Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΖΥΓΟΣ

31/12/2014

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις
(από 7/12/13- 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3-20/5)

Όταν ένας πλανήτης γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό μας έχει τη δυνατότητα να δυσχεράνει και να ανακατέψει πρακτικά τα πάντα. Όσο όμως βρίσκεται σε ορθή πορεία εδώ στον Ζυγό να θυμάσαι ότι είναι εποχή έντονης κινητικότητας, κυρίως επαγγελματικής, αλλά και στις σχέσεις μπορεί να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Ο Άρης αναζωογονεί, δίνει ενέργεια και πιέζει για ανάληψη πρωτοβουλιών που βοηθάνε στην εξέλιξη των στόχων σου. Δηλαδή είναι μια εποχή εγρήγορσης και δράσης. Όμως όταν γυρίζει ανάδρομος σε ένα ζώδιο όπως το δικό σου, που ούτως ή άλλως ο Άρης δεν λειτουργεί στο φουλ των δυνατοτήτων του εξαιτίας της απροθυμίας των Ζυγών να σπάσουν αυγά, να διαταράξουν την ισορροπία και της επιμονής τους να δημιουργούν συναίνεση με οποιοδήποτε έρχονται σε επαφή, ακόμα κι αν στέκεται εμπόδια στις επιθυμίες και τις στόχους τους, αρχίζεις να τρελαίνεσαι επειδή δεν έχεις τον έλεγχο σε σχεδόν τίποτα. Μια ανάδρομη περίοδος στο τομέα του Εμείς δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας και αναποφασιστικότητα. Ενώ δεν σου αρέσει καθόλου η ρευστότητα στις σχέσεις αναγκάζεσαι να ζεις με αμφιβολίες, με αποξένωση, ξεκρέμαστος/η. Ό,τι κι αν κάνεις, όσες διαθέσεις και αν αλλάξεις, όποια τακτική κι αν ακολουθήσεις δεν κατορθώνεις να αισθανθείς σιγουριά στη σχέση ή στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν.

Αναζητώντας συνεχώς την επιβεβαίωση και την έγκριση των άλλων δεν την παίρνεις. Ούτε φυσικά την αγάπη τους ή την επιθυμία τους να είναι μαζί σου. Ακόμα κι αν δεν ανήκεις στους Ζυγούς που εξαρτώνται από αυτούς που αγαπάνε, θα μπεις στον πειρασμό να μαζέψεις τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους. Αν υπάρχει κάτι θετικό σε αυτή τη ανάδρομη διέλευση είναι η συνειδητοποίηση ότι η εμμονή στην αρμονία των σχέσεων δεν είναι πάντα πλεονέκτημα, αλλά αντίθετα μπορεί να είναι και φυλακή ή να σε κρατάει πίσω. Έχεις μια μοναδική ευκαιρία να πάρεις απόσταση από οποιονδήποτε εξαρτάσαι. Να ασχοληθείς με τη ζωή σου, όχι με τη ζωή του/της.

Κρόνος - The Old Devil

Εάν σε κατηγορήσουν ότι είσαι φτηνός/ή, γιατί γκρινιάζεις συνέχεια για λεφτά κι αυτό σε κάνει έξαλλο/η, γιατί όντως το πρόβλημά σου είναι τα χρήματα -μεταξύ άλλων-, πάρε ανάσα για να συνεχίσουμε. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό στόχος πρέπει να είναι να μαζέψεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα - και ει δυνατόν να τα αποθηκεύσεις σε κρυψώνες που δεν πλησιάζει ούτε σκύλος, να κόψεις έξοδα, να μειώσεις τις ανάγκες σου, να συμβιβαστείς με τις τράπεζες, να ανταπεξέλθεις στις οικονομικές σου υποχρεώσεις, να συμπληρώσεις με δεύτερη δουλειά το εισόδημά σου αν γίνεται, να προσθέσεις στο εργασιακό βιογραφικό σου κι άλλα προσόντα. Αυτά. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι οικονομική ανασφάλεια, όταν ο Κρόνος διελαύνει στον Σκορπιό, που για σένα συμβολίζει και τον τομέα της οικονομικής σου ευημερίας, αλλά αν αρχίσεις από την παράνοια να μην πετάς στα σκουπίδια ακόμα και τις άδειες συσκευασίες, να ξέρεις ότι έχεις φτάσει σε αδιέξοδο και ότι η μόνη σωτηρία σου είναι να απαλλαγείς από τα πάντα.

Πάντως μέσα στους επόμενους μήνες, που θα συνειδητοποιήσεις πόσο τρομακτική ψευδαίσθηση αποτελεί όλη αυτή η φασαρία με τα χρήματα, θα σου γίνει πιο εύκολο να δώσεις στους άλλους περισσότερο από το χρόνο και την ενέργειά σου. Τώρα ίσως αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να ωριμάσεις αρκετά για να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι βολεύει περισσότερο να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Ξέχνα τι συμβαίνει στην οικονομία και διακινδύνευσε να δώσεις την καρδιά σου κάπου χωρίς να περιμένεις τόκο. Για πόσο καιρό άτοκη; Αν εσύ που μπορείς να προσφέρεις μια πόλη αμπαλαρισμένη σε αυτόν/ήν που αγαπάς αρχίζεις να μετράς τα αισθήματα στη ζυγαριά, τότε ο Κρόνος είναι πολύ πιο κακός πλανήτης από ό,τι πιστεύαμε.

Ουρανός - Η ώρα δείχνει Αλλαγές

Η διέλευση τα τελευταία χρόνια του Ουρανού στον Κριό έχει για σένα άμεση και ορατή επίπτωση το ταρακούνημα της υπάρχουσας συντροφικής σχέσης. Πρόκειται για μια τρικυμία που δεν συμβαίνει σε μια νύχτα, αλλά προετοιμαζόταν για πάρα πολύ καιρό πριν ξεσπάει με την άφιξη του Ουρανού. Με τον Ουρανό δεν αντέχεις σχέσεις που δεν είναι ικανοποιητικές, που βαλτώνουν, που δεν προχωράνε, που φυτοζωούν. Οπότε, αν μια σχέση ανήκει στην κατηγορία ανία, αναγκαστική συμβίωση, κανένα ενδιαφέρον, τότε σπάει. Καλύτερα μόνος/η. Φυσικά και υπάρχει και το ενδεχόμενο να διαπιστώσεις ότι η σχέση δεν τραβάει με την παρούσα μορφή της και αποφασίζεις από κοινού με το/τη σύντροφο να κάνετε κάτι για αυτήν. Φυσικά θέλει θάρρος, αντοχή και προσπάθεια να αναλάβεις αυτή την προσπάθεια.

Αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει στη ζωή σου ένα καινούργιο πρόσωπο που σε ενθουσιάζει και δημιουργεί πάθος. Αν είσαι σε σχέση δημιουργεί τον καταλύτη ή ισχυρά διλήμματα. Αν είσαι μόνος/η ξεκινάει μια περίοδος εφηβικής ερωτικής παραζάλης, αλλά άδηλης διάρκειας και συνέχειας. Μπορεί να μείνει, σπάνια, μπορεί και να είναι ένα πυροτέχνημα - συχνά. Η ουσία είναι ότι δημιουργεί νέους τρόπους να σχετίζεσαι που δεν ήξερες μέχρι τότε. Σημασία έχει να ξαναμπείς στο παιχνίδι του έρωτα και της ζωής.

Σε κάθε περίπτωση ο Ουρανός σε βάζει να επανεξετάσεις τις υπάρχουσες σημαντικές σχέσεις σου: να τις εξελίξεις ή να τις λήξεις. Ο Ουρανός δεν μασάει σε καθήκοντα και υποχρεώσεις και ευθύνες ή από το φόβο του καινούργιου και του άγνωστου. Χρειάζεται αλήθεια και όχι υποκρισία. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ο Άλλος, ο σύντροφος, ο αγαπημένος που φεύγει. Αναλαμβάνεις μέρος της ευθύνης για αυτή του την απόφαση ή μέσα σου την ευχόσουν; Είναι μια σκληρή στιγμή, με ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο χρόνο.
*Αφορά κυρίως Ζυγούς γεννημένους 1-10 Οκτωβρίου
+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 4ο-12ο

Πλούτωνας - Το Μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα

Είναι μια περίοδος εσωστρέφειας που έχεις ανάγκη την απομόνωση. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος, ή παθολογικό σε αυτή την τάση, η απόσυρση είναι απαραίτητη ώστε να διευκολύνει την ψυχολογική μεταμόρφωση που συντελείται. Είναι μια περίοδος για επανεκκίνηση. Πρόκειται για την αφετηρία ενός νέου κύκλου ζωής. Ακόμα κι αν δεν συνειδητοποιείς την εσωτερική δίψα για αλλαγή και ανανέωση τα γεγονότα δρομολογούνται με τέτοιο (επώδυνο) τρόπο που σε σπρώχνουν στον επόμενο κύκλο.

Ο Αιγόκερος, στον οποίο διελαύνει ο Πλούτωνας, συμβολίζει για σένα το σπίτι, την οικογένεια, τον πατέρα ή τη μητέρα, τις ρίζες της ύπαρξης σου, τα παιδικά σου χρόνια και είναι αυτοί οι τομείς που επηρεάζονται άμεσα. Ό,τι συμβαίνει στα παιδικά μας χρόνια έχει επιπτώσεις στο πώς αντιμετωπίζουμε ως ενήλικες τη ζωή και τον εαυτό μας. Με τον Πλούτωνα τώρα παρόντα, συνειδητά ή ασυνείδητα συνδεόμαστε με την παιδική μας ηλικία, με αποτέλεσμα να ξαναζούμε δυσάρεστα ζητήματα του τότε με τους γονείς μας ή με ανθρώπους που σχετιζόμαστε στενά σε προσωπικό/αισθηματικό επίπεδο ή ακόμα και με κάποιον/α που μας επηρεάζει επαγγελματικά. Ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε ένα είδος βαθιάς κρίσης που μας αναγκάζει βιαίως να αλλάξουμε.

Δηλαδή, κάθε σημαντικό πρόσωπο μπορεί να ενεργοποιήσει τραύματα που αντιμετωπίζαμε ως παιδιά με επώδυνα πολλές φορές αποτελέσματα. Ναι, αλλά είναι ευκαιρία για να σπάσεις πατρόν, συμπεριφορές, απόψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, ώστε να αλλάξεις εκ βάθρων τη ζωή σου. Η σχέση με κάποιον από τους γονείς μπορεί να γίνει συγκρουσιακή: «Αυτός/ή είμαι κι αν δεν το δέχεσαι ή δεν σου αρέσει τότε λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό». Με άλλα λόγια είναι εποχή που διαχωρίζεσαι από τους γονείς αναζητώντας το δικό σου δρόμο, χωρίς πλέον να συνεχίζεις να είσαι η προέκτασή τους. Αν από την άλλη δεν είχες καμία σχέση με την οικογένεια, τώρα πιθανόν αισθάνεσαι την ανάγκη να συνδεθείς με τους γονείς σου. Οι αλλαγές στο οικογενειακό περιβάλλον δημιουργούν αναταραχή -αναχωρήσεις, μετακίνηση σε άλλη πόλη ή χώρα, ενδοοικογενειακές συγκρούσεις- και αλλαγές- γέννηση, επιστροφή μετά από απουσία, γάμος-, μέσα από κρίσεις -χωρισμοί, διαζύγιο- επηρεάζοντας ολόκληρη τη ζωή σου.
*Αφορά κυρίως Ζυγούς γεννημένους 4-8 Οκτωβρίου
+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 11-14ο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
-Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13-16/7/14)

Η διέλευση του Δία στον Καρκίνο σηματοδοτεί μια πάρα πολύ σημαντική περίοδο, αφού περιέχει το επαγγελματικό σου παρόν και κυρίως μέλλον. Η δημόσια ζωή σου είναι έντονη και ορατή. Ο Δίας επηρεάζει την καριέρα, το στάτους και τη φήμη. Ίσως είναι η χρονιά που αναγνωρίζεσαι, που προάγεσαι, που επεκτείνεσαι. Που κερδίζεις εργασιακούς πόντους, που ανεβαίνεις, που μπαίνεις σε καινούργιες λεωφόρους, που ανοίγεσαι, που βρίσκεις τον επαγγελματικό σου εαυτό σου, αποφασίζοντας αλλαγές που σου ταιριάζουν περισσότερο. Είναι εποχή θερισμού. Με κάποιο τρόπο -ελπίζοντας με το σωστό- απολαμβάνεις τη μεγαλύτερη δημοσιότητα που είχες τα τελευταία χρόνια - σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα. Αυτό σημαίνει είτε ότι η δουλειά σου βρήκε στόχο και τώρα αναγνωρίζεται ή ότι τριακόσιοι καλεσμένοι πετάνε ρύζι στο γάμο σου. Μερικοί σε κατηγορούν ότι χρησιμοποιείς τη γοητεία σου για να ξεχωρίσεις. Ε και λοιπόν; Αφού και ταλέντο έχεις και γοητευτικός/η είσαι. Με τον Δία εδώ είσαι δημόσια άνετος/η (ακόμα κι αν έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου) κυκλοφορείς και κάνεις παρέα με όμορφους και ενδιαφέροντες ανθρώπους, διανοητικά είσαι σε φόρμα και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να απομονωθείς από ανθρώπους που μπορούν να συμμερισθούν τις ιδέες σου, τις προτάσεις σου, τη δουλειά σου και να σε αναγνωρίσουν ως σημαντικό.

-Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14-11/8/15)

Ο Δίας στον Λέοντα μετά τη διέλευσή του στον Καρκίνο που σηματοδότησε μια έντονη επαγγελματική περίοδο θα δείξει τα οικονομικά αποτελέσματα των προσπαθειών σου, τις αλλαγών που υποτίθεται έκανες ή των νέων κατευθύνσεων που επέλεξες ή των επιλογών που έκανες. Ο Δίας στον Λέοντα συνεχίζει περισσότερο άνετα τις επαγγελματικές σου βλέψεις προσθέτοντας συμμαχίες και συνεργασίες που χρειάζεσαι ή δημιουργώντας νέες προοπτικές για το μέλλον σου. Αν όλα πήγαν καλά και το λιγότερο επέπλευσες και το περισσότερο απογειώθηκες επαγγελματικά τον προηγούμενο χρόνο, τώρα φαίνεται ότι αισθάνεσαι ικανοποίηση: οι στόχοι βρίσκονται στις ράγες για την πραγματοποίησή τους. Ο Λέοντας συμβολίζει για σένα το μέλλον, τους στόχους και τα όνειρά σου. Άρα με τον Δία εκεί τα όνειρα γίνονται μεγάλα, οι στόχοι γίνονται περισσότερο φιλόδοξοι, το μέλλον πιο λαμπερό.
Οι φίλοι δεν σταματάνε να έρχονται ποτέ στη ζωή μας και αυτή είναι μια χρονιά που προστίθενται νέοι, που η παρουσία των παλιών γίνεται περισσότερο έντονη που είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά οι φίλοι, οι καινούργιοι φίλοι ή απλώς κάποιοι άνθρωποι που σε συμπαθούν και μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελούν την κινητήρια δύναμη που σε σπρώχνει μπροστά. Δεν είσαι μόνος. Εισαι σε ένα κόσμο στον οποίο θέλεις να συμμετέχεις ενεργά και που αποτελεί το σπίτι σου.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ