Πανσέληνος στις 27°40´του Αιγόκερου

(20 Ιουλίου, 01:58´)

H Πανσέληνος σηματοδοτεί την ώρα της φώτισης. Ο Dane Rudhyar θεωρεί τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο τις πιο σημαντικές στιγμές του σεληνιακού κύκλου. Και οι δύο αυτές φάσεις είναι αρχές αλλά με αντίθετη έννοια. Η Νέα Σελήνη φυτεύει το σπόρο και η Πανσέληνος δείχνει αυτό στο οποίο θα μετατραπεί ο σπόρος – το άνθος του σπόρου.
 
Αυτή η Πανσέληνος μάς επικεντρώνει στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα αισθήματα από τη μία πλευρά και την κοινωνική/επαγγελματική μας διάσταση από την άλλη. Αυτό που αναζητάμε σε κάθε Πανσέληνο είναι η ισορροπία μεταξύ δύο αντίθετων τάσεων – μην ξεχνάμε ότι αστρονομικά ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε αντίθεση. Η ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειας έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη να δοκιμαστούμε και να τα καταφέρουμε κοινωνικά, να μπορέσουμε να διακριθούμε επαγγελματικά ώστε να αναγνωριστούμε από τους άλλους.
 
Η εσωτερική ζωή, η ιδιωτικότητα, η ζωή μακριά από τα βλέμματα των άλλων, η συναισθηματική ησυχία ανάμεσα στους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε χρειάζεται να εναρμονιστεί με τον αγώνα και τις δοκιμασίες του εξωτερικού κόσμου, ώστε να αποκτήσουμε μια διακριτή θέση στην κοινωνία. Πού αισθάνεσαι λοιπόν ότι υπάρχει πιθανόν ρήγμα; Στην οικογένεια ή στη δουλειά σου – νιώθεις ότι κάτι παραμελείς εις βάρος κάποιου άλλου, ότι κάπου υπολείπεσαι; Διψάς για αισθήματα ή δεν καλλιεργείς όσο θα ’θελες τις επαγγελματικές σου δυνατότητες; Τι χρειάζεται να αλλάξει ώστε να μειώσεις την ανισορροπία;
 
Στις 16, 17 Ιουλίου έχουμε το μεγάλο Υδάτινο Τρίγωνο μεταξύ Ηλίου/Άρη και Χείρωνα στις 25° Καρκίνου - Σκορπιού - Ιχθύων. Δηλαδή; Μια έντονη παρουσία νερού στην αστρολογική εικόνα δηλώνει έντονες συναισθηματικές ανάγκες. Μπορούμε να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τους άλλους και οι άλλοι εμάς. Χρειάζεται να πάρουμε και να δώσουμε συναισθηματική ασφάλεια, να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας, να τις ικανοποιήσουμε.
 
Επίσης ο Ερμής και η Αφροδίτη στον Λέοντα κάνουν τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη. Ο Κρόνος μάς μαθαίνει με το δύσκολο τρόπο και με τις όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Κρόνου μαθαίνουμε για τις σχέσεις με το δύσκολο τρόπο και εις βάθος. Ο Κρόνος συνυπάρχει καλά με την Αφροδίτη όταν έχει περάσει η πρώτη φλόγα του έρωτα, όταν το πάθος και οι ψευδαισθήσεις έχουν υποχωρήσει και η πραγματικότητα έχει πάρει κεφάλι. Με το τρίγωνο μπορούμε ρεαλιστικά και άμεσα να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις ή τη σχέση που μας ενδιαφέρει, να αντιμετωπίσουμε χωρίς εξάρσεις και με διαλλακτικότητα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, να βάλουμε στο τραπέζι ό,τι μας χωρίζει αναζητώντας αυτά που μας ενώνουν. Το κουινκούξ (150°) που κάνουν Αφροδίτη και Ερμής με τον Ποσειδώνα μάς υπενθυμίζει ότι χωρίς καρδιά δεν καταφέρνουμε τίποτα. Χωρίς αγάπη για τους ανθρώπους, χωρίς αγάπη για ό,τι κάνουμε δεν καταφέρνουμε παρά να τρέχουμε επιτόπου.
 
Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας κάνουν ημιτετράγωνο (45°) με τη Σελήνη υπενθυμίζοντας ότι η συνεχής άμυνα και τα καταπιεσμένα αισθήματα δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια αλλά ματαίωση και πόνο. Η αυτολύπηση και η παθητικότητα δεν ανήκουν στη ζωή.
 
Ο Ουρανός σε λίγο γυρίζει ανάδρομος στις 30 Ιουλίου από τις 24°30΄ του Κριού. Η Darby Costelo έχει πει ότι «αν ξέρεις πώς θα σε επηρεάσει ο Ουρανός τότε δεν είναι Ουρανός» θέλοντας να τονίσει το απρόβλεπτο από το οποίο χαρακτηρίζονται οι διελεύσεις του Ουρανού. Αυτό που χρειάζεται να έχουμε κατά νου όταν δεχόμαστε ουράνιες διελεύσεις στους χάρτες μας (στη συγκεκριμένη περίοδο επηρεάζει Κριούς/Ζυγούς/Αιγόκερους και Καρκίνους που έχουν γεννηθεί τις πρώτες πέντε μέρες του τρίτου δεκαημέρου ή έχουν ωροσκόπους/πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 19-25°) είναι ότι χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για ξαφνικές αλλαγές. Οι εποχές που επηρεαζόμαστε από τον Ουρανό χρειάζονται τη διαθεσιμότητά μας στις αλλαγές. Οι λάτρεις της ρουτίνας, της σταθερότητας και της επανάληψης έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να ισορροπήσουν στην ουράνια ενέργεια αφού μπαίνουν σε μια εποχή ξαφνικών γεγονότων ή, αν δεν υπάρχουν εξωτερικά γεγονότα, σε μια κατάσταση δυσφορίας ή κατάθλιψης που οφείλεται σε παγιδευμένη ενέργεια που δεν εκτονώνεται.
 
Συνοψίζοντας, αυτή η Πανσέληνος θέτει ερωτήματα: Τι απαιτεί αλλαγή στη ζωή σου; Πού θέλεις να κάνεις τη διαφορά; Τι φιλοδοξείς; Όλοι έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να παίξουμε: ποιος είναι ο δικός σου; Θυμήσου: «Η ζωή», είπε η Αναΐς Νιν, «περιορίζεται ή απλώνεται ανάλογα με το θάρρος μας».
 
* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/ Καρκίνους/ Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 25-29°5´.