει αυταρέσκεια, φαρισαϊσμό, σκληρότητα και υποκριτικό συντηρητισμό με αποτέλεσμα φανατισμό, ακραίες ιδεολογίες, αδιαλλαξία. Αυτό έχει επιπτώσεις και στις κοινωνικές αλλά και στις επαγγελματικές σχέσεις. Παράλογοι φόβοι, φοβίες και άγχη χαρακτηρίζουν αυτή τη διέλευση που η επιρροή της είναι πολύμηνη.

Αυτή η Σελήνη στον Κριό μάς λέει ότι ο κόσμος (μας) ξαναγίνεται καινούργιος κάθε φορά που επιθυμούμε κάτι έντονα και κινητοποιούμε μυαλό και καρδιά για να το πετύχουμε. «Ο κόσμος είναι μια πρόσκληση, μια υπόσχεση, υπάρχουν παντού αξιοθαύμαστοι άνθρωποι και αριστουργήματα προς ανακάλυψη. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να ποθήσει κανείς, πολλά που μπορεί να μάθει και πολλές σελίδες που μπορεί να γράψει. Όσο δημιουργούμε, όσο αγαπάμε, παραμένουμε ζωντανοί. Ελπίζω να μείνω αθάνατος ως τη στερνή μου ανάσα». - Πασκάλ Μπρικνέρ, «Ένας καλός γιος»

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 16ο-20ο