Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΔΙΔΥΜΟΙ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη, που αφορά τις διαπροσωπικές και μάλιστα τις συντροφικές σχέσεις, χρειάζεται και απαιτεί δέσμευση. Στη θετική του πλευρά δίνει σταθερότητα στις σχέσεις, διάρκεια, συντροφικότητα – παγιώνει μια σχέση με γάμο ή συγκατοίκηση, με αμοιβαία δέσμευση: είμαστε μαζί και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ο Κρόνος λειτουργεί ως δοκιμασία ή κρίση σε ένα ζευγάρι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο διαζυγίου, χωρισμού, ρήξης. Στις σχέσεις που τσεκάρονται αυτή την κρόνια περίοδο είναι και οι επαγγελματικές. Φαίνεται ότι σε αυτά τα χρόνια γίνονται φανερά τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών: ή υπάρχει αναγνώριση και εξέλιξη ή συνειδητοποιείς πού υπάρχει πρόβλημα, στασιμότητα ή τοίχος. Με τον Κρόνο στον Τοξότη δεν μπορείς να αποφύγεις κάποιες πολύ σοβαρές αποφάσεις που θα επηρεάσουν βαθιά τη ζωή σου τα επόμενα χρόνια.

 

Ενώ με τον Κρόνο η προσοχή σου είναι στραμμένη προς τα έξω προσπαθώντας να ανταπεξέλθεις σε επαγγελματικές σχέσεις, να σταθεροποιήσεις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν ή να διακόψεις άλλες, με τον Δία στην Παρθένο αναζητάς εσωτερική γαλήνη και ασφάλεια στο σπίτι, στην οικογένεια, κοντά σε ανθρώπους που αγαπάς. Ο Δίας λειαίνει ή κάνει πιο αιχμηρά τα θέματα που ανακύπτουν με τον Κρόνο. Προσθέτει τύχη, εντείνει την παρορμητικότητα ή δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες. Πρακτικά ίσως αυτή τη χρονιά υπάρχει η πιθανότητα παιδιού, όπως και μια πιθανή αγορά σπιτιού, ίσως αλλαγή κατοικίας, τόπου ή χώρας, ή το ενδεχόμενο να ανακαινίσεις το σπίτι που μένεις. Η διέλευση χαλαρώνει τυχόν εντάσεις ή τις φέρνει στην επιφάνεια για να αντιμετωπιστούν. Οι σχέσεις με τους γονείς επίσης δέχονται ευνοϊκές επιρροές και μπορεί να γίνουν πηγή διαφόρων ωφελειών. Είναι μια περίοδος που έχοντας εξασφαλίσει τη συμπαράσταση της οικογένειας μπορείς να προχωρήσεις αργά και σταθερά στην υλοποίηση των στόχων σου. Αν χειριστείς σωστά αυτή τη διέλευση δεν θα νιώσεις μόνος/η στο μέλλον. Η ασφάλεια είναι βασική σου ανάγκη και τώρα έχεις την ευκαιρία να τη θωρακίσεις.

 

Τα επαγγελματικά όνειρα και οι προσδοκίες, οι ελπίδες για το μέλλον, οι στόχοι, αλλά και οι φιλικές σχέσεις είναι τομείς που χρειάζεται να αλλάξουν δραστικά. Θέλεις να υιοθετήσεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής ή να μετατοπίσεις την επαγγελματική σου ζωή προς τα κάπου που να σου δίνει περισσότερη ικανοποίηση ή που σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες. Σκέψου το, αποφάσισε, υλοποίησε. Μπορείς να διευρύνεις τον κύκλο των φίλων, των συνεργατών, των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν ή των ομάδων που σε εκφράζουν. Παλιοί φίλοι μπορεί να σε εκπλήξουν με καινούργιες απόψεις και καινούργιοι να σε ενθουσιάσουν. Αν έχεις συντηρητικούς φίλους υπάρχει η πιθανότητα να νιώσεις εγκλωβισμένος/η από τη ρουτίνα με αποτέλεσμα να αναζητήσεις νέους που θα σου ανοίξουν καινούργιους ορίζοντες.

 

Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8 - 27/9. Ανάδρομος 17/4-27/5. Ο Άρης σε ένα κομβικό σημείο του χάρτη σου σε κάνει πρωταγωνιστή μιας εποχής που οι σχέσεις, οι σοβαρές, σημαντικές σχέσεις της ζωής σου χρειάζονται επαναξιολόγηση, επανεξέταση, δέσμευση. Η συντροφική/συναισθηματική σου σχέση έρχεται στην επιφάνεια ως πρόβλημα ή ως ανάγκη και επιθυμία εξέλιξης. Είναι εποχή που οι όρκοι ανανεώνονται, η σχέση ενεργοποιείται εκ νέου με ενθουσιασμό, ζωντάνια και ενδιαφέρον. Εκτός αν υπάρχουν θέματα κάτω από το χαλί, οπότε έρχονται στην επιφάνεια με σκηνές, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις που ξεπετάγονται σαν φουσκάλες σε κατσαρόλα που βράζει. Το ίδιο συμβαίνει πιθανόν και με μια επαγγελματική συνεργασία – αν περπατάει χωρίς τριγμούς μπορεί να εξελιχθεί αλλιώς υπάρχουν διαφωνίες ή παράπονα. Στην περίοδο κυρίως του ανάδρομου υπάρχει πιθανότητα ρήξης. Δεν έχει τόσο σημασία η επιτυχία αυτή την εποχή όσο η διάθεση συνεννόησης, σεβασμού του άλλου και η προσπάθεια να τα βρείτε μεταξύ σας. Όχι αποφάσεις εν θερμώ.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ