Νέα Σελήνη στις 2 Αυγούστου

29/07/2016

Μιλάει για τη λάμψη, την αυτοέκφραση, την αυτοπεποίθηση και την καρδιά

Ο Λέων είναι το «θείο βρέφος» του ζωδιακού. Ο κόσμος του Λέοντα είναι ο κόσμος του μύθου στον οποίο έχει ανάγκη να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Λέοντες δεν αισθάνονται κοινοί θνητοί, δεν θέλουν να είναι κοινοί θνητοί. Έτσι η Νέα Σελήνη ρίχνει φως σε ό,τι μας κάνει σημαντικούς, μοναδικούς, ιδιαίτερους, αξιαγάπητους. Αυτή η νέα Σελήνη μιλάει για τη λάμψη, την αυτοέκφραση, την αυτοπεποίθηση, την αναγνώριση και την καρδιά.

Ένας Λέων που δεν εκφράζεται όπως επιθυμεί, που θεωρεί τον εαυτό του ασήμαντο και αδιάφορο, που δεν ενθαρρύνεται και δεν επαινείται για ό,τι δημιουργεί, είναι ένας ανασφαλής που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Η Σελήνη στον Λέοντα λέει ότι η επιδοκιμασία και η παραδοχή της αξίας μας αποτελεί γενετικό μας προνόμιο. Όποιος/α ταπεινώνεται, γειώνεται άτσαλα, αποθαρρύνεται, ή απορρίπτεται κλείνει την καρδιά του για να αποφύγει τον πόνο που του έχει προκαλέσει η άρνηση της μοναδικότητάς του. Αυτή η νέα Σελήνη λοιπόν επικεντρώνεται σε όλα όσα κάνουν τον καθένα μας ξεχωριστό. Τι είναι λοιπόν αυτό που βρίσκεται στον πυρήνα της ταυτότητάς σου; Ποια ταυτότητά σου ανταποκρίνεται σε ό,τι θέλεις να είσαι;

Ο Ήλιος/ζώδιό τού καθενός μας είναι το ταξίδι που χρειάζεται να κάνει για να ανακαλύψει στο τέλος του τον εαυτό του. Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μας είναι ο προορισμός μας. Όσο περισσότερο τα εξελίσσουμε, τα καλλιεργούμε και επιμένουμε στα θετικά χαρακτηριστικά του τόσο περισσότερο ικανοποιημένοι και ισορροπημένοι είμαστε με τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Η συνέπειά μας με τις ιδιότητες του Ήλιου μάς δημιουργεί την προσωπική μας λάμψη. Δημιουργεί το φως που ο καθένας μας εκπέμπει με αποτέλεσμα οι άλλοι να βλέπουν σε εμάς αυθεντικότητα, συνοχή, αξιοπιστία. Το φως που εκπέμπουμε και εκφράζει βαθιά και απόλυτα τον εαυτό μας αποτελεί και τη γοητεία μας.

Στις 7 Αυγούστου έχουμε το κουνικούξ Ουρανού/Δία στις 23ο 14´ του Κριού/Παρθένου που δημιουργεί αβεβαιότητα και διστακτικότητα στο να μοιραστεί κάποιος οτιδήποτε με τους άλλους - είτε αγάπη είτε επιτυχία είτε τύχη. Υπάρχει έντονος εγωισμός και αντίσταση: ό,τι έχω είναι δικό ΜΟΥ. Αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για τα κίνητρα των άλλων και κυρίως όταν κάποιος αισθάνεται ότι έχει προσπαθήσει πολύ για να καταφέρει κάτι επαγγελματικά, οικονομικά, ή ακόμα και σε επίπεδο εσωτερικής ισορροπίας ή ψυχικής κατάστασης. Είμαι καλά, έχω πετύχει, έχω φτύσει αίμα, εσύ τι έχεις καταφέρει; Κι αν έρχεσαι για να με εκμεταλλευτείς ή να επωφεληθείς από μένα; Με λίγα λόγια υπάρχουν δυσάρεστες σκέψεις και αντιφατικά αισθήματα γύρω από αυτήν την όψη που κάνουν κάποιους ανάμεσά μας να αισθάνονται σαν εκκρεμές μεταξύ φόβου και ανακούφισης. Υπάρχει ρευστότητα, οπότε ας έχουμε κατά νου ότι κάποιες στιγμές μπορεί να βλέπουμε την πραγματικότητα πίσω από θολά γυαλιά.

Γύρω από αυτή τη νέα Σελήνη έχουμε και το τρίγωνο Ουρανού/Αφροδίτης στις 24ο Κριού/Λέοντα. Δηλαδή; Θέλουμε σχέσεις με ενθουσιασμό, που δεν επαναλαμβάνονται, που δεν βαλτώνουν. Χρειαζόμαστε μια ερωτική ιστορία που θα λάμπει, ή μια σχέση που αναζωογονείται, που δείχνει διάθεση εξέλιξης και ζωντάνιας. Θέλουμε κάτι διαφορετικό που θα μας βγάλει από την καθημερινότητα - έρωτας, διακοπές ή χόμπι, ταξίδι, σπορ, φλερτ, διασκέδαση, ξενύχτια, σεξ, οτιδήποτε μας βγάζει από τη ρουτίνα ή μας δίνει χαρά και απόλαυση είναι ευπρόσδεκτο.

Δοκίμασε το αλλιώς στη σχέση, να εφεύρεις διαφυγές, πειραματίσου στην κρεβατοκάμαρα, έκπληξε και εκπλήξου. Θυμήσου επίσης ότι ο Ουρανός είναι ηλεκτρισμός που όταν δεν εκτονώνεται δημιουργεί παρενέργειες. Αν δεν βρεθεί διέξοδος μέσα στη σχέση μπορεί και είναι πιθανόν να αναζητηθεί έξω από αυτήν, ή η ένταση να βγει μέσα από αντιπαραθέσεις και σκηνές. Εάν είσαι μόνος/η μπορεί να πέσεις πάνω σε αυτόν/αυτήν που ίσως σε συναρπάσει - ναι, κάτω από τέτοιες επιρροές έχουμε ξαφνικούς έρωτες με εντελώς διαφορετικούς τύπους από εμάς. Είναι ακόμα κατάλληλες μέρες για κοινωνικότητα, για να ζήσουμε το αναπάντεχο, το διαφορετικό, ακόμα και το κόντρα στο χαρακτήρα μας που όμως λειτουργεί σαν ευχάριστο ξάφνιασμα.

Ο Άρης ξανά στην 0ο του Τοξότη επιτείνει τον ιδεαλισμό, ανοίγει καινούργιους ορίζοντες, κοιτάζει στο μέλλον, αναλαμβάνει δράση, παίρνει το ρίσκο, αγαπάει την περιπέτεια, είναι αστείος, ευθύς, άμεσος. Από την άλλη πλευρά μπορεί να γίνει κυνικός, φανατικός και ισχυρογνώμων, να αδιαφορεί για τις λεπτομέρειες και να αποφεύγει τα αισθήματα. Μην ξεχνάμε ότι ο Τοξότης είναι διπλό ζώδιο, όπως φαίνεται και από το συμβολισμό του που είναι μισός άνθρωπος, μισός κένταυρος: μπορεί να είναι υψηλόφρονες αλλά μπορεί να γίνουν και εντελώς φτηνοί.

Αυτή η νέα Σελήνη στον Λέοντα φέρνει στο νου το απόσπασμα από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ: -Αντίο, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν. -Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας για να το θυμάται.

Ή, πιο σύντομα, αυτή η Σελήνη λέει μέσα από τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Η καρδιά σμίγει ό,τι χωρίζει ο νους».