ΛΕΩΝ

Ναι, ο Δίας στο Λέοντα ήρθε στην κατάλληλη περίοδο – εκεί που άρχισες να τα φτύνεις. Ο Δίας είναι αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, η αίσθηση ό,τι κι αν συμβαίνει ότι στο τέλος τα πράγματα θα πάνε καλά. Όμως ο Κρόνος βρίσκεται πάντα στον Σκορπιό και σε πιέζει, ενώ τελευταία και ο Άρης στον Σκορπιό δημιουργεί αναφλέξεις εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που γελάς, περνάς υπέροχα, είσαι ανάμεσα σε φίλους σκέφτεσαι κάτι, θυμάσαι κάτι, κάτι από ξαφνικά σου θυμίζει και σκοτεινιάζεις – το άλυτο ή οδυνηρό παρελθόν επιστρέφει.

ΙΧΘΥΕΣ

Έχεις παίξει την ξανθιά (είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα) περισσότερο συχνά από ότι θα ’πρεπε και δεν σου έχει βγει σε καλό. Είσαι Ιχθύς. Η αναζήτηση της έκστασης σε έχει οδηγήσει σε σκοτεινές κοιλάδες και σε αδιέξοδα με το κεφάλι σου να χτυπάει τοίχο. Διανοητικά θα ήσουν πολύ πιο υγιής αν μπορούσες να ριζώσεις εδώ στη γη, όπου οι άνθρωποι διαπραγματεύονται οικονομικά, μιλάνε για τον καιρό και βγαίνουν βόλτες χέρι-χέρι.

ΚΡΙΟΣ

Όταν δεν συνειδητοποιείς την τρομερή ενέργεια που διαθέτεις και σε τρομοκρατεί, μπορεί να γίνεις ο άλλος Κριός – ο ντροπαλός Κριός που περπατάει στα νύχια για να μην ενοχλήσει κανένα, που φοβάται να πει τη γνώμη του, που δεν κάνει πράξη τη θέλησή του, που δεν πιάνει χώρο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ουπς, κενό αέρος: οι σχέσεις σου είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές σε απασχολούν ή πρόκειται να σε απασχολήσουν προσπαθώντας με το βάρος τους να κάμψουν το ηθικό σου και να δοκιμάσουν την αντοχή και την ψυχραιμία σου. Μην ανησυχείς, θα ανταπεξέλθεις το σκόπελο με ευγενική συγκατάβαση και ελεγχόμενο θυμό.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τρέχεις; Ταξιδεύεις; Μετακομίζεις; Αναζητάς μια καινούργια ζωή; Ακόμα και αν δεν ταξιδεύεις, σίγουρα επιθυμείς να φύγεις. Κάποιος υποψιασμένος θα σου πει ότι όλη αυτή η παθιασμένη ανάγκη για καινούργια πράγματα, πρόσωπα, όνειρα και νέες αρχές λειτουργούν σαν άλλοθι για να επιστρατεύσεις μερικά από τα παλιά σου κόλπα που συνοψίζονται στο να αποφύγεις τη δέσμευση, να τρέπεσαι σε φυγή μπροστά στις ευθύνες και να αντιστέκεσαι στην ενηλικίωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μην παρασύρεσαι από τη σκέψη ότι ο Ένας (ή η Μοναδική) θα έρθει να σε σώσει από τον εαυτό σου κι αν υπάρχει ήδη κάποιος/α πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει αναλάβει το ρόλο της baby sitter σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Υπάρχουν πολλοί Παρθένοι που ενηλικιώνονται με δύσκολο τρόπο, μέσα από κρίσεις και έρωτες-φαντάσματα. Με έντονη κινητικότητα (με τον κυβερνήτη σου Ερμή στο ζώδιό σου το δεύτερο δεκαπενθήμερο και τον Άρη στον Σκορπιό), ονειρεύεσαι όλα τα ταξίδια που θέλεις να κάνεις, όλα τα βιβλία που θέλεις να γράψεις, όλους τους ανθρώπους που επιθυμείς να δεις, όλα τα στοιχήματα που θέλεις να κερδίσεις, όλες τις βόλτες που δεν έχεις κάνει, όλα τα ερωτικά λόγια που δεν είπες και δεν άκουσες, όλα τα τηλέφωνα που δεν έκανες όταν έπρεπε, όλα τα παράπονα που δεν ξεστόμισες. Ξεκίνα.

ΖΥΓΟΣ

Λένε ότι δεν είναι καλό να αλλάζεις άλογο στη μέση της κούρσας, αλλά αν διαπιστώσεις ότι το άλογο που έχεις ποντάρει είναι κουτσό τότε άλλαξέ το όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Και στην κοινωνική αρένα και στην επαγγελματική ζωή σου τα πράγματα κυλάνε με έντονη και θετική κινητικότητα. Και φυσικά υπάρχει και ο Κρόνος μαζί με τον Άρη στο ζώδιό σου. Δηλαδή, το υπέροχο δίπλα στο δύσκολο. Η αισιοδοξία χέρι-χέρι με τον κυνισμό. Η δράση να επιτύχεις όσα το δυνατόν περισσότερα με μια μελαγχολία που έρχεται στις πιο λάθος στιγμές. Ω ναι! Είναι αξιοθαύμαστη η ικανότητά σου να κάθεσαι πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα και όλοι οι γύρω σου να πιστεύουν ότι είσαι ξαπλωμένος σε μια σεζλόνγκ και λιάζεσαι ευχαριστημένος/η.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Υπάρχουν δύο Τοξότες μέσα σε έναν Τοξότη: ο ένας είναι ο δημόσιος Τοξότης που όλοι νομίζουν ότι ξέρουν και ο άλλος είναι ο μυστικός Τοξότης για τον οποίο κανείς δεν ξέρει παρά ελάχιστα. Όλοι έχουν άγριες φαντασιώσεις. Στην περίπτωσή σου, αν αφεθείς στις φαντασιώσεις τότε όχι μόνο θα καταστραφεί η φήμη σου αλλά και η υγεία σου. Ο Τοξότης, που συμβολίζεται ως Κένταυρος, μισός άνθρωπος μισός άλογα, δηλαδή συνδυασμός ενστίκτων και πολιτισμού, δεν ξέρει πώς να τιθασεύσει τα πρωτόγονα ένστικτα και τη ζωώδη φύση του με αποτέλεσμα να φοβάται ότι θα κυριαρχήσουν πάνω του.

Syndicate content