ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δύο χρόνια τώρα παλεύεις με τα κύματα, άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή σου, ψευδαισθήσεις και όνειρα διαλύονται, ευθύνες και υποχρεώσεις αυξάνονται, που ακόμα κι αν είναι καλοδεχούμενες (γάμος, παιδί, προαγωγή κ.λπ.) το βάρος τους δεν σε αφήνει να απολαύσεις. Με δυο λόγια αλλάζεις δέρμα επώδυνα, ακόμα κι αν ξέρεις ότι σε λίγο θα πάρεις τα πάνω σου. Το σε λίγο άρχισε ήδη. Και συνεχίζεται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μισός μήνας ακόμα στον οποίο τα επαγγελματικά είναι προτεραιότητα και άγχος (μέχρι 13/9) κι έπειτα με τον Άρη να περνάει στον Τοξότη τα εργασιακά θέματα κατασιγάζουν, χωρίς να μπαίνουν στο περιθώριο - μελλοντικά σχέδια εξετάζονται, επαγγελματικές συμμαχίες σταθεροποιούνται, πιθανές συνεργασίες ενεργοποιούνται. Η κοινωνικότητα αυξάνεται με δημόσιες εμφανίσεις, με την ανάγκη να είσαι ανάμεσα σε φίλους, με ερωτική διάθεση και όρεξη να δρομολογήσεις το μέλλον σου - πού θα είσαι και με ποιους θέλεις να είσαι σε μερικούς μήνες ή σε μερικά χρόνια από τώρα;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από ψυχολογική οπτική δεν είναι μυστήριο που αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα αισθήματα μεγαλείου και προσωπικής απαξίωσης και ήττας. Αν ήσουν Ιχθύς θα μπορούσες να ζήσεις και στις δύο άκρες χωρίς να νιώθεις παράξενα ή άβολα. Όμως σαν Αιγόκερως αντιμετωπίζεις αυτό το δίπολο σαν διαταραχή προσωπικότητας - αυτή η αίσθηση θα επανέρχεται κάθε τόσο κατά της διάρκεια της διέλευσης του Άρη στον Τοξότη (από 13/9), σε ένα δύσκολο και σκοτεινό τομέα για σένα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ε, καλά. Η διέλευση του κυβερνήτη σου Δία στο φιλικό σου πύρινο Λέοντα είναι ένα συμπαντικό δώρο που ήρθε την κατάλληλη στιγμή σαν αντίδοτο της μακριάς πορείας του Κρόνου (που βρίσκεται στον Σκορπιό, κυριολεκτικά πίσω από την πλάτη σου) και σε γεμίζει με σκέψεις να τα παρατήσεις όλα και να εξαφανιστείς κάπου χωρίς κινητά, fb, χρήματα, αφεντικά και απαιτητικούς συντρόφους.

ΙΧΘΥΕΣ

Κι όταν αισθάνεσαι ότι η υπομονή σου εξαντλείται ή η υπομονή των άλλων μαζί σου δεν έχει άλλα αποθέματα, εκεί που πιστεύεις ότι η στασιμότητα, οι αναποδιές και οι δυσάρεστες εκπλήξεις που βυθίζεσαι ξεπερνάνε τη μύτη σου ή ότι ο δρόμος που διάλεξες να ταξιδέψεις σε βγάζει σε μάντρα, τότε ακριβώς το σύμπαν σαν καουμπόης (υπό τη μορφή του Άρη στον Σκορπιό ή τώρα με την Αφροδίτη από 5/9 στην Παρθένο) έρχεται καλπάζοντας να σε υπερασπιστεί. Έτσι οι συντροφικές σχέσεις μαλακώνουν δίνοντάς σου μια φρέσκια αισιόδοξη οπτική.

ΖΥΓΟΣ

Οι περισσότεροι όταν ακούν Ζυγός κατευθείαν σκέφτονται κάποιον/α που μιλάει διαρκώς για σχέσεις και αισθάνεται ασφάλεια μόνο όταν είναι ζευγάρι. Κι όμως τίποτα δεν είναι «κανονικό» στις σχέσεις ενός Ζυγού, ακόμα κι αν έχει κάνει είκοσι χρόνια ψυχανάλυση. Το πέρασμα των ορίων είναι η ειδικότητά σου - δεν είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις κανόνες και να περιοριστείς. Οι απόψεις, οι ιδέες, η ηθική σου είναι διαφορετικές και μπορούν να αλλάξουν, με αποτέλεσμα οι άλλοι να σε κριτικάρουν όταν δεν κάνεις πράξη αυτά που πρεσβεύεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το σούρτα φέρτα συνεχίζεται μέχρι τα μέσα του μήνα - ταξίδια, μετακινήσεις, σπουδές, δίπλωμα οδήγησης, μετακόμιση, γραφειοκρατία, αδέλφια, συγγενείς, ραντεβού, σχέδια, χωροταξικές αλλαγές κ.λπ. Σε επικοινωνιακό κρεσέντο είσαι εδώ, είσαι εκεί, είσαι και περά πέρα. Επίσης διανοητικά είσαι σε φόρμα, οπότε πέσε με τα μούτρα όπου χρειάζεται σκέψη, ευφυΐα και προγραμματισμός.

ΛΕΩΝ

Έχεις γεννηθεί ηθοποιός ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου - είσαι από τα παιδάκια που οι γονείς ανέβαζαν στο τραπέζι για να παραστήσουν κάτι και να επευφημηθούν από το κοινό ή που οι γονείς επεδείκνυαν με καμάρι, ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα της οικογένειας. Ο κόσμος είναι μια τεράστια σκηνή για σένα, ακόμα κι αν ζεις μια κοινή ζωή. Απέξω. Γιατί από μέσα κανείς ποτέ δεν θα μάθει αν υποφέρεις, τρελαίνεσαι, είσαι απελπισμένος/η ή προσπαθείς να βάλεις γάζες στις πληγές σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Παρόλο που είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά να σε βεβαιώσει κάποιος ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν ή έχουν λυθεί, εντούτοις είναι μια περίοδος χάριτος, τουλάχιστον μέχρι τις 13/9 που ο Άρης θα βρίσκεται στο φιλικό σου Σκορπιό. Ακόμα κι αν νιώθεις ότι η καρδιά σου έχει γίνει κομμάτια αρκετές φορές ήδη, ακόμα και αν επαγγελματικά δεν πετάς ή οι σχέσεις δεν είναι αυτές που θέλεις, μπορείς να τους δώσεις μια νέα τροπή ή να τους κάνεις δυναμωτικές ενέσεις. Πιο απλά: αφού η ζωή που ξέρουμε είναι αυτή που ζούμε, προσπάθησε να τη ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς και επιθυμείς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έντονος κινητικά ο Σεπτέμβριος. Καταρχάς ο Ερμής στον Ζυγό (2-28/9) μπορεί να έχει μια γκάμα που να περιλαμβάνει από συναντήσεις με φίλους, διασκέδαση, διάθεση για κοινωνικότητα μέχρι επαγγελματικά ραντεβού για σχέδια που χρειάζεται να δρομολογηθούν ή να συζητηθούν ώστε να γίνουν πράξη. Κι ύστερα είναι η Αφροδίτη στην Παρθένο (από 5/9) που θα μπορούσε να σηματοδοτεί μια μετακίνηση, μετακόμιση, ανακαίνιση σπιτιού ή και μια επαγγελματική ευκαιρία που πέφτει στα πόδια σου.

Syndicate content