Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

08/03/2015

Μια εύκολη και επιπόλαιη συμβουλή θα ήταν γυρνώντας στο σπίτι σου να βάλεις έξω από την πόρτα του δωματίου σου την επιγραφή «παρακαλώ, μην ενοχλείτε» αποφεύγοντας έτσι οικογενειακά προβλήματα, ευθύνες και καθήκοντα που σου φαίνονται αυτή τη στιγμή ασήκωτα. Η οικογενειακή ζωή μερικές φορές μοιάζει με κινούμενη άμμο που δεν ξέρεις πού να πατήσεις για να μη βουλιάξεις. Κι όταν μιλάμε για «οικογένεια» εκτός από την κυριολεκτική εννοείται και η σχέση σου με τους ανθρώπους που αγαπάς γενικότερα, η συναισθηματική σου ζωή. Οι ανάγκες σου για ασφάλεια και αγάπη είναι τεράστιες.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν όχι μόνο να μην τις ξέρουν καν οι άλλοι, αλλά να πληγώνονται κιόλας επειδή θεωρούν ότι εκπέμπεις τόση θερμότητα όσο ένα παγόβουνο στην Ανταρκτική. Μπορεί σαν Αιγόκερως να θεωρείς ότι ενδιαφέρεσαι και αγαπάς τους άλλους χωρίς γλυκανάλατες ρητορείες και χειρονομίες αλλά θυμήσου ότι η καρδιά σου μερικές φορές δεν δίνει δεκάρα για την ψυχραιμία σου.

+ Να κάνεις κάτι για τον εξωραϊσμό του σπιτιού σου. Να φροντίσεις τον εαυτό σου. Να ανοίξεις το σπίτι στους φίλους σου. Να νοιαστείς για τους άλλους.
- Όταν δεν λες τις ανάγκες σου και οι άλλοι δεν τις ξέρουν, θυμώνεις και τότε εκρήγνυσαι.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ