Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

31/12/2014

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις
(7/12/13 - 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3-20/5)

Διαθέτεις τεράστια δύναμη και μαγνητισμό. Είσαι για πολλούς ταυτόχρονα γοητευτικός και απωθητικός επειδή σε αντιλαμβάνονται ως συναρπαστικό αλλά και επικίνδυνο, τόσο ακαταμάχητο όσο και ένα γυμνό μοντέλο που ποζάρει σε μεταξωτά σεντόνια τόσο ταμπού όσο κάποιος φυματικός που βήχει και φτύνει στο πρόσωπό τους. Ο Άρης στον Ζυγό ούτως ή άλλως είναι μια περίεργη εποχή για σένα. Είναι η εποχή που η εργασιακή σου πραγματικότητα δυσκολεύει, η επιθυμία να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις αυξάνεται, που οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα σου φαίνονται ασήκωτα, που η καθημερινότητα μπάζει από παντού. Σε αυτή την περίοδο που στην ψυχή σου κυκλοφορούν φαντάσματα που σου ψιθυρίζουν τις αποτυχίες σου, τα λάθη σου, που σου θυμίζουν τις διαψεύσεις που έχεις υποστεί, τους ανθρώπους που σε έχουν προδώσει ή εκείνους που εσύ εγκατέλειψες, που ενοχές και θυμός μπερδεύονται, η υπομονή είναι αναγκαία. Μέχρις ενός σημείου αυτή η ανασκόπηση είναι αναγκαία. Μετά από ένα σημείο και πέρα γίνεται επικίνδυνη. Δεν μπορείς να καταστρέφεις το σήμερα χτυπώντας το κεφάλι σου στο χθες. Έχοντας την τάση να αντιμετωπίζεις τα γεγονότα με διάθεση άσπρο-μαύρο και την απολυτότητα δυνάστη -με τις καλύτερες των προθέσεων φυσικά-, ξέρε ότι τώρα δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα.

Ναι, ναι, μπορείς να είσαι χαριτωμένα απόλυτος σε μια συγκέντρωση φίλων, ή να δραματοποιήσεις ένα γεγονός μόνο και μόνο για τη χαρά της αφήγησης, ή μπορεί να μετέχεις σε μία εργασιακή ίντριγκα για να δώσεις χρώμα στη ρουτίνα... Σε άλλες περιπτώσεις όλα αυτά μπορεί να περνούσαν ανώδυνα. Τώρα όμως τίποτα αμφιλεγόμενο δεν τυχαίνει της καλής υποδοχής των άλλων. Α και τώρα που σε δελεάζει ιδιαίτερα οτιδήποτε και οποιοσδήποτε σου απαγορεύεται, δεν είναι καλή ιδέα να ενδώσεις γιατί τα μυστικά σου δεν είναι ασφαλή.

Κρόνος - The Old Devil

Την τελευταία φορά που ήταν ο Κρόνος στον Σκορπιό ήταν μεταξύ 1982-85 και θα επιστρέψει σε 28-30 χρόνια. Αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο στη ζωή σου. Συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου στην εσωτερική και εξωτερική σου εξέλιξη. Υποχωρούν και εξαφανίζονται κομμάτια της ζωής σου που δεν έχουν πια αξία, αναλαμβάνεις νέους ρόλους και ευθύνες, γίνεσαι κύριος του εαυτού σου αναγνωρίζοντας και αντέχοντας τις δυσκολίες του κόσμου. Είναι η εποχή που αντιμετωπίζεις τις υπέρτατες ειρωνείες της ζωής και αποκτάς δύο σταγόνες σοφίας. Μήπως αντί να κρίνεις τους άλλους χρειάζεται να ρίξεις μια ματιά στον καθρέφτη;

Επίσης ίσως θα πρέπει να σκεφτείς γιατί επιτρέπεις σε ορισμένους ανθρώπους να σε καθοδηγούν, να σε χειραγωγούν, να σε εξουσιάζουν, ενώ αισθάνεσαι ότι σε καταπιέζουν υπερβολικά. Το καλό μέσα σε όλα αυτά είναι ότι ένα κομμάτι του παλιού σου στιλ που περιείχε γκρίνια και εμμονές για τελείως επουσιώδη πράγματα θα αντικατασταθεί από σταθερότητα, βάθος και ρεαλισμό. Σαφώς και αποτελεί μια περίοδο εσωστρέφειας. Είναι καιρός σοβαρότητας και ελάχιστης διασκέδασης. Προέχουν οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις χάρη ενός γάμου, της πατρότητας ή της μητρότητας, ή μιας επαγγελματικής θέσης που αναλαμβάνεις και σε εξελίσσει επαγγελματικά. Υπάρχουν και χωρισμοί, εργασιακές αντιξοότητες, επαγγελματικές ήττες, μοναξιά. Και είτε τα νέα είναι καλά είτε είναι δυσάρεστα υπάρχουν πάντα στην ατμόσφαιρα φόβοι, δισταγμοί, αμφιβολίες, μήπως, αν, καθυστερήσεις, αναβολές, θλίψη. Υπάρχουν διαστήματα που αισθάνεσαι αδύναμος/η και απογοητευμένος/η. Είναι περίοδοι που είσαι εσύ με τον εαυτό σου. Όπως όταν καθαρίζεις το κρεμμύδι φτάνεις στο τέλος να δακρύζεις, πρέπει να κατέβεις με κόστος στα κατάβαθα της ψυχής σου για να δεις ποιος είσαι και πού πας.

Ο Κρόνος χρειάζεται όρια και να δουλέψεις σκληρά για ρεαλιστικούς στόχους. Χρειάζεται να αντιληφθείς ότι κάθε επαγγελματικό τέλος, κάθε ερωτική ιστορία που καταρρέει, όπως και κάθε μακρόχρονη σχέση που τελειώνει, δείχνουν ότι ένα κεφάλαιο ζωής έπρεπε να τελειώσει για να ξεκινήσει το επόμενο. Στέγνωσε τα δάκρυα και προχώρα.
* Αφορά κυρίως Σκορπιούς γεννημένους από 8-22 Νοεμβρίου
+Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 16ο Σκορπιού - 0ο Τοξότη

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
-Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13-16/7/14)

Ο Δίας στον Καρκίνο κρατάει ανοιχτές τις πόρτες των ευκαιριών στις εκδόσεις, το νόμο, την εκπαίδευση, τις σπουδές, τη διαφήμιση και τις κάθε είδους δοσοληψίες με το εξωτερικό. Ο Δίας σε προστατεύει και από τους ασυνείδητους που προσπαθούν να κάνουν τη ζωή σου δύσκολη, ενώ διευκολύνει τις επαγγελματικές διασυνδέσεις και σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν εργασιακά. Η ζωή είναι περιπέτεια; ΝΑΙ, ο κόσμος που μπαίνεις και ζει καθημερινά δεν είναι και ο μόνος αληθινός. Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι, διαφορετικοί άνθρωποι και πολιτισμοί. Κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείς να ρισκάρεις μια μετακίνηση σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο. Ή απλά να μετακινηθείς σε μια άλλη γειτονιά ή περιοχή. Πολλοί Σκορπιοί επίσης θα μπουν στον πειρασμό να ερωτευθούν κάποιον/α που δεν μπορούν να έχουν, ή βρίσκεται μακριά, ή θα φύγει. Don’t.

-Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14-11/8/15)

Μερικά πιθανά σενάρια με τον Δία να διελαύνει τον Λέοντα: 1. Επαγγελματική αναγνώριση, επιτυχία, προαγωγή. 2. Επαγγελματικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση. 3. Αλλαγή στάτους με ένα γάμο, με μία διάκριση ή με μία βράβευση. 4. Άνθρωποι κύρους ή άνθρωποι με επιρροή σε βοηθάνε επαγγελματικά, συνεργάζονται μαζί σου, σε στηρίζουν ή λειτουργούν βοηθητικά. 5. Ξεκίνημα ως αφεντικό του εαυτού σου με μια δική σου δουλειά. 6. Ανακαλύπτεις τις επαγγελματικές επιθυμίες σου και τη δουλειά που θέλεις να κάνεις ή κάνεις στροφή προς κάτι που σου αρέσει περισσότερο ή εξελίσσεις μια παράμετρο της δουλειάς που βρίσκεις περισσότερο ενδιαφέρουσα. 7. Παίρνεις τα πέντε λεπτά διασημότητας (θετικής να υποθέσουμε;) απασχολώντας ένα μικρό κύκλο, ένα μεγαλύτερο ή τη χώρα. Κάθε φορά που μιλάμε για Δία χρειάζεται να υπενθυμίζουμε και την τάση του για υπερβολή και για απληστία. Μην πέσεις στην παγίδα να θεωρήσεις ότι η ζωή ή οι άλλοι σου χρωστάνε κάτι. Οι προσπάθειές σου, το ταλέντο σου, η ηθική σου και η τύχη σού ανοίγουν το δρόμο. Και η πίστη φυσικά ότι θα τα καταφέρεις.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ