Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΛΕΩΝ

31/12/2014

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις
(από 7/12/13 - 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3-20/5)

Η περίοδος του ανάδρομου Άρη δεν αποτελεί μια σκληρή περίοδο για σένα, παρόλο που ο τομέας της επικοινωνίας επηρεάζεται άμεσα, γεγονός που σημαίνει ότι η σιωπή είναι πραγματικός χρυσός πολλές φορές όσο κι αν στην άκρη της γλώσσας σου έχεις έτοιμη τη φαρμακερή ατάκα. Αφού οι μετακινήσεις, ο καθημερινός προγραμματισμός, ό,τι σχετίζεται με σπουδές, εργασιακές λεπτομέρειες, μεταφορικό μέσο, μετακομίσεις, επαγγελματικά ραντεβού, αλληλογραφία και γραφειοκρατία κάθε είδους βάλλονται την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του Άρη στον Ζυγό, μπορεί να βρεθείς στη μέση ενός πελάγους από υποχρεώσεις και να ανακύπτουν διαρκώς θέματα που χρειάζονται να διεκπεραιωθούν επειγόντως - φυσικά ό,τι σε προβληματίζει την εποχή του ανάδρομου ευνοείται τον υπόλοιπο καιρό. Φυσικά, η τάση του Λέοντα για σταθερότητα και κανονικότητα διαταράσσεται. Με την προσοχή σου διασπασμένη σε πολλά μέτωπα είναι φυσικό να μην μπορείς εύκολα να συγκεντρωθείς σε κάτι που είναι σοβαρό. Κυκλοφορείς στη δουλειά σου αφηρημένος και η κρίση σου υπολειτουργεί. Ναι, θα ήταν υπέροχα να προχωράς στους δρόμους του Μιλάνου χαζεύοντας βιτρίνες στη Monte Napoleone, αλλά δυστυχώς μένεις στην Αθήνα που ακούς την κόρνα του πίσω πριν ανάψει το πράσινο και είσαι υποχρεωμένος/η να παρακολουθήσεις την καθημερινότητα με τις απαιτήσεις της, να υποστείς την γκρίνια του συνάδελφου, να καταπιαστείς με το βαρετό μέρος των σπουδών σου, να επικοινωνήσεις με όσους σου σηκώνουν το νεύρο στο θεό. Οι Λέοντες μπορούν να εξισορροπούν κάθε πιεστική περίοδο με κάτι που τους ευχαριστεί. Τέλεια. Απλά φρόντισε η απόλαυση που θα βρεις να μη σε γονατίσει οικονομικά και να μη σου προσθέσει περιττά κιλά.

Κρόνος - The Old Devil

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διέλευσή του Κρόνου. Χρειάζεται να επικεντρωθείς στην οικογενειακή ζωή, το σπίτι και την πιο προσωπική σου ζωή. Κι αν διαβάζοντας το περιεχόμενο ατής της διέλευσης δεν τη βρίσκεις και τόσο σημαντική, να πούμε ότι σε αυτήν περικλείεται από την αναδιοργάνωση της οικιακής ζωής -μετακόμιση, αγορά σπιτιού, μετεγκατάσταση, αναδιαμόρφωση, επιδιορθώσεις, επισκευές- μέχρι την αναδιάταξη όλων των προσωπικών σου σχέσεων. Επίσης θέματα, σχέσεις, τραύματα που δεν επιλύθηκαν επιστρέφουν ώστε να πιέσουν για οριστικές λύσεις ή αποφάσεις.

Ο Κρόνος είναι στον 4ο οίκο σου και δείχνει ότι εκεί που θα τρέχεις σε μία πίστα όπως στα βίντεο παιχνίδια ξαφνικά εμφανίζεται στην οθόνη σου ένα εμπόδιο, που τη μία στιγμή θα ονομάζεται οικογενειακά προβλήματα, πατέρας/μητέρα, την άλλη πίεση από τους ανωτέρους σου στη δουλειά ή γενικώς έξτρα προσπάθεια στην επαγγελματική ζωή, ενώ οι αμφιβολίες αν βρίσκεσαι στη σωστή λωρίδα θα πολλαπλασιάζονται, θα ανεβαίνει η αίσθηση ότι είσαι μόνος/η και θα διαπιστώνεις την έλλειψη συμπαράστασης από όσους θεωρούσες σίγουρους συμμάχους σου. Υ.Γ. Τρέχοντας σεβάσου τις προειδοποιητικές πινακίδες, άναψε φλας όταν αλλάζεις λωρίδα και όπου υπάρχει stop κόψε ταχύτητα γιατί το τρένο έχει προτεραιότητα.
*Αφορά κυρίως Λέοντες γεννημένοους από 9-23 Αυγούστου
+Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο 16ο Σκορπιού - 0ο Τοξότη

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
-Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13-16/7/14)

Πριν αρχίσει τη διέλευση του ο Δίας στο ζώδιό σου βρίσκεται για ένα χρόνο στον Καρκίνο, σε ένα σημείο δηλαδή του ηλιακού σου ωροσκοπίου, προστατεύοντάς σε και λειτουργώντας σαν ανάχωμα σε κάθε στραβή που πηγαίνει να γίνει. Σου δίνει μια γενναιοδωρία ο Δίας στον Καρκίνο - δεν μπορείς να κρατήσεις μούτρα, ή θυμό για πολύ. Συγχωρείς πιο εύκολα -ας πάρει το ποτάμι γκρίνια, συγκρούσεις, οργή, απωθημένα, προβλήματα-, αρνείσαι να κρατήσεις για πολύ το δηλητήριο μέσα σου. Κι αν μπορείς να βοηθήσεις, βοηθάς. Μπορείς να παραπατήσεις, αλλά ακόμα κι αν πέσεις θα ξανασηκωθείς αμέσως τινάζοντας τη σκόνη από πάνω σου και χαμογελώντας. Ό Δίας εδώ είναι μια τύχη που κινητοποιείται όταν κινδυνεύεις - είναι το ιππικό με τους καουμπόηδες που σε σώζει την τελευταία στιγμή. Η εργασιακή ζωή φαίνεται να προστατεύεται - ακόμα κι αν υπάρχουν βίαιες αναταράξεις, στο τέλος η βάρκα επιπλέει. Μερικοί Λέοντες μπορεί να ξεκινήσουν μια ερωτική ιστορία αυτή τη χρονιά ή να τελειώσουν μια σχέση που τους βάραινε σαν μπάλα στο πόδι. Τα παιδιά για τους γονείς ίσως είναι πηγή χαράς, αλλά για κάποιους άλλους ίσως είναι μια περίοδος θυσιών για τα παιδιά τους. Επίσης ένα δημιουργικό σχέδιο μπορεί να αρχίσει να αποκτάει σάρκα και οστά, αλλά μακριά από τα βλέμματα και τον κόσμο προς το παρόν.

-Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14-11/8/15)

Όλοι συμφωνούμε ότι το να είσαι πλούσιος/α και διάσημος/η είναι μια εμπειρία που θα έπρεπε όλοι να ζήσουμε και με τον Δία στο ζώδιό τους οι Λέοντες έχουν ένα λόγο παραπάνω να ζητάνε την εκπλήρωση μιας τέτοιας επιθυμίας. Η δίψα για καινούργιο, η ανάγκη για νέες ανεξερεύνητες πίστες, η φιλοδοξία για κάτι παρά πάνω ενεργοποιούνται. Αισθάνεσαι μετά από καιρό αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και είσαι έτοιμος/η για ανανέωση. Ήρθε ο καιρός να προχωρήσεις προς το μέλλον. Προστατεύεσαι και μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, να δρομολογήσεις το αύριό σου - έχεις την συμπαντική συμπαράσταση. Βεβαίως ο Δίας δεν είναι ατζέντης για να στείλει όλους τους Λέοντες στο Χόλιγουντ -αν και κάποιοι Λέοντες θα εμφανιστούν σε blockbusters- αλλά βρίσκει διεξόδους στους λαβυρίνθους, ανοίγει προοπτικές, διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες, εμφανίζει νέα πρόσωπα στην ζωή σου, δημιουργεί νέες προσδοκίες, φέρνει έρωτες, τον πελαργό, δαχτυλίδια και όρκους. Ε, τι άλλο θέλεις;

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ