Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΤΟΞΟΤΗΣ

31/08/2013

Κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στον Καρκίνο –όπως συμβαίνει τώρα με τον Δία και τον Άρη–, εκτός από τη μετάγγιση μιας σταγόνας χολιγουντιανού film noir στη ζωή σου (πάθος, ανεμιστήρες πάνω από ερωτικά κρεβάτια, εκρήξεις, ζήλεια, βραδινά ραντεβού, ξαφνικά γυρίσματα της τύχης), το θέμα έρχεται στην αγάπη άνευ όρων. Ωχ… στην ομορφιά της αγάπης χωρίς εγωισμούς. Στο σεξ που καταργεί τα όρια που χωρίζουν δύο σώματα και μετατρέπεται σε έκσταση. Και ακόμα πιο βαθιά, στην πρωταρχική σχέση με τον μπαμπά ή τη μαμά που στοιχειώνουν όλες τις μετέπειτα ερωτικές μας επιλογές.

Αν συνεχίζεις να διαβάζεις θυμήσου ότι η αγάπη που δεν επηρεάζεται από τις αντιδράσεις του Άλλου είναι το μάθημα που πρέπει να μάθεις, να ξαναμάθεις ή να θυμηθείς. Οι στενές σχέσεις σου, είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές, ίσως υποφέρουν από άγχος που συνοψίζεται στο «αφήστε με ήσυχο». Κάτω από άλλες συνθήκες μια τέτοια συμπεριφορά σου θα μας έριχνε όλους στα οικογενειακά παγωτά-γίγας για να ξεπεράσουμε την αρνητικότητά σου με sugar shock. Λες τόσο γλυκά όμως «αφήστε με ήσυχο», που αυτή τη φορά οι λογαριασμοί –πολλοί λογαριασμοί– που έχεις να πληρώσεις δεν θα μπούνε στο σπίτι σου από τη χαραμάδα της πόρτας, αλλά ίσως έρθουν με λευκά ταχυδρομικά περιστέρια.

Υ.Γ. Και, ναι, όλος ο μήνας και κυρίως το πρώτο του μισό είναι μήνας κοινωνικότητας –σε προσκαλούν, φαίνεσαι, σε θέλουν στην παρέα τους, κυκλοφορείς, συναναστρέφεσαι, ακούς πιθανόν για δουλειές που σε ενδιαφέρουν, σου προτείνουν, σε συμβουλεύουν, αρπάζεις την ευκαιρία στον αέρα.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ