Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΤΟΞΟΤΗΣ

30/12/2016

Κακά τα ψέματα. Ο Κρόνος σε επηρεάζει άμεσα κι έμμεσα για όσο βρίσκεται στο ζώδιό σου. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ένα νέος κύκλος ωριμότητας που επιδρά σε όλο το φάσμα της ζωής – από τη σχέση με την οικογένεια, το/τη σύντροφο, τους συνεργάτες, φίλους, συναδέλφους, υφιστάμενους και προϊστάμενους μέχρι οποιοδήποτε σημαντικό άνθρωπο υπάρχει στην καθημερινότητά σου. Επιπλέον δοκιμάζει την επαγγελματική σου ζωή είτε σταθεροποιώντας την, αν έχεις παλέψει για αυτήν τον προηγούμενο καιρό, είτε αποσταθεροποιώντας την, αν δεν σε ενδιαφέρει. Ανεξάρτητα από το χαρακτήρα, το στιλ ζωής, τις επιδιώξεις και τα όνειρά σου, ο Κρόνος δημιουργεί ερωτήματα που σε αυτά τα χρόνια χρειάζεται να απαντηθούν απλά και με σαφήνεια: Πού πάω; Με ποιους; Τι θέλω και ποιες είναι οι επιθυμίες μου; Θέλω να συνδέσω τη ζωή μου με αυτόν/ήν που τώρα είμαστε μαζί ως ερωτευμένοι; Θέλω να βαθύνω την επαγγελματική μου σχέση στη δουλειά που βρίσκομαι τώρα; Μου δίνει προοπτικές και εξέλιξη ή μήπως να στραφώ κάπου αλλού που ο αγώνας μου θα μου δώσει αργότερα καρπούς; Να μείνω σε αυτό το γάμο ανανεώνοντας την αφοσίωσή μου σε αυτόν ή η κρίση που υπάρχει σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε διαφορετικούς δρόμους; Ό,τι έχει γερές βάσεις θα γίνει ακόμα πιο σταθερό. Ό,τι είναι φθαρμένο καταρρέει ή μπαίνει σε φάση κρίσης. Οι ευθύνες και οι περιορισμοί αυξάνονται αυτό το διάστημα, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

 

Το βάρος με τον Δία στην Παρθένο πέφτει στην επαγγελματική ζωή, σε ό,τι ονομάζεται καριέρα, στο κοινωνικό στάτους, στη δημόσια αναγνώριση. Είναι η στιγμή που ενεργοποιούνται αυτές οι παράμετροι και υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι προϋποθέσεις ώστε να βελτιωθούν. Για τους περισσότερους είναι η στιγμή που προχωρούν μπροστά, δείχνοντας μεγάλη σύνεση. Προσοχή στην αλαζονεία και τις τάσεις να επιβληθείς στους άλλους. Μερικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους ανωτέρους τους γιατί η διέλευση του Δία φουσκώνει υπέρμετρα τον εγωισμό τους. Η περίοδος είναι εποικοδομητική και φέρνει συνήθως αναγνώριση. Η άνοδος-προαγωγή, μια επαγγελματική ευκαιρία, ένα άνοιγμα προς μια καινούργια κατεύθυνση, μια σημαντική συνεργασία, η έναρξη μιας επιχείρησης κ.λπ. είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια. Άλλα είναι να ταξιδέψεις και να ανοιχτείς στο εξωτερικό ή να έρθεις σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους.

 

Η διέλευση του Ουρανού στον Κριό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή αφού σε σπρώχνει να εκφραστείς δημιουργικά. Είτε είσαι δημιουργός, καλλιτέχνης, επιχειρηματίας, πωλητής ή ιδιωτικός υπάλληλος, έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις, να απολαύσεις, να σκεφτείς, να αφεθείς σε κάτι που σου δίνει χαρά και σε ολοκληρώνει. Είτε σοβαρή δουλειά είτε μεγάλο έργο και δημιουργία, βιβλίο, θέατρο, ευφυής επιχειρηματική ιδέα ή απλώς η καλλιέργεια ενός χόμπι, ταξίδια ή διασκέδαση, ο Ουρανός δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείς άνετα με ό,τι κάνεις, ανοίγει την πόρτα στο διαφορετικό, στο νέο, στο αντισυμβατικό. Ασυνήθιστες ερωτικές ιστορίες που φέρνουν επανάσταση στη ζωή σου καταρρίπτοντας τις παλιές ιδέες που είχες για τις σχέσεις, κεραυνοβόλοι έρωτες, ακόμα και μια εγκυμοσύνη, ή οι χαρές που δίνει ένα παιδί όπως και η αίσθηση ότι αφού είναι μικρή η ζωή ας τη ζήσουμε στο μάξιμουμ αψηφώντας περιορισμούς και στενομυαλιά, κάνουν αυτή τη διέλευση αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα.

 

*Άρης στον Τοξότη Σε ευθεία πορεία: 6/3 - 17/4 και 2/8-27/9. Ανάδρομος 17/4 - 27/5. Ο Άρης στο ζώδιό σου σημαίνει δυναμισμό και τόλμη και μια σταγόνα ρίσκου. Κυκλοφορώντας με μια κονκάρδα στο πέτο σου που έχει τη φράση «Δεν ζητάω. Απαιτώ» δεν είναι ακραίο. Δεν ζητάς τίποτα υπερβολικό: απαιτείς σεβασμό και προοπτικές στη δουλειά σου, απαιτείς έτσι για αλλαγή και ο/η σύντροφός σου να ικανοποιήσει τις δικές σου ανάγκες, κοινό μέλλον, κοινές επιδιώξεις, συνεννόηση, ενθουσιασμό, ειλικρίνεια, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να είστε μαζί. Όσο πιο σαφής και άμεσος/η είσαι στη διεκδίκηση των επιθυμιών σου τόσο πιο πολύ αυξάνεις τις πιθανότητες να εισακουστείς. Όχι στο αντάρτικο και στα υπονοούμενα. Όχι στην πλαστή μετριοφροσύνη και τη ψευτοσεμνότητα. Προσοχή όταν ο Άρης είναι ανάδρομος: να περιμένεις σύγχυση στόχων και σκοπών, καθυστερήσεις, πτώση της ενέργειάς σου, δυσκολίες – σαν πρώτη δευτέρα σε ένα αυτοκίνητο που έχει κολλήσει στην κίνηση. Απόφυγε παρορμητικές αποφάσεις, συγκρούσεις που δημιουργούν ρήγματα και πιθανόν αντιδράσεις σε κάθε σου δράση. Μείνε ακίνητος/η κάνοντας μόνο τα απαραίτητα.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ