Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΙΧΘΥΕΣ

31/12/2014

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις
(από 7/12/13- 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3-20/5)

Αυτό που αναζητάς, επιθυμείς, λαχταράς είναι μια σχέση που έχει βάθος, ένταση, ουσία. Που μοιράζεσαι τη ζωή, τα αισθήματά σου, την ψυχή και το σώμα σου με τον Άλλο - δεν αντέχεις να υπάρχει μόνο επιφάνεια, σύμβαση, ρουτίνα, κεκτημένη ταχύτητα κι από κάτω τίποτα. Όπου υπάρχουν ραγισματιές στις προσωπικές σου και κυρίως συντροφικές σου σχέσεις, αλλά σε άλλο επίπεδο και σημασία και στις οικονομικές σχέσεις που έχεις, γίνονται ρήγμα. Τα οικονομικά προβλήματα μέσα σε ένα ζευγάρι γίνονται αιτία για να βγουν στην επιφάνεια διαφορές που αποφεύγοντας. Ή το σεξ γίνεται θέμα. Πώς επηρεάζεται η σχέση όταν το σεξ σταματάει, γίνεται αδιάφορο ή εξακολουθεί να υπάρχει σαν υποχρέωση; Μπορεί να αντικατασταθεί το σεξ με την αγάπη; Υπάρχει τρόπος να αναθερμανθεί η σεξουαλική ζωή;

Μπορεί η οικονομική κατάσταση στο ζευγάρι να κάνει ασανσέρ τα αισθήματά του ενός προς τον άλλο; Ίσως αισθάνεσαι αμηχανία να ομολογήσεις στο/η σύντροφό σου τις βαθύτερες ανάγκες σου, ή να κάνεις σεξ ακόμα και όταν δεν έχεις διάθεση μόνο και μόνο για να μη τον/τη στεναχωρήσεις. Στην ουσία το σεξ, που είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή πέραν της ευχαρίστησης, τώρα λειτουργεί και σαν βαρόμετρο της σχέσης και των αισθημάτων. Σημασία δεν θα έχει πάντως πόσες φορές κάνεις σεξ, αλλά η ουσία της σχέσης και να μπορεί να επιβιώσει χωρίς το σεξ να βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο. Και φυσικά μην ξεχνάς ότι αυτή τη μεγάλη περίοδο και κυρίως στην ανάδρομη φάση του Άρη, τα κοινά οικονομικά μέσα στο ζευγάρι, οι οικονομικοί συνεταιρισμοί, οι χρηματικές δοσοληψίες, οι λογαριασμοί, τράπεζες, εφορίες κ.λπ. είναι ένα τεράστιο αγκάθι στο πλευρό σου.

Κρόνος - The Old Devil

Όσο ο Κρόνος βρίσκεται στον Σκορπιό έχεις την ευκαιρία να προετοιμαστείς για τη μετακίνησή του δοκιμαστικά στον Τοξότη, στο τέλος της χρονιάς και κυρίως από το 2015, στον τομέα που συμβολίζει την επαγγελματική καταξίωση, το στάτους και την κοινωνική αναγνώριση, δηλαδή σε έναν τομέα κρίσιμο και καθοριστικό. Μέχρι τότε έχεις ενάμιση χρόνο περιθώριο για να καλλιεργήσεις τα προσόντα σου για τη μεγάλη στιγμή στην καριέρα σου. Τώρα είναι η εποχή για να μειώσεις το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σ΄ αυτά που ονειρεύεσαι και σε αυτά που μπορούν να γίνουν. Χρειάζεται να είσαι σε επιφυλακή για να προφυλαχθείς από αφεντικά που νομίζουν ότι κρατάνε στα χέρια τους τις Δέκα Εντολές, να αυξήσεις τα εργασιακά σου προσόντα, να βάλεις τις εργασιακές βάσεις ή να σταθεροποιήσεις την εργασιακή σου κατάσταση, ώστε όταν ο Κρόνος αργότερα ταρακουνήσει την επαγγελματική σου ζωή να μην ανοίξει μύτη.

Ποσειδώνας - Τοπίο στην Ομίχλη

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σου Ποσειδώνας είναι εδώ προκαλώντας τη διάλυση της αίσθησης που έχεις για τον εαυτό σου και τη ζωή. Ο παλιός εαυτός σου υποχωρεί κι αυτή η διαπίστωση σου δημιουργεί αποπροσανατολισμό και σύγχυση. Αν ήξερες ποιος/α είσαι και τι ήθελες από τους ανθρώπους, τις σχέσεις και τη ζωή σου, τώρα δεν είσαι σίγουρος/η για τίποτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να δεχτείς τη ρευστότητα, τη σύγχυση και να αφεθείς στο κύμα - πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Πρόκειται για μία από τις πιο επώδυνες διελεύσεις, αφού ανακινεί θέματα εγκατάλειψης, δυσφορίας για την πραγματικότητα, απογοήτευση. Είναι μια εποχή που παρασυρόμαστε σε σχέσεις θύματος/σωτήρα. Είναι εύκολο να αντιληφθείς με ποιο ρόλο ταυτίζεσαι – όχι μόνο γιατί αισθάνεσαι χαμένος, αλλά γιατί επίσης ενεργοποιούνται παλιά τραύματα που δημιουργήθηκαν νωρίς στη ζωή σου. Κάτω από αυτή τη διέλευση νιώθεις αδύναμος, μικρός, χαμένος κι αναζητάς κάποιον/α να σε σώσει, να σε αναλάβει, να σε γιατρέψει. Το άλλο πρόσωπο συνήθως δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του σωτήρα - αργά ή γρήγορα σε απογοητεύει.

Το να υποδυθείς από την άλλη πλευρά εσύ το σωτήρα αποτελεί μεγάλο πειρασμό, αφού η συμπόνια και η ανιδιοτελής αγάπη γίνεται πιο έντονη. Πιο ευαίσθητος στους άλλους, έτοιμος/η να βοηθήσεις, με τα όρια του εαυτού να διαλύονται και με τη διάθεση να χαθείς μέσα στον άλλο, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι αυτός που θέλεις να σώσεις, με αποτέλεσμα να αφήνεσαι σε μια σχέση που σε άλλη περίοδο δεν θα διανοούσουν καν να αφεθείς. Αυτός/ή που ερωτεύεσαι, ή που θέλεις να σώσεις, μπορεί να είναι ένας/μία εντελώς και από όλες τις απόψεις ακατάλληλος άνθρωπος. Έχε υπόψη σου ότι ο Άλλος που μπαίνει στη ζωή σου στη διάρκεια αυτής της διέλευσης δεν είναι ιδανικός, δεν είναι ο Μπαμπάς ή η Μαμά που σε αγαπάνε ανυστερόβουλα, ότι ο ρομαντισμός σου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόσεχε τι υπόσχεσαι, τι σου υπόσχονται σε ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις - το ουράνιο τόξο που έχεις την τάση να βλέπεις έχει παγίδες. Πρόσεξε επίσης την υγεία σου. Απόφυγε εθισμούς -ποτό, ναρκωτικά, ηρεμιστικά- που θεωρείς ότι σε βοηθάνε να αντέξεις το ρεαλισμό της πραγματικότητας που σου φαίνεται αφόρητος. Ναι, θέλεις να κοιμάσαι παρά πάνω, αισθάνεσαι πιο κουρασμένος/η από ό,τι συνήθως, έχεις αϋπνίες και λαχταράς να κρυφτείς σε μια αγκαλιά μέχρι να τελειώσει αυτή η διέλευση. Αν είσαι δημιουργός οποιουδήποτε είδους δημιούργησε. Αν όχι, βρες, ανακάλυψε, διοχέτευσε την ανάγκη σου για όνειρα, φαντασία και διέξοδο σε κάτι που σε κάνει να νιώθεις πληρότητα.
*Αφορά κυρίως Ιχθύες γεννημένους 22 -27 Φεβρουαρίου
+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 3ο-8ο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
-Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13-16/7/14)

Ο Δίας στον Καρκίνο σου ψιθυρίζει «έξαψη», «πόθος», «επιθυμία», «έρωτας», «παιχνίδι», «παιδικότητα», «ενθουσιασμός»… Ξυπνάει εκείνη η διαβολεμένη ανάγκη που ζητάει να ζήσεις στο μάξιμουμ, να νιώσεις σα να παίζεις σε διαφημιστικό κολόνιας που κανείς δεν διανοείται να σου αντισταθεί. Ακόμα κι αν έχεις βαρεθεί τα φιλιά που πηγαίνουν χαμένα και τους έρωτες που δεν οδηγούν πουθενά, εντούτοις μπορεί να σε περιμένει μια καυτή ερωτική ιστορία που θα ανεβάσεις για πολλές, πολλές παραστάσεις. Μπορεί να μην ανεβάσεις ένα χολιγουντιανό μιούζικαλ, αλλά στην ορχήστρα από κάτω τα τύμπανα ηχούν και οι χτύποι της καρδιάς ακολουθούν το ρυθμό τους. Είναι δύσκολο να μη σε παρασύρει η ζωή και να μη νιώσεις το φιλί της ζωής. Μια συμβουλή μόνο: Παίξε όσο θέλεις, ερωτεύσου με πάθος, εκφράσου δημιουργικά όπως μπορείς - αν είσαι καλλιτέχνης και δημιουργός είναι μια καλή εποχή, παραδώσου όσο μπορείς συχνότερα στην απόλαυση, αλλά θυμήσου ότι αν ξεκινήσεις κάτι θα πρέπει εκτός από ενθουσιασμό να έχει και σοβαρότητα.

-Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14-11/8/15)

Το τρίπτυχο Εργασία, Υγεία, Καθημερινότητα είναι αυτό που ευνοεί ο Δίας διελαύνοντας στον Λέοντα. Δηλαδή αν ψάχνεις για δουλειά, είναι μάλλον η εποχή να ξεκινήσεις να εργάζεσαι. Αν είσαι σε δουλειά φαίνεται ότι θέση σου προστατεύεται - όσο γίνεται στους καιρούς που ζούμε. Αν είσαι ελεύθερος/η επαγγελματίας η προσοχή σου στρέφεται στην καλύτερη απόδοση της δουλειάς, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της, στην επέκτασή της σε τομείς που βρίσκεις ευνοϊκότερους ή προωθώντας την ακόμα και στο εξωτερικό. Ο τομέας των υπηρεσιών είναι σημαντικός. Υπάρχει και η περίπτωση μετακίνησής σου σε νέα και περισσότερο δημιουργική ή οικονομικά συμφέρουσα δουλειά. Ακόμα και αν η δουλειά δεν σε ανταμείψει αυτή τη χρονιά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανοίγεται ο δρόμος για περισσότερο θεαματικά αποτελέσματα, όταν ο Δίας μετά τον Λέοντα περάσει στην Παρθένο. Η εργασιακή καθημερινότητα είναι περισσότερο ικανοποιητική, η υγεία και το σώμα χρειάζονται τη φροντίδα σου και οι καθημερινές σου σχέσεις προφυλάσσονται από κακοτοπιές.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ