Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΔΙΔΥΜΟΙ

31/01/2015

Με τον Άρη στους Ιχθύς (από 12/1) αν είσαι έφηβος/η, μένεις με τους γονείς σου ή εξαρτάσαι από τους γονείς σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι η ανεξαρτησία γίνεται σημαία σου – «σταματήστε επιτέλους να μου λέτε τι να κάνω…», «ρε μαμά, πάρ’ το απόφαση πια… δεν…». Αυτή η διέλευση λοιπόν ενεργοποιεί τη χειραφέτηση, πολλές φορές υπάρχουν κόντρες με πρόσωπα που έχουν εξουσία ή δύναμη πάνω μας και επίσης υπάρχει αντίδραση εναντίον οποιουδήποτε πάει να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή πάει να σου επιβληθεί ή τον αισθάνεσαι σαν στενό κορσέ.

 

Επίσης ο Άρης στους Ιχθύς αφορά την επαγγελματική σου ζωή που μπαίνει σε μια έντονη φάση που μπορεί να σημαίνει ότι γκαζώνεις επαγγελματικά, ότι είναι καιρός να πας παρά κάτω, ότι δουλεύεις δημιουργικά, ότι κάνεις πράξη ό,τι υπήρχε σαν σκέψη τον προηγούμενο καιρό. Η επαγγελματική πάντως ζωή αυτή την περίοδο δεν είναι ανέφελη γιατί μπορεί να περιέχει ανταγωνισμό, δυσκολίες στην επίτευξη στόχων, αντιπαραθέσεις με πάνω ή κάτω από σένα. Μπορεί να είναι μια εποχή που αναλαμβάνεις έξτρα ευθύνες ή υποχρεώσεις.

 

Ακόμα: με την Αφροδίτη στον Υδροχόο (3-27/1), αλλά και τον Ερμή στον Υδροχόο από 5/1, υπάρχει τεράστια κινητικότητα, επικοινωνιακή ρέντα, συναντήσεις, ραντεβού, συζητήσεις, επαγγελματικές, φιλικές, ερωτικές. Αν μπορούσαμε να βάλουμε σε μία φράση τις ταυτόχρονες διελεύσεις Αφροδίτης και Ερμή στον Υδροχόο θα λέγαμε ότι «θέλω να εξερευνήσω τις δυνατότητες της ζωής μου, επαγγελματικές και συναισθηματικές, να μάθω νέα πράγματα, να σπουδάσω ει δυνατόν και να ταξιδέψω». Δηλαδή, θέλεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από το να βρίσκεσαι κλεισμένος/η σε ένα γραφείο. Όμως όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος από 21/1-11/2 τότε το σκηνικό αλλάζει και η επικοινωνιακή ικανότητα βυθίζεται, ενώ αρχίζει να τίθεται σε λειτουργία το γνωστό ρεπερτόριο των καθυστερήσεων, αναβολών, παρεξηγήσεων και χίλιων μικροπροβλημάτων που έρχονται στην επιφάνεια σαν φουσκάλες σε κατσαρόλα που αρχίζει να βράζει το νερό της. Άρα, αν μπορείς να διορθώσεις κάτι σε δουλειά και προσωπική ζωή κάνε το, αλλά μην ξεκινάς οτιδήποτε θα σε δεσμεύσει για πολύ καιρό.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ