Νέα Σελήνη στις 21°31´του Λέοντα

Αυτή η νέα Σελήνη μάς λέει ότι γεννηθήκαμε για να είμαστε μοναδικοί. Για να αναγνωριστούμε για κάτι. Για να είμαστε δημιουργικοί. Η αυτοπραγμάτωση απαιτεί να επινοήσουμε, να εφεύρουμε, μα γεννήσουμε κάτι, είτε κυριολεκτικά ένα παιδί είτε να υλοποιήσουμε μια έμπνευση, μια ιδέα, ένα όνειρο.
 

ΚΡΙΟΣ

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να σε αποκαλέσουν νάρκισσο. Λένε ότι τα φέρνεις από δω, τα φέρνεις από κει, και στο τέλος όλα επιστρέφουν στον εαυτό σου. Λένε ακόμα ότι θέλεις να είσαι το κέντρο της προσοχής κάθε στιγμή, ότι έχεις εμμονή με την εικόνα σου και ότι έχεις την κλισέ προσωπικότητα ενός χολιγουντιανού ηθοποιού. Τι άδικο!

ΤΑΥΡΟΣ

Με την κυβερνήτη σου ανάδρομη στον Λέοντα μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου έχε κατά νου ότι βρίσκεσαι σε μια ντελικάτη συναισθηματική περίοδο που οι επιθυμίες σου πιθανόν να μην ικανοποιούνται κι αυτό να σου δημιουργεί αισθήματα δυσφορίας ή και επιθετικότητας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πολλοί Δίδυμοι ίσως νιώσουν αρκετές φορές μέσα στο μήνα –με την Αφροδίτη ανάδρομη στο Λέοντα– ότι οι άλλοι, ή αυτός/ή που θα ’θελαν περισσότερο από άλλους να τους καταλάβουν, ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Η επικοινωνία κάπου σκοντάφτει, κάπου δεν βγαίνει άκρη, ίσως υπάρχουν κενά και λέξεις που μένουν μετέωρες κι αυτό σε εκνευρίζει τόσο που με τον Άρη επίσης στον Λέοντα γίνεσαι εριστικός επιμένοντας σε θέματα που αυτή τη στιγμή δεν συμμερίζεται κανένας άλλος, ή από την άλλη πλευρά όταν πάνε να σου κάνουν το άσπρο μαύρο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα θέματα που πιθανόν σε απασχολούν μέσα στον Αύγουστο είναι: αυτοπεποίθηση, οικονομική ασφάλεια, οι αξίες και ό,τι πρεσβεύεις, η σχέση σου με όσους σε ενδιαφέρουν. Κάπως γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιμετωπίζεις το δίλημμα μεταξύ Δημιουργικής Ανεξαρτησίας και Οικονομικής Ασφάλειας. Το ένα κομμάτι της ψυχής σου και των σκέψεών σου απαιτούν δημιουργική πληρότητα, συναισθηματική απόλαυση και σεξουαλική επιβεβαίωση, ενώ το άλλο σου κομμάτι τρελαίνεται από το άγχος να βρεις χρήματα για να πληρώσεις δάνεια, κάρτες και λογαριασμούς.

ΛΕΩΝ

Ένας Αύγουστος διαφορετικός από άλλους. Αξέχαστος; Ίσως. Παράξενος και περίεργος μάλλον. Με τον Άρη εδώ (από 9/8), με την Αφροδίτη ανάδρομη όμως, επίσης εδώ, με τον Δία μέχρι τις 11/8 στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα και τον Κρόνο σε ευθεία πορεία στον Σκορπιό είσαι ένα εκκρεμές που κινείται μεταξύ αισιοδοξίας και παραίτησης, μεταξύ αυτοπεποίθησης και ασημαντότητας, μεταξύ υπερβολής και απάθειας. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να μειώσεις την τάση να δραματοποιείς τη ζωή σου και να αφήσεις τις μεγάλες χειρονομίες για τους ηθοποιούς στην Επίδαυρο.
 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

To καλό νέο του Αυγούστου είναι η είσοδος του πλανήτη της τύχης, των ευκαιριών και των νέων προοπτικών Δία στην Παρθένο (11/8). Για να μη χαλάμε τις καρδιές μας, να πούμε από την αρχή ότι ναι μεν ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στον ένα χρόνο που θα καθίσει εσύ δεν θα κουνήσεις το δάχτυλό σου κι απλώς θα περιμένεις τα δώρα. Καμία σχέση. Ο Δίας κάπου μέσα σε αυτό το χρόνο βοηθάει, διευκολύνει, ενθαρρύνει και προωθεί ό,τι ΕΣΥ έχεις στο μυαλό σου και προτίθεσαι να κάνεις πράξη.

ΖΥΓΟΣ

Ο Λέων για σένα συμβολίζει τις φιλίες, τις κοινές μας προσπάθειες με ανθρώπους που μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, τα όνειρα, τις προσδοκίες, το μέλλον. Με τον Άρη και την Αφροδίτη ανάδρομη όμως στον Λέοντα, κάποια όνειρα στεγνώνουν, ο ρεαλισμός παγώνει κάποιους στόχους, χρειάζεται να αναπροσαρμόσεις κάποιες επιδιώξεις σου, να δεις με ψυχραιμία τις συνεργασίες σου, να κάνεις ένα βήμα πίσω σε μια φιλία σου για να δεις τι συμβαίνει, να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα μια ερωτική ή συντροφική σου σχέση.

ΙΧΘΥΕΣ

Ξαφνικά εκεί που δουλεύεις, ή εκεί που χαζεύεις έξω από το παράθυρο ή οδηγείς, σου έρχεται μια σκέψη: αν η ζωή είναι μόνο επιβίωση, αν η ζωή δεν έχει ένα πρόσωπο να αγαπάς, να σκέφτεσαι, να παθιάζεσαι, να νιώθεις τρυφερότητα, τότε τι καλό έχει αυτή η ζωή; Με τον Άρη και την Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα χρειάζεται να θυμάσαι ότι η ζωή μπορεί να είναι και μια διαδοχή από δοκιμασίες, από σκληρή δουλειά, από αγώνα για την επιβίωση, από ευθύνες και υποχρεώσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Και βεβαίως το θέμα των Σχέσεων που ο Δίας στον Λέοντα ευνόησε είτε με ένα/μία σύντροφο, είτε με μια επαγγελματική συνεργασία, είτε με ένα σύμμαχο/ συνεργάτη/ φίλο που διευκόλυνε την εξέλιξή σου επανέρχεται με τον Άρη στον Λέοντα, αλλά και την Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα, γεγονός που κάνει τον Αύγουστο ένα ιδιαίτερα καυτό μήνα που χρειάζεται να προσέξεις ιδιαίτερα. Ναι, οι σχέσεις είναι πάντα ίδιες: συναντιόμαστε, ερωτευόμαστε, τρελαινόμαστε, βαριόμαστε και πάλι από την αρχή – με τον ίδιο άνθρωπο ή με έναν καινούργιο.

Syndicate content