Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΙΧΘΥΕΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη σηματοδοτεί μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο της ζωής σου που αφορά την καριέρα σου κατά κύριο λόγο αλλά και τη δημόσια εικόνα σου, το κοινωνικό σου στάτους, την αναγνώριση, τις φιλοδοξίες σου, ή αλλάζει τη ζωή σου με ένα γάμο, ένα παιδί, μια προαγωγή ή τη μεγάλη απόφαση να αναλάβεις εσύ την ευθύνη της επαγγελματικής σου ζωής. Δεν είναι εύκολη εποχή με την έννοια ότι ακόμα και στο καλό σενάριο μιας ευνοϊκής εξέλιξης αναλαμβάνεις υποχρεώσεις, καθήκοντα και ευθύνες που αισθάνεσαι να σε βαραίνουν και σε αγχώνουν, αλλά επίσης σε θέτουν υπό το αυστηρό βλέμμα αυτών που σου έδωσαν την ευκαιρία: χρειάζεται να αποδείξεις ότι αξίζεις, με δυο λόγια. Βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση η επαγγελματική σου ζωή να περάσει κρίση, να αναγκαστείς να αλλάξεις δουλειά, να ζεις υπό το φόβο μιας αρνητικής εξέλιξης, να σκεφτείς την εργασιακή σου επιβίωση και να παλέψεις για αυτήν. Φυσικά εξελίξεις που εξαρτώνται από τις επιλογές σου αφορούν και την προσωπική/οικογενειακή ζωή είτε σταθεροποιώντας σχέσεις και συντροφική ζωή είτε περνώντας μια κρίση που σε καλεί να επανεξετάσεις τη στάση σου ή τη στάση του άλλου/άλλων.

 

Ο Δίας έρχεται να διαμορφώσει και να εξελίξει όλα τα είδη των σχέσεων, στις οποίες περιέχεται και ο γάμος, η συγκατοίκηση, η συντροφικότητα. Αν και αυτή η διέλευση δεν σηματοδοτεί σίγουρα το γάμο, εντούτοις, αν υπάρχει ήδη, τον κάνει περισσότερο δυνατό και λειτουργικό, τον ανανεώνει ή σε κάποιες περιπτώσεις επιταχύνει το χωρισμό δημιουργώντας αίσθηση απελευθέρωσης και ανακούφισης. Είναι πάντως ανοιχτές οι νέες συναντήσεις με έναν τουλάχιστον σημαντικό άνθρωπο σε αισθηματικό, φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα μέσα να σε στηρίξουν ή μπορούν να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς. Ακόμα, υπάρχει η πιθανότητα μιας σχέσης με κάποιον/α που έχει τελείως διαφορετικό background από το δικό σου, που μπορεί να είναι ξένος/η ή να έχει σχέση με το εξωτερικό.

 

Με τον Ουρανό στον Κριό το θέμα ονομάζεται οικονομική αφάλεια. Δηλαδή; Μπορεί να υπάρξει μια οικονομική άνοδος ή πτώση, ή μπορεί να βγάλεις χρήματα από μία πηγή που δεν περίμενες. Η οικονομική σου κατάσταση είναι ασανσέρ: εκεί που έχεις, δεν έχεις, εκεί που δεν έχεις, έχεις. Σενάρια: εγκαταλείπεις μια δουλειά που αισθάνεσαι ότι σε κρατάει πίσω. Ξεκινάς με ενθουσιασμό κάτι δικό σου. Γίνεσαι freelancer.

 

Υπάρχει ρευστότητα και αβεβαιότητα με αυτή τη διέλευση γιατί ο Ουρανός εδώ σε ωθεί να βρεις νέους τρόπους έκφρασης, να ασχοληθείς και να επενδύσεις σε μια δουλειά που θα σε εκφράζει και θα συντονίζεται με τις επιδιώξεις σου. Αυτό σημαίνει ότι πιέζεσαι να ακονίσεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου για να ανταπεξέλθεις στους στόχους σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ξανακαθίσεις στα θρανία. Ή να ξεθάψεις ταλέντα που πάντα σε ενδιέφερε να χρησιμοποιήσεις και να αξιοποιήσεις.

 

Εάν ποτέ δεν σε ενδιέφερε ιδιαίτερα η οικονομική σου ασφάλεια τώρα σε ενδιαφέρει σοβαρά. Εάν στήριζες τη ζωή σου στην οικονομική σου ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη διάρκεια, ο Ουρανός έρχεται να σου ανατρέψει αυτή την πίστη. Χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που επέλεγες κι έπαιρνες αποφάσεις μέχρι τώρα.

 

*Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8-27/9. Ανάδρομος 17/4 - 27/5. Σημαντική περίοδος που ίσως έρθεις αντιμέτωπος/η με κρίσιμες αποφάσεις. Μην αφήσεις το άγχος και τους φόβους σου να θολώσουν την κρίση και την αντικειμενικότητά σου. Μην αφήσεις, κυρίως κατά την ανάδρομη περίοδο, τυχόν παρεξηγήσεις, ασυνεννοησίες ή μικροπροβλήματα να θεριέψουν από την ανασφάλειά σου – να θυμάσαι ότι κάθε σπάσιμο τώρα σε σχέσεις ή δουλειά θα είναι δύσκολο να διορθωθεί έπειτα. Ακόμα και σε περίπτωση απαιτητικών εργοδοτών, πελατών ή εριστικών συναδέλφων μη σηκώνεις το γάντι που σου πετάνε. Η συναισθηματική ζωή βρίσκεται σε ένα ντελικάτο σημείο –είτε είστε μαζί χρόνια είτε ξεκίνησε η σχέση πρόσφατα είτε πρόκειται να αποφασίσετε αν υπάρχει ενδεχόμενο κοινού μέλλοντος– να θυμάσαι ότι το κλίμα δεν ενδείκνυται για διαμάχες μεταξύ δύο εγώ που δεν υποχωρούν. Σε κάθε περίπτωση η σταθεροποίηση, βελτίωση, εξέλιξη της επαγγελματικής ζωής είναι το ζητούμενο με εξασφαλισμένη όσο το δυνατόν την οικογενειακή γαλήνη.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ