Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος στον Τοξότη σε μαθαίνει τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα. Ποιες είναι οι αξίες σου σε ηθικό, ψυχολογικό, υλικό και πνευματικό επίπεδο. Εάν το χρήμα είναι αυτοσκοπός, τότε είναι πιθανόν να βιώσεις οικονομικά προβλήματα ή μία οικονομική κρίση. Αν όχι, αν το χρήμα είναι ένα μέσο που σου προσφέρει ασφάλεια και το χρησιμοποιείς για να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες που έχεις, τότε οι περιστάσεις δεν είναι αρνητικές. Αυτό που έχει σημασία είναι η ανακάλυψη του εαυτού σου πέραν των χρημάτων. Τι πιστεύεις για σένα και τους άλλους; Τι αξίζει στη ζωή σου; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν ξεχωριστό/ή; Τι προσόντα θα ’θελες να έχεις; Ποια είναι τα ταλέντα που θέλεις να καλλιεργήσεις; Τι θεωρείς ότι σε κάνει ελκυστικό/ή; Τι σε έλκει στους άλλους; Ποιος είναι ο βαθμός αυτοεκτίμησής σου; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα επανέρχονται με πολλές αφορμές που ίσως στο επίκεντρό τους να έχουν το χρήμα. Το άγχος για την οικονομική σου κατάσταση όντως υπάρχει. Όπως και η από καιρό σε καιρό απαισιοδοξία για τις ανθρώπινες σχέσεις που βασίζονται στο ποιος έχει τι. Όπως και οι κρίσεις αυτοπεποίθησης. Αντίδοτο η οργάνωση των οικονομικών, η διεύρυνση της δουλειάς σου, τα πάρα πάνω προσόντα που χρειάζεται να αποκτήσεις ώστε να είσαι δελεαστικός επαγγελματικά και κυρίως η αναθεώρηση, αναδιαμόρφωση των αξιών σου.

 

Με τον Δία στην Παρθένο οι ελπίδες, οι στόχοι και οι προσδοκίες για το μέλλον έρχονται με δύναμη στο προσκήνιο. Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στις επιδιώξεις της ζωής σου, ενώ υπάρχει και η περίπτωση να ενεργοποιηθείς σε μια ομάδα επειδή συνειδητοποιείς πόσο σημαντικές είναι οι κοινές προσπάθειες. Δεν ενδείκνυται αυτή τη χρονιά να ξεκινήσεις κάτι μόνος/η σου. Χρειάζεσαι πολλούς ανθρώπους γύρω σου, αφού δουλεύοντας ομαδικά μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου. Οι φίλοι σε στηρίζουν και σε βοηθάνε (όπως και αυτοί που συνεργάζεσαι) και οι πιθανότητες να συναντήσεις και καινούργιους που θα είναι δίπλα σου στο πέρασμα του χρόνου είναι μεγάλες. Με τον Δία να τονίζει τον ιδεαλισμό σου μπορεί να ασχοληθείς ενεργά με τη βελτίωση της κοινωνίας και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα προσπαθήσεις να κάνεις αλλαγές που αφορούν τις σχέσεις σου. Μπορείς να αναζητήσεις χαρά και ικανοποίηση σε δραστηριότητες που σε γεμίζουν, να ανακαλύψεις τον έρωτα στις παρέες ή να διαπιστώσεις ότι με το/τη σύντροφό σου σε δένουν περισσότερα πράγματα από ό,τι φαντάζεσαι.

 

Η εργασία ανήκει στους τομείς που επηρεάζεται από τον Ουρανό στον Κριό. Όπως και το σώμα και η καθημερινότητα. Η αλλαγή δουλειάς είναι από τα πιθανά σενάρια, όπως και η αλλαγή μέσα στην ήδη υπάρχουσα δουλειά, ή σου δίνεται η ελευθερία να τρέξεις δικές σου πρωτοβουλίες και δράσεις. Επίσης μπορεί να βαρεθείς μια δουλειά χωρίς προοπτικές και να αναζητήσεις αλλού διέξοδο ή να δημιουργήσεις μια δική σου δουλειά. Ίσως επίσης είναι καιρός για να ανανεώσεις, βελτιώσεις, εκσυγχρονίσεις τη δουλειά σου. Ακόμα: Ο Ουρανός απαιτεί αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας και στροφή σε ό,τι αφορά τον προσωπικό σου χρόνο. Αν συνεχίσεις να καταπιέζεσαι σε μια δουλειά που δεν σου δίνει καμία δυνατότητα εξέλιξης και δεν συνειδητοποιήσεις ότι σε επιβαρύνει ψυχολογικά, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιδράσει το σώμα σου αρνητικά. Το σώμα και η υγεία επίσης επιτάσσουν έναν περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

 

*Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Είναι διάστημα έντονης ενέργειας και έντασης που στη θετική του εκδοχή μπορεί να σημαίνει αποφασιστικότητα ώστε να εξελιχθούν ή να διευθετηθούν επαγγελματικές επιδιώξεις ή να ξεκαθαρίσουν θέματα σχέσεων. Στην αρνητική εκδοχή υπάρχουν εμπόδια, αντιδράσεις, προσκόμματα ή καθυστερήσεις, αναποδιές και παρεξηγήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις. Έτσι ενώ στην περίοδο της ορθόδρομης πορείας μπορείς να τρέξεις τα επαγγελματικά σου, να ανοιχτείς, να τολμήσεις, να βελτιώσεις και να ξεκινήσεις ή να αναλάβεις πρωτοβουλίες ώστε να καλυτερέψεις τη θέση σου, στην περίοδο του ανάδρομου φαίνεται ότι τα λάστιχα ξεφουσκώνουν, ο δυναμισμός μαραίνεται, οι αντιδράσεις των άλλων γίνονται εκνευριστικές με αποτέλεσμα θυμό, καθυστερήσεις ή αναβολές που δημιουργούν πιθανόν αντιπαραθέσεις και ρήξεις ή μπορεί να οδηγήσουν σε χωρισμό και τέλος. Μην αφήσεις τη δυσφορία σου για ό,τι δεν προχωράει ή σε εμποδίζει να γίνει αιτία αποφάσεων που δεν μπορείς να πάρεις πίσω.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ