Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη είναι το ενδιάμεσο (υπόγειο και δύσκολο) διάστημα που χρειάζεσαι ώστε να υποδεχθείς τον κυβερνήτη σου Κρόνο εδώ στο σπίτι του στα τέλη του 2017. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις ό,τι δεν λειτουργεί πια στη ζωή σου. Ολόκληρα κομμάτια του εαυτού σου που είναι άχρηστα πρέπει να τα αφήσεις πίσω ακόμα κι αν η συνήθεια σε δυσκολεύει, η διστακτικότητα σε καθυστερεί και η εμμονή σου στο παρελθόν δεν σε διευκολύνει. Τρόποι συμπεριφοράς και λύσεις που ίσχυαν χθες, σήμερα εμποδίζουν την εξέλιξη της ζωής σου και σε κρατάνε πίσω. Ήδη αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι σχέσεις, προσωπική, συντροφική και οικογενειακή ζωή, εργασία και καθημερινές συνήθειες ξεθωριάζουν για να δώσουν τη θέση τους σε κάτι που δεν έχει όνομα ακόμα. Τέτοιου είδους διελεύσεις δημιουργούν εσωστρέφεια, εσωτερική αναζήτηση και συνεχείς σκέψεις για το πού βρίσκεσαι, ποιος είσαι, τι έχεις καταφέρει, πού έχεις αποτύχει με τη ζυγαριά να κλίνει προς τις δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις ταμείο τώρα, ούτε να απελπιστείς. Παρατήρησε και κατανόησε.

 

Ο Δίας στην Παρθένο από την άλλη πλευρά δείχνει φως, μέλλον, ανοιχτούς ορίζοντες. Η δουλειά σου έχει αποτελέσματα, οι σχέσεις σου μπορούν να είναι ισορροπημένες, η καθημερινότητά σου δυναμική. Μπορείς να δεις ολοκληρωμένη την εικόνα της ζωής σου, τη μεγάλη εικόνα και δυνατότητες όπως το εξωτερικό, σπουδές, μετακινήσεις, μεγάλες ιδέες, σημαντικές συναντήσεις, να αναζητήσεις συμμάχους ή να ερευνήσεις επαγγελματικές προοπτικές. Εάν σχετίζεσαι με εκδόσεις, μίντια, εισαγωγές εξαγωγές, δημόσιες σχέσεις, νομικά και εκπαίδευση, ταξίδια και σεμινάρια, γλώσσες, τότε μπορεί να είναι μια ιδιαίτερη χρονιά επέκτασης και δημιουργίας. Οι απόψεις σου και η οπτική σου γωνία διευρύνονται και πιθανόν σκέφτεσαι και οργανώνεις μια νέα δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

 

Όσο για τον Ουρανό στον Κριό οι αλλαγές έχουν στόχο την οικογένεια, τις σχέσεις με τους αγαπημένους και πολύ κοντινούς σου ανθρώπους και κατ’ επέκταση την επαγγελματική σου ζωή. Ίσως υπάρξουν ξαφνικές ανατροπές (πολλές φορές αναπάντεχες, άτσαλες και επώδυνες) που δείχνουν ότι χρειάζεται να προχωρήσεις αλλάζοντας ριζικά. Πρακτικά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποιες δομικές αλλαγές στο σπίτι σαν οίκημα, όπως επίσης για την πιθανότητα να αλλάξεις ξαφνικά σπίτι, να αγοράσεις ή να πουλήσεις. Ή μπορεί μια φαινομενικά ήρεμη οικογενειακή ζωή να απειλείται με ένα διαζύγιο, με μια κρίση, με την ανάγκη να μετακινηθεί αλλού. Ο Ουρανός δημιουργεί ρήγματα σε ό,τι σου δίνει ασφάλεια και σταθερότητα με αποτέλεσμα να νιώθεις προσωρινά ότι πατάς σε κινούμενη άμμο. Η επίπτωσή του όμως είναι να απαλλαγείς από συνήθειες και αντιλήψεις, ανθρώπους και στόχους που είχαν πάψει εδώ και καιρό να σου προσφέρουν ικανοποίηση. Η προσωρινή αναταραχή είναι πρελούδιο μιας ζωής πολύ περισσότερο προσαρμοσμένης με τις βαθύτερες επιθυμίες και επιδιώξεις σου.

 

*Άρης στον Σκορπιό (Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6). Πρόκειται για μια βοηθητική περίοδο που μπορεί να αφορά επαγγελματικές κινήσεις. Αντιλαμβάνεσαι τη σημασία των φίλων, θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί τους, επιθυμείς να συναναστρέφεσαι όποιους αισθάνεσαι δικούς σου ανθρώπους, να κάνεις παρέα ή να συναντάς όσους συμπαθείς επειδή μοιράζεστε ίδιες ιδέες και πιστεύω. Συνεργασία η λέξη κλειδί. Ερωτήματα: Πού στοχεύεις; Πού θέλεις να πας επαγγελματικά και τι κάνεις για αυτό; Ποια σχέδια έχεις κατά νου; Τι χρειάζεται να δρομολογήσεις; Και κάτι ακόμα: Ποιοι σε αγαπάνε; Ποιους αγαπάς; Πού βρίσκεσαι συναισθηματικά; Στην ανάδρομη φάση προστάτευσε τις φιλίες ή την ερωτική σου σχέση από τυχόν παρεξηγήσεις. Μην κάνεις τον κόκορα ή την ντίβα στην ομάδα γιατί η αντίδραση θα είναι δυσάρεστη. Περίμενε αναβολές και καθυστερήσεις ή διορθώσεις σε σχέδια και δουλειές.

 

*Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8-27/9. Ανάδρομος 17/4 - 27/5. Πρόκειται για μια δύσκολη διέλευση που ανακινεί σκοτεινά και ασυνείδητα κομμάτια του εαυτού, φόβους, άγχη, αγωνίες, ενοχές, τύψεις αλλά που δίνει τη δυνατότητα να μπεις στα παπούτσια του άλλου, να βοηθήσεις, να συμπαρασταθείς, να δείξεις ανιδιοτελή αγάπη, να κατανοήσεις, να αισθανθείς μέρος ενός μεγαλύτερου όλου, να συνειδητοποίησεις ότι όλοι ενωνόμαστε με όλους, ότι αλληλοεπηρεαζόμαστε, ότι συνδεόμαστε άμεσα. Οι συνειδητοποιήσεις έρχονται μέσα από δυσκολίες στις σχέσεις, την εργασιακή πραγματικότητα, πιθανές ατυχίες, εμπόδια ή αντιξοότητες, ή από τα αποτελέσματα προηγούμενων αποφάσεων και πράξεών σου. Είναι εποχή εσωστρέφειας, αλλά και έντονης διαίσθησης. Δεν έχει σημασία το αυτομαστίγωμα αλλά η συγχώρεση του εαυτού σου και των άλλων – συμφιλιώσου με το παρελθόν για να προχωρήσεις.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ