Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΛΕΩΝ

30/12/2016

O Κρόνος στον Τοξότη είναι σαφής: στον τομέα που συμβολίζει τον έρωτα, τα παιδιά και τη δημιουργικότητα σε όλες τις παραλλαγές τους, αναλαμβάνεις να πάρεις σοβαρά μια ερωτική ιστορία σταθεροποιώντας την, αποδεχόμενος τη δέσμευση, ή να υλοποιήσεις τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες σου, να δημιουργήσεις κάτι που να έχει αξία και σε εκφράζει και να δεις πολύ σοβαρά το θέμα παιδί και την ανατροφή του. Το να ανεβάζεις τα στάνταρντς σου σε δυσθεώρητα ύψη ή να μην προσπαθήσεις, επιμείνεις σε μία σχέση επειδή φοβάσαι ότι θα σε εγκαταλείψουν ή επειδή πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ενός καλύτερου/ης συντρόφου δεν αποτελούν σοβαρές δικαιολογίες. Άρα αν είσαι μόνος/η στόχος της ερωτικής ζωής είναι η σταθερότητα, η διάρκεια και το κοινό μέλλον και όχι η στιγμιαία παραζάλη και ο ενθουσιασμός ή το σε είδα, σε πολιόρκησα, σε κατέκτησα και πάμε για άλλα. Ευθύνη και περιεχόμενο αναζητάς, αν αναζητάς. Αλλιώς στρέψε την προσοχή σου στην επαγγελματική ζωή που φαίνεται να έχει και παρόν και μέλλον, αν έχεις ένα στόχο να κυνηγήσεις.

 

Ο Δίας ευνοεί την οικονομική σου ευημερία και ασφάλεια, την αύξηση του εισοδήματός σου και επίσης είναι πιθανόν να σου προσφέρει αυτοπεποίθηση μέσα από τις επαγγελματικές σου επιλογές. Αν το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στην απόκτηση υλικών αγαθών, τότε αυτός είναι ο τομέας που θα προσπαθήσεις να καλυτερεύσεις. Αν έχεις πνευματικές ανησυχίες, αναζητάς τις αξίες που διαμορφώνουν τη ζωή σου, ψάχνεις το νόημα σε ό,τι κάνεις, τότε σε αυτή τη πλευρά θα επιμείνεις. Στην περίοδο του Δία στην Παρθένο είναι αναγκαίο να καλλιεργήσεις τα ταλέντα σου και τις δυνατότητές σου ώστε να εξελιχθείς εργασιακά ή να ανοίξεις μια καινούργια διέξοδο, αν η δουλειά που κάνεις δεν έχει παρόν και μέλλον, ή για να διευρύνεις τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες. Άρα χρειάζεται να σκεφτείς καθαρά τους στόχους που έχεις βάλει και να δεις τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να τους καταφέρεις. Παρόλα αυτά οι υλικές ανέσεις που έρχονται σε αυτή την περίοδο είναι πηγή απόλαυσης. Είναι επίσης εποχή που πιθανόν αγοράζεις σπίτι ή οτιδήποτε σε ευχαριστεί, ή συμπληρώνεις την εικόνα της ποιότητας που έχεις στο μυαλό σου. Είναι ωστόσο και περίοδος για να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που προσθέτει στην αυτοεκτίμησή σου ώστε να το καλλιεργήσεις, να το διευρύνεις, να το αναπτύξεις.

 

Η διέλευση του Ουρανού στον Κριό προϋποθέτει ανοιχτό μυαλό και ευρύτητα πνεύματος. Οι σκέψεις σου, οι απόψεις σου, η οπτική σου, οι πεποιθήσεις σου χρειάζονται ανανέωση. Χρειάζεται να τροποποιήσεις, εμπλουτίσεις και ανακαλύψεις ό,τι θα σε βοηθήσει να δώσεις νόημα στη ζωή σου. Συμβαίνουν γεγονότα που δείχνουν ότι οι αντιλήψεις σου χρειάζονται φρεσκάρισμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αξία τα πιστεύω σου αλλά ότι πρέπει να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα. Είναι κατάλληλη εποχή για να αρχίσεις, να συνεχίζεις ή να συμπληρώσεις σπουδές, να ξεκινήσεις σεμινάρια, να βελτιώσεις τις τεχνικές της δουλειάς σου. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μια μοιραία συνάντηση που μπορεί να εξελιχθεί ερωτική, επαγγελματική ή φιλική σχέση ή σχέση δάσκαλου/μαθητή, μια αλλαγή τόπου διαμονής ή μια μετακίνηση στο εξωτερικό, αλλάζουν τη ζωή σου εντελώς. Τόλμα να κάνεις πράγματα που σε ζωντανεύουν.

 

*Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Ο Άρης στον Σκορπιό είναι μια ούτως ή άλλως δύσκολη θέση. Η αιτία για τις ψυχολογικές διακυμάνσεις μπορεί να είναι ένα οικογενειακό πρόβλημα, μια επαγγελματική κρίση, οικονομική δυσκολία, έκτακτα έξοδα για το σπίτι και τη συντήρησή του, ή μια προσωπική κρίση επειδή δεν είσαι ικανοποιημένος/η με τις επιλογές και το δρόμο που έχεις πάρει. Έτσι στη διάρκεια της ορθής πορείας του Άρη προσπαθείς να εξασφαλίσεις μια προστατευμένη οικογενειακή ή προσωπική/συναισθηματική ζωή δίνοντας επαγγελματικούς αγώνες ή επιχειρώντας να συνεννοηθείς με τους ανθρώπους που αγαπάς, όχι χωρίς ένταση ωστόσο ή τριβές, ενώ στην ανάδρομη φάση του επικρατεί ανησυχία και εκνευρισμός, και νιώθεις ότι υπάρχει αντίθεση –φανερή ή καλυμμένη– σε ό,τι κάνεις. Είτε τα θέματα που αντιμετωπίζεις είναι οικιακά –συντήρηση του σπιτιού– ή σχετίζονται με τις αντιδράσεις των άλλων –δικών σου ανθρώπων ή από το χώρο της δουλειάς σου– το ζήτημα είναι ότι βρίσκεσαι σε μια εύθραυστη εποχή που χρειάζεται να επιστρατεύσεις ψυχραιμία, συμπάθεια, διαλλακτικότητα, αφήνοντας να πέφτουν χάμω φράσεις ή συμπεριφορές που, αν αντιδράσεις, οδηγούν κατευθείαν σε παρεξήγηση.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ