Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

31/12/2014

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις
(από 7/12/13- 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3-20/5)

Ο Άρης βρίσκεται για μήνες στον τομέα της επαγγελματικής ζωής. Είναι από τις εποχές που ενεργοποιείται έντονα η ζωή σου. Που περνάς εξετάσεις, που είσαι υπό το μικροσκόπιο, που βαθμολογείσαι, που είσαι ορατός, που χρειάζεται να αποδείξεις την αξία σου. Να παγιωθείς, να εξελιχθείς, να ανέβεις ψηλότερα ή να πέσεις με γδούπο. Κι ενώ ούτως ή άλλως η περίοδος είναι δύσκολη, όταν ο Άρης γυρίσει ανάδρομος τα πράγματα περιπλέκονται δημιουργώντας απογοήτευση και ανησυχία. Δηλαδή; Οι φιλόδοξοι Αιγόκεροι θα νιώσουν πολύ άβολα συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουν κανένα έλεγχο πάνω στην καριέρα τους και ότι ξαφνικά η επαγγελματική τους ζωή κινείται σε ρυθμούς slow motion χωρίς καμία δυνατότητα να πατήσουν το fast-forward. Είναι σαν η ζωή σου να εξαρτάται από την καλή διάθεση των άλλων που φαίνεται ότι εξατμίστηκε. Περιττό να αναφέρουμε ότι δεν είναι καλή εποχή για εργασιακές αλλαγές, αλλαγή κατεύθυνσης ή καινούργια ξεκινήματα. Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια σημαντική διέλευση έχεις πολλές ευκαιρίες να τη χρησιμοποιήσεις θετικά όταν δεν είναι ανάδρομη η πορεία του Άρη. Μπορείς να δουλέψεις εξαιρετικά παραγωγικά. δραστήρια, εποικοδομητικά. Ε ναι, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτοί που θα τους τη σπας και θα σου βάζουν τρικλοποδιές. Από την άλλη ξέρεις το μύθο του λαγού και της χελώνας. Θυμάσαι ποιος τερματίζει πρώτος. Ο Αιγόκερος.

Κρόνος - The Old Devil

Μπορείς να κατηγορήσεις τον Κρόνο στον Σκορπιό, αλλά όποια κι αν είναι η αιτία δε βρίσκεις καθόλου διασκεδαστικό πλέον το να είσαι κολλημένος/η σε μια δύσκολη κατάσταση που τραβάει χωρίς καμία λύση, μόνο και μόνο επειδή αφορά φίλους ή επαγγελματικούς συνεργάτες. Ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσεις τις επιδιώξεις σου για το μέλλον, να ρίξεις μια ματιά στην ποιότητα των φίλων σου και να αναμορφώσεις τα όνειρά σου - μπορείς να γίνεις αστροναύτης, τοπ μόντελ, ή Μπιλ Γκέιτς; Εκτός αυτού η ανάγκη σου για αγάπη και προσοχή είναι πασιφανής. Το πρόβλημα είναι ότι με το Κρόνο στον Σκορπιό σού είναι σχεδόν αδύνατο να συμπεριφερθείς στους άλλους όσο ζεστά θα ήθελες. Τι πρωτότυπο!

Από τη μία η επαγγελματική ζωή που σε πιέζει με μανιοκαταθλιπτικούς διευθυντές ή καρχαρίες της αγοράς, από την άλλη ανεύθυνες γκόμενες και γκόμενοι που έρχονται για να σου δώσουν ελπίδες και να εξαφανιστούν μόλις μασήσεις με τα παραμύθια τους και στο φόντο μια ληθαργική κοινωνία που αντί για το φιλί της ζωής χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Καλά, δεν τίθεται ζήτημα. Θα τα καταφέρεις. Η αποστροφή σου όμως στις επιφανειακές δεσμεύσεις δεν είναι ανάγκη να μεταμορφωθεί σε βαναυσότητα σε όσους σε πλησιάζουν συναισθηματικά. Ε;

Ουρανός - Η ώρα δείχνει Αλλαγές

Ο Ουρανός συνταράσσει τα κατάβαθα της ψυχής σου. Οι αλλαγές συμβαίνουν στον πυρήνα σου. Δεν είναι εποχή για να εμποδίσεις ή να καταπιέσεις ή να αγνοήσεις τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου προς χάρη της ηρεμίας ή για να μη χαλάσεις την ησυχία των άλλων. Χρειάζεται να ακούσεις την ψυχή σου, να νιώσεις ποιος/α είσαι και τι θέλεις. Ο Κριός, στον οποίο διελαύνει ο Ουρανός, αποτελεί για σένα ένα σημαντικότατο κομμάτι του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη: συμβολίζει, το σπίτι, την οικογένεια, την ψυχολογική σου ιδιοσυστασία, αποτελεί την πηγή της ύπαρξής σου. Τίποτα δεν αφήνει ίδιο ο Ουρανός. Το σπίτι αλλάζει, διαμορφώνεται, ανανεώνεται, ή μπορεί πιθανόν να αγοράσεις σπίτι ή να μετακινηθείς σε ένα καινούργιο, ή, υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο, αναγκάζεσαι να φύγεις από το σπίτι σου. Μπορεί να υπάρξει και κάποιου είδους αναστάτωση στην οικογενειακή ροή: ένα μωρό έρχεται, κάποιος φεύγει από το σπίτι, κάποιο μέλος της οικογένειας περνάει κάπου είδους αναταραχή ή αντιμετωπίζει κάποιου είδους σημαντική αλλαγή, η οικογένεια για κάποιο λόγο σπάει.

Κάθε είδους αλλαγή στις διελεύσεις του Ουρανού είναι ξαφνικές, γρήγορες, απροσδόκητες. Σε ψυχολογικό επίπεδο έρχονται στην επιφάνεια πατρόν συμπεριφοράς που βιώσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Έλκουμε περιστάσεις και γεγονότα που θυμίζουν θέματα που αντιμετωπίσαμε ως παιδιά. Θέματα, αισθήματα, σχέσεις, φόβοι, προσδοκίες, ασυνείδητες ενοχές και απογοήτευση που μας απασχόλησαν ως παιδιά, συνήθως δυσάρεστα, επαναλαμβάνονται για να συνειδητοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε γόρδιους δεσμούς ώστε να απελευθερωθούμε από τραύματα, αντιδράσεις και συμπεριφορές που μας κρατάνε πίσω. Με τον Ουρανό αποκτάς δύναμη και μια εσωτερική αίσθηση ανεξαρτησίας. Είναι μια διέλευση που μπορεί να συγκλονίσει τις βάσεις της ύπαρξής σου όσο καμία άλλη.
*Αφορά κυρίως Αιγόκερους γεννημένους 30 Δεκεμβρίου - 8 Ιανουαρίου
+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 4ο-12ο

Πλούτωνας - Το Μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα

Χρειάζεται πάντα να έχουμε κατά νου ότι η επιρροή των αργών πλανητών όπως ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας ή ο Πλούτωνας εξαρτάται από την ηλικία και άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον γενέθλιο χάρτη καθενός ξεχωριστά, οπότε σκιαγραφούμε γενικές τάσεις - σε ένα παιδί π,χ. ο Πλούτωνας δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς του. Ωστόσο η διέλευση του Πλούτωνα επιβάλλει μια αργή και στον πυρήνα μας αλλαγή που μεταμορφώνει τη ζωή μας. Εάν δεν είσαι συντονισμένος με την ανάγκη για αλλαγές τότε σού επιβάλλονται. Η εσωτερική ανάγκη να αλλαχτεί η ζωή σου μπορεί να σου επιβληθεί από κάποιον/α που θα σε αναγκάσει να κάνεις αλλαγές - μπορεί να είναι ο σύντροφος που σε εγκαταλείπει ή κάποιος/α που σε απολύει. Με άλλα λόγια οι εξωτερικές περιστάσεις σε αναγκάζουν να τροποποιήσεις τη ζωή σου.

Μια τέτοια διέλευση μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωή σου - είτε με ένα γάμο είτε με ένα διαζύγιο, είτε με μια επαγγελματική τομή είτε με μια αποτυχία ή πτώση. Είναι μια περίοδος που ανακαλύπτουμε με έκπληξη ότι είμαστε ικανοί για μια σειρά αισθημάτων που είτε πιστεύαμε ότι δεν έχουμε είτε καταπιέζαμε ή δεν εκφράζαμε είτε εκπλησσόμαστε δυσάρεστα που τα ζούμε με τέτοια ένταση: μπορεί να μη θεωρούσαμε τον εαυτό μας ικανό να χειραγωγήσει ή να παίξει παιχνίδια εξουσίας, ή μπορούμε να γίνουμε καταστροφικοί ή αυτοκαταστροφικοί, ή ότι μπορούμε να νιώσουμε έντονη οργή, ζήλεια, φθόνο, κακία, απληστία, ανταγωνισμό, παράνοια, εμμονές, πάθος, ή νιώσουμε αισθήματα κτητικότητας, απόρριψης, εγκατάλειψης. Ο Πλούτωνας φέρνει στην επιφάνεια ό,τι κρύβεται στο υπόγειο της ψυχής. Παιδικά απωθημένα, τραύματα, άγχη, κόμπλεξ και ένστικτα εμφανίζονται για να τα ξεκαθαρίσουμε, να τα αφήσουμε πίσω μας, να προχωρήσουμε χωρίς βάρος. Είναι μια εποχή αναγέννησης που προϋποθέτει πόνο και κρίση.
* Αφορά κυρίως Αιγόκερους γεννημένους 2-5/1
+ Ωροσκόπους, ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 11-14ο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
-Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13 - 16/7/14)

Στο μεταξύ ο Δίας τον Καρκίνο. Είσαι ο κυνηγός και το θήραμα. Αυτός που βάζει το έπαθλο και το έπαθλο. Ο γόης και ο γοητευμένος. Αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να επιλέξεις από ένα δίπολο ρόλων που είναι γραμμένοι για να πρωταγωνιστήσεις. Η αυτοπεποίθηση βελτιώνεται. Η χειρότερη αντίδραση σε αυτή τη σημαντική πλανητική συγκυρία είναι η ακινησία. Αποφεύγοντας τα δύο άκρα που είναι Εγωισμός και Υπεραισιοδοξία μπορείς να σταματήσεις για λίγο να αγχώνεσαι ότι όποιος σε πλησιάζει είναι απελπισμένος ή παρατράγουδο για να απολαύσεις τη θερμότητα στις σχέσεις, που σημαίνει ότι εκστομίζονται «γαμήλιοι» όρκοι (ή ανανεώνονται), ότι οι σχέσεις με τους συνεργάτες βελτιώνονται ή ότι ένας κύριος από το εξωτερικό σου ζητάει συνεργασία ή του προτείνεις εσύ. Με δύο λόγια η εύνοια βρίσκεται στις διαπροσωπικές σχέσεις, στις συντροφικές σχέσεις, στις συνεργασίες. Κάτι ανθίζει.

-Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14 - 11/8/15)

Ο Λέοντας συμβολίζει τους συνεταιρισμούς, τα χρήματα των άλλων, τράπεζες, οικονομικές δοσοληψίες, τα χρήματα του συντρόφου, δάνεια. Αυτοί οι τομείς και τα παράγωγά τους δέχονται ένα ευνοϊκό αεράκι κατά τη διέλευση του Δία εκεί. Με κάποιο τρόπο, κάπως, παίρνεις μια οικονομική ανάσα, ελαφραίνεις, ξεαγχώνεσαι. Επίσης ο Καρκίνος συμβολίζει την συναισθηματική οικειότητα, την προσωπική μεταμόρφωση, τη δημιουργικότητα και την αναγέννηση. Είναι εποχή που η επιθυμία για συναισθηματική εγγύτητα ανεβαίνει - θέλεις σχέσεις που να έχουν βάθος και δυνατά αισθήματα. Οι σχέσεις γίνονται απολαυστικότερες, το σεξ καλύτερο και πιο εντατικό και η επικοινωνία ουσιαστικότερη. Υπάρχουν πιθανές απολαβές από οικονομικές συνεργασίες ή από μια κληρονομιά ή βρίσκεις άκρη με διακανονισμούς με την εφορία (από την οποία θαύμα-θαύμα μπορεί να έχεις επιστροφή), ή τα δάνεια της τράπεζας, ή αν είσαι σε ζευγάρι ο/η σύντροφος αυξάνει το εισόδημά του. Ακόμα και οι φόβοι υποχωρούν, ή τα τραύματα δεν είναι τόσο σοβαρά πια, η αισιοδοξία επανενεργοποιείται και ό,τι και να συμβαίνει, να είσαι σίγουρος/η ότι δεν πρόκειται να σε πάρει το ποτάμι. Η ζωή είναι ωραία. Τελεία.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ