Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

10/01/2016

Αφροδίτη ανάδρομη  στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)

Ο Λέοντας, που συμβολίζει τον 8ο ηλιακό σου οίκο, είναι πολύ σημαντικός από ψυχολογικής άποψης. Με την Αφροδίτη ανάδρομη σε αυτό θα κληθείς να επαναπροσδιορίσεις την αξία των σχέσεών σου και κυρίως να εξετάσεις πόσο σημαντική, σταθερή, ανθεκτική είναι η επαφή σου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου – δηλαδή μέσα στο ζευγάρι ή με ένα δύο ανθρώπους που επηρεάζουν την ψυχολογική ή επαγγελματική σου κατάσταση. Αυτή η διέλευση σε επηρεάζει σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό κομμάτι. Ο όγδοος οίκος είναι το σημείο που συγχωνευόμαστε με τους άλλους μέσα από τη βαθιά αγάπη, που μοιραζόμαστε με τους άλλους τις αξίες μας ή και τα χρήματά μας. Εδώ υπάρχει πνευματικότητα και μεταφυσική από τη μία πλευρά, οικονομικές συναλλαγές και σεξ από την άλλη. Άρα αυτοί είναι και οι τομείς που μπαίνουν στο στόχαστρο – θετικά όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε ορθή πορεία. Με σύμπνοια, αλληλοκατανόηση, τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμό, οικειότητα με αυτόν/ή που μας ενδιαφέρει και καλά οικονομικά νέα. 

Όταν η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη, τότε πιθανόν η διάθεση αλλάζει και έρχονται στην επιφάνεια ανασφάλειες, φόβοι, άγχη, πρωτόγονα ένστικτα κτητικότητας, ζήλειας. Κυριαρχεί το ανικανοποίητο και μια ακόρεστη πείνα για αισθήματα. Φυσικά και δεν είσαι διατεθειμένος/η να εγκαταλείψεις τίποτα από ό,τι σου δίνει ασφάλεια και ικανοποίηση. Πρόσεχε στη διάρκεια της ανάδρομης Αφροδίτης πού θα ξοδέψεις τα χρήματά σου, να μη δανείσεις αλλά ούτε να δανειστείς. Είναι μία από τις εποχές που πιθανόν να υπάρξει οικονομική αιμορραγία ή οι οικονομικές δοσοληψίες σου να έχουν προβλήματα ή σε τυχόν συνεταιρισμό σου να υπάρξουν διαφωνίες ή γκρίνιες. Γενικά το χρήμα που εξαρτάται από τους άλλους γίνεται προβληματικό.

Ναι, δεν χρειάζεται να καταπιέζεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το σεξ (που ενώ την εποχή της ορθής πορείας λειτουργεί, στην ανάδρομη φάση είναι πιθανόν να  μπλοκάρεται και να γίνεται θέμα) μόνο και μόνο επειδή αυτός/ή που είσαι μαζί δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει. Αν δεν του/της πεις, πώς θα ξέρει. Γιατί αν ξέρει και δεν, τότε το έργο αλλάζει.

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 
(16/7/14 - 11/8/15)

Ο Δίας στον Λέοντα σου μαθαίνει το εξής: τα καλά παιδιά πηγαίνουν στον παράδεισο, αλλά η κόλαση έχει πιο καυτό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον σου για τις δυνάμεις που κυβερνούν τις ψυχές των ανθρώπων έχει ήδη ξυπνήσει από το λήθαργο (ή έχει απελευθερωθεί από τους περιορισμούς που εσύ του είχες επιβάλει) και τώρα θέλεις να ανακαλύψεις πώς θα στύψεις κάθε ευχαρίστηση από τη ζωή και τους άλλους. Η σεξουαλικότητα είναι ένας τομέας που καλείσαι να εξερευνήσεις. Το σώμα διψάει και πεινάει για τρυφερότητα, χάδια και σεξ – δώσε του την απόλαυση. 
χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τα κοινωνικά πρέπει, τις απαγορεύσεις, τη σεμνοτυφία και την ντροπή: ό,τι συντελείται μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων και τους ευχαριστεί χωρίς να τους καταστρέφει, είναι καλό.

Η άλλη όψη του Δία στον Λέοντα είναι οικονομική. Μπορείς να επωφεληθείς από συνεταιρισμούς, δάνεια, επιδοτήσεις, κληρονομιές, διατροφές, έξτρα εισόδημα, μπόνους κ.λπ. Με λίγα λόγια οι άλλοι είναι διατεθειμένοι περισσότερο από άλλες εποχές να σου προσφέρουν οικονομική βοήθεια, να σε στηρίξουν οικονομικά ή να συνεισφέρουν σε μία επιχειρηματική σου προσπάθεια. 

Από μια άλλη πλευρά μπορείς να κάνεις επιτυχημένες αλλαγές στη ζωή σου, να αισθανθείς ότι κάθε αντιξοότητα, κάθε δυσαρέσκεια, κάθε εμπόδια μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ή μπορεί η ζωή σου να ξαναπάρει μπρος μετά από μια σοβαρή κρίση. Η ζωή αποκτάει αισιοδοξία, η δημιουργικότητα γίνεται εντονότερη, οι σχέσεις σου πιο συναισθηματικά πλούσιες. Το ηθικό σου ανεβαίνει. Μετράς, αξίζεις, είσαι ελκυστικός/ή. Ναι, υπάρχουν πολλοί που σε πλησιάζουν είτε για να συνεργαστούν μαζί σου είτε για να δεσμευτούν είτε για να κάνουν σεξ μαζί σου – τι ωραία τα τρία αυτά να βρισκόντουσαν σε έναν/μία. 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ