ΤΑΥΡΟΣ

Αν έχεις κάνει έστω και μια σχέση στη ζωή σου ξέρεις ήδη ότι υπάρχουν στιγμές που ο Άλλος είναι ένας υπέροχος άντρας, ή μια υπέροχη γυναίκα, που σε στηρίζει τη στιγμή που παραπατάς, που σε σφίγγει τη στιγμή που αναζητάς εναγώνια μια ζεστή αγκαλιά, που σε αντέχει όταν ούτε εσύ ο ίδιος δεν υπομένεις τον εαυτό σου, που σε αγαπάει ακόμα κι αν φέρεσαι σαν υστερική ντίβα που απαιτεί τα λάθος πράγματα τη λάθος στιγμή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπορείς να είσαι και πάλι Δίδυμος: επικοινωνιακός, ανθρωπιστής, ευφυής, διπλός, με το ένα σου μισό να κυνηγάει το άλλο μισό και να μη συναντιούνται, χορεύοντας για να μη σε βρουν οι σφαίρες, με μεγάλη δόση παράνοιας και χιούμορ: «Τελικά τότε που τσακώθηκα, χώρισα, έφυγα, υπήρχε πραγματικός λόγος ή τον φαντάστηκα;». Με τον Δία στον Λέοντα όλα είναι Δρόμος, Κίνηση, Επαφές, Άνθρωποι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γιατί πρέπει να γεμίζουμε τον αέρα με σαχλαμάρες μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχουμε τη σιωπή και την αμηχανία που προκαλεί; Αν μπορείς να μοιράζεσαι τη σιωπή (αλλά και τη Δράση, για να μην ξεχνιόμαστε) με αυτόν/ή που είσαι ερωτευμένος/η ή μαζί, τότε έχεις βρει τον Ξεχωριστό/ή που έψαχνες και είναι η ώρα ο έρωτας να μετουσιωθεί σε κάτι παρά πάνω. Αν ζεις με κάποιον/α και συνειδητοποιείς ότι ανήκει στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με τη μόνη διαφορά ότι έχει σφυγμό, τότε βάλε την καρδιά σου σε πέντε χαρτόκουτα και φύγε.

ΛΕΩΝ

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Όλοι είμαστε ανεβασμένοι στη ρόδα του λούνα παρκ που γυρίζοντας αέναα τη μια στιγμή βλέπουμε τον κόσμο από την κορυφή και μετά από δύο λεπτά βρισκόμαστε στον πάτο και το αντίθετο. Ζενίθ και ναδίρ είναι δύο στάσεις που ακόμα κι όταν πιστεύουμε ότι θα κρατήσουν για πάντα συνειδητοποιούμε ότι εναλλάσσονται συνεχώς. Κι αν αισθάνθηκες όλους τους τελευταίους μήνες ότι έχεις κολλήσει στη λάσπη, ή ότι δεν μπορούσες να κουνηθείς, ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία και μαζί του ξεκολλάς κι εσύ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Yπάρχει ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, που δημιουργεί ερωτικές αυταπάτες ή πιο απλά σε παραμυθιάζει – ακόμα κι αν η λογική σου ξέρει ότι έπεσες σε παγίδα η καρδιά δεν λέει να ξεκολλήσει. Κι ύστερα, υπάρχει και η Αφροδίτη στον Καρκίνο που σου εντείνει την ερωτική επιθυμία. Κι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω που σε βάζει να διακινδυνεύσεις συναισθηματικά. Νιώθεις μια υπόγεια ανάγκη για συντροφικότητα, αγάπη, και ονειρεύεσαι, πολλές φορές χωρίς να το λες καν στον εαυτό σου, ένα ιδανικό μαζί.

ΖΥΓΟΣ

Λήξη συναγερμού. Ο Άρης φεύγει από το ζώδιό σου μετά από 8 περίπου μήνες (στη διάρκεια των οποίων, κάποιες περιόδους, σωστά πίστεψες ότι βρισκόσουν σε εμπόλεμη ζώνη) για να περάσει στον Σκορπιό (26/7). Οι μάχες δόθηκαν, κερδήθηκαν ή χάθηκαν, ήταν Πύρρειες. Πολλά πράγματα άλλαξαν από τον περασμένο Δεκέμβριο – τώρα μπορείς να κάνεις τον απολογισμό χωρίς ένταση, χωρίς πίεση και άγχος. «Ναι, αλλά πότε θα σταματήσει αυτή η δυσάρεστη αίσθηση που με αφήνει να νιώσω ευχαρίστηση ακόμα κι όταν μου συμβαίνουν καλά πράγματα;».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τέλος ο Άρης πίσω από την πλάτη σου, στον Ζυγό. Τέλος η ασάφεια μετά από τόσους μήνες, επανέρχεται σε κανονικές στροφές το μυαλό σου που έτρεχε σαν τρελό φορτηγό στις στροφές κάνοντάς σε να ουρλιάζεις κάθε τόσο, τέλος η αίσθηση ότι δεν ελέγχεις τίποτα και ότι οι άλλοι σταματούσαν να μιλάνε όταν έμπαινες στο δωμάτιο. Ο Άρης στο ζώδιο σου θα σου ξαναδώσει αυτοπεποίθηση, δύναμη, τη θέση του οδηγού στη ζωή σου. Θα επιστρέψει το αίμα στα μάγουλά σου – επιστρέφεις με ανανεωμένη φόρα για να διεκδικήσεις, να πεις όχι, να πεις με την ψυχή σου ναι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η διέλευση του Δία στο φιλικό σου Λέοντα δημιουργεί μια σκυταλοδρομία με καλές ευκαιρίες, ευτυχείς συμπτώσεις και αναπάντεχα ανοίγματα εκεί που μέχρι χθες συναντούσες κλειστές πόρτες. Άνοιξε τα μάτια, τέντωσε τα αυτιά, κολύμπα με το κύμα και ευχήσου ουσιαστικά πράγματα γιατί οι προσευχές σου φτάνουν στα αυτιά του Μεγάλου. Με ταλέντο να περνάς από το ρεαλισμό στη φαντασίωση και πολλές φορές να μη βλέπεις τη διαφορά μεταξύ τους μπορεί από τη μια πλευρά να θέλεις να χαθείς σε μια αγκαλιά και από την άλλη να αναρωτιέσαι μέσα στην αγκαλιά αν έπεσες σε παγίδα. Δεν έπεσες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

«Whenever blue tear drops are falling /And my emotional stability is leaving me /Honey I know you’ll be there to relieve me /The love you give to me will free me…» To “sexual healing” σε αφορά κυριολεκτικά. Παρόλες τις επιβεβλημένες από τον Πλούτωνα επώδυνες αλλαγές μέχρι τον πυρήνα της υπάρξής σου, το πέρασμα του Δία στον Λέοντα σηματοδοτούν μια χρονιά αναγέννησης, αναζωογόνησης, αφύπνισης, βελούδινης μεταμόρφωσης.

Syndicate content