Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη συμβολίζει τη δουλειά και την εργασία. Όχι, δεν πρόκειται να βρεθείς χωρίς δουλειά και να είσαι μέρα πάρα μέρα άρρωστος. Όμως δυσκολεύει η δουλειά με την έννοια ότι χρειάζεται να δοθείς χωρίς να περιμένεις αναγνώριση και, ναι, είναι ανάγκη να προσέξεις το σώμα σου, τη διατροφή σου και να ελέγξεις την ποιότητα των καθημερινών συνηθειών σου. Χρειάζεσαι αντοχή, επιμονή, ιδρώτα και υπομονή για να σταθεροποιηθείς εργασιακά. Χρειάζεται ψυχραιμία όταν εργασιακά πέφτεις σε κύματα, όταν έρχεσαι σε επαφή με αναίσθητα αφεντικά ή τρελαμένους πελάτες. Είτε χτίζεις τη δική σου επιχείρηση είτε υπηρετείς τους στόχους κάποιου άλλου ή δουλεύεις με προοπτικές εξέλιξης, να θυμάσαι ότι η απόδοσή σου παρακολουθείται, κρίνεται, καταχωρείται. Ή και αλλιώς: χτίζεις την εργασιακή σου πραγματικότητα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

 

Ο Δίας αυξάνει τις επικοινωνιακές σου ικανότητες. Έχεις την ευκαιρία να εξελιχθείς διαλέγοντας να σπουδάσεις, να προσθέσεις ή να μάθεις κάτι που θα σου χρησιμεύσει ή θα δημιουργήσει διεξόδους στην επαγγελματική σου ζωή. Οι σχέσεις με τα αδέλφια σου και τους συγγενείς βελτιώνονται και είναι πολύ πιθανό κάποιος από αυτούς να σε υποστηρίξει οικονομικά. Η σημαντική συνεισφορά του Δία έγκειται στη διανοητική σου ωριμότητα. Η σκέψη σου γίνεται ευέλικτη, τα σχέδια σου αρχίζουν να δρομολογούνται, η επικοινωνία σου με τους άλλους γίνεται ουσιαστικότερη και βελτιώνεται σημαντικά. Ο κόσμος σου μεγαλώνει, επεκτείνεται, θέλεις να μετακομίσεις, να αλλάξεις σπίτι, να ταξιδέψεις. Αν ασχολείσαι με μίντια, εκδόσεις και επικοινωνία, είσαι δάσκαλος, κάνεις δημόσιες σχέσεις ή έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο κ.λπ. τότε αυτή είναι μια χρονιά εξέλιξης και επέκτασης.

 

Με τον Ουρανό στον Κριό η φαγούρα που νιώθεις για αλλαγές μπορεί να έχει σαν επίκεντρό της την επαγγελματική σου ζωή. Αυτό σημαίνει ότι είσαι έτοιμος/η από το να αλλάξεις κατεύθυνση επαγγελματικά μέχρι να ανανεωθείς επαγγελματικά προσθέτοντας, τροποποιώντας, ενισχύοντας την παρούσα εργασιακή σου κατάσταση. Ακόμα και ο τρόπος που εκφράζεις την προσωπικότητά σου ή το κοινωνικό σου στάτους, η φήμη σου ή και το ίδιο το επάγγελμα, μπορεί να υποστούν εντυπωσιακές αλλαγές. Ό,τι δεν προσφέρει προοπτική, εξέλιξη ή έχει λιμνάσει χρειάζεται ανανέωση. Επίσης δεν μπορείς να αντέξεις εργοδότες, αφεντικά, γονείς, πρόσωπα εξουσίας ή όποιον επεμβαίνει στη ζωή σου θεωρώντας ότι ξέρει το καλό σου, ή απλώς γιατί σε βρίσκει του χεριού του ή επειδή πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι. Τίποτα ωστόσο δεν πρέπει να γίνεται με βιασύνη και παρορμητισμό γατί η αντίδραση θα είναι έντονη. Μην αποφεύγεις το καινούργιο, ενσωμάτωσέ το σε ό,τι ήδη κάνεις.

 

*Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Είναι μια εποχή που αισθάνεσαι καλά στον εαυτό σου, που μπορείς να εκφραστείς, να δημιουργήσεις, να ερωτευθείς, να διασκεδάσεις, να τεθεί το ζήτημα της μητρότητας ή να νιώσεις ικανοποιημένος/η με τα παιδιά σου, να εξασκήσεις τα χόμπι σου, να πέσεις με τα μούτρα στα σπορ, να κάνεις πρωταθλητισμό στο σεξ, να νιώσεις ζωντανός/ή εκτιμώντας τη ζωή σε όλες τις διαστάσεις της. Είναι εποχή που μπορείς να κυνηγήσεις τον έρωτα ή να αναθερμάνεις τη σχέση σου. Ρομαντισμός, δημιουργικότητα, ευχαρίστηση, επιθυμία για ό,τι κάνει τη ζωή μοναδική και υπέροχη. Αυτό το πάθος και η χαρά υποχωρούν στην ανάδρομη φάση του Άρη: γκρίνια, δυσφορία, ανικανοποίητο, αντιδράσεις που δεν σου αρέσουν, ευθιξία, φεστιβάλ κυκλοθυμίας, δυσαρέσκεια, πιθανές σκηνές, πείσματα, εκνευρισμοί – το σουφλέ κάθεται, αλλά μην τρελαίνεσαι. Ανάδρομος είναι, θα περάσει, μην κάνεις την τρίχα τριχιά.

 

*Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8 - 27/9. Ανάδρομος 17/4-27/5. Ούτως ή άλλως είναι μάλλον άχαρη περίοδος: έντονοι εργασιακοί ρυθμοί, πιεστική καθημερινότητα με πρακτικές υποχρεώσεις, προσπάθειες εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και διορθωτικών κινήσεων της δουλειάς σου, ανάγκη να κοιτάξεις το σώμα και την υγεία σου. Οπότε στην ανάδρομη περίοδο απόφυγε να μπλεχτείς σε ενδοεργασιακές διενέξεις, προσπάθησε να μη φρικάρεις όταν σου φορτώνουν δουλειές που δεν είναι δικές σου ή οι απαιτήσεις των από πάνω είναι παράλογες ή αυταρχικές, διαφύλαξε την υγεία σου, μην αναλαμβάνεις παρά πάνω δουλειές και υποχρεώσεις που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και όταν νιώθεις απογοήτευση, θυμό ή ανησυχία ασχολήσου με κάτι που σε ηρεμεί – είτε είναι βόλτα, άσκηση, παρέα ή απενεργοποίηση του κινητού.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ