ΤΑΥΡΟΣ

Το θέμα δεν είναι ένας καβγάς, μια σκηνή, μια κουβέντα παρά πάνω σε έναν τσακωμό. Ίσα ίσα που έτσι εκτονώνεται πολλές φορές η ατμόσφαιρα. Χρειάζεται πότε πότε να βγαίνει το καπάκι από μια κατσαρόλα που βράζει. Πολλές φορές μια σκηνή σημαίνει ότι η σχέση είναι ακόμα ζωντανή. Όμως αν μια τυχαία φράση, μια ελάχιστη αφορμή, δημιουργεί δυσανάλογα αποτελέσματα και σύγκρουση, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά και η σχέση χρειάζεται να ξανασυζητηθεί. Ο Άρης στον Σκορπιό για πολλές εβδομάδες βάζει τις Σχέσεις στο κέντρο του ενδιαφέροντός σου.
 

ΚΡΙΟΣ

Κι ενώ κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σαν δεινόσαυρος με άλλους δεινόσαυρους σε μια εργασιακή ζούγκλα, να παλεύεις με αισθήματα που κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο σε επηρεάζουν ή να βάζεις το χέρι σου σε δύο άδειες τσέπες την ώρα που χρειάζεται να πληρώσεις λογαριασμούς και δάνεια, όταν εμφανίζεσαι δημόσια αστράφτεις σαν να έχεις βγει μόλις από σαλόνι ομορφιάς. Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω για λίγο ακόμα καταφέρνεις να είσαι επιθυμητός/ή, να γίνεσαι κέντρο της προσοχής, να εκπέμπεις άνεση και χαλαρότητα.
 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον Κρόνο απέναντί σου στον Τοξότη βρίσκεσαι σε μια περίοδο της ζωής σου που περνάς κάθε τόσο Συμπληγάδες – τη μια επαγγελματικές, την άλλη αισθηματικές, την παρ’ άλλη οικογενειακές, συντροφικές κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ακονίσεις υπομονή, αντοχή και ψυχραιμία και ότι δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις το σύμπαν να απαντήσει στις προσευχές σου. Αυτή η εποχή κάνει προτεραιότητα την εργασιακή πραγματικότητα, την καθημερινότητα με τις απαιτήσεις της και τη φροντίδα του σώματος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν ο Σκορπιός, που για σένα συμβολίζει Έρωτα/Δημιουργία/Παιδιά και Διασκέδαση, είναι –και θα είναι– ενεργοποιημένος από τον Άρη για πολύ καιρό δεν κάνεις νάζια όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να ερωτευθείς, να διασκεδάσεις, να δημιουργήσεις, να το ρίξεις έξω, να σχεδιάσεις το μέλλον σου, να συναντήσεις του φίλους σου, να πας μια εκδρομή, να ομορφύνεις τον εαυτό σου, να ασχοληθείς με τα παιδιά, να κάνεις σεξ, να φλερτάρεις, να χαρείς. Αρπάζεις την ευκαιρία από τα μαλλιά χωρίς μα και μου.
 

ΛΕΩΝ

Μπορεί να είσαι πληγωμένος/η αλλά ποτέ δεν θα ζητήσεις βοήθεια. Δεν θα πεις καν ότι έχεις πρόβλημα, αλλά μόνος/η θα αποσυρθείς μακριά από τον κόσμο φροντίζοντας τις πληγές σου μέχρι να γίνεις καλά και να επιστρέψεις. Ακόμα κι όταν εμφανίζεσαι δημόσια δεν θα δώσεις ποτέ σε κανένα την ευκαιρία να σε λυπηθεί ή να σου δώσει χέρι βοηθείας. Είναι η περηφάνια του Λέοντα: μπορεί να συμπαρασταθεί ολόψυχα σε κάποιον σε ανάγκη αλλά ποτέ ο ίδιος δεν θα δείξει αδυναμία – μπορεί να είναι ψωροπερηφάνια αλλά ο βασιλιάς ποτέ δεν θα εμφανιστεί γυμνός.
 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τότε που ο Κρόνος εισέβαλε για τα καλά στον Τοξότη τον περασμένο Σεπτέμβριο μένεις περισσότερο σιωπηλός/ή, βυθίζεσαι περισσότερο στις σκέψεις σου και παρόλο που κοινωνικά φαίνεται ότι δεν άλλαξε τίποτα, εντούτοις επιστρατεύεις έξτρα δύναμη για να είσαι επικοινωνιακός/ή και να δείχνεις άνετος/η στις επαφές σου. Φυσικά και δεν έχασες το στιλ σου, είναι όμως μερικές φορές που είναι σαν μόλις να έσβησες εκατό κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων σου.
 

ΖΥΓΟΣ

Όσο περισσότερη οικονομική ανασφάλεια αισθάνεσαι –και με τον Άρη για πολλές εβδομάδες στον Σκορπιό, που συμβολίζει την οικονομική σου κατάσταση, δεν μπορείς να μην αντιληφθείς ότι υπάρχει πρόβλημα– τόσο περισσότερο στρέφεσαι, επιθυμείς και έχεις ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να σου προσφέρουν συναισθηματική ασφάλεια είτε αυτοί ανήκουν στο στενό οικογενειακό σου κύκλο είτε είναι πρόσωπα που εμπιστεύεσαι και υπολογίζεις είτε πρόκειται για φίλους που τους θέλεις όσο το δυνατόν πιο κοντά σου.
 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν χρειάζεται να καταπίνεις τη γλώσσα σου όταν αυτό που θέλεις να πεις είναι αλήθεια –την αλήθεια σου εν πάση περιπτώσει– και δεν βγαίνει παρορμητικά και με θυμό. Δεν χρειάζεται να παριστάνεις τον/την υπεράνω και να συγχωρείς αυτούς που δεν σε σκέφτηκαν ούτε λεπτό όταν σε κολλάγανε στον τοίχο, είτε ερωτικά είτε επαγγελματικά, ή όταν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, τα θέλω, τις επιθυμίες και τους στόχους σου. Μπορείς ακόμα και να δείξεις τα δόντια σου σε όποιον πιστεύει ότι είσαι δεδομένος και διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.
 

ΙΧΘΥΕΣ

Πιθανόν να μην αντιλαμβάνεσαι ακόμα πρακτικά τις μεταβολές που συντελούνται εσωτερικά αλλά βρίσκεσαι σε διαδικασία αλλαγών. Μεταμορφώνεσαι, ωριμάζεις, επιλέγεις. Εντάξει με κόπο. Με αγωνία. Με άγχος. Με δύσκολες αποφάσεις ή αναγκαστικά. Σύμφωνοι, αλλά αλλάζεις. Μην προσπαθήσεις να κλείσεις τα μάτια σ’ ό,τι δεν σου αρέσει, σου τη σπάει, σε δυσκολεύει, σε θυμώνει, σε ενθουσιάζει, αγαπάς ή μισείς στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου.
 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

1. Με τον Άρη στον Σκορπιό η επαγγελματική σου ζωή συνεχίζει να είναι προτεραιότητα. Τα σενάρια πολλά: Μπορεί να σηματοδοτεί κρίση στη δουλειά σου. Ή θετικές εξελίξεις. Ή πιθανές εντάσεις με ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η επαγγελματική ζωή. Ή καλείσαι να βρεις εργασιακές εναλλακτικές. Ή να ξεκινήσεις μια δουλειά. Ή να γκαζώσεις, διορθώσεις, αλλάξεις, τροποποιήσεις, τρέξεις τη δουλειά σου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ό,τι κι αν συμβαίνει είναι μια περίοδος έντασης, προσπάθειας, κούρασης, άγχους.
 

Syndicate content