Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΖΥΓΟΣ

30/12/2016

Η θέση του Κρόνου στον Τοξότη αποτελεί μια περίοδο ενδιάμεση, που δεν σε επηρεάζει σημαντικά αλλά που στη διάρκειά της χρειάζεται χωρίς άγχος να προετοιμαστείς ώστε να αντιμετωπίσεις το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερω μετά από δύο περίπου χρόνια. Τι λέει λοιπόν ο Κρόνος στον Τοξότη; Ότι πρέπει καταρχάς να ενισχύσεις την επαγγελματική σου επάρκεια με σπουδές και γνώση και γλώσσες και σεμινάρια και ό,τι θεωρείς ότι προσθέτει στα προσόντα σου. Ύστερα ο Κρόνος έρχεται να τονίσει τη σημασία που έχει η καθημερινότητα και το στενό καθημερινό σου περιβάλλον – ο τρόπος που το μυαλό σου λειτουργεί, η συμπεριφορά σου, το στιλ που επικοινωνείς, μιλάς και ακούς τους άλλους, οι συνήθειές σου από μέρα σε μέρα. Σε αυτούς τους τομείς χρειάζεται να υπάρξουν βελτιώσεις και προσπάθεια – ό,τι χρήσιμο παγιώνεται, ό,τι άχρηστο ανασκευάζεται. Χρειάζεσαι με λίγα λόγια πνευματική ενηλικίωση: ό,τι λες και κάνεις να έχει σοβαρότητα, να είναι έγκυρο και να το εννοείς. Μπορεί να βιώσεις μοναξιά και δυσκολίες στην επικοινωνία, στις σπουδές ή στις σχέσεις σου με τους κοντινούς σου ανθρώπους –τίποτα μη ελέγξιμο, ή βαρύ– αλλά αυτές αποτελούν μέρος της ωριμότητας.

 

Η διέλευση του Δία στην Παρθένο είναι σημαντική, αν και δεν είναι τόσο ορατή όπως στα άλλα ζώδια. Ο Δίας εδώ ενεργοποιεί θετικά την πνευματική και αόρατη διάσταση της ζωής. Κομμάτια του εαυτού σου που φοβάσαι, σε αναστατώνουν ή θεωρείς τραυματικά, τώρα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις κατάματα χωρίς άγχος – αρχίζει η ίαση. Ό,τι συνέβη καλώς συνέβη, οπότε πας παρακάτω. Μέσα στην παράνοια και την κρίση που κυριαρχούν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους, με κατανόηση, τρυφερότητα, συμπάθεια και επιείκεια. Όπου μπορείς να δώσεις ένα χέρι δώσε το και η χάρη θα σου επιστραφεί. Σε συγκινεί ο πόνος που υπάρχει γύρω σου και νιώθεις μια βαθιά ανάγκη να βοηθήσεις όπως μπορείς. Αυτό το διάστημα υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον/α που θα λειτουργήσει σαν «πνευματικός δάσκαλος» ή είσαι εσύ που θα στηρίξεις συμβουλεύοντας κάποιον. Αυτή η διέλευση λειτουργεί προστατευτικά σε πρακτικό επίπεδο –δουλειά, υγεία, καθημερινότητα– αλλά έχει και μια μεταφυσική διάσταση: ο κόσμος δεν τελειώνει σε ό,τι βλέπουμε και αγγίζουμε.

 

Ο Ουρανός στον Κριό δοκιμάζει την αντοχή των σημαντικών σου σχέσεων: επαγγελματικών, συντροφικών και προσωπικών. Αν για παράδειγμα αντέχεις και υπομένεις ένα γάμο μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν παιδιά, για οικονομικούς λόγους ή επειδή υπάρχει συναισθηματική εξάρτηση, ο Ουρανός έρχεται για να τη τερματίσει – συνήθως σηματοδοτεί το τέλος ενός κενού γάμου ή μιας βαλτωμένης σχέσης. Αν επιμένεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την κρίση αγνοώντας τα σημάδια της παρακμής, είναι πιθανό να εμφανιστεί ένας τρίτος άνθρωπος για να διαλύσει το δεσμό, που έχει πέσει σε τέλμα. Ακόμα και αν η οποιαδήποτε σχέση δεν αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα, ο Ουρανός σηματοδοτεί την ανάγκη των αλλαγών ώστε να αποκτήσει ξανά ενθουσιασμό, σφρίγος και ικανοποίηση.

 

*Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Το χρήμα και η οικονομική σου ασφάλεια είναι τα θέματα αυτής της διέλευσης. Μπορείς να το εξασφαλίσεις, να το διαπραγματευτείς, να ανακαλύψεις πηγές εισοδήματος, να επεκταθείς, να διευρύνεις την γκάμα της δουλειάς σου, να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να το αυξήσεις αργότερα. Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να το ξοδέψεις παρορμητικά, να πληρώσεις υποχρεώσεις που δεν είχες σκεφθεί ή να κάνεις έκτακτα έξοδα. Πέρα από το πρακτικό κομμάτι είναι περίοδος που οι αξίες, η γνώμη, τα πιστεύω και η οπτική σου γωνία πιθανόν να συγκρούονται ή να διαφέρουν με των άλλων δημιουργώντας αντιθέσεις και προβλήματα συνεννόησης κυρίως στην ανάδρομη περίοδο. Άρα μην αγοράζεις παρορμητικά, κρύψε την πιστωτική κάρτα, μην επιμένεις εκεί που δεν υπάρχει περίπτωση να εισακουστείς, μην τσακώνεσαι για πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία αλλά είναι ζήτημα εγωισμού, μη δανείζεις, μη δανείζεσαι.

 

*Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8-27/9. Ανάδρομος 17/4 - 27/5. Είναι μια περίοδος κινητικότητας, μετακινήσεων/ή μετακόμισης, σπουδών, επικοινωνίας, που οι επαφές και τα ραντεβού πολλαπλασιάζονται, που μπορείς να οργανώσεις τις ιδέες και τις κινήσεις σου, που μπορείς να αναλάβεις την πρωτοβουλία να δεις χρήσιμους ανθρώπους ή να μιλήσεις για επαγγελματικά θέματα. Αν ασχολείσαι με οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας, με διδασκαλία ή δημόσιες σχέσεις, με εμπόριο ή γράψιμο και σπουδές ή με ό,τι έχει διανοητική βάση, είναι εποχή που διαθέτεις την ενέργεια ώστε να το διεκπεραιώσεις, να εξελιχθείς ή να δρομολογήσεις τα επόμενα βήματα. Πρόσεχε τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης, μην κλείνεις συμφωνίες, μην ξεκινάς οτιδήποτε καινούργιο, μην προσπαθείς να περάσεις τις απόψεις ή τις ιδέες σου γιατί πέφτουν σε άγονο έδαφος, μην επιμένεις στη δική σου γνώμη, ρίξε μια ματιά στο μέσο που κινείσαι, άσε για αργότερα αποφάσεις που σε δεσμεύουν.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ