Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΤΑΥΡΟΣ

30/12/2016

Είναι γεγονός ότι ο Κρόνος στον Τοξότη σε γεμίζει οικονομικά άγχη, δημιουργεί οικονομικές δυσκολίες και αν είσαι ζευγάρι φαίνεται ότι ο ένας από τους δύο σας πιθανόν βρίσκεται ή θα βρεθεί σε (οικονομική;) κρίση. Ίσως από μια άλλη πλευρά να μην είναι τα κοινά οικονομικά το πρόβλημα, αλλά η συντροφική σχέση να μπαίνει σε μια κρίσιμη για τη συνέχεια καμπή. Μπορεί να σηματοδοτεί ψυχολογικές δυσκολίες ή να χρειάζεται να συμπαρασταθείς σε μια δύσκολη περίοδο κάποιου κοντινού σου ανθρώπου. Με δυο λόγια είναι μια περίοδος οικονομικής ανασυγκρότησης και επισκόπησης της σχέσης σου με το/τη σύντροφό σου.

 

Ναι, είσαι από τους ευνοούμενους του Δία στην Παρθένο. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να χρειάζεται να απολογηθείς γι’ αυτόν, αφού δεν υπάρχει ενοχλητικός εγωισμός εκ μέρους σου. Οι σχέσεις σου μπορούν να μπουν σε καλύτερη φάση. Η ερωτική σου ζωή μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα και η σεξουαλικότητά σου έντονη. Είναι πιθανόν να ερωτευθείς κάποιον/α που θα σε γοητεύσει με τον κοσμοπολιτισμό που αποπνέει ή τη ευφυΐα, με την επικοινωνιακή ικανότητα και το χιούμορ, απλώς επειδή διαθέτει σεξ απίλ ή επειδή θα σου προσφέρει μια διαφορετική οπτική του κόσμου. Αν έχεις παιδιά οι σχέσεις σου μαζί τους κυλάνε άνετα ή σου δίνουν υπερηφάνεια και χαρά. Εάν έχεις καλλιτεχνικές, δημιουργικές ανησυχίες ή ασχολείσαι με κάποια τέχνη τα αποτελέσματά της είναι αντιπροσωπευτικά σου, γεμάτα καινούργιες ιδέες, και επιπλέον σού αποφέρουν χρήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι νιώθεις ότι μπορείς να εκφράσεις καλύτερα τις επιθυμίες και τα θέλω σου.

 

Μπορεί για σένα τα αποτελέσματα του Ουρανού στον Κριό να είναι υπόγεια, αλλά δεν είναι αδιάφορα. Ο Ουρανός μπορεί να εκδηλωθεί με ξαφνικά γεγονότα που έχουν στη ρίζα τους πράξεις που συνέβησαν στο παρελθόν, με παρορμητική συμπεριφορά, με αναπάντεχες αποκαλύψεις μυστικών, πραγμάτων που έκρυβες ή ξαφνικές πράξεις ανθρώπων που ποτέ δεν σκέφτηκες ότι μπορεί να στραφούν εναντίον σου. Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να είναι κρυφά εναντίον σου και αυτό να οφείλεται στην αντιπάθεια που τρέφεις για αυτόν αλλά δεν έχεις συνειδητοποιήσει ή σε πράξεις που του κάνουν κακό χωρίς να το γνωρίζεις. Οτιδήποτε κρύβεις από τους άλλους ή από τον εαυτό σου είναι πιθανό να βγει στην επιφάνεια. Παλιές φοβίες, άγχη, προβλήματα με τους άλλους χρειάζεται να δουν το φως, γιατί αλλιώς αποκαλύπτονται άτσαλα και στις πιο ακατάλληλες στιγμές.

 

Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Εντάξει, είσαι υπομονετικός και υπερασπίζεσαι με ζέση το μαζί της συντροφικότητας. Όμως είσαι και ισχυρογνώμων κι έχεις έναν εγωισμό σαν το βράχο του Γιβραλτάρ. Φυσικά δεν είναι μόνο η δική σου οπτική που μπορεί να πιέσει το/τη σύντροφό σου, αλλά κι εσύ να πιεστείς από τις παράλογες απαιτήσεις του Άλλου. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσαι οι σημαντικές σχέσεις της ζωής σου είναι το μεγάλο θέμα της περιόδου. Θυμήσου ότι η ένταση/διαφωνία /σύγκρουση/παρεξήγηση σε μια συναισθηματική ή και επαγγελματική σχέση μπορεί να εξαλειφθεί ή να διευθετηθεί κατά την ορθή πορεία του Άρη μόνο με συζήτηση, διαπραγμάτευση, χωρίς θυμό και αντιπαλότητα. Προσπάθησε κάθε διαφορά που εμφανίζεται να λύνεται πάραυτα γιατί στην ανάδρομη φάση του Άρη η ψυχραιμία χαλαρώνει, τα εγώ δυναμώνουν, οι προκλήσεις αυξάνονται, η διάθεση συνεργασίας μειώνεται, οπότε ούτε βιαστικές αποφάσεις και εν θερμώ ούτε υπερβολικές απαιτήσεις ούτε σοβαρές συζητήσεις που μπορεί να εκτροχιαστούν. Αυτοσυγκράτηση, χωρίς πολλά πολλά.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ