Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

30/12/2016

Ο Κρόνος διελαύνει στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Τοξότη και σε έναν τομέα που είναι σημαντικός αλλά όχι κομβικός, σε σημείο να σου αλλάξει έντονα τη ζωή. Ο Τοξότης συμβολίζει για σένα τους φίλους, τις ελπίδες και το μέλλον σου, τους κοινούς στόχους, την κατεύθυνση της ζωής σου. Με δύο λόγια επηρεάζει τις φιλίες, την επαγγελματική σου ζωή και εμμέσως τις ερωτικές σου σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν χρειάζεται να αναθεωρήσεις κάποιες φιλίες σου – δοκιμάζονται, περνάνε κρίση ή δεν ρέουν όπως παλιότερα. Δεν σε ικανοποιούν οι επιφανειακές σχέσεις, ούτε σε ερωτικό επίπεδο ούτε σε φιλικό και γενικότερα στην επαφή σου με τους ανθρώπους που συναντάς καθημερινά: θέλεις να υπάρχει αμοιβαιότητα – να σε στηρίζουν και να στηρίζεις, να λειτουργεί το μαζί και από τις δύο πλευρές. Επίσης γίνεται ένα ξεδιάλεγμα των ονείρων και των στόχων σου: είτε συνειδητοποιείς ότι ένας σκοπός που έχεις δεν είναι ρεαλιστικός είτε αρχίζεις να δρομολογείς και να οργανώνεις πρακτικά ένα σου όνειρο. Με άλλα λόγια μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίες, η κατεύθυνση που έχεις πάρει στη ζωή σου (πού στέκεσαι αυτή τη στιγμή, πού ήσουν και πού θέλεις να πας), η σχέση σου με τους άλλους, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις απέναντί τους –σε εργασιακό αλλά και προσωπικό/συναισθηματικό επίπεδο–, αλλά και η δική τους συνεισφορά στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου – είσαι ικανοποιημένος/η, υπάρχει τροφοδότηση, χρειάζεται να προχωρήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις μόνος/η ή μήπως ήρθε η ώρα να συσφίξεις κάποια σχέση σου;

 

Ο Δίας επηρεάζει ευνοϊκά τις οικονομικές σου δοσοληψίες, τη σεξουαλική σου ζωή, την ψυχολογική σου υγεία. Έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στα πράγματα και υπάρχει εσωτερική δύναμη που σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τυχόν δυσκολίες ή εμπόδια. Η συντροφική σου ζωή μπορεί να ανθίσει δημιουργώντας οικειότητα, ικανοποίηση, αίσθηση συντροφικότητας, κοινές εξελίξεις, χαρά, έντονη σεξουαλικότητα, ενισχυμένη κατανόηση. Είναι η κατάλληλη στιγμή για επαγγελματικές/οικονομικές συνεργασίες ή για να ζητήσεις αν χρειάζεσαι δάνειο από μια τράπεζα. Περισσότερο από ποτέ οι άλλοι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο.

 

Ο Ουρανός φέρνει καινούργιες εμπειρίες σε κάθε τομέα που διελαύνει και για σένα ο Κριός σημαίνει γνώση και μάθηση. Ό,τι μαθαίνεις και σπουδάζεις αυτά τα χρόνια έχουν βαθιά επίδραση πάνω σου. Μια διάλεξη, ένα βιβλίο, ένα ταξίδι, μια σειρά σεμιναρίων ακόμα και μια συζήτηση μπορεί να αλλάξουν εντελώς τις απόψεις και την οπτική σου για τον κόσμο με αποτέλεσμα ακόμα και την αλλαγή πλεύσης της ζωής σου. Ναι, ίσως αισθανθείς πολλές φορές το μυαλό σου να φωτίζεται από μια αποκάλυψη, από μια αντίληψη που δεν είχες ποτέ πριν – μην παραξενευτείς αν, αναλύοντας κάποιες ιδέες σου, δεις κάποιους να σε κοιτάζουν αμήχανοι επειδή δεν καταλαβαίνουν. Η δυσάρεστη πλευρά αυτής της διέλευσης είναι σκέψεις και αντιλήψεις που είναι πρωτοποριακές και προηγούνται της εποχή τους. Πρακτικά μπορεί να ανοίγει ο κύκλος των φίλων, νέα πρόσωπα να μπαίνουν στη ζωή σου, υπάρχει ενδεχόμενο ξαφνικά να αλλάξεις σπίτι, τόπο ακόμα και χώρα, ή η μετακίνηση να σου επιβληθεί από αστάθμητους παράγοντες. Ταξίδια, σπουδές, επικοινωνία είναι ένα τρίπτυχο που επηρεάζεται άμεσα.

 

*Άρης στον Σκορπιό Σε ευθεία πορεία: 3/1 - 6/3 και 30/6 - 2/8. Ανάδρομος: 27/5 - 30/6. Ένας βασικός τομέας της ζωής σου βρίσκεται σε κατάσταση βρασμού. Τα σενάρια είναι παραλλαγές του ίδιου θέματος: είναι εποχή αποφάσεων, κινήσεων, δράσης, υλοποίησης. Η επαγγελματική ζωή στο προσκήνιο: αγωνίζεσαι να σταθεροποιηθείς εργασιακά, ξεκινάς μια δουλειά, αναλαμβάνεις επαγγελματικά τον εαυτό σου με κάτι δικό σου, ψάχνεσαι ή αντιμετωπίζεις κρίση ώστε να διορθώσεις, αλλάξεις, φύγεις. Δεν είναι εύκολη περίοδος: υπάρχει αγωνία, ίσως ανταγωνισμός, τριβές με τους από πάνω,ή πίεση από τους πελάτες, υπάρχει έξτρα δουλειά και κόπος, στραβές και ένταση. Χρειάζεται προσοχή στην εποχή του ανάδρομου που δημιουργεί παρεξηγήσεις, αναβολές, αντίσταση από τους άλλους, ενώ έρχονται στην επιφάνεια αβλεψίες, εκκρεμότητες και προβλήματα που κρυβόντουσαν κάτω από το χαλί. Χρειάζεσαι συμμάχους και καλές σχέσεις με τους δικούς σου καταρχάς οπότε άσε να πέφτουν κάτω τυχόν εκνευρισμοί. Μην τρέφεις τις ανασφάλειές σου, μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Δεν μπορείς να έχεις δύο μέτωπα ανοιχτά ταυτόχρονα.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ