ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εντάξει, στο μυαλό των περισσότερων οι Παρθένοι αποτελούν τα μυρμήγκια του ζωδιακού – καθόλου υποτιμητική διάσταση. Αντιθέτως ξέρουμε ότι τα μυρμήγκια στις αποικίες τους παρουσιάζουν καταμερισμό εργασίας, επικοινωνούν μεταξύ τους εξαιρετικά και έχουν την ικανότητα επίλυσης περίπλοκων προβλημάτων. Όμως υπάρχουν και εποχές που θέλεις να σταματήσεις για λίγο να εργάζεσαι και κυρίως να αγχώνεσαι με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες. Θα ’θελες χρόνο για τον εαυτό σου.

ΙΧΘΥΕΣ

Με τον Ποσειδώνα να ανεβάζει στα ουράνια πολλούς Ιχθύς κι ύστερα να τους απογοητεύει, πολλοί σκέφτονται ότι ο έρωτας αποτελεί μια παγίδα. Έτσι κάποιοι Ιχθύες δεν παύουν να σκέφτονται μήπως τελικά δεν τους επιφυλάσσεται μια ευτυχισμένη ερωτική ζωή: «Μήπως προορίζομαι για μια μοναχική ζωή;», «Μήπως τελικά δεν έχω ταλέντο στις σχέσεις;», «Μήπως να το πάρω απόφαση ότι θα ζήσω σαν εργένης/ εργένισσα;». Ούτε να σου περνάνε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό. Αργά ή γρήγορα θα έχεις αυτό που επιθυμείς.

ΚΡΙΟΣ

Δεν θα σας πονέσω καθόλου. Ένα μικρό τσιμπηματάκι και τελειώσαμε. Η νοσοκόμα μπορεί να έχει ελαφρύ χέρι την ώρα που παίρνει αίμα αλλά ο Άρης στον Καρκίνο θα διαρκέσει λίγο παρά πάνω.

ΤΑΥΡΟΣ

Όσο κι αν ονειρεύεσαι ένα όμορφο, τρυφερό χωρίς εκπλήξεις κόσμο που δεν αλλάζει, ξέρεις ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ζωής, διαφορετικές ιδέες, αντίθετες απόψεις για τη ζωή και τις σχέσεις, ηθικές προκαταλήψεις, ψυχολογικές διαφορές, αναπάντεχες αντιδράσεις. Ναι, ο Άλλος στη ζωή μας –στην προσωπική/αισθηματική κυρίως αλλά και στην επαγγελματική– μοιάζει μερικές φορές να έρχεται από άλλο πλανήτη που διαθέτει μεν γοητεία και ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα φέρνει κι ένα Πρόβλημα που δημιουργεί αναστάτωση στη σχέση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Φυσικά και ξέρεις να ακούς τους πάντες με έκδηλο ενδιαφέρον, να συζητάς τις απόψεις των άλλων, να ανακαλύπτεις παραμέτρους που δεν είχες σκεφτεί και στο τέλος να κάνεις το δικό σου. Είναι ωστόσο συνετό να μη θυμώνεις τουλάχιστον με τους γύρω σου ή να μην απαιτείς την προσοχή τους όταν δεν είσαι διατεθειμένος/η να υποχωρήσεις ούτε πόντο στα θέλω τους και τις επιθυμίες τους επειδή επείγεσαι να ικανοποιήσεις τις δικές σου επιθυμίες και θέλω.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Άρη στο ζώδιό σου κι επιπλέον και τον Ερμή στον Καρκίνο (8-23/7), ακόμα κι αν αισθανόσουν αόρατος/η, μπερδεμένος/η και απογοητευμένος/η με δεκάδες φόβους να σε κάνουν ανήσυχο/η τώρα, αν μη τι άλλο ξαναπαίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου. Έχεις και την ενέργεια και το σθένος και τη δύναμη να οδηγήσεις τη ζωή σου όπου θέλεις. Θυμήσου ωστόσο ότι ο Άρης είναι ευθύς, άμεσος και καθόλου συναισθηματικός οπότε προσαρμόσου ανάλογα: όχι υπονοούμενα, όχι περιμένω την κίνησή σου πρώτα για να αποφασίσω, όχι συναισθηματικές εξάρσεις ακόμα κι αν το θέμα σου είναι αισθηματικό.

ΛΕΩΝ

Δύο είναι οι έντονες τάσεις του μήνα: 1) Άρης ήδη και Ερμής στον Καρκίνο ((8-23/7) που σε αποσυντονίζει με σκέψεις Ποιος είμαι; Πού πάω; Τι κάνω με τα όνειρά μου; Που με πάει η δουλειά μου; Με γεμίζει, με ικανοποιεί, με καταπιέζει; Χώρισα/ ή δεσμεύτηκα – επέλεξα σωστά; Αν οι ερωτήσεις αυτές λειτουργούν σαν reality check, ως ένας τρόπος για να δεις την απόσταση που έχεις διανύσει τους τελευταίους μήνες έχει καλώς και είναι ευπρόσδεκτες, αλλά αν λειτουργούν ως ενοχές, δυσφορία, άγχος, τύψεις, φόβοι και ανασφάλεια είναι χαμένος χρόνος και πλήγμα στην αυτοπεποίθησή σου.

ΖΥΓΟΣ

Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Κι αυτή την εποχή η επαγγελματική ζωή (ή ό,τι σχετίζεται με επαγγελματικές εξελίξεις, δράση, σκέψεις, προσδοκίες, αγωνίες, άγχη, φόβους) συνεχίζει να είναι προτεραιότητα, χρειάζεται την προσοχή σου καθώς και την αυτοπειθαρχία και την ψυχραιμία σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έτσι και βρεθείς λίγο έξω από την πόλη και στρέψεις την προσοχή σου και το βλέμμα σου προς τον ουρανό μια από αυτές τις καλοκαιρινές νύχτες θα παρατηρήσεις έναν ουρανό να λάμπει από αστέρια – μπορείς να «δεις» και να «καταλάβεις» πράγματα και αισθήματα που η φασαρία και το φως της πόλης δεν μας αφήνουν εύκολα να δούμε. Αυτή η οπτική δημιουργεί μια αίσθηση κατανόησης, αισιοδοξίας και πληρότητας: είμαι ό,τι είμαι και μου αρέσει. Χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου και τους άλλους, χωρίς να αγχώνεσαι για το χτες και το αύριο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η προσπάθεια να ισορροπήσεις την προσωπική σου ηθική με την κοινωνική κρατούσα ηθική δεν είναι απλώς ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, αλλά μια πολύ σημαντική υπόθεση για σένα. Το να ιδρώνεις καθημερινά ζώντας σουρεαλιστικές εργασιακές καταστάσεις και για οικονομικές απολαβές που μοιάζουν με καρδιογράφημα ανθρώπου σε κώμα, ενώ ταυτόχρονα τα «αφεντικά» σε στήνουν σε έναν τοίχο φτιάχνοντας το περίγραμμά σου με μαχαίρια όπως στο τσίρκο κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να επιβιώσεις απλώς αποτελούν μια τρομακτική μοίρα. Κι όμως οι αξίες σου δεν επιτρέπουν ηθικό σκόντο.

Syndicate content