Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη σε επηρεάζει άμεσα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διέλευση που σε πιέζει να στρέψεις την προσοχή σου στον τομέα που αφορά την οικογένεια, το σπίτι, την ψυχολογική και συναισθηματική σου ασφάλεια, ή και κάποιον από τους δύο γονείς, πιθανόν τον πατέρα. Η γκάμα των επιπτώσεων αυτής της διέλευσης εκτείνεται από την απλή αναδιοργάνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος μέχρι την πλήρη ανασυγκρότηση των προσωπικών σχέσεων. Το σπίτι μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο με τα χρέη του, τις επιδιορθώσεις του, τις ευθύνες του. Αυτή την περίοδο μπορεί η οικογένεια να συμπληρωθεί από ένα παιδί, να συσφιχτούν οι συναισθηματικές σχέσεις, να χρειάζεται να στηρίξεις κάποιον δικό σου άνθρωπο είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά. Ή επίσης μπορεί η οικογένεια ή μια σημαντική σου σχέση να μπει σε φάση κρίσης ώστε ή να αναγεννηθεί ή να λήξει. Προσωπικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί έρχονται στην επιφάνεια σηματοδοτώντας την ανάγκη για καθαρισμό του «εσωτερικού σου σπιτιού». Ο τομέας της καριέρας επίσης μπορεί να πιεστεί, με την έννοια ότι χρειάζεται να ρίξεις όλη την προσοχή σου σε αυτήν ώστε να δεις αν έχεις παρόν και μέλλον ή πρέπει να πάρεις αποφάσεις για δομικές αλλαγές σε αυτήν.

 

Ο Δίας είναι εδώ ανοίγοντας ένα καινούργιο δωδεκαετή κύκλο ανάπτυξης και εξέλιξης. Με τον Δία στο ζώδιό σου οι πιθανότητες να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά αυξάνονται. Πιθανόν αισθάνεσαι ότι το ειδικό σου βάρος μεγαλώνει, ότι πιάνεις τόπο, είσαι ορατός/ή, έχεις περισσότερες ευκαιρίες ή μία ευκαιρία δίνει νέα ώθηση στη ζωή σου. Ενώ με τον Κρόνο υπάρχουν στιγμές που νιώθεις φόβο, άγχος και απαισιοδοξία, με τον Δία μπορείς να πιστεύεις ότι ο κόπος και οι προσπάθειές σου θα αναγνωριστούν. Παρόλα τα πρόσεχε και τα εμπόδια του Κρόνου είναι μια χρονιά που χρειάζεται να ανοιχτείς επαγγελματικά, που μπορείς να ξεκινήσεις οτιδήποτε σημαντικό, που μπορείς να ρίξεις το σπόρο που θα ριζώσει μια καινούργια πραγματικότητα. Παρωχημένες ιδέες, προκαταλήψεις και παιδικές αντιδράσεις σβήνουν – τώρα βλέπεις τον κόσμο και τους άλλους με νέο βλέμμα. Πρόσωπα, χρήματα και δουλειές έρχονται είτε άμεσα είτε έμμεσα είτε ξεμπλοκάρονται. Αυτή η χρονιά είναι σημαντική και σε προσωπικό επίπεδο, αφού οι σχέσεις και οι συναντήσεις με καινούργιους ανθρώπους λειτουργούν ευνοϊκά. Η αυξημένη αυτοεκτίμηση διευρύνει την γκάμα των δραστηριοτήτων σου. Όλα είναι δυνατά και όλα μπορούν να συμβούν – με τη δική σου συμβολή φυσικά.

 

Ο Ουρανός ζητάει δυναμικές αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή φέρνοντάς ξαφνικές αλλαγές. Απαγορεύσεις που επέβαλες στον εαυτό σου ή σου έχουν επιβληθεί από άλλους τώρα γίνονται αφόρητες. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι οικονομικές συνεργασίες ή τα χρήματα που μοιράζεσαι και διαχειρίζεσαι με τους άλλους, το σύντροφο π.χ. ή το συνεταίρο. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επηρεαστείς από την αλλαγή οικονομικού στάτους του συντρόφου σου ή του συνεταίρου σου ευνοϊκά ή δυσάρεστα. Επίσης είναι πολύ πιθανή μια κληρονομιά ή ένα χρηματικό ποσό που έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Από την άλλη απόφυγε όσο γίνεται να εξαρτάσαι οικονομικά από κάποιον άλλο, π.χ. από τράπεζες – προσοχή και στην εφορία. Η διέλευση του Ουρανού μπορεί να φέρει και μια σχέση που έχει σεξουαλικό ενθουσιασμό, εγγύτητα, πάθος, αλλά που κρατάει όσο ένα σπίρτο.

 

Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8-27/9. Ανάδρομος 17/4 - 27/5. Ο Άρης στον Τοξότη σηματοδοτεί μια έντονη περίοδο που έχει ως αιχμή την οικογένεια, την ψυχολογική σου κατάσταση, τα πρόσωπα που αγαπάς και σε επηρεάζουν επαγγελματικά ή το σπίτι ως οίκημα. Το ζήτημα που τίθεται είναι ποιες είναι οι προτεραιότητές σου αυτή την εποχή, πού θα ρίξεις το βάρος σου, πού θέλεις να πας και με ποιους. Πιθανόν να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τη στήριξη που θέλεις κι αυτό δημιουργεί απογοήτευση και θυμό που φτάνουν σε σημείο βρασμού κατά την ανάδρομη περίοδο του Άρη. Έχε υπόψη σου ότι στην καλύτερη περίπτωση χρειάζεται να χτίσεις –μια οικογένεια, μια σχέση, μια επαγγελματική ζωή– και στη δύσκολη περίπτωση χρειάζεται να διορθώσεις, διευθετήσεις, περισώσεις ή και να εγκαταλείψεις. Σημασία έχει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, να ρίξεις γέφυρες με όσους σε ενδιαφέρουν και να μην αφήσεις το φοβισμένο παιδί μέσα σου να δημιουργήσει αναταραχή, σκηνές και απαιτήσεις που δεν θα συμμαζεύονται με τίποτα.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ