Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΚΡΙΟΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη κάνει θετική όψη με τον Ήλιο σου προετοιμάζοντάς σε ουσιαστικά για την κρίσιμη και σημαντική περίοδο της ζωής σου, όταν περάσει από τον Δεκέμβριο του 2017 στον Αιγόκερω. Μέχρι τότε ουσιαστικά ετοιμάζεσαι: χτίζεις δηλαδή την επαγγελματική σου ζωή, τη σταθεροποιείς, ακονίζεις και προσθέτεις στα εργασιακά σου προσόντα, δημιουργείς συμμαχίες και χρήσιμες επαφές, μεριμνάς για το επαγγελματικό σου αύριο με σοβαρότητα. Μην αφήσεις τίποτα στην τύχη και στο «άσε και βλέπουμε». Προσοχή στις προσωπικές σου σχέσεις. Απόφυγε το φανατισμό, την ισχυρογνωμοσύνη και τα δικαστήρια.

 

Κι ενώ ο Κρόνος σε προετοιμάζει για τη μεγάλη μάχη, αργότερα ο Δίας σε αντιστάθμισμα σου στέλνει ευεργετικές επιρροές στον τομέα της εργασίας και της υγείας. Έχοντας στις αποσκευές σου την αίσθηση του καθήκοντος, των υποχρεώσεων και των ευθυνών σου απέναντι στη δουλειά, ο Δίας σε βοηθάει να εξελιχθείς. Οι εργασιακές συνθήκες πιθανόν καλυτερεύουν, μια νέα εργασία –αν ψάχνεσαι– έρχεται, η απόδοσή σου ανεβαίνει, κερδίζεις την εμπιστοσύνη των ανωτέρων σου, η εργασιακή θέση σου εδραιώνεται μετ’ επαίνων. Ο Δίας εδώ δεν υπόσχεται προαγωγή, αλλά βάζει παρακαταθήκες για το αύριο. Όσον αφορά στην υγεία είσαι σε φόρμα, αν και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στις υπερβολές. Εάν για κάποιους λόγους το σώμα πρέπει να συνέλθει, ή να αναρρώσει, ο Δίας επιταχύνει θεαματικά την ίαση.

 

Ο Ουρανός στο ζώδιό σου αλλάζει δραστικά τις σχέσεις σου με τους άλλους και με τον κόσμο γενικότερα. Τρόποι συμπεριφοράς και αντιλήψεις που σε εγκλώβιζαν αλλάζουν. Θέλεις ενθουσιασμό, δράση, καινούργιους ανθρώπους, νέες σχέσεις. Οι περιορισμοί και τα πρέπει που πιθανόν αισθανόσουν σαν κορσέ δεν είναι πια αποδεκτοά. Μια ικανοποιητική σχέση, ένας γάμος ή μια επαγγελματική συνεργασία μπορεί να ταρακουνηθούν, αλλά να αντέξουν. Αν όμως δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πια, ή δεν υπάρχει η διάθεση για δραστικές αλλαγές, τότε θα καταρρεύσουν ξαφνικά. Έχεις ανάγκη από ελευθερία, χρειάζεσαι αλλαγές, δεύτερες ευκαιρίες, καινούριες ανακαλύψεις και προορισμούς, επανεκκίνηση.

 

*Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Ο Άρης σε αυτή τη θέση σημαίνει για σένα επιθυμία για οικειότητα και βαθιά αισθήματα, έντονη σεξουαλικότητα και τα οικονομικά σου που εξαρτώνται από τους άλλους. Άρα στη θετική του πλευρά ο Άρης ενεργοποιεί την έκφραση της τρυφερότητας και των επιθυμιών που χρειάζονται ένα αντικείμενο για να διοχετευτούν και για να υπάρξει ανταπόκριση – θες δυνατές σχέσεις, δηλαδή. Επίσης είναι περίοδος που έρχονται στην επιφάνεια θέματα οικονομικών συνεργασιών, συνεταιρισμών ή των κοινών οικονομικών μέσα στο ζευγάρι. Στη δυσάρεστη εκδοχή του (και κυρίως κατά την ανάδρομη εποχή του) δημιουργεί ένταση και συγκρούσεις στις σχέσεις με οποιαδήποτε αιτία ή με αιχμή την οικονομική κατάσταση. Οι οικονομικές υποχρεώσεις γίνονται πιεστικές, με έκτακτα έξοδα, δάνεια ή υποχρεώσεις. Πιθανόν να υπάρξει κάποιου είδους κρίση – ή τέλος. Θυμήσου ότι οι πράξεις και οι αντιδράσεις σου δεν μπορούν να μην υπολογίζουν τους άλλους και τις συνέπειές τους σε αυτούς.

 

*Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8 - 27/9. Ανάδρομος 17/4-27/5. Ευνοϊκή θέση. Υπάρχει ενθουσιασμός και διάθεση να εξερευνήσεις καινούργια εδάφη που θα σου προσφέρουν νέα επαγγελματική ώθηση ή που απλώς θα ικανοποιήσουν την επιθυμία για κάτι διαφορετικό ή καινούργιο. Ό,τι σχετίζεται με γνώση, μόρφωση, σπουδές, ταξίδια, εκδόσεις, διαφήμιση, ίντερνετ, εξωτερικό, γλώσσες, μετακινήσεις-μετακομίσεις, επικοινωνία, σημαντικές επαφές, αποτελεί πεδίο ενδιαφέροντος. Στην ανάδρομη περίοδο υπάρχει ανησυχία, εκνευρισμός, φανατισμός στις απόψεις, δυσανεξία στις διαφορετικές γνώμες, καθυστέρηση, ασυνεννοησία – χρειάζεται προσοχή και όχι βιαστικές αποφάσεις.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ