Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

10/01/2016

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)

Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον Λέοντα, που για σένα συμβολίζει την επιθυμία για απόδραση από την καθημερινότητα, τη λαχτάρα να ενωθούμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς, και είναι ο τομέας που περιέχει την αθέατη πλευρά της ψυχής, το παρελθόν με τα λάθη, τις ενοχές και τις τύψεις, αλλά και τη συμπόνια, την ανιδιοτελή αγάπη  και την ενσυναίσθηση. Η Αφροδίτη σε αυτή τη θέση που όταν είναι σε ευθεία πορεία λειτουργεί σαν άγγελος που σε προστατεύει και σε προσγειώνει στα μαλακά, όταν γυρίζει ανάδρομη σού δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτοί που αγαπάς δεν σε προσέχουν, ότι αδιαφορούν, ότι δεν νοιάζονται για σένα. Ή ότι η δουλειά σου σε στραγγίζει χωρίς να σε ανταμείβει. Ίσως η καθημερινότητα γύρω σου, με τους ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στις προσωπικές σου σχέσεις, καλύπτεται πίσω από ένα πέπλο δυσφορίας. 

Η πραγματικότητα γίνεται πολύ ρεαλιστική, πολύ πραγματική. Είναι στιγμές που το παρελθόν με τα λάθη που έχεις θα σε καταπιέζει, που το μυαλό θα σε στρέφει σε σκοτεινές σκέψεις, που η αυτοπεποίθηση θα χρειάζεται γερανό για να ανέβει και που το μόνο που θα σκέφτεσαι θα είναι να φύγεις, να φύγεις, να φύγεις κάπου που δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, καθήκοντα, προβλήματα. Πάρε ανάσα και σκέψου ότι είναι παροδικό. Πριν και μετά με την Αφροδίτη σε ευθεία πορεία αισθάνεσαι την αγάπη,  έχεις ειρήνη με τον εαυτό σου, είσαι δοτικός/ή και ανοιχτός/ή, με την έντονη επιθυμία η ζωή να είναι παραμύθι. Στην ανάδρομη φάση της αντί να πέσεις με τα μούτρα στο junk food και τα γλυκά σαν υποκατάστατο των αισθημάτων που λείπουν, πες μια καλή κουβέντα σε κάποιον που την έχει ανάγκη, στήριξε κάποιον δίπλα σου, άκουσε χωρίς να κρίνεις, αγάπησε λίγο παρά πάνω και η ψυχή σου θα αρχίσει να ζεσταίνεται. 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ