Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

31/12/2014

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις
(7/12/13 - 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3 - 20/5)

Ο Άρης στον Ζυγό βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη, οπότε προετοιμάσου για ένταση το λιγότερο, να περάσεις μια συναισθηματική έρημο ή να έρθουν στην επιφάνεια με δύναμη ό,τι δυσάρεστο υπέβοσκε και ανέβαλλες με την ελπίδα να λυθεί από μόνο του.

Οι συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, ή με αυτούς που αγαπάς, ή με αυτούς που επηρεάζουν τη ζωή σου είναι ιδιαίτερα δύσκολες, όταν μάλιστα έχουν συναισθηματικό υπόβαθρο. Ως συναισθηματικό ον πολλές φορές ορμάς σαν σπίρτο στη βενζίνη, ή αποσύρεσαι στο βάθος της σκηνής με τα μούτρα κάτω αμίλητος/η και συννεφιασμένος/η, ώστε να σε ρωτήσει κάποιος «μα τι έχεις;» -αυτή τη φορά αυτή η μέθοδος δεν πιάνει- και κυρίως όταν ο Άρης γυρίσει ανάδρομος. Δεν είναι ώρα για πείσματα, αλλά για ανοιχτές συζητήσεις χωρίς υπονοούμενα και συναισθηματικούς εκβιασμούς. Έχε υπόψη σου παρόλα αυτά ότι κάθε φοράς που μιλάς πρέπει να περιμένεις και απαντήσεις που δεν σου αρέσουν. Ο κύκλος των αγαπημένων σου δεν είναι στρατιωτάκια που θα τους δώσεις μια σημαία στέλνοντάς τους να καταλάβουν θέλουν δεν θέλουν μια βραχονησίδα. Αντιθέτως, αντιδρούν και μάλιστα δυναμικά κάθε φορά που πηγαίνεις να τους κάνεις το αφεντικό. Από την άλλη πλευρά, είναι εποχή που αισθάνεσαι παραγκωνισμένος/η, ανεπιθύμητος/η, εγκαταλειμμένος/η, μόνος/η. Ναι, παλιά τραύματα και παράπονα που θέλεις να εκφράσεις στους γύρω σου δεν τολμάς, ή δειλιάζεις να τα φέρεις στην επιφάνεια. Θέλεις να φωνάξεις ότι κάτι δεν πάει καλά και η φωνή φτάνει στα χείλη σου σαν ξεψυχισμένος ψίθυρος. Ακόμα και αν οι ρίζες των προβλημάτων σου βρίσκονται στο παρελθόν, η δική σου αίσθηση είναι ότι συνέβησαν χθες. Μην υποκύψεις στη συναισθηματική παρόρμηση διαλύοντας κάτι που δεν μπορείς να το μαζέψεις μετά. Μην επιλέξεις επίσης το ρόλο του θύματος και προσπάθησε να επιλύσεις τις διαφορές σου με κάποιον/α που έχεις αποξενωθεί εδώ και καιρό ή να αντέξεις στα επαγγελματικά τραντάγματα.

Κρόνος - The Old Devil

Παρόλο που ο Σκορπιός εκφράζει για σένα τον τομέα που σχετίζεται με τη χαρά και τη διασκέδαση, η διέλευση του Κρόνου σ΄ αυτόν δεν είναι ούτε χαρούμενη, ούτε διασκεδαστική. Είναι σαν ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου να έχει σκοπό να σε διδάξει ή να σε μάθει κάτι - κι όταν ο Κρόνος «να σε μάθει» συνήθως περιμένουμε να γίνει με τον δύσκολο τρόπο. Άλλοι τομείς που εκφράζονται από τον Σκορπιό ,που για σένα αποτελεί τον ηλιακό σου 5ο οίκο, είναι οι ερωτικές ιστορίες, τα παιδιά και η δημιουργικότητα. Τα παιδιά γίνονται βάρος, μεγαλώνει η ευθύνη σου για αυτά ή αποτελούν πηγή άγχους και ιδιαίτερης προσοχής, οι ερωτικές υποθέσεις γίνονται δύσκολες, αντιμετωπίζουν εμπόδια ή φέρνουν στην επιφάνεια κομμάτια του εαυτού σου που δεν σου αρέσουν και η δημιουργικότητα χρειάζεται αυστηρά πλαίσια, κανόνες, περιορισμούς και γείωση ώστε να έχει δυνατότητες επιτυχίας.

Δεν έχει σημασία η φλόγα του έρωτα, η περιπέτεια και το πάθος. Σημασία έχει η σοβαρότητα και η ανάγκη σου να παραμείνεις σε μία σχέση μέχρι το τέλος χωρίς να αποδράς από αυτήν μόλις κάτι δεν πηγαίνει όπως το είχες φανταστεί. Έτσι, σχέσεις που ξεκίνησαν ευοίωνα διαλύονται, έρωτες που φαινόντουσαν υπέροχοι τις πρώτες φορές καταλήγουν ανιαροί, πρόσωπα που ερωτεύτηκες δεν είχαν καμία σχέση με ό,τι φαντάστηκες τις πρώτες εβδομάδες. Όσο κι αν σε δυσαρεστεί, θα πρέπει να κατανοήσεις ότι εκτός από παρόρμηση, ενθουσιασμό και κατάκτηση ο έρωτας πρέπει να διαθέτει και ψήγματα ψυχρής λογικής και την απαραίτητη αποστασιοποίηση, ώστε να συνειδητοποιείς γρήγορα αν ο Άλλος/η που αισθάνεσαι ερωτευμένος/η σου ταιριάζει ή όχι. Δύσκολο καθήκον. Πολύ δύσκολο.

Ουρανός - Η ώρα δείχνει Αλλαγές

Τι μπορεί να σημαίνει ο Ουρανός στον Κριό για σένα; Καταρχάς ότι είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος της ζωής σου που οι αλλαγές που φέρνει είναι καθοριστικές και έντονες, αφού αφορούν την επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή. Μερικοί Καρκίνοι θα αναλάβουν να τρέξουν δικές τους επιχειρήσεις. Αναλαμβάνουν, δηλαδή, οι ίδιοι την επαγγελματική τους τύχη. Κάποιοι άλλοι κάνουν στροφή στην καριέρα τους αλλάζοντας πιθανόν αντικείμενο. Σε κάποιους άλλους προσφέρεται μια νέα δουλειά στη μέση του πουθενά, που είναι δελεαστική και ενδιαφέρουσα. Όλα αυτά είναι πιθανότητες που συμβαίνουν. Όμως υπάρχει και η σοβαρή και ίσως πιο βατή περίπτωση να μείνεις στη δουλειά σου κάνοντας χώρο για κάτι καινούργιο - ένα νέο σχέδιο, καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές, διερεύνηση εναλλακτικών που μπορούν να εξελίξουν τη δουλειά προς μία καινούργια κατεύθυνση. Το θέμα αυτής της διέλευσης είναι η ανάγκη και η επιθυμία να τρέξεις τη δουλειά σου χωρίς να αισθάνεσαι ότι υπάρχει πάνω από το κεφάλι σου μια δαμόκλειος σπάθη που σου κόβει το δρόμο.

Υπάρχει τεράστια ορμή για κάποιου είδους σημαντική αλλαγή στο χώρο της δουλειάς. Σε μερικές περιπτώσεις, αν δεν αναλάβεις ο ίδιος να τις πραγματοποιήσεις σου επιβάλλονται με τη μορφή περικοπών, ή απολύσεων, που έχουν σαν στόχο να σε οδηγήσουν σε μια καινούργια κατεύθυνση ή σε έναν καινούργιο τομέα. Επίσης η πίεση μπορεί να δημιουργήσει προστριβές ή και συγκρούσεις με αυτούς που επηρεάζουν την επαγγελματική ζωή, άλλη μια μορφή πίεσης να αλλάξεις ουσιαστικά την εργασιακή σου πραγματικότητα. Η ουσία αυτής της διέλευσης είναι να κάνεις αυτό που είσαι προορισμένος ή που η ψυχή και οι δυνατότητές σου σε προορίζουν.
*Αφορά κυρίως Καρκίνους γεννημένους 30 Ιουνίου - 17 Ιουλίου
+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 4ο-12ο

Πλούτωνας - Το Μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα

Οι σχέσεις αποτελούν τον καταλύτη της προσωπικής αλλαγής, της μεταμόρφωσης, της ανάπτυξης και της αλλαγής σου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο. Εάν βρίσκεσαι ήδη σε σχέση, ο Πλούτωνας δοκιμάζει την αλήθεια, το βάθος και την αντοχή της σχέσης. Αυτή η διέλευση επικεντρώνεται στο ανικανοποίητο, εκεί που αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, εκεί που υπάρχει ανεκπλήρωτο. Εάν στα προβλήματα που αναδύονται στη σχέση τα αντιμετωπίσεις κατάματα και αποφασιστικά, η σχέση μπορεί να δυναμώσει. Εάν τα παραβλέψεις, αποφύγεις τις τυχόν συγκρούσεις ή πας να τα κρύψεις κάτω από το χαλί, θα γίνουν ηφαίστειο που θα κάψει τη σχέση.

Η διέλευση του Πλούτωνα ενεργοποιεί βαθιά συναισθηματικά τραύματα, αδυναμίες, ελλείψεις που εκφράζονται τις πιο πολλές φορές ασυνείδητα μέσα από ερωτικές σχέσεις ή ακόμα και επαγγελματικές συνεργασίες. Σε μια ερωτική ιστορία -καινούργια ή που φέρνει στη σχέση τον τρίτο άνθρωπο- μπορεί να βρεθείς έρμαιο του ερωτικού πάθους ή αισθημάτων οργής, ζήλειας, φθόνου ή ανεξέλεγκτου σεξουαλικού πάθους. Έχε κατά νου ότι τέτοια αισθήματα βρίσκονται στη ρίζα της σχέσης σου με τον πατέρα ή τη μητέρα ή με όποιον/α σε μεγάλωνε όταν ήσουν παιδί. Βεβαίως, μπορεί να είσαι εσύ το αντικείμενο τέτοιων αισθημάτων από την πλευρά του/της συντρόφου σου ή του προσώπου που είσαι μαζί του. Οι άνθρωποι που συναντάμε τέτοιες εποχές ουσιαστικά καθρεφτίζουν αισθήματα που έχουμε καταπνίξει ή που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκφράσει και που όσο πιο σκοτεινά και ανεπίτρεπτα θεωρούμε τόσο περισσότερο έντονα τα εκφράζει αυτός/η με τον/ην οποίο/α σχετιζόμαστε. Ο Άλλος είναι ένας καθρέφτης που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι προσωποποιεί κομμάτια του εαυτού μας που δεν είχαμε ως τότε καλλιεργήσει ή δεν αντέχαμε. Προδοσία, σκληρότητα και συναισθηματικοί εκβιασμοί αποτελούν χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Μπορεί να μας γίνει εμμονή ότι αυτός που αγαπάμε θα μας εγκαταλείψει, ή ότι μας απατάει - που δεν είναι απίθανο σενάριο. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ψυχραιμία, ώστε να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ των φόβων μας και της πραγματικότητας.

Βεβαίως μπορεί να είναι ο/η σύντροφος που βρίσκονται σε κρίση, είτε συναισθηματική είτε επαγγελματική είτε σωματική, που σε αναγκάζει να αλλάξεις. Ή μπορεί να είναι ένας επώδυνος και μακροχρόνιος χωρισμός που σε πιέζει να αλλάξεις όλες τις ιδέες, τις απόψεις, τις προσδοκίες και τη στάση σου απέναντι στις σχέσεις. Ή να ερωτευθείς τον άνθρωπο που δεν πρέπει - το/τη σύζυγο του καλύτερου φίλου σου, του αφεντικού σου κλπ. Και τέλος μπορεί να δημιουργηθούν υπόγειες και οδυνηρές μάχες εξουσίας μεταξύ συνεταίρων, επαγγελματικών συναδέλφων, με κάποιον ή κάποια που επηρεάζει με κάποιο τρόπο τη ζωή σου.
*Αφορά κυρίως Καρκίνους γεννημένους 3-8 Ιουλίου
+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 11-14ο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
-Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13-16/7/14)

Ε, σε όποια στιγμή της ζωής σου και να βρίσκεσαι ο Δίας δημιουργεί ενθουσιασμό, κύματα αυτοπεποίθησης και επιθυμία για ανάπτυξη και εξέλιξη. Ο Δίας είναι τύχη. Όχι τύπου κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει, αν και μερικές φορές μπορεί να συμβαίνει κι έτσι, αλλά είναι η πίστη ότι θα συμβεί κάτι που δημιουργεί γεγονότα που σε σπρώχνουν στο μέλλον. Οι γόρδιοι δεσμοί κόβονται, αισθάνεσαι περισσότερο ελεύθερος/η να ακολουθήσεις το δρόμο της καρδιάς σου και των στόχων σου. Και ω του θαύματος και ένας έρωτας έρχεται, μια επαγγελματική ευκαιρία σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, μια αναστροφή της τύχης σε βγάζει από το σκοτεινό δάσος στο ξέφωτο. Οι ευκαιρίες δεν είναι πάντα θεαματικές, γκλάμορους, καταλυτικές. Έχε υπόψη σου ότι η πόρτα που ανοίγει ο Δίας δεν είναι για πολύ χρόνο ανοιχτή - ή αρπάζεις την ευκαιρία ή κλείνει απότομα. Ωστόσο το φλέγον θέμα Εργασία έχει θετικές προοπτικές, όπως και τα αισθηματικά, όπως και οι σπουδές ή τα ταξίδια ή το εξωτερικό. Θυμήσου επίσης ότι οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν είσαι ανοιχτός, αναλαμβάνεις το ρίσκο και δεν γκρινιάζεις «πότε θα δούμε άσπρη μέρα εμείς τα Καρκινάκια» - αν αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σα καρκινάκι πώς θέλεις να σε αντιμετωπίσει το σύμπαν γενναιόδωρα;

-Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14-11/8/15)

Το θέμα είναι η αύξηση του εισοδήματος και μέσω αυτού η αύξηση της οικονομικής σου ασφάλειας. Είναι μια περίοδος που σκέφτεσαι ότι πιθανόν χρειάζεται να γίνεις επαγγελματικά ανταγωνιστικός/η προσθέτοντας προσόντα στο βιογραφικό σου - μέσα από νέες σπουδές, επέκταση και ανανέωση των γνώσεων που απαιτεί το αντικείμενο της δουλειάς σου, με σεμινάρια, ξένες γλώσσες ή με ό,τι άλλα ταλέντα θεωρείς ότι μπορούν να σε εξελίξουν. Υπάρχει πιθανότητα να ελαφρυνθείς οικονομικά μέσα από δάνεια που σου δίνονται με συμφέροντες όρους, ή από μια βοήθεια που έρχεται από την οικογένειά σου, ή από μια επαγγελματική ευκαιρία που η εξέλιξή της θα σου λύσει ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων σου. Η οικονομική σου ανάκαμψη ή επιβίωση μπορεί να είναι εμφανείς και να συμβούν αυτή τη χρονιά, αλλά μην υποτιμάς τους σπόρους που μπορείς να ρίξεις τώρα ώστε να ανθίσουν τα επόμενα χρόνια.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ